ПИТАННЯ ДО ЕКЗАМЕНУ З ДИСЦИПЛІНИ «УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ»
1. У чому полягає роль управління персоналом як науки?
Назвіть предмет, ціль, задачі навчальної дисципліни "Управління персоналом".
Визначте сутність, мету та задачі управління персоналом в умовах ринку.
Назвіть та охарактеризуйте принципи управління персоналом підприємства.
Історичний розвиток управління персоналом.
Охарактеризуйте еволюцію концептуальних підходів в управлінні персоналом.
Розкрийте сутність, структуру та особливості організаційної поведінки особистості
Поясність поняття «структура персоналу», назвіть види.
Охарактеризуйте чисельність персоналу підприємства.
Вимоги до професійно-кваліфікаційного рівня працівника.
Назвіть показники, що характеризують кваліфікацію персоналу підприємства.
Розкрийте сутність та види компетентності працівника.
Розкрийте сутність понять "група", "колектив". Назвіть елементи, організаційні можливості та ознаки колективу.
Розкрийте класифікацію колективів.
Висвітліть зміст процесу створення трудового колективу.
Охарактеризуйте етапи розвитку трудового колективу.
Розкрийте механізм створення та особливості формальних і неформальних груп.
Назвіть та охарактеризуйте фактори, що впливають на ефективне функціонування групи.
Розкрийте сутність та рівні корпоративної культури підприємства.
Назвіть мету та задачі корпоративної культури в системі управління персоналом, підприємства.
Поняття сучасної кадрової політики підприємств.
Назвіть напрямки кадрової політики підприємства.
Назвіть і охарактеризуйте типи кадрової політики підприємств.
Поняття та сутність стратегії управління персоналом підприємства.
Основні види кадрових стратегій підприємства
Зміст кадрової політики на стадії формування підприємства.
Зміст кадрової політики на стадії інтенсивного зростання підприємства.
Зміст кадрової політики на стадії стабілізації підприємства
Зміст кадрової політики на стадії спаду (ситуація кризи) підприємства
Кадрове планування.
Наймання персоналу.
Джерела залучення персоналу.
Переваги і недоліки зовнішніх і внутрішніх джерел залучення персоналу.
Відбір персоналу та його етапи.
Згуртованість колективу: сутність, стадії
Соціальні ролі
Соціально-психологічні особливості колективу як об’єкту управління
Поняття та функції кадрових служб підприємства.
Ефективність роботи кадрової служби підприємства
Визначення потреби підприємства в персоналі.
Види планування роботи з персоналом підприємства.
Розкрийте сутність понять: "кар'єра", "трудова кар'єра", "ділова кар'єра".
Висвітліть сутність та зміст управління кар'єрою персоналу підприємства.
Назвіть та охарактеризуйте види трудової кар'єри.
Охарактеризуйте етапи кар'єри.
Планування і підготовка кадрового резерву.
Навчання персоналу.
Способи вивільнення персоналу.
Управління безпекою персоналу.
Управління плинністю кадрів.
Розкрійте зміст процедури звільнення працівників підприємства за власним бажанням.
Розкрийте сутність та типи кадрового резерву.
Назвіть та охарактеризуйте етапи роботи з резервом управлінських кадрів.
Розкрийте значення кадрового планування у підприємстві
Розкрийте сутність та типи кадрового резерву.
Назвіть та охарактеризуйте етапи роботи з резервом управлінських кадрів.
Розкрийте значення кадрового планування у підприємстві
Ділове оцінювання персоналу
Атестація персоналу
Охарактеризуйте процедуру проведення атестації персоналу підприємства.
Оцінювання спеціалістів та керівників
Соціальне партнерство на підприємстві: сутність, функції.
Назвіть завдання системи соціального партнерства.
Система регулювання соціально-трудових відносин на підприємстві.
Колективний договір як засіб зміцнення соціального партнерства.
Закордонний досвід соціального партнерства.
Економічна ефективність управління персоналом підприємства.
Соціальна та організаційна ефективність управління персоналом підприємства.
Оцінка комплексної ефективності управління.
Види виробничих конфліктів.
Основні причини виникнення конфліктів.
Роль примирних процедур у вирішенні трудового конфлікту.
Методи управління конфліктами.
Стимулювання трудової активності персоналу.
Організація мотивації на підприємстві.
Управління мотивацією.
Матеріальне та нематеріальне заохочення працівників.
|