|
Скачати 94.04 Kb.
|
http://www.kodges.ru/37510-ukrainskie-blyuda.html Лотыш В.А., Шалимов С.А. Украинские блюда. – К. : Техніка, – 1975. – 72 с. Доброї слави набула українська кухня через різноманітність використовуваних продуктів, вдале їх комбінування, ретельну кулінарну обробку. Цими особливостями відрізняються не тільки традиційні страви (знамениті борщі, вареники, крученики), а й сучасні, які зберігають національний колорит (різні салати, страви з птиці, котлети по-київськи). У цьому виданні для тих, хто хоче оволодіти секретами української кухні, запропоновані рецепти і технологія приготування деяких популярних закусок, перших, других і десертних страв. Кількість продуктів, наведена в рецептах, розрахована переважно на 4-5 порцій. Підготував завідувач відділу комп’ютерних технологій Данилович І.М. Долинська центральна районна бібліотека Мистецтво домашніх чарівників (віртуальний огляд української національної кухні) Вебліографічний список Долина 2012 Національна кухня – свого роду візитна картка народу, менш офііційна, ніж герб або прапор, але більш демократична, більш доступна, зрозуміла всім і кожному. Наш народ володіє безцінною спадщиною щодо системи харчування. Українська кухня славиться своїм різноманіттям і високими смаковими властивостями, а такі страви, як український борщ, вареники і фарширована риба займають гідне місце серед національних страв інших народів. Запропоновані електронні ресурси допоможуть всім, хто полюбляє українську кухню, ближче ознайомитись із традиційними і обрядовими стравами та навчать, як їх правильно приготувати. http://ukrainica.org.ua/ukr/content/1721/ Розділ на сайті міжнародної некомерційної громадської організації «Інститут Україніки» містить загальний огляд української кухні, а також рецепти перших, других, третіх, молочних, борошняних, святкових, традиційних та обрядових страв, закусок, страв із яєць, крупи, овочів. http://traditions.org.ua/kukhnia Розділ на сайті "Українські традиції" присвячений кухні. Тут можна знайти описи, історії та рецепти приготування традиційних страв і традиційних напоїв, обрядових страв. http://myukraine.info/uk/culture/etnography/ukrainian-kitchen/ Сторінка на сайті "Моя Україна" присвячена українській кухні. Тут можна знайти описи і рецепти приготування найпоширенніших українських страв. http://xutir-savky.com.ua/tradytsijni-ukrajinski-stravy/ Сторінка "Традиційні українські страви" на сайті етнографічного музею "Хутір Савки" http://www.kodges.ru/13370-ukrainskaja-tradicionnaja-kukhnja.html Абельмас Н.В. Украинская традиционная кухняю. – К. : Феникс, – 2004. – 320 с. До книги увійшли рецепти традиційної української кухні, значна частина яких – старовинні національні страви. Крім цього, книга містить багато корисної інформації, розміщеної в кінці розділів, яка не тільки стане незамінною для господарок-початківців, але й збагатить досвід професіоналів. Приємної вам подорожі в світ української кулінарної культури. http://www.kodges.ru/104034-ukrainskaya-kuxnya.html Распутина М. Украинская кухня. – М.: Директ-Медиа, – 2010. – 66 с. Українська кухня – це не тільки борщ з пампушками, галушки та вареники. Вона надзвичайно багата різноманітними стравами. З цієї книги ви не лише довідаєтеся про те, чим українські вареники з м'ясом відрізняються від російських пельменів, але і навчитеся їх готувати. І не тільки їх. А ще й меживо, таратуту, шпундру і навіть пундики. Читайте, готуйте і смакуйте. http://www.kodges.ru/98991-luchshie-recepty-ukrainskoj-kuxni.html Лучшие рецепты украинской кухни / Сост. Л.В. Дмитренко. – Донецк : ООО "Агентство Мультипресс" ; К. : ООО "Поштовий клуб", – 2005. – 288 с. Представлені різноманітні страви української кухні. Рецепти знаменитих борщів, юшок, смаженини і завиванців, галушок і млинців, вергунів, вареників ... нікого не залишать байдужим, а господині допоможуть смачно нагодувати сім'ю. http://www.kodges.ru/82910-ukrainskaya-kuxnya.-korotko-o-vkusnom.html Билык Д. Украинская кухня. Коротко о вкусном. – К. : БАО, – 2002. – 68 с. Українські страви з давніх-давен увійшли в золотий фонд світової кулінарії. В цій книжці представлені як ті, що отримали велику популярність, так і чудові напівзабуті давні рецепти, будь-який з котрих – це малесенький шедевр кулінарного вміння. http://www.kodges.ru/88362-ukrainskie-narodnye-blyuda.html Могила О.А., Саенко В.И. Украинские народные блюда. – К. : Доверие, – 1992. – 176 с. Україна здавна прославилася своєю кухнею. Її страви були відомі далеко за межами держави. Це обумовлено насамперед їх високими смаковими і ситними властивостями, різноманіттям застосовуваних продуктів і методом кулінарної обробки. Адже лише методів приготування борщу налічується понад 30, ну а до його складу входить в межах 20 назв різних продуктів. В українській кулінарії десятки тисяч рецептів страв, що нескладні у приготуванні і мають чудові смакові властивості. http://www.kodges.ru/71112-blyuda-ukrainskoj-kuxni.html Шалимов С.А., Лысенко В.А., Вересюк А.И. Блюда украинской кухни. – К. : Техніка, – 1980. – 127 с. У книзі наведені рецепти, технологія приготування деяких популярних страв сучасної української кухні. http://www.kodges.ru/94502-ukrainskaya-kuxnya.html Елистратов А., Костроба И. и др. Украинская кухня. – К. : РООССА, – 2009. – 123 с. Особливість української кухні в переважному використанні таких продуктів, як буряк, свиняче сало, пшеничне борошно, а також у комбінованій тепловій обробці великої кількості продуктів, коли до основного продукту додають ще двадцять компонентів, що надають його смаку особливого відтінку (наприклад, при приготуванні українського борщу). Основною гарячою їжею в Україні здавна були рибні і м'ясні відвари з додаванням овочів під загальною назвою «юха», що пізніше трансформувалося в слово «уха». Навіть у поході козаки, підстреливши дичину, прагнули зварити з неї юшку, а не підсмажити на рожні, що було більш властиво західним народам. Сьогодні багато традиційних українських страв знайшли світове визнання і стали частиною національних кухонь інших народів. Особливо це стосується борщів і вареників. http://diaspora.ukrinform.ua/news-67.html Сторінка "Українська кухня" на сайті "Єдина Україна" представляє українські традиційні та деякі обрядові страви: борщ, вареники, галушки, голубці, кутю, пампушки з часником, узвар. http://ukrstrava.kiev.ua/ Старовинні рецепти української кухні на сайті "Українські страви". Тут можна ознайомитися з рецептами перших та других страв, закусок, солодкого і пасок, порадами щодо їх приготування. http://epochtimes.com.ua/gurme/cook-of-world/stravi-ukrayinskoyi-kukhni-z-yiv-ta-podobrishav-100994.html Огляд української національної кухні зі світлинами на сайті "Велика Епоха (The Epoch Times)" http://about-ukraine.com/index.php?page=16 Багато цікавої інформації і великий вибір рецептів української кухні на сайті "Про Україну" http://upi.org.ua/news/1-0-20 Рецепти українських страв на Чернігівському сайті "Європейська Україна. Український Просвітницький Інститут" http://cookbook.in.ua/ Сайт "Українська кухня" пропонує стародавні і сучасні рецепти української кухні, салати й овочеві закуски, тісто для вареників, холодні страви, напої та інше. http://foodme.ru/ Тут можна знайти багато рецептів салатів, соусів, випічки та десертів. Список книг-збірок кулінарних рецептів української кухні: http://www.kodges.ru/71337-ukrayinska-kuxnya-ukrainskaya-kuxnya.html Доцяк В.С. Українська кухня. – Львів: "ОРІЯНА-НОВА", – 1998. – 567 с. В основу книжки покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. http://www.kodges.ru/130205-ukrayinski-stravi.html Георгієвський М.І., Кузьмичев Є.С., Шамякінський О.С. та ін. Українські страви. – К. : "Державне видавництво технічної літератури УРСР", – 1960. – 456 с. Книга знайомить читачів зі стравами української народної кухні, рецептура яких розроблена на основі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер в Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Херсонській Днепропетровській, та Запоріжській областях. Описані страви і напої, які споживає населення України. Книга допоможе приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні. http://www.kodges.ru/136200-ukrainskaya-kuxnya-16-knig.html Українські страви (16 книг) За допомогою цих книг ви навчитеся готувати відомі в усьому світі українські борщі і вареники, завиванці і мазурики, галушки та книдлі. Домашні будуть раді поласувати пампушками, вергунами, лемішкою. Приємної вам подорожі в світ української кулінарної культури! Смачного вам! http://www.kodges.ru/128424-sovremennaya-ukrainskaya-kuxnya.html Шалимов С.А., Шадура Е.А. Современная украинская кухня. – К. : Техника, – 1977. – 320 с. У цьому виданні публікуються рецепти і технологія приготування страв та виробів української кухні, розроблені на основі рецептів і способів приготування старих українських страв. Наведено рецепти нових страв з продуктів, які застосовуються в сучасному харчуванні. Заслуговують на увагу характеристика харчових продуктів та рекомендації раціонального харчування. У книзі також наведено поради, що стосуються сервірування столу, порядку подачі страв і напоїв та ін. http://www.kodges.ru/70144-ukrayinska-nacionalna-kuxnya.html Українська національна кухня / Ред.-уклад. Л.М. Безусенко. – Донецьк : Сталкер, – 2002. – 288 с. У пропонованій книжці наведено велику кількість рецептів традиційних і оригінальних страв української національної кухні з описом сучасних раціональних способів їх готування. Кожна господарка зможе збагатити харчовий раціон своєї родини, готуючи перші гарячі й холодні страви, м'ясні та рибні закуски, борошняні вироби та інші страви, поживні й смачні, серед яких багато вже забутих і напівзабутих. Для зручності користування рецептурою та точного визначення кількості продуктів для приготування тієї чи іншої страви у книзі подано порівняльну таблицю маси деяких продуктів. http://www.kodges.ru/64771-100-luchshix-blyud-ukrainskoj-kuxni.html Рачковская Л. 100 лучших блюд украинской кухни. – К. : Слово, – 2002. – 32 с. Українська кухня славиться своїм різноманіттям і високими смаковими властивостями. Звичайно, борщі і капусняк, вареники і галушки, млинці і сирники, також інші страви здобули любов і визнання гурманів і лише прихильників тихо перекусити. Втім, радо в пропонованій книжці дається не надто велика, хоча найкраща частина дуже безмежно довгого асортименту рецептів просто української кухні. |
Шановні пані та панове, керівники підприємств, підприємці та бізнесмени! Побутова техніка та прилади; вбудована техніка та інше кухонне обладнання; кондиціонування; опалення; охоронне та пожежне обладнання;... |
ПРОГРАМИ ДЛЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ФІЗИКА ЕОТ). Фізика сьогодні стала не лише теоретичною основою сучасної техніки, а й невід'ємною її частиною. Свідченням цього є сучасна... |
ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ СПОРТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ Воронова В. А. Пути совершенствования управления физкультурным движением. М.: ФиС,1975 -95с |
Информация от нашого партнера- портала UNISTUDY (от 19 декабря) С докладами выступят украинские политики, Народные депутаты Украины, политтехнологи и политические эксперты, советники высших органов... |
Сальченко В. Л. Як зберегти бджіл / / Листівка. Іман Приморського краю. 1975 Енциклопедія бджільництва. Навчальний посібник для бджолярів СПб.: "Видавництво" Діля ", 2005. 496 с |
Амазонка (ріка) Це сама волога область Землі; середній рівень опадів — 2,54 м у рік. Незалежні дослідження показали, що з 1985 відбувається інтенсивна... |
М. В. Цеховський, О. В. Світличний ЕЛЕКТРОННА та МІКРОПРОЦЕСОРНА... Цеховський М. В. Електронна та мікропроцесорна техніка в метрології й інформаційно-вимірювальних системах: навч наочний посібник/... |
Розділ Транспортні засоби та інженерна техніка |
РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ Законодавча техніка для студентів... Навчальна дисципліна “Законодавча техніка” для студентів юридичного факультету, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем... |
1. Призначення, організація, основне озброєння та техніка ГБУ (батареї) |