ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені Вадима Гетьмана» Факультет УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА


Скачати 0.65 Mb.
Назва ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені Вадима Гетьмана» Факультет УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА
Сторінка 1/19
Дата 08.04.2013
Розмір 0.65 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Маркетинг > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДВНЗ «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ


імені Вадима Гетьмана»

Факультет УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА Маркетингу

Кафедра МАРКЕТИНГУ




“ЗАТВЕРДЖУЮ”

Проректор

____________________________
“ ___ ” ___________ 2010р.


МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ЩОДО ЗМІСТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ, ПОТОЧНОГО І ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ ЇХ ЗНАНЬ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ



МАРКЕТИНГОВА ЦІНОВА ПОЛІТИКА”

Укладач: к.е.н., доцент Дугіна С.І.

Декан факультету

Управління персоналом та маркетингу

_______________ проф.Кардаш В.Я.

Заст.зав.кафедри

маркетингу

_______________ доц.Кривещенко В.В.

Київ 2010

ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ, ЩО ОХОПЛЮЮТЬ

ЗМІСТ РОБОЧОЇ ПРОГРАМИ ДИСЦИПЛІНИ

МАРКЕТИНГОВА ЦІНОВА ПОЛІТИКА”

ТА ВИНОСЯТЬСЯ НА ІСПИТ


  1. Біржове ціноутворення.

  2. Біржові ціни.

  3. Варіанти цінової політики.

  4. Види цін в залежності від врахування географічного фактору при її формуванні.

  5. Відмінна риса маркетингового підходу до ціноутворення.

  6. Відмінна риса маркетингового підходу до ціноутворення.

  7. Вільні ціни.

  8. Вкажіть, чому фірма з більш низьким рівнем змінних витрат може бути зацікавлена в зниженні ціни.

  9. Вплив витрат на ціни.

  10. Вплив на ціни з боку держави, наведіть ступені та способи обмеження цін державою.

  11. Вплив на ціни з боку науково-технічного прогресу.

  12. Вплив на ціни з боку споживачів.

  13. Вплив на ціни з боку учасників каналу товароруху.

  14. Вплив на ціни з боку фінансово-кредитної системи.

  15. Вплив ціни на обсяг продажу.

  16. Встановлення цін за географічною ознакою.

  17. Встановлення ціни в рамках "товарної лінії".

  18. Гнучкі цінові стратегії.

  19. Головні закони та законодавчі акти, що керують процесами ціноутворення в Україні.

  20. Дайте визначення економічного ризику.

  21. Дайте визначення еластичності попиту від ціни, вкажіть його граничні значення.

  22. Дайте визначення ринкової кон"юнктури

  23. Дайте визначення та наведіть характеристику наступним факторам, що визначає цінову чутливість споживачів: ефект унікальності; ефект витрат на зміну товарної маки; ефектоцінки якості через ціну.

  24. Дайте визначення та наведіть характеристику наступним факторам, що визначає цінову чутливість споживачів: ефект вагомості кінцевого результату; ефект створення запасів; ефект розподілу витрат на купів

  25. Дайте визначення та наведіть характеристику наступним факторам, що визначає цінову чутливість споживачів: ефект високої ціни товару; ефект ускладнення порівнянь; ефектіснування товарів-замінників.

  26. Дайте визначення та стислу характеристику оптових цін підприємства.

  27. Дайте визначення цін на побутові товари та комунальні послуги.

  28. Дайте характеристику заохочувальної цінової політики.

  29. Дайте характеристику змінної ціни.

  30. Дайте характеристику касовим знижкам.

  31. Дайте характеристику кількісному виду тактичних знижок.

  32. Дайте характеристику конкурентному середовищу, де ціни контролюються ринком.

  33. Дайте характеристику методу ціноутворення, орієнтованому на попит.

  34. Дайте характеристику оптових цін на продукцію промисловості.

  35. Дайте характеристику плинної ціни.

  36. Дайте характеристику політики граничного ціноутворення.

  37. Дайте характеристику політики цін при застосуванні стратегії товарної концепції.

  38. Дайте характеристику потрійної цінової диференціації.

  39. Дайте характеристику преміальної цінової політики.

  40. Дайте характеристику ринку чистої конкуренції.

  41. Дайте характеристику роздрібної ціни, наведіть структуру роздрібної ціни.

  42. Дайте характеристику сезонним знижкам.

  43. Дайте характеристику системі цін у ринковій економіці, наведіть основні її елементи.

  44. Дайте характеристику сукупності гнучких цінових стратегій.

  45. Дайте характеристику твердої ціни.

  46. Дайте характеристику цінам, що формуються в процесі виконання контрактів.

  47. Дайте характеристику ціни на етапі впровадження товару на ринок.

  48. Дайте характеристику ціни на етапі зниження обсягу продажів.

  49. Дайте характеристику ціни на етапі зрілості товару.

  50. Дайте характеристику ціни на етапі зростання обсягу продажів.

  51. Дайте характеристику ціни на етапі насичення.

  52. Дайте характеристику ціни опціонів.

  53. Дайте характеристику ціни споживання.

  54. Дайте характеристику цінової політики виснажуючи цін.

  55. Дайте характеристику цінової політики проникливих цін.

  56. Дайте характеристику ціноутворення на побічні продукти виробництва.

  57. Диференціація цін відповідно до сфери товарного обігу.

  58. Довідкові ціни.

  59. Довідкові ціни.

  60. Економіко-математичного моделювання ризику.

  61. Етапи проведення оцінки інфляційного очікування.

  62. Загальна класифікація цін.

  63. Загальні питання регулювання цін.

  64. Загальні цілі цінових стратегій.

  65. Законодавче регулювання процесів ціноутворення в Україні.

  66. Зовнішні фактори, що впливають на ціноутворення.

  67. Класифікація цін в залежності від порядку відшкодування споживачем транспортних витрат по доставці вантажів.

  68. Класифікація цін в залежності від ступеня новизни товару.

  69. Класифікація цін відповідно до впливу держави на ціноутворення.

  70. Критерії кількісної оцінки ризику.

  71. Лайспейреа.

  72. Методи дослідження ринкової кон"юнктури ринку і цінової динаміки.

  73. Методи непрямого маркетингового ціноутворення.

  74. Методи оцінки ризику в розрахунках цін.

  75. Методи оцінки ризику в розрахунках цін.

  76. Методи прямого ціноутворення: визначення ціни в залежності від витрат.

  77. Методи прямого ціноутворення: визначення ціни, орієнтованої на конкуренцію.

  78. Методи прямого ціноутворення: визначення ціни, орієнтованої на споживача

  79. Наведіть агрегатну, арифметичну та гармонійну форму індексу

  80. Наведіть агрегатну, арифметичну та гармонійну форму індексу Пааше

  81. Наведіть види цін на будівельну продукцію, дайте визначення цих цін.

  82. Наведіть визначення життєвого циклу товару.

  83. Наведіть головні критерії сегментації ринку.

  84. Наведіть головні складові рішень з цінової політики.

  85. Наведіть головні фактори, що впливають на рівень еластичності попиту.

  86. Наведіть графічне зображення та дайте характеристику функції попиту, що характеризується "нормальним спадом обсягів продажу".

  87. Наведіть зміст вертикальної цінової диференціації.

  88. Наведіть зміст горизонтальної цінової диференціації.

  89. Наведіть класифікацію маркетингових ситуацій, що викликають необхідність прийняття рішень з нової політики цін.

  90. Наведіть класифікацію методів прямого ціноутворення.

  91. Наведіть класифікацію цін в залежності від території дії.

  92. Наведіть криву попиту для престижних товарів та дайте пояснення формі цієї кривої.

  93. Наведіть можливі ринкові ситуації на стабільних ринках, що не викликають агресивної зворотної реакції покупців.

  94. Наведіть необхідні вимоги застосування стратегії високої початкової ціни.

  95. Наведіть необхідні умови застосування стратегії низьких початкових цін.

  96. Наведіть основні види франко-цін та структуру їх формування.

  97. Наведіть основні принципи вибіркової системи реєстрації цін.

  98. Наведіть основні цілі ціноутворення.

  99. Наведіть перелік головних питань, що досліджуються при проведенні цінового у.

  100. Наведіть порівняльну характеристику аргументів на користь політики виснажуючих цін, та на користь політики проникливих цін.

  101. Наведіть приклад цінової лінії будь-якого товару та дайте пояснення формі кривої попиту цієї цінової лінії.

  102. Наведіть умови існування еластичного попиту.

  103. Наведіть умови існування нееластичного попиту.

  104. Наведіть фактори, що впливають на цінову політику.

  105. Наведіть фактори, що сприяють зниженню та зростанню цін.

  106. Наведіть формулу розрахунку середньої арифметичної зваженої та вкажіть, коли доцільно застосувати що формулу.

  107. Наведіть формулу розрахунку середньої гармонічної зваженої ціни та вкажіть коли доцільно застосувати цю формулу.

  108. Наведіть формулу розрахунку середньої хронологічної ціни та скажіть коли доцільно її застосовувати.

  109. Наведіть характеристику закупівельних цін на с\г продукцію.

  110. Наведіть характеристику конкурентного середовища, де ціни контролюються підприємством.

  111. Наведіть характеристику конкурентного середовища, де ціни контролюються державою.

  112. Наведіть характерні риси ринкової кон"юнктури.

  113. Напрямки формування індикативних цін.

  114. Недоліки витратного методу ціноутворення.

  115. Обґрунтуйте важливість маркетингового ціноутворення в комерційній діяльності підприємства.

  116. Обґрунтуйте важливість прийняття рішень з цінової політики.

  117. Основні принципи формування цінової політики.

  118. Оцінка інфляційного очікування.

  119. Оцінка інфляційного очікування.

  120. Покажіть, як змінюється обсяг продажу товарі при зміні цін за умови різної еластичності попиту.

  121. Покажіть, якою буде реакція покупців на зміну цін за умови різної еластичності попиту.

  122. Показники ринкової кон"юнктури.

  123. Попередня оцінка нових стратегій підприємств.

  124. Принцип розумного ризику в підприємницькій діяльності.

  125. Принципи і методи дослідження чутливості покупців до рівнів цін.

  126. Психологічне сприйняття ціни.

  127. Регульовані ціни.

  128. Регулювання цін та ціноутворення в Данії.

  129. Регулювання цін та ціноутворення в Іспанії.

  130. Регулювання цін та ціноутворення в США.

  131. Регулювання цін та ціноутворення в Швеції.

  132. Регулювання цін та ціноутворення в Японії.

  133. Регулювання цін та ціноутворення Греції.

  134. Регулювання цін та ціноутворення у Фінляндії.

  135. Регулювання цін та ціноутворення у Франції.

  136. Ризик у визначенні цін і страхування цін.

  137. Ринкова кон"юнктура: поняття та сутність.

  138. Розкрийте зміст встановлення ціни в рамках товарного асортименту.

  139. Розкрийте зміст закону попиту та наведіть криву попиту для звичайних товарів.

  140. Розкрийте зміст концепції зв"язку ціни та якості товару.

  141. Розкрийте зміст методів непрямого ціноутворення.

  142. Розкрийте зміст стратегії ціноутворення, що орієнтується на поточні ринкові ціни.

  143. Розкрийте зміст цілей цінових стратегій, що пов"язані з конкуренцією.

  144. Розкрийте зміст цілей цінових стратегій, що пов"язані з обсягами продажу.

  145. Розкрийте зміст цілей цінових стратегій, що пов"язані з прибутком.

  146. Розкрийте зміст цілі ціноутворення "збереження займаємих ринкових позицій".

  147. Розкрийте зміст цілі ціноутворення "лідерство за показниками якості товарів".

  148. Розкрийте зміст цілі ціноутворення "максимізація поточного прибутку"

  149. Розкрийте зміст ціноутворення з орієнтацією на конкуренцію.

  150. Роль оцінки ризику рішень, що приймаються в ціноутворенні.

  151. Середні ціни.

  152. Система цін і ознаки, що лежать у її основі.

  153. Стратегії зниження ціни.

  154. Стратегія підвищення ціни.

  155. Сутність витратного методу ціноутворення.

  156. Сутність встановлення цін на товари-доповнювачі.

  157. Сутність граничного ціноутворення.

  158. Сутність і роль цінової політики в сучасній економіці.

  159. Сутність маркетингової політики знижок.

  160. Сутність методів непрямого ціноутворення.

  161. Сутність методів прямого ціноутворення.

  162. Сутність методів тендерного ціноутворення.

  163. Сутність методів ціноутворення, що враховує географію комплексу маркетингу.

  164. Сутність методу питомої вартості.

  165. Сутність параметричних методів ціноутворення.

  166. Сутність ризику.

  167. Сутність ціноутворення на основі аналізу беззбитковості виробництва.

  168. Фактори, що визначають цінову чутливість споживачів.

  169. Фіксовані ціни.

  170. Функції ризику.

  171. Ціни "Інкотермс".

  172. Ціни експорту та імпорту.

  173. Ціни експорту та імпорту.

  174. Ціни пропозицій великих фірм.

  175. Ціни фактичних угод.

  176. Цінова еластичність (еластичність попиту від ціни).

  177. Цінова стратегія для гами товарів.

  178. Цінове лідерство.

  179. Цінові стратегії для нових товарів.

  180. Ціноутворення в міжнародному маркетингу.

  181. Ціноутворення в рамках товарної номенклатури.

  182. Ціноутворення на різних етапах життєвого циклу товару.

  183. Ціноутворення на різних типах ринків.

  184. Ціноутворення при різних видах цінової політики.

  185. Чому необхідним є отримання оцінки інфляційного очікування.

  186. Що забезпечує закон України "Про ціни та ціноутворення".

  187. Що являють собою індикативні ціни.

  188. Яким чином здійснюється державне регулювання цін (статті 8, 9, 10).

  189. Які джерела беруться до уваги при формуванні індикативних цін.

  190. Які дії вважаються зловживанням монопольним становищем, згідно закону України "Про обмеження монополізму та недопущення недобросовісної конкуренції у підприємницькій діяльності".


Картка самостійної роботи студента

з дисципліни «Маркетингова цінова політика»

для студентів спец. 6108 «Маркетинг»

Вид самостійної роботи

Планові терміни виконання

Форми контролю та звітності

Максимальна кількість балів

Денна, вечірня форма навчання

1. Обов’язкові

За систематичність і активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях

1.1.Підготовка до семінарських (практичних, лабораторних)занять з допомогою ПК, тестове завдання. Вирішення комплексної задачі

Згідно з графіком навчального процесу з 3 тижня семестру

Активна участь в семінарських (практичних, лабораторних)

заняттях,

перевірка правильності виконання завдань



30

За виконання модульних (контрольних) завдань

1.2. Підготовка до модульних контрольних робіт




Перевірка правильності виконання модельних контрольних робіт


10

За виконання завдань для самостійного опрацювання

Пошук (підбір)літературних джерел за заданою проблематикою курсу. Написання реферату




Обговорення (захист) матеріалів реферату під час аудиторних занять


5

Разом балів за обов’язкові види СРС

45

ІІ. Вибіркові

За виконання завдань для самостійного опрацювання

2.1. Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій




Обговорення результатів проведеної роботи під час аудиторних занять або ІКР

5

2.2. Участь у наукових студентських конференціях




Доповіді на наукових студентських конференціях

5

Разом балів за вибіркові види СРС

5

Всього балів за СРС

50

Заочна форма навчання

8-й семестр

І. Обов’язкові

1.1. Підготовка до модульного контролю




Перевірка правильності виконання завдань

5

1.2. Вирішення задач з допомогою ПК




Обговорення результатів проведеної роботи під час аудиторних занять або ІКР

10

Разом балів за обов’язкові види СРС

15

ІІ. Вибіркові

За виконання завдань для самостійного опрацювання

2.1. Пошук (підбір) літературних джерел за заданою проблематикою курсу.




Обговорення матеріалів під час аудиторних заять (ІКР)

5

2.2. Написання реферату




Захист матеріалів реферату під час аудиторних занять

5

Разом балів за вибіркові види СРС

5

Всього балів за СРС

20
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   19

Схожі:

ДВНЗ «КИІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ Імені В. Гетьмана» КАФЕДРА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ
Поняття базису n – вимірного векторного простору. Розкладання вектора за базисом
ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ...
Співвідношення понять «учасники господарських правовідносин» та «суб'єкти господарювання»: теоретичний та законодавчий аспекти
Щодо працевлаштування випускників 9-Б класу
Роменський коледж державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана»
ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ...
Матеріали для підготовки до державного іспиту з педагогіки та психології (2009/2010 навчальний рік) для освітньо-кваліфікаційного...
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА ЕКОНОМІЧНИЙ...
Дисципліна «Бухгалтерський облік і експертиза» на ІУ курсі у 7 семестрі в обсязі 50 годин, з них лекцій 26 год., самостійна робота...
НІВЕРСИТЕТ імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА Кредитно-економічний факультет Матеріали...
Члени редакційної колегії Т. В. Майорова, канд екон наук, доц.; А. М. Мороз, д-р екон наук, проф.; Л. Л. Примостка, д-р екон наук,...
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА Юридичний факультет Кафедра правосуддя
...
Київський національний університет імені Тараса Шевченка юридичний...
Робоча навчальна програма / М.І. Неліп, О. Б. Костенко, Н. А. Вангородська. – Київ нац ун-т імені Тараса Шевченка / юрид ф-т. – К.,...
Тараса Шевченка Юридичний факультет кафедра трудового, земельного і екологічного права
В.І. Андрейцев. Право екологічної безпеки. Навчально-методичні матеріали з еколого-правових дисциплін. Частина X. – Київський національний...
Київський національний університет імені Тараса Шевченка юридичний...
Проблеми теорії та філософії права. Робоча навчальна програма / А. Д. Машков, Н. В. Теремцова. – Київ нац ун-т імені Тараса Шевченка...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка