Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою


Скачати 13.96 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
Дата 18.12.2013
Розмір 13.96 Kb.
Тип Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви: Суп з крупою

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Крупа: рисова, перлова, манна

80

80

Сировина відповідає вимогам НТД

або вівсяна, ячна,

пшенична, пшоно

100

100

Морква

50

40

Цибуля ріпчаста

48

40

Масло вершкове

20

20

Вода: для крупи манної

950

950

для решти круп

1000

1000

Вихід




1000


Технологія приготування

У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі.

При приготуванні супу з манною крупою в киплячу воду кладуть пасеровані овочі, варять 5-10 хв, потім додають манну крупу, сіль, лавровий лист і варять до готовності. При відпуску посипають рубаною зеленню.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – на поверхні супу блискітки жиру і зелень, овочі, зберегли форму нарізки або частково її втратили, крупа злегка розварилась .

Колір – рідкої частини - кремовий, жиру на поверхні.

Консистенція – овочів і макаронних виробів - м'яка.

Смак і запах – круп та овочів - м'яка.

Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким...
Технологічно – інструкційна карта
Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка