Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами


Скачати 14.64 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
Дата 18.12.2013
Розмір 14.64 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви: Суп з макаронними виробами

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Макарони, вермішель, локшина, фігурні вироби

80

80

Сировина відповідає вимогам НТД

Морква

50

50

Цибуля ріпчаста

48

40

Масло вершкове

20

20

Томатне пюре

6

6

Вода

950

950

Вихід




1000


Технологія приготування

У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину кладуть у суп одночасно з пасерованими овочами.

При приготуванні супу з вермішеллю і фігурними виробами в киплячу воду кладуть пасеровані овочі, томатне пюре і варять з моменту кипіння 5-8 хв, після чого додають вермішель або фігурні вироби і суп парять до готовності. Перед закінченням варіння кладуть сіль і лавровий лист. При відпуску посипають рубаною зеленню.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – на поверхні блискітки жиру і рубана зелень; овочі, зберегли форму нарізки або частково розварилися; макаронні добре набряклі, злегка втратили форму.

Колір – рідкої частини - кремовий, жиру - помаранчевий.

Консистенція – овочів і макаронних виробів - м'яка.

Смак і запах – в міру солоний, з ароматом пасерованих овочів, спецій.

Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким...
Технологічно – інструкційна карта
Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка