ПАТ «ЗНВКІ Фонд «Бета»» Примітки до попередньої фінансової звітності за рік, що закінчився 31 грудня 2012р. ПРИМІТКИ ДО ПОПЕРЕДНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА РІК, ЩО ЗАКІНЧИВСЯ 31 ГРУДНЯ 2012р


Скачати 466.94 Kb.
Назва ПАТ «ЗНВКІ Фонд «Бета»» Примітки до попередньої фінансової звітності за рік, що закінчився 31 грудня 2012р. ПРИМІТКИ ДО ПОПЕРЕДНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА РІК, ЩО ЗАКІНЧИВСЯ 31 ГРУДНЯ 2012р
Сторінка 1/5
Дата 15.05.2013
Розмір 466.94 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи
  1   2   3   4   5
ПАТ «ЗНВКІ Фонд «Бета»»

Примітки до попередньої фінансової звітності

за рік, що закінчився 31 грудня 2012р.


ПРИМІТКИ ДО ПОПЕРЕДНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА РІК,
ЩО ЗАКІНЧИВСЯ 31 ГРУДНЯ 2012р.


1. Інформація про Товариств о та основа підготовки попередньої фінансової звітності.

Публічне акціонерне товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Фонд Бетта» зареєстроване

Дарницькою районною в м. Києві державною адміністрацією 07.08.2009 р. за реєстраційним номером 10651050007006474 та є правонаступником реорганізованого Товариства з обмеженою відповідальністю «Фонд Бетта», яке зареєстроване Дарницькою районною державною адміністрацію м. Києва 30.11.2004р., про що зроблено запис у журналі обліку реєстраційних справ за № 1 065 102 0000 001335. 11.03.2011 року. Публічне акціонерне товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Фонд Бетта» внесено до Єдиного державного реєстру інститутів спільного інвестування Державною комісією з цінних паперів та фондового рику (Реєстраційний код за ЄДРІСІ 1331412), про що видане свідоцтво №1412.

Основними видами діяльності, якими займається Товариство, є :

64.30 Трасти, фонди та подібні фінансові суб’єкти

64.99 надання інших фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення)

Товариство не має структурних підрозділів.

Місцезнаходження Компанії: : Україна, 02140, м. Київ, вул. Б.Гмирі,1-А.

Кількість працівників станом на 31 грудня 2012р.склала: 1чол.

Станом на 31 грудня 2012 р. акціями підприємства володіє Суботенко М.О. загальною номінальною вартістю 5750142 грн. (11,5003%) в кількості 5750142 штуки номінальною вартістю 1 грн. та заблоковані до розпорядження емітента на загальну суму 44249858 грн. (88,4997%) в кількості 44249858 штуки номінальною вартістю 1 грн.

Ключовий персонал

Керівник ПАТ ЗНВКІФ «Фонд Бета» - Суботенко М.О.
За всі попередні періоди, закінчуючи роком, який завершено 31.12.2011р., Товариство підготовлювала фінансову звітність згідно з Національними стандартами бухгалтерського обліку. Дійсна фінансова звітність є попередня.


  1. Основа надання інформації

Ці фінансові звіти складені відповідно до МСФЗ-1.

Товариство здійснює облік згідно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку України. Ці фінансові звіти складені на основі облікових даних Товариства, належним чином трансформованих з внесенням коригувань та проведенням перекласифікації статей з метою достовірного представлення інформації згідно з вимогами МСФЗ.

Товариство не застосовувало довгостроково які-небудь стандарти, інтерпретації або поправки, які були випущені, але ще не набрали сили.

Товариство формує свої облікові записи у національній валюті України - гривні. На основі економічної сутності трансакцій і операційного середовища Товариство визначило гривню як свою функціональну валюту. Фінансові звіти подані у гривнях (ГРН), а всі суми округлені до найближчої тисячі, якщо не вказано інше.

Операції в інших валютах вважаються трансакціями в іноземній валюті. Операції в іноземній валюті спершу відображаються у функціональній валюті за обмінним курсом, дійсним на дату операції. Монетарні активи та зобов’язання, деноміновані в іноземній валюті, конвертуються у функціональну валюту за обмінним курсом, дійсним на дату звітності.

Ця фінансова звітність підготовлена на основі історичної собівартості.

Складання фінансової звітності у відповідності до МСФЗ припускає, що керівництво Товариства визначає основні вартісні показники. На практиці сутність операцій, інших подій та обставин не завжди збігається з їхньою юридичною формою. Товариство здійснює облік та відображає свою діяльність та інші події не лише у відповідальності з їхньою юридичною формою, а й відповідно до їхнього значення та економічної сутності.

Товариство перейшло на Міжнародні стандарти фінансової звітності 01.01.2012р. згідно з МСФЗ (IFRS)1 «Перше застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності». Керуючись МСФЗ (IFRS)1, Товариство обрало першим звітнім періодом рік, котрий закінчився 31.12.2012р. З цієї дати фінансова звітність Товариства складається згідно з вимогами МСФЗ, котрі діють на дату складання звітності.

МСФЗ (IFRS)1 потребує від Товариства, яке переходить на МСФЗ, скласти вхідний баланс по МСФЗ на дату переходу МСФЗ.

Ця попередня звітність складена за формами, встановленими положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку 2 «Баланс»,3 «Звіт про фінансові результати», 4 «Звіт про рух грошових коштів», 5 «Звіт про власний капітал»,затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99р. №87, та включає: Баланс (ф.№1) станом на 31.12.2012р. (з заповненням вступного балансу на дату переходу-01.01.2012р.) , Звіт про фінансові результати (ф.№2), Звіт про рух грошових коштів (ф.№3), Звіт про власний капітал (ф.№4) за рік, що закінчився на зазначену дату.

У зв’язку з неоднорідністю термінології, використаної у формі Баланс, яка не узгоджується з термінологією МСБО 1, терміни «оборотні»/ «необоротні» в частині активу слідує вважати синонімами термінів «поточні»/ «не поточні»; термін «довгостроковий» використовується так, як , якщо би він був синонімом терміна « не поточний».

Рядок балансу «Цільове фінансування» використаний для відображення державних грантів (допомоги).

Документ, названий звітом про фінансові результати, є в дійсності звітом про прибутки та збитки в значенні, застосовуваним у МСФЗ.


  1. Стислий виклад суттєвих облікових політик.

Нижче описані істотні положення облікової політики, використані Товариством при підготовці попередньої МСФЗ фінансової звітності.

3.1. Нематеріальні активи

Нематеріальні активи з кінцевими термінами використання, придбані в рамках окремих угод, враховуються за вартістю придбання за вирахуванням накопиченої амортизації та накопиченого збитку від знецінення. Амортизація нараховується рівномірно протягом строку корисного використання нематеріальних активів. Очікувані строки корисного використання та метод нарахування амортизації аналізуються наприкінці кожного звітного періоду, при цьому всі зміни в оцінках відображаються у звітності без перегляду порівняльних показників. Нематеріальні активи з невизначеними термінами використання, придбані в рамках окремих угод, враховуються за вартістю придбання за вирахуванням накопиченого збитку від знецінення.

Нематеріальний актив списується при продажу або коли від його майбутнього використання або вибуття не очікується економічних вигод.

Дохід або збиток від списання нематеріального активу, який представляє собою різницю між чистими надходженнями від вибуття та балансовою вартістю активу, включається до звіту про сукупні доходи та витрати в момент списання.

Нематеріальні активи оцінюються за собівартістю за вирахуванням будь-якої накопиченої амортизації та будь-яких накопичених збитків від зменшення корисності.



Торговельні марки (знаки для товарів і послуг)

Придбані торгові марки (знаки доя товарів і послуг) капіталізуються в частині понесених витрат на придбання конкретного знаку. Ці витрати амортизуються на протязі всього розрахункованого строку корисного використання прямолінійним методом. Торговельні марки (знаки для товарів і послуг) - будь-яке оригінальне позначення або будь-яка комбінація позначень, за якими товари і послуг одних осіб відрізняються від однорідних товарів і послуг інших осіб. Головне завдання знаку полягає в ідентифікації товару чи послуги та його виробника на ринку. Він виконує дві функції: рекламує товар чи послугу і гарантує їх якість. Використанням торговельного знаку у сфері господарювання визнається застосування його на товарах та при наданні послуг, для яких знак зареєстрований, на упаковці товарів, у рекламі, друкованих виданнях, на вивісках, під час показу експонатів на виставках та ярмарках, що проводяться в Україні, у проспектах, рахунках, на бланках та в іншій документації, пов'язаній з впровадженням зазначених товарів і послуг в господарський оборот.
3.2.Основні засоби

Товариство визнає матеріальний об’єкт основним засобом, якщо він утримується з метою використання їх у процесі своєї діяльності, надання послуг, або для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій, очікуваний строк корисного використання ( експлуатації) яких більше одного року та вартість яких більше 2500грн.

На 01 січня 2012 року (дата переходу на МСФЗ) основні засоби відсутні.


  1. Зменшення корисності нематеріальних активів та основних засобів.

На дату балансу Товариство переглядає балансову вартість своїх нематеріальних активів, щоб визначити, чи є ознаки зменшення корисності цих активів. За наявності таких ознак оцінюють вартість, що підлягає відшкодуванню, щоб визначити масштаби збитку від зменшення корисності. Якщо неможливо оцінити вартість, що підлягає відшкодуванню окремого активу, Товариство оцінює вартість відшкодування господарської одиниці що генерує грошові кошти, до якої належить даний актив.

Збиток від зниження вартості визнається в сумі, на яку балансова вартість активу перевищує її відшкодовану вартість. Відшкодованою вартістю є найбільша з вартостей: справедлива вартість активу за вирахуванням витрат на продаж або вартість від використання.

У випадках, коли збиток від знецінення відновлюється, балансова вартість активу, збільшується до суми, отриманої в наслідок нової оцінки його відшкодованої вартості, але тільки в тій ступені, щоб нова балансова вартість не перевищувала первісну балансову вартість, котра була би визначена, якщо би не був відображений збиток від знецінення в попередніх періодах.


  1. Фінансові активи.

Товариство кваліфікує свої фінансові активи як фінансові активи, відображені за справедливою вартістю через звіт про прибутки та збитки, позики та дебіторську заборгованість, а також інвестиції, утримувані до погашення , або інвестиції, доступні для продажу. Первісно фінансові активи оцінюються за їхньою справедливою вартістю.

Фінансові активи визнаються у балансі, коли Товариство стає стороною договірних відношень.

Визнання категорії фінансових активів здійснюється Компанією при їх первісному визнанні в обліку. Фінансові активи включають до себе грошові кошти та їх еквіваленти, банківські депозити, дебіторську заборгованість. Непохідні фінансові активи з фіксованим або підданим визначенню розміром платежів та фіксованим строком погашення класифікуються в якості утримуваних до погашення у випадку, якщо Товариство має намір та здібне утримувати їх до строку погашення. Інвестиції, відносно яких період їх утримування Товариством не визначений, включаються в дану категорію. Після первісного визнання, утримувані до погашення фінансові активи, відображаються по амортизованої вартості з використанням метода ефективної відсоткової ставки за вирахуванням резерву під знецінення.

Списання фінансових активів.

Визнання фінансового активу (або частини фінансового активу чи частини груп фінансових активів) у фінансовій звітності припиняється у випадку, якщо:

  • закінчився строк використання прав на отримання грошових потоків від активу;

  • Товариство зберігає за собою право отримувати грошові потоки від активу, але бере зобов’язання передати їх негайно, без затримки третій стороні, або

  • Товариство передало свої права або існуючі ризики, пов’язані з отриманням грошових потоків від активу, та або передало притаманні ризики і винагороди, пов’язані з активом, або не передало, а залишило за собою всі суттєві ризики і винагороди, пов’язані з активом, але передало контроль над цим активом.

Якщо Товариство передало всі свої права на отримання грошових потоків від активу, і загалом не передало і не залишило за собою всі суттєві ризики і винагороди, пов’язані з активом, і не передало контроль над активом, такий актив визнається такою мірою, якою Товариство бере участь у цьому активі.
Фінансові активи,доступні для продажу.

До фінансових активів доступних для продажу, Товариство відносить інвестиції в долеві та боргові цінні папери.

Долеві інвестиції, класифіковані в якості доступних для продажу – це такі інвестиції, котрі не були класифіковані ні як доступні для торгівлі, ні як переоцінені по справедливій вартості через прибуток чи збиток. Боргові цінні папери в даній категорії – це такі цінні папери, які Товариство збирається утримувати у ході невизначеного періоду часу і котрі можуть бути продані для цілей забезпечення ліквідності або у відповідь на зміну ринкового середовища.

Після первісного визнання Товариство оцінює їх за справедливою вартістю. Результати від зміни справедливої вартості доступного для продажу фінансового активу визнаються у власному капіталі з відображенням у звіті про зміни у власному капіталі, за винятком збитків від зменшення корисності та збитків від іноземної валюти, доки визнання фінансового активу не буде припинено.

Якщо існує об’єктивне свідчення зменшення корисності фінансового активу, доступного для продажу, сума кумулятивного збитку виключається з власного капіталу та визнається у прибутку чи збитку. Неринкові акції, справедливу вартість яких неможливо визначити, обліковуються за собівартістю, за вирахуванням збитків від знецінення, якщо вони є.
Фінансові активи, утримувані до погашення.

До фінансових активів, утримуваних до погашення, Товариство відносить облігації та векселі, що їх Товариство має реальний намір та здатність утримувати до погашення. Після первісного визнання Товариство оцінює їх за амортизованою собівартістю, застосовуючи метод ефективного відсотка, за вирахуванням збитків від знецінення, якщо вони є.
Зменшення корисності фінансових активів.

Якщо є явні ознаки імовірних збитків внаслідок зменшення корисності позик і дебіторської заборгованості, які обліковуються за амортизованою собівартістю, то сума збитку - це різниця між балансовою вартістю активу і оцінкою майбутніх грошових потоків (за винятком майбутніх збитків за позиками, які ще не понесені), дисконтованих за ставкою ефективного відсотка для цих фінансових активів (ставка ефективного відсотка обчислюється при первісному визнанні). Слід або безпосередньо зменшити балансову вартість активу, або здійснювати відрахування до відповідного резерву. Понесені збитки відображаються у звіті про сукупні доходи.

Спершу Товариство оцінює ознаки зменшення корисності для кожного окремого істотного фінансового активу, а потім оцінюють окремо або разом ці показники для тих фінансових активів, кожний з яких окремо не є істотним. Якщо зменшення корисності для окремих фінансових активів не встановлено, незалежно від їх істотності, такі активи відносять до групи фінансових активів з подібним кредитним ризиком. Активи, оцінені окремо на предмет імовірних збитків внаслідок зменшення корисності, і які мають ознаки теперішнього або майбутнього зменшення корисності, не включають до числа тих, що оцінюються на загальних підставах.

Якщо існують будь-які ознаки того, що збиток внаслідок зменшення корисності, визнаний у попередні періоди для активу, можливо, більше не існує, або, можливо, зменшився, такий збиток внаслідок зменшення корисності сторнується.

Подальше сторнування корисності визнається у звіті про сукупні доходи у такому розмірі, що балансова вартість активу не повинна перевищувати амортизовану вартість активу на дату сторнування.

3.5. Згортання фінансових активів та зобов’язань.

Фінансові активи та зобов’язання згортають, а нетто-величину відображають у балансі, якщо Товариство має юридичне право здійснювати залік визнаних у балансі сум і має намір або зробити взаємозалік, або реалізувати актив та виконати зобов’язання одночасно.
  1   2   3   4   5

Схожі:

ПРИМ І Т К И ДО ПОПЕРЕДНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА РІК, ЩО ЗАКІНЧИВСЯ 31 ГРУДНЯ 2012р
Приватне акціонерне товариство «Кримський страховий альянс», та основа підготовки попередньої фінансової звітності
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ
Товариства з обмеженою відповідальність «БУДБРОК» за рік, що закінчився 31 грудня 2013 року
ПРИМІТКИ ДО ПРОМІЖНОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ТОВ «Інтеркеш Україна» за рік 2014
Концептуальною основою фінансової звітності за рік, що закінчився, є бухгалтерські політики, що базуються на вимогах МСФЗ
Річна фінансова звітність за рік, що закінчився 31. 12. 2014 р
Примітки до річної фінансової звітності ТОВ “БРОК НЕОН за рік, що закінчився 31. 12. 2014р
«ФОНДОВА КОМПАНІЯ «ЕМІСІЯ» ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ за рік,...
Фінансова звітність ТОВ «ФК «Емісія» підготовлена за звітний рік, який включає період з
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПТ «ЛОМБАРД «КАРАТ» ЛУК ’ ЯНЧЕНКО...
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПТ «ЛОМБАРД «КАРАТ» ЛУК’ЯНЧЕНКО Д. В. і КОМПАНІЯ»
АУДИТОРСЬКИЇ ВИСНОВОК АУДИТОРСКОЇ ФІРМИ «КАПИТАЛ ГРАНД» ЩОДО ФІНАНСОВОЇ...
Ломбарду, Звіт про діяльність Ломбарду; Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал, Баланс на 31 грудня 2012р, Звіт про...
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПТ «ЕЛМА ЛОМБАРД ЩЕГОЛЄВА ТА КОМПАНІЯ»...
Примітка 5 Ключові бухгалтерські оцінки та судження у застосуванні облікової політики
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ Товариства з обмеженою відповідальність...
Товариства з обмеженою відповідальність «БУДБРОК» за рік, що закінчився 31 грудня 2014 року
«Фінансова компанія «Гарант Плюс» станом 31. 12. 2012р. Загальним зборам ТОВ ФК „Гарант Плюс”
Товариство, що включають Баланс станом на 31. 12. 2012р., Звіт про фінансові результати за 2012р., Звіт про рух грошових коштів за...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка