Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами


Скачати 13.69 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Дата 25.12.2013
Розмір 13.69 Kb.
Тип Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Малина

353

300

Сировина відповідає вимогам НТД

Полуниця

353

300

Або червона смородина

357

350

Крупа манна

30

30

Цукор

80

80

Вершки або сметана

60

60

Вода

750

750

Вихід




1000


Технологія приготування

Найкращі екземпляри ягід відбирають для супу в якості гарніру (великі ягоди полуниці можна розрізати на часточки), засипають їх цукром і зберігають у холодильнику. Решту ягід, мнуть, заливають кип'яченою водою, доводять до кипіння і знявши з вогню, дають 15-20 хв настоятися. Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким струменем при розмішування манну крупу і варять при слабкому кипінні 15-20 хв. Після цього вводять добірні ягоди разом з соком і доводять до кипіння.

Відпускають суп в гарячому або холодному вигляді. При відпуску в суп додають вершки або сметану.

Вимоги до якості









Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта
Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка