|
Скачати 67.26 Kb.
|
ТЕХНОЛОГІЯ приготування страв ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА Зміст модуля передбачає оволодіння учнями 5 (6) класів основами технології приготування страв. У першому розділі «Основи технології приготування страв. Культура харчування» учні ознайомлюються з культурою харчування, режимом харчування підлітків, обладнанням кухні, організацією робочого місця для приготування їжі, поняттям про сервірування стола, опановують технологію приготування бутербродів, гарячих напоїв, страв із яєць, салатів. Під час вивчення цього модуля учні також ознайомлюються з правилами безпечної праці та санітарно-гігієнічними вимогами під час приготування їжі. У другому розділі «Проектування та приготування страв» програмою передбачено виконання проекту – створення власного рецепта страви та її приготування. У третьому розділі програмою модуля передбачено презентацію страв, які приготовлені за власним рецептом. Під час виконання робіт необхідно особливо приділяти увагу правилам безпечної праці з різальними інструментами, гарячими рідинами, жирами, нагрівальними приладами; організації робочого місця та санітарно-гігієнічним вимогам. ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
Програма
Орієнтовний перелік об’єктів проектування: бутерброди (склад ні, гарячі), чай, кава, страви з яєць, салати із сирих та варених овочів. Інструменти та обладнання: кухонний інвентар та посуд для приготування бутербродів, салатів, гарячих напоїв, страв з яєць та сервірування столу. Продукти для приготування страв: хліб, батони різного ґатунку, сирі та варені овочі, зелень, лимон, оливки, яйця тощо. |
Уроку: «Технологія приготування страв з яєць» Підручники: Л. Я. Старовойт «Кулінарія», В. С. Доцяк «Українська кухня», «Збірник рецептур страв і кулінарних виробів», Н. Г. Бутейкіс... |
ЛЕКЦІЯ 7 ТЕМА: ПРИГОТУВАННЯ ОБРЯДОВИХ СТРАВ ТА ВИРОБІВ До Великодня готують більше страв, ніж до Різдва. Печуть паски з борошна тонкого помелу, фарбують крашанки, розма |
Лотыш В. А., Шалимов С. А. Украинские блюда. – К. : Техніка, – 1975. – 72 с У цьому виданні для тих, хто хоче оволодіти секретами української кухні, запропоновані рецепти і технологія приготування деяких популярних... |
ДИМИТРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ Технологія приготування їжі з основами товарознавства по темі: " Приготування вареників" |
Тем 13: Технологія приготування страв із листового тіста. Мета Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із листового тіста, таблиці... |
Технологія приготування страв із пісочного тіста Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із пісочного тіста, таблиці... |
Тем 10: Технологія приготування страв із бісквітного тіста. Мета Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із бісквітного тіста, таблиці... |
Тема: My Favourite Dish Освітні: розширювати загальний світогляд школярів шляхом ознайомлення з технологією приготування окремих страв |
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування... Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва |
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування... Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва |