ПРОГРАМА ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ


Скачати 0.67 Mb.
Назва ПРОГРАМА ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Сторінка 1/6
Дата 09.04.2013
Розмір 0.67 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
  1   2   3   4   5   6
Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад

«Національний гірничий університет»

ПРОГРАМА ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання дипломного проекту спеціаліста за фахом

“Розробка родовищ корисних копалин” (спеціалізація

7.050301.05 “Охорона праці в гірничому виробництві”)


Затверджено:

на засіданні кафедри

аерології та охорони праці

протокол № від .2012 р.



Дніпропетровськ

2012

Програма та методичні вказівки до виконання дипломного проекту спеціаліста за фахом “Розробка родовищ корисних копалин” (спеціалізація 7.050301.05 “Охорона праці в гірничому виробництві”) / Упорядники:

В. І. Голінько, М. В. Шибка, М. О. Гончар - Дніпропетровськ: Державний ВНЗ «НГУ», 2012. - 21 с.

Упорядники: В. І.Голінько, д-р техн. наук, проф.

М. В.Шибка, канд. техн. наук, доц.

М. О. Гончар, асистент


Відповідальний за випуск, завідувач кафедри аерології та охорони праці В. І. Голінько, доктор технічних наук, проф.

1. ПРОГРАМА ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУВАННЯ
1.1. Загальні положення

Студенти спеціальності 7.050301“Розробка родовищ корисних копалин” за спеціалізацією 7.050301.05 “Охорона праці в гірничому виробництві” допускаються до дипломного проектування у відповідності з встановленими в НГА України загальними вимогами до дипломних проектів і дипломних робіт [1]. Захистом дипломного проекту, вони підтверджують кваліфікаційний рівень спеціаліста та демонструють уміння самостійно вирішувати професійні функції і задачі, які передбаченні освітньо-кваліфікаційною характеристикою.

Дипломний проект складається з двох частин – креслень та пояснювальної записки.

Мета дипломного проектування – підтвердити уміння студента проектувати технологічні системи видобутку корисних копалин, що забезпечують нешкідливі і безпечні умови праці та протиаварійну стійкість гірничих підприємств, з втіленням конкретних пропозицій евристичного характеру.

На етапі дипломного проектування навчання відбувається за окремо розробленими графіком та програмою.
1.2. Складові програми дипломного проектування

Програма дипломного проектування передбачає послідовне виконання етапів, а саме:

1. Погодження теми дипломного проекту.

2. Збір матеріалу на підприємстві.

3. Затвердження теми дипломного проекту.

4. Робота над дипломним проектом.

5. Проміжний звіт про хід виконання проекту на випускній кафедрі.

6. Оформлення пояснювальної записки та креслень.

7. Одержання оцінок за розділами та загальної оцінки.

8. Оформлення допуску до захисту дипломного проекту.

9. Захист дипломного проекту.
1.3. Тематика дипломного проекту

За основу при виконанні дипломного проекту приймаються реальні дані щодо гірничо-геологічних та гірничотехнічних умов розробки, технології видобутку корисних копалин, стану охорони праці, протиаварійного захисту та техніко-економічних показників роботи діючих гірничих підприємств (шахт, рудників, кар'єрів тощо).

Перелік тем дипломного проекту, що рекомендується кафедрою:

  • Розробка проекту системи вентиляції при відпрацюванні запасів вугілля (руди) на горизонті …м шахти «ДП» «ПАТ».

  • Розробка проекту системи дегазації при відпрацюванні запасів вугілля на горизонті …м шахти « »….

  • Розробка проекту системи протипожежного захисту при відпрацюванні запасів вугілля на горизонті …м шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту системи комплексного знепилювання повітря при відпрацюванні запасів вугілля (руди) на горизонті …м шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту підвищення ефективності провітрювання гірничих виробок шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту протиаварійного захисту при відпрацюванні запасів вугілля (руди) на горизонті …м шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту системи кондиціювання повітря при відпрацюванні запасів вугілля на горизонті …м шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту нормалізації мікроклімату робочих місць при відпрацюванні запасів вугілля на горизонті …м шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту поліпшення провітрювання шахти (шляхом перерозподілу вентиляційних потоків, спорудження вентиляційних виробок, зменшення втрат повітря, оптимізації роботи вентиляторів головного провітрювання тощо) “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту провітрювання тупикових виробок шахти “…” ПАТ“ (ДП)…”.

  • Розробка проекту системи управління охороною праці шахти “…” ПАТ“ (ДП)…”.

  • Розробка проекту заходів по боротьбі з метаном в високонавантажених очисних дільницях шахти “…” ПАТ “…”.

  • Розробка проекту системи аерогазового контролю шахти “…” ПАТ“ (ДП)…”.

  • Розробка проекту системи безпеки при проведенні гірничих робіт на виїмкових дільницях при відпрацюванні запасів вугілля в умовах шахти « » ПАТ (ДП) « »

  • Розробка проекту системи безпеки при проведенні гірничих робіт на підготолвчих дільницях при відпрацюванні запасів вугілля в умовах шахти « » ПАТ (ДП) « »

  • Розробка проекту провітрювання кар'єра " " ГЗК.


2. ОРГАНІЗАЦІЯ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУВАННЯ
2.1. Погодження теми дипломного проекту

Перед від'їздом на переддипломну практику студент зустрічається з керівником, одержує від нього завдання, погоджує тему і перелік матеріалу, необхідного для виконання дипломного проекту.
2.2. Збір матеріалу на підприємстві

Після одержання посвідчення “Бакалавр з гірництва" майбутній спеціаліст проходить практику на гірничому підприємстві, де він знайомиться із взаємодією структурних підрозділів підприємства. Там він збирає необхідний матеріал для виконання дипломного проекту, перелік якого наведено у методичних вказівках з виробничої практики. Потім, цей матеріал оформлюється у вигляді звіту.
2.3. Затвердження теми дипломного проекту

На підставі зібраного матеріалу студент та керівник уточнюють раніше запропоновану тему дипломного проекту. Вони складають зміст і робочий план виконання проекту. Затвердження теми дипломного проекту здійснюється у відповідності до [1].

2.4. Робота над дипломним проектом

Студент виконує дипломний проект індивідуально в академії та за місцем проживання. Спілкується з керівником проекту на консультаціях у передбачений графіком час. Окремо, для надання консультацій при виконанні конкретних розділів проекту, відповідними профілюючими кафедрами призначаються консультанти. Консультації проводяться в спеціально виділених аудиторіях у передбачений графіком час. До послуг студентів-дипломників - читальний і креслярський зали академії, бібліотека, а також лабораторія обчислювальної техніки кафедри АОП. Робота в лабораторії обчислювальної техніки проводиться згідно графіка під керівництвом викладача кафедри АОП.
3. ЗМІСТ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ
3.1. Загальні відомості

Дипломний проект спеціаліста висвітлює динаміку видобутку корисних копалин. Основним завданням при цьому є розробка технологічних систем гірничих підприємств, призначених для створення безпечних і нешкідливих умов праці, та систем протиаварійного захисту підприємств, у взаємозв'язку з технологією виконання очисних робіт, схемами розкриття, підготовки, підземного на наземного транспорту, організацією та управлінням підрозділами гірничого підприємства.

В графічній частині проекту динаміка гірничих робіт представляється календарним планом по окремим пластам та графіком виконання робіт з розкриття і підготовки запасів до виймання (на підставі технологічних схем ведення очисних робіт та проведення підготовчих виробок). Обґрунтування прийнятого технічного чи технологічного рішення уточнюється необхідними кресленнями або розрахунковими схемами. Взаємозв'язок технологічних систем знаходить відображення на схемі розкриття, вентиляції та підземного транспорту.

Пояснювальна записка містить: короткий опис гірничо-геологічних умов, схеми розкриття і підготовки запасів, технологічних схем виконання очисних робіт та транспорту, аналіз стану охорони праці, опис розвитку гірничих робіт, вентиляції шахти, вихідні дані на проектування, обґрунтування технологічних і технічних рішень направлених на створення безпечних і нешкідливих умов праці, та системи протиаварійного захисту, техніко-економічну оцінку проекту.
3.2. Формулювання теми проекту

Тему дипломного проекту необхідно формулювати у відповідності до його змісту та наведеного вище переліку.

3.3. Графік виконання проекту

Графік виконання дипломного проекту регламентує порядок роботи і складається у відповідності до завдання. Він є його невід’ємною частиною та має вигляд календарного плану. У ньому вказується назва етапів роботи і термін їх виконання. Розбивка на етапи проводиться за розділами пояснювальної записки дипломного проекту. Графік складається таким чином, щоб термін виконання проекту закінчувався за п'ять днів до початку захисту дипломних проектів.
  1   2   3   4   5   6

Схожі:

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ТА ПРОГРАМА ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ (для студентів,...
Методичні вказівки та робоча програма переддипломної практики бакалаврів, спеціалістів, магістрів (для студентів спеціальностей 040203,...
2. Методичні вказівки до розв’язування задачі
Методичні вказівки обговорені і схвалені на засіданні кафедри радіотехнологій, протокол №5 від “ 27 ” січня 2005 р
ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
...
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Гурченков О. П., Терьошкіна Н.Є., Єфімова Г. В. Методичні вказівки до виконання дипломних робіт на здобуття кваліфікаційного рівня...
Програма та методичні вказівки з виробничої практики для студентів...
Методичні вказівки до виробничої практики студентів 5-го курсу напряму 0504 “Туризм” написано у відповідності з робочим навчальним...
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Методичні вказівки щодо виконання дипломної роботи за освітньо-кваліфікаційним рівнем “спеціаліст” зі спеціальності 03050401 – «Економіка...
ПРОГРАМА, МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ І КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ “ОСНОВИ...
Програма, методичні вказівки, і контрольні завдання з дисципліни “Основи екології” для студентів всіх спеціальностей заочної форми...
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Методичні вказівки розроблені к е н., доц. Педько Іриною Анатоліївною – доцентом, Жусь Оксаною Миколаївною і Чекулаєвою Оленою Дмитрівною...
Міністерство освіти України приазовський державний технічний університет методичні вказівки
Методичні вказівки призначені для виконання контрольних робіт з англійскої мови студентами першого курсу заочного відділення спеціальності...
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Методичні вказівки до дипломного проектування спеціаліста за спеціальністю 05010301 – „Програмне забезпечення систем”, 05010302 –...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка