Технологічно – інструкційна карта


Скачати 19.43 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта
Дата 18.12.2013
Розмір 19.43 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви: капусняк волинський

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Капуста квашена

286

200

Сировина відповідає вимогам НТД

Гриби білі сушені

10

20

Картопля

200

150

Морква

38

30

Селера (корінь)

22

15

Пастерняк (корінь)

20

15

Олія

25

25

Цукор

5

5

Вода

800

800

Петрушка (зелень)

4

3

Вихід




1000


Технологія приготування

Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 % від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично помішуючи.

Підготовлені варені гриби (рец. № 1.21) нарізують соломкою.

У киплячий грибний відвар кладуть нарізану великими кубиками картоплю, варять протягом 15—20 хв, додають тушковану квашену капусту, відварені гриби та нарізані дрібними кубиками, пасеровані корені й ріпчасту цибулю, цукор, сіль, спеції й доводять до готовності.

Подають зі сметаною (15 — 25 г на порцію), посипають дрібно нарізаною зеленню.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – форма овочів не порушена. Нарізка решти овочів – соломкою.

Колір – жовтий

Консистенція – Овочів м'які, не переварені.

Смак і запах – кисло-солодкий, з ароматом бульйону, пасерованих овочів, з ароматом часнику, без присмаку сирих буряків і борошна.








Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка