Кулінарні секрети сестри Ольги


Скачати 0.63 Mb.
Назва Кулінарні секрети сестри Ольги
Сторінка 1/21
Дата 11.04.2013
Розмір 0.63 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21

Ця книга розміщена на сайті http://www.TrueChristianity.Info/ – ласкаво просимо відвідати наш сайт, щоб скачати іншу християнську літературу безкоштовно, а також задати питання на нашому форумі.




Кулінарні секрети сестри Ольги






Зміст
Вступ
ПЕРШІ СТРАВИ
Росіл із курки

Чистий борщ

Капусняк зі свіжої капусти

Капусняк із квашеної капусти

Грибова юшка

Юшка з кольрабі

Перетерта квасолева юшка

Горохова юшка

Цибулева юшка

Юшка дріжджова

Юшка з пори

Огіркова юшка

Помідорова юшка

Картопляна юшка

Гарбузова юшка

Крупник

Відвар овочевий

Відвар на кістках або на м'ясі

Юшка з цвітною капустою

Додатки до юшок

Лише тісто

Французькі галушки (з печінкою або грибами)

Кубики з манної каші

Капуснячки

Пальчики

Бабка на росолі
ДРУГІ СТРАВИ
Піца

Тріпанці

Налисники

Фарш до налисників

Квасоля по-бретонськи

Кабачки по-марсельськи

Фарширована капуста

Картопля, запечена з яйцями

Картопля, запечена з ковбасою

Картопля, запечена з кмином

Картопляні кльоцки

Різотто

Ліниві вареники

Котлети з яєць

Локшина, запечена із сиром

Локшина, запечена з овочами
САЛАТИ
Овочевий салат

Салат із червоних буряків

Салат із шинкою

Салат із тунця

Салат із тунцем і рисом

Салат із селери та яблук

Салат із селери та родзинок

Салат із моркви та яблук

Салат із моркви та хрону

Салат із моркви та ріпи

Салат із перцю

Салат із сої

Салат із білої квасолі

Салат із зеленого горошку та печериць

Салат із квашеної капусти та яблук

Салат із квашеної капусти з цибулею

Салат із капусти та яблук

Салат під соусом

Салат із зеленого перцю та цибулі

Салат із моркви та селери

Салат із синьої капусти та яблук

Гарячий салат із синьої капусти

Салат із пори та яблук
ДЕСЕРТИ: ТІСТЕЧКА, ПЛЯЦКИ
Стефанка

Ангелик

Пиріг із яблуками

Шарлотка крихка

Кекс американський

Крихкий пляцок "Плісняк"

Баядерка

Маківник із сухого маку

Кекс "Простий"

Кекс "Кольоровий"

Смаколик

Сирник варений

Гаратанець

Сирник із картоплею

Сирник "Добрий"

Сирник із пінкою

"Дунайські хвилі"

"Кантичка"

Пляцок із горіхами і родзинками

Маківник

Пляцок із маковою або яблучною масою

Карпатка

Горіховий завиванець

Тістечка з м'ясорубки

Тістечка сметанкові

Тістечка «Колізбацькі»

Медівнички

Равлики

Батончики

Макові тістечка

Горобчики

Рогалики

Кокосові рогалики

Птисі

Амонячки

"Утоплене" тісто для всього
Словничок

Вступ




І досі в пам'яті зберігаю спогади про те, як ми з братом, будучи малими дітьми, полюбляли гратися на кухні. Особливо тішилися нагодою малювати по білій пластиковій поверхні невеличкого стола кольоровими фломастерами. Робили це потай. Заздалегідь озброювалися вогкими ганчірками, щоби швидко стирати сліди своєї забави. Але одного разу нас таки спіймала "на гарячому" прабабуся. Забравши від нас ганчірки, вона довго й ретельно мила холодний, розцяцькований нами пластик, а потім спокійно й урочисто промовила: "Ніколи не збиткуйтеся над столом, діти, бо стіл - то Божа долоня..."
Прабабусині слова про те, що звичайний кухонний стіл є долонею, на якій Господь простягає нам свої дари, стали для мене - маленької дівчинки - справжнім одкровенням. І так легко, природно й невимушено стало для мене казати Богові "Дякую"! Так, як казала це мамі, що приготувала для мене смачний обід. Мабуть, то був мій перший досвід благодарення. Досвід по-дитячому простий і водночас глибокий, бо відтоді стіл став для мене одним із знаків Божої присутності у моєму житті. Звичайний стіл, за яким ми снідали, обідали, вечеряли, чаювали чи урочисто приймали гостей...

До слова, гості до нас приходили часто й охоче. Тоді наша оселя наповнювалася неймовірними пахощами, а на столі з'являлися різноманітні смаколики - справжні шедеври, які народжувалися завдяки маминій майстерності та праці. Згодом, спостерігаючи за дивовижними перетвореннями звичайнісіньких продуктів на витвори кулінарного мистецтва, я збагнула просту істину - кожна людина є співпрацівником нашого Господа, Його співавтором і співтворцем. Адже наше завдання - не лише пасивно брати Божі дари, а й докладати до них свій час, свої руки, свою душу, свою любов... Так, як це робила і робить моя мама. Так, як це роблять безліч інших жінок та чоловіків по всьому світі.

Ця книжка - саме для них. Для тих, хто, невтомно дбає про те, аби Божа долоня столу була завжди наповнена смачними і корисними стравами. Це - унікальний збірник рецептів, які уклала сестра Ольга - Служебниця Непорочної Діви Марії. Можливо, вам буде цікаво дізнатися, що кожен дім, в якому зазвичай мешкає кілька сестер, дбайливо зберігає і поповнює власний збірничок кулінарних рецептів. Сестра Ольга зібрала і упорядкувала найкращі рецепти, що збереглися у різних домах Сестер Служебниць. Завдяки її невтомній праці, а також кулінарним здібностям і сердечній щедрості інших сестер, які з радістю поділилися своїм досвідом, народилася ця книжка.

Існує єдина, але дуже правдива прикмета, за якою ми можемо визначити якість рецептів, вміщених у тому чи іншому збірнику кулінарних порад. Такою прикметою є ступінь вживаності книжки. Погодьтеся, не важко відрізнити видання, яке "спить вічним сном" на книжковій полиці, від того, котре часто беруть до рук, читають і перечитують, довго тримають розгорнутим на якійсь сторінці, іноді щось позначають і занотовують поміж рядків... Такі книжки завжди є теплими на дотик. Можливо, вони зберігають тепло домашнього вогнища, гарячої плити, свіжих духмяних страв або натруджених маминих рук. Ні, я не закликаю вас бути неакуратними з книжками! Я просто бажаю для них теплої і доброї долі.

Я бажаю доброї долі й цьому збірнику рецептів, що його уклала для вас сестра Ольга. Кожна страва, рецепт якої поміщений на його сторінках, був "випробуваний" на смак чи не усіма працівниками видавництва "Свічадо". Таку можливість подарувала нам чудова господиня, талановита писанкарка, авторка низки книжок - пані Віра Манько. Вона особисто "перевірила" на практиці усі рецепти, які зібрала сестра Ольга. Тому, можна вважати, що ця книжка також є плодом її невтомних рук.

Тож бажаю вам розкрити усі секрети сестри Ольги. Насолодитися не лише результатом, а й процесом створення кожної страви. Стати справжніми співавторами Бога, що наповнює цей світ своїм добром.

Олена Мацьків

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21

Схожі:

Конкурс на кращу книгу було подано три книги серії «Слово, народжене на чужині»
У першій книзі надруковані твори Ольги Шудрави, Ольги Самсонової, Антоніни Зубкової, Ольги Чернецької, Наталії Згодько, Люби Савченко,...
Тема: Секрети води
«Секрети води», комп’ютер, телевізор, молекулярна структура води, властивості води записані на хмаринках, значення — на краплях,...
До 155-річчя від дня народження Івана Яковича Франка До Лолина! До Ольги! До життя!
До Лолина! До Ольги! До життя! : каталог книжкової виставки / Долинська ЦРБ; [упоряд.: З. В. Тарантюк, Л. С. Бобешко, О. Г. Андрєєва,...
Тема : «СЕКРЕТИ БАБУСИНОЇ СКРИНІ»
Любі діти! Шановні гості! Сьогодні ми помандруємо з вами по сторінках історії нашої країни
СПИСОК наукових праць Зборовської Ольги Михайлівни у 2013 р. Статті у фахових виданнях
Оптимізація процесів відтворення основних засобів на промислових підприємствах України
Керівництво українськими козаками під час Хотинської війни
Що стало одним із результатів посольства великої київської княгині Ольги до Константинополя, про яке повідомляє літописець?
Річний план роботи методиста КЗ «Інноваційно-методичний центр» Косенчук...
Аналітичний звіт про стан розвитку і діяльності соціально-психологічної служби системи освіти
Шановні брати і сестри в Ісусі Христі,поскільки є багато сучасних...
...
Реферат циклу наукових праць к е. н. Яроцької Ольги Валентинівни
До циклу наукових праць входить 22 наукові праці, в тому числі 10 монографій у співавторстві, 2 брошури, 10 статей
Кредитний договір № [pcredit: mynumdognew]
Публічне акціонерне товариство „Ідея Банк”, місцезнаходження: 79008, Україна, м. Львів, вул. Валова, 11, код ЄДРПОУ 19390819, в особі...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка