Факультет обліку та аудиту БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»


Скачати 1.94 Mb.
Назва Факультет обліку та аудиту БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»
Сторінка 1/15
Дата 22.04.2013
Розмір 1.94 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ АГРАРНОЇ ЕКОНОМІКИ

Факультет обліку та аудиту

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК
Методичні вказівки до виконання практичних занять

для студентів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030508 «Фінанси та кредит»

ОКР «Бакалавр»

Вінниця 2012 р.
Бухгалтерський облік. Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030508 «Фінанси та кредит» ОКР «Бакалавр» / Любар О.О., Новодворська В.В., Бурко К.В., Гуцаленко О.О. Вінниця; ВЦ ВНАУ, 2012. – 86 с.


Присяжнюк С.В., к.е.н., доцент кафедри бухгалтерського обліку вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ

Мулик Т.О., к.е.н., завідувач кафедри обліку та аналізу ННІ АЕ Вінницького національного аграрного університету


Методичні вказівки до виконання практичних занять

для студентів галузі знань – 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки – 6.030508 «Фінанси та кредит» ОКР «Бакалавр» складено відповідно до освітньо-професійної програми для освітньо-кваліфікаційного рівня – «Бакалавр» 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки – 6.030508 «Фінанси та кредит» та методичних рекомендацій щодо підготовки до видання навчально-методичної, наукової та довідкової літератури ВНАУ

Рекомендовано до видання науково-методичною радою

Вінницького національного аграрного університету

(протокол № від . 11. 2012р.)

ЗМІСТ




Передмова

4

1.

Мета і завдання дисципліни «Бухгалтерський облік»

5

2.

Опис навчальної дисципліни «Бухгалтерський облік»

6

3.

Структура навчальної дисципліни

7

4.

Розрахунок кількості балів за видами робіт

8

5.

Загальні вказівки по виконанню практичних завдань

12

6.

Завдання для практичної та індивідуальної роботи

13

7.

Перерлік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни «Бухгалтерський облік» та виносяться на іспит


72

8.

Форми контролю та критерії оцінювання знань

75

9.

Термінологічний словник

77

10.

Рекомендована література

81



Передмова
У сучасній економіці України жодний суб’єкт господарювання не може нормально здійснювати правову господарську діяльність без знання бухгалтерського обліку. Саме це забезпечує дисципліні «Бухгалтерський облік» статус нормативної серед дисциплін для студентів усіх економічних спеціальностей.

Бухгалтерський облік як наука і практична діяльність тісно пов'язаний з цілою сукупністю фундаментальних і прикладних дисциплін.

Теорія обліку передусім спирається на філософію, яка вивчає найбільш загальні закони розвитку суспільства і пізнання. Ці закони визначають розвиток теорії і практики бухгалтерського обліку, для яких важливе значення мають такі розділи філософії, як онтологія та гносеологія.

Бухгалтерський облік спирається на широку законодавчу базу, яка регулює діяльність підприємства. Правова регламентація розглядається не тільки як метод, а і як принцип управління. Тому юридичні науки, правові дисципліни формують правове поле бухгалтерського обліку підприємств, організацій і установ.

Бухгалтерський облік як функція управління тісно пов'язаний із плануванням, аналізом, контролем і регулюванням.

Бухгалтерський облік як важлива складова інформаційної системи підприємства забезпечує значну частину загального обсягу економічної інформації. Тому сучасні менеджери, фінансисти та економісти для того, щоб кваліфіковано оцінити фінансовий стан підприємства, перспективи його розвитку та приймати обґрунтовані фінансові, економічні й управлінські рішення, повинні знати принципи організації і форми ведення бухгалтерського обліку, порядок обліку господарських процесів та формування бухгалтерської звітності.

Підготовка професійно компетентних та досвідчених фахівців з обліку та аудиту вимагає формування і набуття достатніх практичних навичок.

Методичні вказівки до виконання практичних робіт з бухгалтерського обліку підготовлено з метою вдосконалення методичного забезпечення практичної підготовки та самостійної роботи студентів. Вони містять завдання для проведення практичних і індивідуальних занять з метою закріплення теоретичних знань і придбання практичних навичок.

Методичні вказівки містять широке коло завдань, за якими можна опрацювати необхідні практичні прийоми активного засвоєння і використання теоретичних знань з бухгалтерського обліку.

Завдання для практичних та індивідуальних занять студентів об’єднання за модулями та за основними темами відповідно до навчальної програми курсу.

Список використаної літератури містить вичерпний перелік основних законодавчих-нормативних актів, основної і додаткової літератури з бухгалтерського обліку, який допоможе студентам при виконанні завдань та сприятиме поглибленому вивченню лекційного матеріалу.

