Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами


Скачати 17.34 Kb.
Назва Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Дата 18.12.2013
Розмір 17.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
Технологічно – інструкційна карта

Найменування страви: Суп селянський з крупами

Найменування сировини

Витрати сировини в г на 1000 г

Технологічні вимоги до сировини

брутто

нетто

Капуста білокачанна

150

120

Сировина відповідає вимогам НТД

Картопля

133

100

Крупа: перлова, рисова, вівсяна, ячна, пшенична

40

40

або пшоно, пластівці вівсяні «Геркулес»

20

20

Морква

50

40

Цибуля ріпчаста

48

40

Масло вершкове

20

20

Вода: для пшона, пластівців вівсяних «Геркулес»

800

800

для решти круп

850

850

Вихід




1000


Технологія приготування

Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на 1 кг) і варять до напівготовності, воду зливають.

У киплячу воду кладуть підготовлену крупу, свіжу білокачанну капусту, нарізану шашками, картоплю, нарізану кубиками, і варять до готовності. За 10-15 хв до закінчення варіння кладуть пасеровані овочі.

Крупу рисову і пшоно промивають і закладають одночасно з пасерованими овочами. Пластівці вівсяні «Геркулес» закладають за 15-20 хв до готовності супу.

Відпускають суп зі сметаною, зеленню.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – овочі, зберегли форму нарізки або частково розварилися, крупа не переварена, на поверхні жир, сметана, зелень.

Колір – рідкої частини - кремовий; овочів і крупи - натуральний.

Консистенція – крупи та овочів - м'яка; капусти - пружна.

Смак і запах – в міру солоний, з ароматом овочів і спецій.

Схожі:

Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами
У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою
У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами
Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей
Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу
Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук
Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній...
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів
Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою...
Технологічно – інструкційна карта
Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично...
Практична робота учнів Інструкційна карта
Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини
Інструкційна карта
Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка