Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації Загальцівське навчально-виховне об`єднання “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок” Планування занять факультативу з баскетболу для загальноосвітніх навчальних закладів


Скачати 124.02 Kb.
Назва Відділ освіти Бородянської районної державної адміністрації Загальцівське навчально-виховне об`єднання “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок” Планування занять факультативу з баскетболу для загальноосвітніх навчальних закладів
Дата 18.11.2013
Розмір 124.02 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


Відділ освіти

Бородянської районної державної адміністрації
Загальцівське навчально-виховне об`єднання
“Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок”


Планування

занять факультативу з баскетболу для

загальноосвітніх навчальних закладів
(9 клас, 70 годин)

Автор: Дубицька Ганна Валентинівна

учитель фізичної культури,

спеціаліст вищої категорії,

старший учитель Загальцівського НВО –

«Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів –

дитячий садок»

2012 рік

Пояснювальна записка
Вивчення і послідовне вдосконалення спеціальних знань, умінь та навичок є основою планування гри в баскетбол. Тому навчання і тренування – це невід’ємні складові частини єдиного навчально – виховного процесу.

Оволодіння навичками та спеціальними знаннями є головною метою планування гри в баскетбол.

Планування занять факультативу розраховано на два семестри по дві години один раз на тиждень для учнів спортивних класів 5 року навчання з баскетболу.

Для формування мотиваційного компоненту можна запропонувати учням до виконання контрольні вправи на початку та наприкінці навчання.

Рекомендується перевірка ЧСС за 10 секунд тричі за кожне заняття.
Мета та завдання:

Мета: завершення початкової підготовки, створення потрібних умов для удосконалення гри в баскетбол.

Завдання: подальше підвищення загальної та фізичної підготовки, досягнення стабільності гри (надійності ігрових навичок) у складних змагальних умовах. Досягнення високого рівня технічної та тактичної підготовленості у виконанні ігрової функції в команді.

План проведення занять


№ заняття

Зміст

Дата



Завдання на семестр. Громадсько – політичне та державне значення фізичної культури і спорту в Україні. Організуючі і спортивні вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Прийом орієнтованих комплексних тестів: біг 10 м., біг 10м. спиною вперед, біг 20м. чергування різних способів пересувань і зупинок у поєднанні з технічними прийомами, гри у нападі та захисті. Рухлива гра «За двома зайцями». Кидки м’яча однією рукою зверху в стрибку з постійного місця атаки. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Ривки з місця 5, 10, 15м. з різних положень. Комплекс ЗРВ. Прийом орієнтованих комплексних тестів: стрибок у довжину з місця (см.), стрибок угору з місця (см.). Передачі набивними м’ячами 1кг. однією, двома руками. Рухлива гра «М’яч на підлозі». Чергування способів пересувань, поворотів у поєднанні з технічними прийомами. Серійні кидки з різних точок середньої дистанції. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. ЗРВ у парах. Ривки з місця 15, 20м. з різних положень. Прийом орієнтованих комплексних тестів: човниковий біг 4х10м, кидки набивного м’яча. Рухлива гра «М’яч – середньому». Пересування різними способами у відповідь на відповідні сигнали (зорові, слухові). Передачі та ловіння м’яча: чергування різних прийомів ловіння і передачі м’яча в трійках при опорі одного, двох захисників. Ведення м’яча без зорового контролю. Ходьба у повільному темпі. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Зміни напрямку руху під час бігу за зоровим сигналом. ЗРВ у парах. Прискорення, зупинки, повороти. Ходьба у напівприсяді з набивними м’ячами. Передачі м’яча у трійках у стрибку з просуванням уперед. Кидки м’яча з ближньої дистанції при активному опорі захисника. Учбова гра. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9м. Вистрибування з напівприсяду з виносом м’яча вгору. Кидки м’яча з середньої дистанції при активному опорі захисника. Ведення м’яча: звільнення від опіки захисника за допомогою ведення м’яча. Учбова гра. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом двох і однієї ноги з діставанням високих предметів. Кидки м’яча з дальньої дистанції при активному опорі захисника. Відволікаючі дії. Рухлива гра «Спритність ніг». Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Роль масового спорту в зміцненні здоров’я населення. Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Стрибки «вглибину» зі швидким вистрибуванням угору. Добивання м’яча однією рукою у стрибку при підскакуванні його від щита. Відволікаючі дії. Рухлива гра «Ривок за м’ячем». Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Вправи з набивними м’ячами. Серійні стрибки втримуючи набивний м’яч над головою. Добивання м’яча однією рукою у стрибку, при підскакуванні його від щита Відволікаючі дії. Навчальна гра. Біг у чергуванні з ходьбою. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Естафети з завданням. Поєднання ловіння і передачі м’яча в умовах жорсткої протидії захисників. Рухлива гра «Десять передач». Кидки однією рукою зверху в стрибку з розбігу. Навчальна гра. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Вистрибування з напівприсяду з грифом штанги на плечах (3 серії по 10 вистрибувань з паузою для відпочинку 1,5 – 2 хв.). Кидки однією рукою зверху в стрибку з розбігу. Ведення м’яча: звільнення від опіки захисника за допомогою ведення м’яча. Рухлива гра «Бігуни і стрибуни». Біг у чергуванні з ходою. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Ходьба у напівприсяді з виносом м’яча вгору. Рухлива гра «Наввипередки». Ведення м’яча: звільнення від опіки захисника за допомогою ведення м’яча. Перекладання м’яча за спиною і під ногою. Навчальна гра. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Біг 300 – 400м. з інтервалом по 1 - 2 – 3 рази. Ведення м’яча без зорового контролю. Естафети на швидкість ведення м’яча. Передачі двома м’ячами. Навчальна гра. Біг у чергуванні з ходою. Вправи на відновлення.






Охорона безпеки життєдіяльності під час занять. Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Біг зигзагом (ведучий довільно змінює напрямок). Рухлива гра «Серпантин». Вправи на швидкість ведення м’яча; квач з веденням м’яча. Навчальна гра. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Комплексні естафети з м’ячем. Послідовне чергування прийомів (ведення м’яча на швидкість – передача – ловіння – кидок з – під кільця). Кидки вивченими способами з різних позицій. Навчальна гра. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Стрибкові вправи вивчені у попередніх класах. Рухлива гра «Ящірка». Поєднання способів пересування у захисті з технічними прийомами гри. Кидки м’яча вивченими способами з різних позицій. Навчальна гра. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Спеціальні циклічні вправи. Передачі м’яча однією рукою знизу. Повороти з м’ячем. Заволодіння м’ячем. Заволодіння м’ячем біля свого щита в умовах активної боротьби з нападаючими. Навчальна гра. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Циклічні вправи, які використовуються в режимі високої інтенсивності. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Десять передач». Заволодіння м’ячем біля свого щита в умовах активної боротьби з нападаючими. Біг у повільному темпі. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Стрибки через довгу скакалку, що обертається. Естафети з веденням м’яча. Індивідуальні дії без м’яча: застосування вивчених способів пересувань і фінтів в умовах гри на високих швидкостях. Двостороння гра впродовж 20хв. Біг у повільному темпі у чергуванні з ходою. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Вистрибування з напівприсяду із грифом штанги на плечах (3 серії по 10 вистрибувань з паузою для відпочинку 1,5 – 2хв. Рухлива гра «Дістань стрічку»). Боротьба за м’яч, який відскочив від щита. Застосування передач за спиною, однією рукою назад, переведенням м’яча за спиною. Двостороння гра впродовж 20хв. Біг у повільному темпі у чергуванні з ходою. Вправи на відновлення.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ із джгутами. Біг по «купинах». Повільний та швидкий біг з зупинками та поворотами (повороти 180º - 360º). Вихід на вільне місце в позиції центрового захисника, що нападає. Штрафний кидок. Двостороння гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Психологічна підготовка баскетболістів. Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Стрибки в глибину з наступними вистрибуванням угору. Чергування різних способів пересувань і зупинок у поєднанні з технічними прийомами. Штрафний кидок. Напад серією заслонів. Організація швидкого прориву. Двостороння гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Естафети з веденням м’яча. Біг парами і трійками – змагання. Асинхронне ведення м’яча без зорового контролю. Використання різних способів кидання м’яча у кошик в поєднанні з технічними способами. Навчальна гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Чергування стрибків на одній нозі з бігом (5 стрибків, 10м. бігу). Зупинки, повороти, біг зі зміною напрямку за зоровим сигналом. Вибір місця і моменту для протидії груповим взаємодіям гравців. Поєднання акробатичних елементів із технічними прийомами гри. Навчальна гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Суддівство змагань. Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Ловіння м’яча після перекиду. Чергування стрибків на двох ногах з бігом (5 стрибків, 10м.бігу). Перестрибування через перешкоду. (стрибки з використанням гімнастичної лави). Вибір доцільних прийомів з організації загальнокомандних дій у різних ситуаціях гри. (передачі, ведення, кидки). Кидки м’яча з місця атаки і різних точок середньої і дальньої дистанції. Навчальна гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ із джгутами. Вправи з обтяженнями, набивними м’ячами. Стрибки з місця та розбігу вгору з одночасними підніманнями однієї або двох рук угору. Передача і ловіння м’яча в момент перестрибування через перешкоду. Способи взаємодій двох і трьох гравців. Навчальна гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Естафети із веденням м’яча на швидкість. Ловіння м’яча, що летить з різних напрямків з наступною передачею на точність. Стрибки у висоту 40 – 80 см. Пересування різними способами у відповідь на відповідні сигнали. (зорові, слухові). Персональний і зонний захист. Навчальна гра. Повільний біг. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом обох ніг із діставанням високих предметів. Передачі м’яча у різний спосіб в умовах опору захисника. Штрафний кидок. Персональний і зонний захист. Двостороння гра до 30 хв. Повільний біг у чергуванні з ходою. Вправи на відновлення дихання.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Передачі м’яча у трійках у стрибку з просуванням уперед. Стрибки через набивні м’ячі, розміщені на різній відстані один від одного (від 40 до 100 см.). Штрафні кидки. Напад з двома центровими. Навчальна гра. Вправи на формування постави.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Поєднання ловіння та передач м’яча в умовах жорстокої протидії захисників. Добивання м’яча однією рукою в стрибку при відскоку його від щита. Напад серією заслонів. Навчальна гра. Вправи на формування постави.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Естафети з веденням м’яча на швидкість. Прийоми комплексного тесту – біг 10 м., біг 10м. спиною вперед. Стартові ривки за зоровим і звуковим сигналом у різних напрямках: без м’яча, за м’ячем. Фінт і початок ведення гри, сполучення прийомів. Ешелонний швидкий прорив. Двостороння гра. Релаксація.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ із джгутами. Комплексні естафети з м’ячем. Прийом комплексного тесту – біг 20 м. Вибір місця і моменту для протидії груповим взаємодіям гравців. Ривки з ускладнених вихідних положень назустріч м’ячу, що летить і до орієнтирів. Двостороння гра до 30 хв. Релаксація.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Кидки з ближньої, середньої та дальньої дистанції. Прийом комплексного тесту: стрибки у довжину з місця. Протидія організації швидкого прориву заслін у русі (наведення) з використанням ведення м’яча, з отриманням м’яча для подальших дій. Двостороння гра до 20 хв. Релаксація.






Організаційні та стройові вправи на місці. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом обох ніг із діставанням високих предметів. Прийом комплексного тесту: стрибок угору з місця (см.). Вправи в бігу, що розвивають швидкість реакції на м’яч, на дії партнера, на конкретну ситуацію та її зміну. Заслін у русі з отриманням м’яча для подальших дій; дриблінгом. Протидія «подвійному заслону». Двостороння гра. Релаксація.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ у парах. Біг зі стрибками через смугу завширшки 1м. поштовхом однієї ноги з приземленням на другу (відштовхуватись по черзі, то правою, то лівою ногою). Прийом комплексного тесту: «Човниковий біг» 4х10 м. Протидії «подвійному заслонові», наведенню на двох гравців. Двостороння гра до 30 хв. Релаксація.






Організаційні та стройові вправи у русі. Різновиди ходьби. Повільний біг. Комплекс ЗРВ. Вистрибування з напівприсяду з грифом штанги на плечах (3 серії по 10 вистрибувань з паузою для відпочинку 1,2 – 2 хв.). Прийом комплексного тесту: кидок набивного м’яча. Протидія позиційному нападу через двох центрових гравців. Протидія ешелонованому швидкому прориву. Двостороння гра. Релаксація. Підсумки занять.






Схожі:

Розробка уроку з хімії. 8 клас
Відділ освіти Бородянської райдержадміністрації Загальцівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів...
Зустріч з Членом Національної спілки письменників України Ларисою...
Загальцівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок»
Уроку з української літератури на тему: «Т. Г. Шевченко. Історична...
Загальцівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок»
Головне управління Дніпропетровської обласної адміністрації Дніпропетровський...
Братської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, педагог-тренер за програмою «Профілактика ризикової поведінки за проектом «Школа...
МЕРЕЖА загальноосвітніх навчальних закладів Теофіпольського району на 2011-2012 навчальний рік
Базалійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Теофіпольської районної ради Хмельницької області
Відділ освіти Підволочиської районної державної адміністрації Качанівська...
Мета. Сформувати знання учнів про різноманітність Голонасінних рослин, оцінити їх значення та необхідність охорони, порівняти найпоширеніших...
Урок музичного мистецтва з ігровими елементами в 4 класі Вчитель...
Відділ освіти Зборівської районної державної адміністрації Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим
Верхняцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ...
Схвалено методичною радою Верхняцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей», протокол №3...
Верхняцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ...
Схвалено методичною радою Верхняцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей», протокол №3...
СТАТУТ
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка