|
Скачати 17.34 Kb.
|
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп селянський з крупами
Технологія приготування Крупу перлову, ячну, вівсяну, пшеничну промивають спочатку і в теплій, а потім у гарячій воді, закладають у киплячу воду (3 л на 1 кг) і варять до напівготовності, воду зливають. У киплячу воду кладуть підготовлену крупу, свіжу білокачанну капусту, нарізану шашками, картоплю, нарізану кубиками, і варять до готовності. За 10-15 хв до закінчення варіння кладуть пасеровані овочі. Крупу рисову і пшоно промивають і закладають одночасно з пасерованими овочами. Пластівці вівсяні «Геркулес» закладають за 15-20 хв до готовності супу. Відпускають суп зі сметаною, зеленню. Вимоги до якості Зовнішній вигляд – овочі, зберегли форму нарізки або частково розварилися, крупа не переварена, на поверхні жир, сметана, зелень. Колір – рідкої частини - кремовий; овочів і крупи - натуральний. Консистенція – крупи та овочів - м'яка; капусти - пружна. Смак і запах – в міру солоний, з ароматом овочів і спецій. |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з макаронними виробами У киплячу воду кладуть макарони і варять 10-15 хв, потім додають пасеровані овочі, томатне пюре і варять суп до готовності. Локшину... |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з крупою У киплячу воду закладають підготовлену крупу (с. 58), за 10-15 хв до її готовності додають пасеровані овочі |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп з ягодами з манними крупами Потім відвар проціджують, а решту густу масу протирають. В отриманий відвар додають гарячу воду (до норми), цукор, засипають тонким... |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-пюре із курей Промитий рис варять до повного розварювання, проціджують, протирають, змішують з розтертим курячим пюре і розводять до необхідної... |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із чорносливу Чорнослив промивають, розмочують у теплій воді, видаляють кісточки, м'якоть розрізають на дрібні шматочки, заливають окропом, додають... |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп із шипшини і яблук Потім відвару дають 5-6 год настоятися, проціджують, нагрівають до кипіння, вводять в нього при розмішування розведений у холодній... |
Технологічно – інструкційна карта Найменування страви: Суп-крем з різних овочів Моркву, ріпу і картоплю очищають і нарізають великими часточками. Ріпу ошпарюють для видалення з неї гіркоти, а потім разом з морквою... |
Технологічно – інструкційна карта Підготовлену квашену капусту тушкують із додаванням жиру й бульйону або води (20 — 25 від маси капусти) протягом 1,0— 1,5 год, періодично... |
Практична робота учнів Інструкційна карта Підвести борідку під нитку, і, зачепивши її, утягнути в петлю. Продовжити в'язан ня ланцюжка потрібної до вжини |
Інструкційна карта Вибрати команду Создать вкладки Файл, із списку шаблонів вибрати Новый документ ы натиснути кнопку Создать |