Дані, наведені у завданнях, є умовними.

мета І ЗАВДАННЯ дисципліни «БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК»
Бухгалтерський облік є однією з прикладних економічних наук, яка забезпечує необхідною інформацію про господарсько-фінансову діяльність підприємства.

Бухгалтерський облік є основоположним у вивченні таких дисци­плін, як “Фінансовий облік”, “Управлінський облік”, “Організація і методи аудиту”, “Державний фінансовий контроль” та інших.

Предметом вивчення дисципліні є методологія і методика ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

Мета вивчення дисципліни — здобути теоретичні знання та набу­ти практичних навичок організації та ведення бухгалтерського облі­ку в умовах реформування системи бухгалтерського обліку і перехо­ду на Міжнародні стандарти фінансової звітності в рамках реалізації стратегічного курсу України на інтеграцію із світовим економічним простором, що передбачає адаптацію законодавства України до зако­нодавств розвинених країн світу.

Основні завдання вивчення дисципліни:

- формування системи знань теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах;

- вивчення методів раціональної організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємствах на підставі використання прогресивних форм і національних стандартів;

- набуття навичок опрацювання і використання облікової інформації управлінні.

У процесі вивчення дисципліни необхідно ознайомитися з терміно­логією бухгалтерського обліку, з теоретичними основами бухгалтер­ського обліку, опанувати основні процедури з оформлення первинних документів і облікових регістрів, систематизації і узагальнення обліко­вих даних, необхідних для прийняття управлінських рішень.

Після вивчення дисципліни “Бухгалтерський облік” студенти по­винні:

- знати методи раціональної організації та ведення бухгалтер­ського обліку на підставі використання національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку та сучасних облікових форм;

- набути теоретичних знань і практичних навичок опрацювання і використання облікової інформації в управлінні підприєм­ством.


ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК»

Найменування показників

Галузь знань напрям підготовки, освітньо-кваліфі-каційний рівень

Характеристика

навчальної дисципліни

денна форма

навчання

заочна форма

навчання

Кількість

кредитів – 4,0

Галузь знань 0305 Економіка та підприємництво

(шифр і назва)

Нормативна

Модулів – 4

Напрям

підготовки 6.030508

«Фінанси та кредит»


Рік підготовки:

Змістових модулів – 4

2011-й

-

Індивідуальне

науково-дослідне

завдання _______________ (назва)

Семестр

Загальна кількість годин - 144

3-4-й

-

Лекції

Тижневих годин

для денної форми

навчання:

аудиторних – 4

Самостійної

роботи

студента –1



Освітньо-кваліфі-каційний рівень: бакалавр

64 год.

-

Практичні, семінарські

62 год.

-

Лабораторні

год.

год.

Самостійна робота

18 год.

-

Індивідуальні завдання:

год.

Вид контролю: залік, іспит
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15

Схожі:

Методичні рекомендації для проведення навчальної практики студентам...
Методичні рекомендації для проведення навчальної практики студентам факультету обліку та аудиту денної форми навчання галузі знань...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Тернопільський національний економічний...
Методичні вказівки та завдання для проведення практичних занять з дисципліни «Бухгалтерський облік» для студентів напряму підготовки...
Міністерство аграрної політики та продовольства України
Робочий зошит для проведення навчальної практики студентам факультету обліку та аудиту денної форми навчання галузі знань 0305 «Економіка...
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ для студентів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво»
Економіка і підприємництво», напрямів підготовки «Фінанси і кредит», «Облік і аудит», «Управління персоналом та економіка праці»,...
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Одеський національний...
Методичні вказівки та завдання щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни “Бухгалтерський облік” для студентів напряму: 030509...
ЗАТВЕРДЖУЮ
Робоча програма та методичні рекомендації щодо виконання програми виробничої практики для студентів галузь знань 0305 „Економіка...
ЗАТВЕРДЖУЮ
Робоча програма та методичні рекомендації щодо виконання програми виробничої практики для студентів галузь знань 0305 „Економіка...
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ з дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів»
«Економічна кібернетика» галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво», які розроблені Науково-методичною комісією з галузі «Економіка...
Михайленко О. В. Методичні вказівки до виконання курсової роботи...
Підготовлено доктором філософії в галузі економіки, доцентом кафедри обліку і аудиту О. В. Михайленко
Методичні рекомендації для самостійної роботи з вивчення дисципліни...
Завідувач кафедри фінансів Одеського державного аграрного університету к е н., доцент Макуха С. М
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка