ПОЛОЖЕННЯ ПРО МОДУЛЬНО-РЕЙТИНГОВУ СИСТЕМУ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ III КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 05. 01. 00 „БАНКІВСЬКА СПРАВА”, „ОБЛІК ТА АУДИТ”, „ФІНАНСИ”, „ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА” З ДИСЦИПЛІНИ „ІНОЗЕМНА МОВА ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ” ІІІ курс V семестр


Скачати 239.86 Kb.
НазваПОЛОЖЕННЯ ПРО МОДУЛЬНО-РЕЙТИНГОВУ СИСТЕМУ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ III КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 05. 01. 00 „БАНКІВСЬКА СПРАВА”, „ОБЛІК ТА АУДИТ”, „ФІНАНСИ”, „ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА” З ДИСЦИПЛІНИ „ІНОЗЕМНА МОВА ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ” ІІІ курс V семестр
Сторінка3/3
Дата21.04.2013
Розмір239.86 Kb.
ТипДокументи
bibl.com.ua > Банк > Документи
1   2   3

Варіант 10



1.Перекладіть українською мовою

Auch im September sind die Verbraucherpreise in der Bundesrepublik Deutschland kaum gestiegen. Sie lagen lediglich um 1,5 Prozent über dem Niveau vom September 2000. Im Vergleich zu August blieb das Preisniveau stabil. Auch die Exporte entwickeln sich sehr günstig. Nach Angaben des Finanzministers dürften sie real um 8,5 bis 9 Prozent steigen, während die Einfuhren um 6 dis 6,5 Prozent zunehmen werden. Eine anhaltend lebhafte Nachfrage nach industriellen Produkten registrierte die Deutsche Bundesbank im Spätsommer. So hätte die deutsche Industrie im dritten Quartal saisonbedingt um etwa 3,5 Prozent mehr Aufträge als im ersten Quartal hereinbekommen.

Die britische Wirtschaft wird nach Voraussagen von zwei Londoner Brokerhäusern in diesem Jahr langsamer wachsen. In ihren jüngsten Konjunkturanalysen erwarten Phillips and Drew sowie James Chapel and Co eine Beschleunigung der Inflation, eine Zunahme der Investitionen und langsamer steigende Verbrauchsausgaben.
II.Виберіть правильний варіант відповіді:

1.Wo … du studieren?

A.wollt B.willst C. will

2.In der Bibliothek … mein Freund deutsche Zeitschriften.

A.lesen B.lese C. liest

3.Am Wochenende möchten wir zusammen einen Ausflug … .

A.zu machen B.gemacht C.machen

4.Ich … leider keine Zeit.

A.hat B. hatte C. habte

5.Er … seine Uhr … .

A. hat verloren B.haben verloren C.hatten verloren

6…. Sie Ihre Frage bitte wiederholen?

A.können B.kann C.könnt

7.Die Familie … den Abend zu Hause.

A.verbringen B.verbringst C.verbringt

8.Ich hörte ihn nie … .

A.zu singen B.singt C.singen

9.Der Sommer … zu Ende.

A.waren B. war C.warst
10.Die Mutter … dem Kind eine Tafel Schokolade … .

A.ist gekauft B.haben gekauft C.hat gekauft
IIІ.Виберіть правильний варіант відповіді:
1.Die italienische Wirtschaft dürfte in den nächsten Jahren … .

A)bekommen B)stagnieren C)erzählen

2.Die Inflationsrate Italiens dürfte … .

A)wachsen B)berichten C)fehlen

3.Die Zahlungsbilanz Österreichs dürfte auch in diesem Jahr … .

A)kommen B)stabilisieren C)bekommen

4.In den letzten Jahren dürfte die Zahl der Arbeitslosen in Österreich … .

A)aufhören B)beginnen C)vergrössern

5.Die Verbraucherpreise dürften in Polen im laufenden Jahr … .

A)steigen B)verstehen C)treffen

6.Die Lage am Arbeitsmarkt … .

A)hat sich interessiert B)hat sich angewwöhnt C)hat sich geändert

7.Diese Staaten werden sich … an die wirtschaftlichen Veränderungen anpassen.

A)gestern B)in der Zukunft C)in der Vergangenheit

8.Das Wirtschaftswachstum wird sich … .

A)zerfallen B)entwickeln C)vergrössern

9.Das … dem Welthandel.

A)entspricht B)fördert C)nähert

10.Die Zinsen sind ziemlich … .

A)geflogen B)gegangen C)gestiegen
ІУ.Дайте відповіді на запитання:

1.Was verstehen Sie unter dem Begriff „Bargeld“?

2.Wie entwickelt sich die Wirtsschaft der Ukraine?

Розглянуто та затверджено на засіданні кафедри іноземних мов

протокол № 4 від 16 листопада 2004р.

Варіант 10
1.Перекладіть українською мовою:

Також в вересні споживчі ціни в Німеччині ледве зросли. Вони були лише в 1,5% більше рівня вересня 2000 р. В порівнянні з серпнем рівень цін залишався стабільним. Також експорти розвиваються дуже сприятливо. За даними міністра фінансів, вони мали б зрости до 8,5-9%, в той час як імпорти збільшаться до 6-6,5%. В кінці літа Німецький Федеральний банк зареєстрував тривалий пожвавлений попит на промислові продукти. Так, німецька промисловість мала б отримати в третьому кварталі більш ніж на 3,5% більше замовлень, зумовлених сезоном, ніж в першому кварталі.

За прогнозами двох лондонських брокерських фірм британська економіка буде рости в цьому році повільніше. В їхніх попередніх кон’юнктурних аналізах в фірмах “Philips and Drew” i “James Chapel and Co” очікується прискорення інфляції, збільшення інвестицій і повільно зростаючі споживчі витрати.
2. Виберіть правильний варіант відповіді:

1) A.

2) A.

3) D.

4) C.

5) B.

6) A.

7) D.

8) A.

9) B.

10) B.
3. Виберіть правильний варіант відповіді:

1) B.

2) A.

3) B.

4) C.

5) A.

6) C.

7) B.

8) C.

9) B.

10) C.
4. Дайте відповіді на запитання:

1. Bargeld ist das körperlich-vorhandenes Geld, also Banknoten und Münzen.

2. Die Wirtschaft der Ukraine befindet sich zur Zeit auf der Übergangsetappe zur Marktwirtschaft. Auf dieser Etappe entwickelt sich die Wirtschaft der Ukraine ziemlich schnell.

Завдання для проведення підсумкового модульного контролю з дисципліни „Іноземна мова за професійним спрямуванням” (французька)

для студентів III курсу спеціальностей 6.05.01.00 „Банківська справа”, „Облік та аудит”, „Фінанси”, „Економічна кібернетика”
Варіант 1
1. Перекладіть текст на українську мову :
Le chemin qui a mené jusqu’à la monnaie unique a été long et parsemé de crises financières et de tentatives d’unifications monétaires échouées. En 1986, l’Acte unique européen décide la création de l’Union économique et monétaire (UEM) en trois étapes, la dernière se traduisant par l’introduction de la monnaie unique. La création de l’euro est fondée sur la nécessité d’une coopération monétaire des Etats européens.

En 1988, le Conseil européen de Hanovre confie à un comité d’experts la tâche d’élaborer un projet concret d’une union économique et monétaire.

Une telle union est considérée par la Commission comme la suite logique et nécessaire du Marché unique qui devrait mieux fonctionner avec une monnaie unique gérée par une Banque centrale européenne. Le rappopt du comité est rendu public en avril 1989 et propose la réalisation de l’UEM en trois étapes :

En 1998, le Conseil européen retient onze Etats membres de l’Union européenne qui désirent et remplissent les conditions nécessaires pour devenir membre de la zone euro.
2.Виберіть правильний варіант відповіді :
1.Lviv en 1256 par le prince Danylo de Galicie.

  1. ont été fondé, b) a été fondé, c) sera fondé,

2.Cette histoire dans tous les journaux l’année passée.

  1. sera racontée, b) est racontée, c)a été racontée,

3.Nous à la banque pendant le stage professionnel .

  1. travaillent, b) travailleront, c) travaillez,

4.Il m’a dit que sa soeur à l’Université.

  1. était entrée, b) avait entrée, c) était entré,

5. Mme Roche à la banque pour retirer de l’argent de son compte.

a) est venu b) sont venus c) est venue

6. Une voiture est rapide qu’une biciclette.

a) plus b) moins c) aussi

7. Ils nous ont annoncé qu’ils en voyage d’affaire dans deux semaines.

a) sont partis b) partiraient c) étaient partis

8.Les lettres par la secrétaire la semaine prochaine.

a) seront tapées b) taperont c) ont été tapées

9.Où faites-vous... .études ?

a) ton b) votre c) vos

10. Ils .vous prêter cette somme dans une semaine.

a) pourront b) ont pu c) pouvaient
3. Дайте відповідь на питання :


    1. Quelle loi bancaire a été adoptée en Ukraine en mai 1999?

    2. Qu’est-ce que signifie le mot de «finances» ?


4.Виберіть правильний варіант відповіді :

1.Le détenteur d’______________ perçoit un revenu annuel fixe.

а) une action , b) un chèque, c) une obligation,,

2. D’autre part, comme vous êtes associé, vous aurez le droit de toucher___________.

а) un intérêt, b) un dividende, c) un crédit,

3. Avec _________il y a toujours un peu d’aventure mais ça peut rapporter gros...

а) une action, b) une obligation, c) un crédit

4.Le revenu d’_______________ est variable.

а) un crédit, b) une obligation, c) une action,

5.Le dividende des ____________ est variable.

а) crédits, b) obligations, c) actions,

6.La loi de 1945 ____________ notamment: les banques de dépôts et les banques d’affaires.

а) distinguait, b) développait, c) surveillait,

7.La Banque de France c’est ____________ d’Etat créée en 1800

а) comité , b) instrument, c) institution,

8.La Banque Nationale d’Ukraine a ____________ d’émission de billets en circulation, elle est aussi la banque des banques .

а) le comité , b) le monopole, c) l’institution,

9.La BNU est la banque centrale ____________ de la politique monétaire.

а) responsable, b) composé, c) renforcé,

10.Le 1-er janvier 1999, l’euro est introduit sous forme ____________.

а) divisionnaire, b) fiduciaire, c) scripturale,

Варіант 1
1. Перекладіть текст на українську мову :
Шлях, пройдений до єдиної валюти був довгим та усіяний фінансовими кризами та невдалими намаганнями об”єдання валют. У 1986 році було вирішено створення Економічно-валютного союзу у три етапи, останній передбачав введення єдиної валюти. Утворення євро засноване на необхідності валютного співробітництва європейських країн.

У 1988 році Європейська Рада в Ганновері доручила комітету експертів завдання виробити конкретний проект Економічно-валютного союзу.

Такий Союз розглядався комісією як необхідне і логічне продовження єдиного ринку, який повинен би краще функціонувати з єдиною валютою, керованою Європейським центральним банком. Звіт комітету був опублікований у квітні 1989 р. , де було запропоновано створення Економічно-валютного союзу у три етапи .

У 1998 р. Європейська Рада включала одинадцять держав членів Європейського Союзу, які бажали та відповідали всім необхідним умовам, щоб стати членами зони євро.

2.Виберіть правильний варіант відповіді :
1.Lviv en 1256 par le prince Danylo de Galicie.

  1. ont été fondé, b) a été fondé, c) sera fondé,

2.Cette histoire dans tous les journaux l’année passée.

  1. sera racontée, b) est racontée, c)a été racontée,

3.Nous à la banque pendant le stage professionnel .

  1. travaillent, b) travailleront, c) travaillez,

4.Il m’a dit que sa soeur à l’Université.

  1. était entrée, b) avait entrée, c) était entré,

5. Mme Roche à la banque pour retirer de l’argent de son compte.

a) est venu b) sont venus c) est venue

6. Une voiture est rapide qu’une biciclette.

a) plus b) moins c) aussi

7. Ils nous ont annoncé qu’ils en voyage d’affaire dans deux semaines.

a) sont partis b) partiraient c) étaient partis

8.Les lettres par la secrétaire la semaine prochaine.

a) seront tapées b) taperont c) ont été tapées
9.Où faites-vous... .études ?

a) ton b) votre c) vos

10. Ils .vous prêter cette somme dans une semaine.

a) pourront b) ont pu c) pouvaient

3. Дайте відповідь на питання :
1. Quelle loi bancaire a été adoptée en Ukraine en mai 1999?

La nouvelle loi bancaire “Sur la Banque Nationale de l’Ukraine”, a été adoptée en mai 1999, elle met en place un cadre révolutionnaire pour l’Ukraine puisqu’elle préconise la mise en oeuvre de standards internationaux en matière de supervision ou de faillite.


  1. Qu’est-ce que signifie le mot de «finances» ?

Le mot de «finances» vient du vieux verbe français «finer» qui signifie payer.

4.Виберіть правильний варіант відповіді :

1.Le détenteur d’______________ perçoit un revenu annuel fixe.

а) une action , b) un chèque, c) une obligation,

2. D’autre part, comme vous êtes associé, vous aurez le droit de toucher___________.

а) un intérêt, b) un dividende, c) un crédit,

3. Avec _________il y a toujours un peu d’aventure mais ça peut rapporter gros...

а) une action, b) une obligation, c) un crédit

4.Le revenu d’_______________ est variable.

а) un crédit, b) une obligation, c) une action,

5.Le dividende des ____________ est variable.

а) crédits, b) obligations, c) actions,

6.La loi de 1945 ____________ notamment: les banques de dépôts et les banques d’affaires.

а) distinguait, b) développait, c) surveillait,

7.La Banque de France c’est ____________ d’Etat créée en 1800

а) comité , b) instrument, c) institution,

8.La Banque Nationale d’Ukraine a ____________ d’émission de billets en circulation, elle est aussi la banque des banques .

а) le comité , b) le monopole, c) l’institution,

9.La BNU est la banque centrale ____________ de la politique monétaire.

а) responsable, b) composé, c) renforcé,

10.Le 1-er janvier 1999, l’euro est introduit sous forme ____________.

а) divisionnaire, b) fiduciaire, c) scripturale,
1   2   3

Схожі:

Екзаменаційна програма з дисципліни «Економіка праці і соціально-трудові...
«Облік і аудит», 030508 «Фінанси і кредит», спеціалізації: «Фінанси», «Банківська справа» денної форми навчання
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
«Банківська справа», 03050801 «Фінанси і кредит», 03050901 «Облік і аудит», 03050201 «Економічна кібернетика», 03050501 «Управління...
РОБОЧА ПРОГРАМА З дисципліни “Англійська мова” Для спеціальності...
Робоча програма складена на основі типової програми для студентів немовних спеціальностей за фахом “Банківська справа” та “Фінанси...
МЕТОДИЧН
Українська мова за професійним спрямуванням” для студентів першого курсу усіх спеціальностей
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до вивчення дисципліни „Фінанси” для студентів...
Методичні рекомендації до вивчення дисципліни „Фінанси” для студентів ІІІ курсу напрямків „Економіка підприємства”, «Облік та аудит»,...
Молдован В. В. Основи держави і права. Курс лекцій
«Фінанси і кредит», 030509 «Облік і аудит», 030502 «Економічна кібернетика», 030505 «Управління персоналом та
Перелік матеріалів поданих на розгляд Вченої ради Засідання №5 17 грудня 2015 рік
Спецкурс з дисципліни «Іноземна мова з професійним спрямуванням» (англійська мова)
Навчально-методичний посібник для студентів напрямів підготовки 030508 «Фінанси і кредит»
«Фінанси і кредит», 030509 «Облік і аудит», 030502 «Економічна кібернетика», 030505 «Управління персоналом та економіка праці»
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
«Фінанси і кредит», 030509 «Облік і аудит», 030502 «Економічна кібернетика», 030505 «Управління персоналом та економіка праці»
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
«Фінанси і кредит», 030509 «Облік і аудит», 030502 «Економічна кібернетика», 030505 «Управління персоналом та економіка праці»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка