Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук


Скачати 12.96 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Дата 25.12.2013
Розмір 12.96 Kb.
Тип Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви:Суп із шипшини і яблук

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Сушені плоди шипшини

50

50

Сировина відповідає вимогам НТД

Яблука свіжі

214

150

Цукор

80

80

Крохмаль картопляний

15

15

Вода

850

850

Хліб пшеничний

85

75

Вихід




1000


Технологія приготування

Яблука, очищені і звільнені від насіння, натирають на тертці з великими отворами або дрібно ріжуть, відсипав цукром і ставлять на холод. Промиті плоди шипшини і очищення від яблук заливають киплячою водою, додають лимонну кислоту за смаком і варять 10 хв у закритому середовищі або з нержавіючої сталі посуді. Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній воді крохмаль, змішані з цукром яблука і доводять до кипіння.

Пшеничний хліб зачищають від корок, нарізають дрібними кубиками, підсушують і подають окремо при відпустці супу.

Вимоги до якості









Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким...
Технологічно – інструкційна карта
Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка