Звіт щодо фінансової звітності


Скачати 113.04 Kb.
Назва Звіт щодо фінансової звітності
Дата 14.05.2013
Розмір 113.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи


Аудиторський висновок

(звіт незалежного аудитора)

щодо фінансової звітності

Кредитної спілки "Д. Л. К."

за 2012 рік

Загальні збори членів КС "Д. Л. К.", Правління КС "Д. Л. К.".

Звіт щодо фінансової звітності



Основні відомості про фінансову установу

Найменування емітента (повне)

Кредитна спілка "Д.Л.К."

Код ЄДРПОУ

34394579

Юридична адреса та місцезнаходження

10003, м.Житомир, вул. Перемоги, 75

Банківські реквізити

Р/р 26009252211 в "Райффайзен Банк Аваль"м. Київ, МФО 380805

Відомості про державну реєстрацію підприємства

Свідоцтво серія А00 №806697 від 13.06.2006 р. видане Виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Основні види діяльності

64.92 – Інші види кредитування

Статут КС "Д. Л. К."

затверджено рішенням установчих зборів кредитної спілки "Д.Л.К.", протокол №1 від 20 травня 2006 року, зареєстровано Житомирською районною державною адміністрацією 13.06.2006 р., реєстраційний №13051020000003895, внесено зміни до статуту 14.05.2012 року.


Аудитори незалежної аудиторської фірми ППАФ «Аудит-Ольга» провели аудиторську перевірку фінансової звітності КС "Д. Л. К." за 2012 рік та річних звітних даних за 2012 рік, що подаються до Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України на предмет достовірності та відповідності вимогам чинного законодавства України.

Аудит проведено та аудиторський висновок складено у відповідності з вимогами Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, зокрема Міжнародних стандартів аудиту 700, 705, 706 та інших стандартів, що стосуються підготовки аудиторського висновку, з урахуванням Методичних рекомендацій щодо формату аудиторського висновку за наслідками проведення аудиту річної фінансової звітності та річних звітних даних кредитної спілки та об’єднаної кредитної спілки, затверджених Розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 27.12.2005 р. №5202 (в редакції розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України № 6314 від 12.10.2006).

Фінансова звітність, що перевірялася, додається до цього аудиторського висновку та включає:

  • Баланс станом на 31.12.2012 р. (форма №1);

  • Звіт про фінансові результати за 2012 р. (форма №2);

  • Звіт про рух грошових коштів за 2012 р. (форма № 3);

  • Звіт про власний капітал за 2012 р. (форма №4);

  • Примітки до річної фінансової звітності за 2012 р.(форма №5).

Річні звітні дані за 2012 рік, що перевірялися, додаються до цього висновку та включають:

  • Загальна інформація про кредитну спілку (додаток 1);

  • Звітні дані про фінансову діяльність кредитної спілки (додаток 2);

  • Звітні дані про склад активів та пасивів кредитної спілки (додаток 3);

  • Звітні дані про доходи та витрати кредитної спілки (додаток 4);

  • Розрахунок необхідної суми резерву забезпечення покриття втрат від неповернених кредитів кредитної спілки (додаток 5);

  • Звітні дані про кредитну діяльність кредитної спілки (додаток 6).

Концептуальна основа фінансової звітності Товариства визначається Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» №996 - XІV від 16.07.1999 р (із змінами), Національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, внутрішньою обліковою політикою Товариства, іншими нормативно-правовими актами щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні.

Облікова політика на підприємстві встановлена наказом №1-Б від 03 січня 2012 року.

Бухгалтерський облік здійснюється головним бухгалтером.

Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

Документообіг підприємства регулюється відповідними організаційно-розпорядчими документами, виданими посадовими особами у межах наданих їм повноважень.

Інвентаризація активів та зобов’язань проводиться відповідно до вимог ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Мінфіну України №69 від 11.08.1994 р. (із змінами).

Податковий облік ведеться згідно з вимогами Податкового кодексу України.

Пояснювальні примітки до фінансової звітності відсутні.

Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність


Управлінський персонал КС "Д. Л. К." несе відповідальність:

  • за складання і достовірне подання фінансової звітності, що перевіряється, згідно з вимогами концептуальної основи фінансової звітності, яка ґрунтується на вимогах Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16.07.1999р. за № 996-ХІV (із змінами) та Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку;

  • за такий внутрішній контроль, який управлінський персонал визначає потрібним для того, щоб забезпечити складання фінансової звітності, яка не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилок.

Відповідальність аудитора


Ми несемо відповідальність за висловлення думки щодо фінансової звітності КС "Д. Л. К." на основі результатів проведеного нами аудиту. Аудит передбачає виконання процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і розкриттів у фінансових звітах. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб’єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб’єкта господарювання. Аудит включає також оцінку відповідності використаної облікової політики, прийнятність облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та оцінку загального подання фінансової звітності.

Ми не несемо відповідальності за виконання аудиторських процедур або за запити щодо фінансових звітів після дати аудиторського висновку. Протягом періоду з дати аудиторського висновку до дати опублікування фінансових звітів відповідальність за інформування аудитора про факти, які можуть вплинути на фінансові звіти, несе керівництво КС "Д. Л. К." (МСА 560).

Ми провели аудит відповідно до вимог Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг та діючих нормативно-правових актів України. Міжнародні стандарти аудиту вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також зобов’язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку з метою отримання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит включає вибіркову перевірку на відповідність даних первинних документів даним синтетичного та аналітичного обліку, тестування доказів, які підтверджують суми та розкриття інформації у фінансових звітах, оцінку відповідності застосованих керівництвом КС "Д. Л. К." принципів бухгалтерського обліку нормативним вимогам щодо організації бухгалтерського обліку в Україні.

В ході аудиторської перевірки використовувались дані головної книги, оборотно-сальдового балансу, регістрів аналітичного та синтетичного обліку, матеріалів інвентаризації, статутні документи та інші джерела фінансової інформації.

Ми вважаємо, що докази, отримані в результаті проведеної нами аудиторської перевірки, є достатні та прийнятні для висловлення модифікованої аудиторської думки стосовно фінансової звітності КС "Д. Л. К." за 2012 рік.

Підстава для висловлення умовно-позитивної думки


Збитки отримані протягом 2012 року складають 37 тис. грн.

Протягом 2012 року відбулося зменшення кількості членів кредитної спілки на 104 особи, що становіть 52% від загальної кількості членів КС «Д.Л.К.».

Ці обставини вказують на існування суттєвої невизначеності, яка може поставити під сумнів здатність Товариства безперервно продовжувати діяльність.

Умовно-позитивна думка


При підготовці фінансових звітів КС "Д. Л. К." було використано концептуальну основу фінансової звітності, яка визначається Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» №996 - XІV від 16.07.1999 р (із змінами), Національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, іншими нормативно-правовими актами, щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звiтностi в Україні, внутрішніми положеннями підприємства.

Під час проведення аудиту встановлено, що надані фінансові звіти складені на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку та у відповідності до обраної концептуальної основи.

На нашу думку, за винятком можливого впливу факторів, про які йдеться у параграфі «Підстава для висловлення умовно-позитивної думки», фінансова звітність в усіх суттєвих аспектах достовірно і повно подає фінансову інформацію про КС "Д. Л. К." станом на 31.12.2012 року згідно із визначеною концептуальною основою фінансової звітності та відповідає вимогам чинного законодавства України.

Звіт щодо вимог інших законодавчих та нормативних актів


Під час аудиторської перевірки річних звітних даних КС "Д. Л. К." за 2012 рік, які подаються до Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, аудитор зібрав достатньо доказів того, що річні звітні дані складені на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку та відповідно до вимог Порядку складання та подання звітності кредитними спілками, затвердженого розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 25.12.2003 року № 177.

Думка щодо річних звітних даних про фінансову діяльність кредитної спілки


Сума кредитів, наданих членам кредитної спілки, на початок та кінець звітного року складає відповідно 98,2 тис. грн. та 42,6 тис. грн. Протягом звітного періоду обсяг кредитування зменшився на 55,6 тис. грн.

Протягом 2012 року нараховані проценти за виданими кредитами складають 18,4 тис. грн., сплачені 10,6 тис. грн.

Пайовий капітал на початок звітного року складає 111,0 тис. грн., на кінець звітного року відповідно 33,4 тис. грн. Зміни пайового капіталу відбулися за рахунок зменшення кількості членів кредитної спілки і повернення внесків у сумі 77,6 тис. грн.

Резервний капітал відсутній.

Непокриті збитки за наслідками діяльності у 2012 р. становлять 44.7 тис. грн.

Протягом звітного року кількість членів кредитної спілки зменшилась на 104 особи.

На нашу думку, інформація про фінансову діяльність кредитної спілки розкрита у річних звітних даних достовірно, у повному обсязі та в усіх суттєвих аспектах відповідно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Думка щодо річних звітних даних про склад активів та пасивів кредитної спілки


Продуктивні активи станом на 01.01.2012 р. складали 98,2 тис. грн., станом на 31.12.2012 р. складають 42,6 тис. грн.

Непродуктивні активи станом на 01.01.2012 р. складали 28,8 тис. грн., станом на 31.12.2012р. складають 10,8 тис. грн. Зменшення непродуктивних активів сталося за рахунок зменшення грошових коштів у сумі 17,5 тис. грн. Грошові кошти були використані на надання кредитів і на повернення внесків членам кредитної спілки у зв’язку із виходом із складу кредитної спілки.

Зобов’язання станом на 31.12.2012 р. складають 35,5 тис. грн.

Капітал станом на 31.12.2012 р. має від’ємне значення, мінус 11,3 тис. грн., в тому числі пайовий капітал у сумі 33,4 тис. грн., непокриті збитки у сумі 44,7 тис. грн.

На нашу думку, інформація про склад активів та пасивів розкрита у річних звітних даних достовірно, у повному обсязі та в усіх суттєвих аспектах відповідно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Думка щодо річних звітних даних про доходи та витрати кредитної спілки


Загальна сума отриманих процентних доходів у 2012 році складає 10,6 тис. грн.

Доходи у вигляді штрафів і пені у сумі 1,2 тис. грн.

Всього отримано доходів у сумі 11,8 тис. грн.

Загальна сума витрат складає 56,5 тис. грн. , у тому числі:

  • витрати на нарахування заробітної плати та обов’язкових платежів – 7,0 тис. грн.;

  • інші операційні витрати – 37,4 тис. грн.;

  • витрати на формування резерву забезпечення втрат від неповернених кредитів – 11,8 тис. грн.

  • податок на прибуток – 0,3 тис. грн.

Непокритий збиток станом на 31.12.2012 р. складає 44,7 тис. грн.

На нашу думку, інформація про доходи та витрати розкрита у річних звітних даних достовірно, у повному обсязі та в усіх суттєвих аспектах відповідно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Думка щодо річного розрахунку необхідної суми резерву забезпечення покриття втрат від неповернених кредитів кредитної спілки


Заборгованість за простроченими та неповерненими кредитами станом на 31.12.2012 р. складає 42,6 тис. грн., в тому числі: 1-й рівень прострочення – 4,4 тис. грн., 2-й рівень прострочення – 3,3 тис. грн., 3-й рівень прострочення – 22,5 тис. грн., більше 12 місяців – 12,4 тис. грн. Необхідний резерв покриття втрат, від неповернених кредитів нарахований у сумі 29,2 тис. грн.

На нашу думку, розрахунок необхідної суми резерву забезпечення покриття втрат від неповернених кредитів зроблено відповідно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Думка щодо річних звітних даних про кредитну діяльність кредитної спілки


У 2012 році КС "Д. Л. К." надано кредитів на суму 28,1 тис. грн. Станом на 31.12.2012 р. пролонговані кредити відсутні, кредити більше 10% капіталу не надавались. Списання кредитів за звітний період не проводилося. Кредитні кошти від юридичних осіб не залучались. Заборгованість за кредитами станом на 31.12.2012 р. складає 42,6 тис. грн., з неї заборгованість, прострочена більше 3 місяців складає 38,1 тис. грн.

На нашу думку, інформація про кредитну діяльність розкрита у річних звітних даних достовірно, у повному обсязі та відповідно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Показники фінансового стану підприємства



Коефіцієнт абсолютної ліквідності К1 = 0 (за минулий період К1 = 1,385). Нормальне позитивне значення К1=0,25..0,5 з тенденцією до збільшення. Значення коефіцієнта свідчить про відсутність абсолютно ліквідних активів.

Коефіцієнт загальної ліквідності К2 = 1,194 (за минулий період К2 = 9,231). Нормальне позитивне значення К2=1,0..2,0. Значення коефіцієнта знаходиться в межах діапазону позитивних значень. Значення коефіцієнта свідчить про достатню забезпеченість підприємства оборотними активами для розрахунку за поточними зобов’язаннями.

Коефіцієнт фінансової стійкості К3 = 0,28 (за минулий період К3 = 0,898). Нормальне позитивне значення К3>0,5. Підприємство має недостатню фінансову стійкість.

Коефіцієнт структури капіталу К4 = 2,571 (за минулий період К4 = 0,113). Нормальне позитивне значення К4=0,5..1,0, К4<1 з тенденцією до зменшення. Підприємство залежить від залучених коштів.

Основні відомості про аудиторську фірму


Повна назва

Приватне підприємство аудиторська фірма “Аудит-Ольга”

Код ЄДРПОУ

20425581

Місцезнаходження

10020, м. Житомир, проспект Миру 19, кв. 374

Реєстраційні дані

Зареєстровано Виконавчим комітетом Житомирської міської ради 10 листопада 1994 р., свідоцтво про реєстрацію – серія А00 №133001

Відомості про Свідоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги

Свідоцтво №0482, видане відповідно до рішення Аудиторської палати України від 26.01.2001 р. №98. Рішенням Аудиторської палати України від 04.11.2010 р. №221/3 термін дії свідоцтва продовжено до 04.11.2015 р.

Керівник

Коломійчук Віра Миколаївна

Відомості про аудитора: ПІБ, номер, серія та дата видачі сертифіката аудитора

Аудитор - Коломійчук Віра Миколаївна

Сертифікат аудитора – №001405, виданий відповідно до рішення Аудиторської палати України №19 від 20.09.1994 р. Рішенням Аудиторської палати України від 25.09.2008 р. №194/1 термін дії сертифікату продовжено до 20.09.2013 р.

Контактний телефон

(0412) 25-91-63



Договір на проведення аудиторської перевірки №02 від 21 січня 2013 року.

Аудит розпочато – 21 січня 2013 року. Аудит закінчено – 31 січня 2013 року.

Перевірка фінансової звітності проведена з дозволу в.о. голови правління КС "Д. Л. К." Добровольської Н.В. та в присутності головного бухгалтера Морозової Н. В.

Директор ПП АФ «Аудит-Ольга»

(Аудитор, сертифікат аудитора №001405 В.М. Коломійчук

чинний до 20 вересня 2013 року)
31 січня 2013 року.


Аудиторський висновок складено у 3-х примірниках, з яких 2 примірники видано:

В.о. голови правління Добровольській Н.В.

КС "Д. Л. К."
Головному бухгалтеру Морозовій Н. В.
Третій примірник аудиторського висновку знаходиться у справах аудиторської фірми.


</1>

Схожі:

ЗВІТ незалежної аудиторської фірми ТОВ «АФ «ВІТА ПОШТОВА» щодо фінансової...
Примітки до річної фінансової звітності за 2012 рік. Концептуальною основою для підготовки фінансової звітності Підприємства є Національні...
Щодо попередньої фінансовОЇ звітНОСТІ
П 000132 від 02. 07. 2013р., строк дії Свідоцтва до 04. 11. 2015р., підготовлений Аудиторський висновок (Звіт незалежного аудитора)...
АУДИТОРСЬКИЇ ВИСНОВОК АУДИТОРСКОЇ ФІРМИ «КАПИТАЛ ГРАНД» ЩОДО ФІНАНСОВОЇ...
Ломбарду, Звіт про діяльність Ломбарду; Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал, Баланс на 31 грудня 2012р, Звіт про...
Щодо повноти та достовірності фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю
Мета проведення аудиту – підтвердження правильності складання фінансової звітності Товариства та підтвердження дотримання ним нормативних...
Звіт незалежного аудитора щодо фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю
МСА, зокрема до МСА 700 «Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності», МСА 705 «Модифікація думки у звіті незалежного...
ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА щодо фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю
МСА, зокрема до МСА №700 «Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності», МСА 705 «Модифікація думки у звіті незалежного...
ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА щодо фінансової звітності
МСА, зокрема до МСА №700 «Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності», МСА 705 «Модифікація думки у звіті незалежного...
Аудиторський Висновок (Звіт незалежного аудитора) щодо фінансової...
Приміток до річної фінансової звітності за 2012 рік (надалі – фінансові звіти) Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія...
Місцезнаходження аудиторської компанії
Звіт (висновок) незалежного аудитора щодо фінансової звітності ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
І. Звіт щодо фінансової звітності
Керівництву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ДОМІНІОН-КАПІТАЛ»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка