П’ятківської загальноосвітньої школи І-І ІІ ступенів Чуднівської районної ради Житомирської області


Скачати 0.57 Mb.
Назва П’ятківської загальноосвітньої школи І-І ІІ ступенів Чуднівської районної ради Житомирської області
Сторінка 1/5
Дата 23.02.2016
Розмір 0.57 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2   3   4   5
ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник відділу освіти

Чуднівської райдержадміністрації

______________Н.М. Паращенко


АКТ

атестаційної експертизи

П’ятківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Чуднівської районної ради Житомирської області
Відповідно до ст. 40 Закону України «Про загальну середню освіту», п. 111, 112, 113 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та на підставі наказу начальника відділу освіти Чуднівської райдержадміністрації від 10.11.2015 року № 141 «Про проведення атестаційної експертизи П’ятківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чуднівської районної ради Житомирської області» з 17 листопада по 07 грудня 2015 року проведено атестаційну експертизу П’ятківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чуднівської районної ради Житомирської області.
Атестаційну експертизу здійснено комісією у складі:
Голова комісії:

Паращенко Н.М. – начальник відділу освіти
Члени комісії:

Губатюк А.А. – інженер з охорони праці та техніки безпеки відділу освіти

Дідус Л.Л. – методист райметодкабінету

Жуковська Г.В. – методист райметодкабінету

Калінчук Л.В. – методист райметодкабінету

Качоровська Н.М. – головний спеціаліст відділу освіти

Костенко О.М. – методист райметодкабінету

Кучмій І.В. – головний спеціаліст відділу освіти

Лисюк З.Л. – методист райметодкабінету

Лозінська О.І. – методист райметодкабінету

Совсімова Н.М. – завідувач райметодкабінету

Гудзюк Т.М. – завідувач ФАП (с. П’ятка)

Деревицька В.М. – секретар П’ятківської сільської ради

Коник М.В. – Пятківський сільський голова

Крилова Т.В. – голова ради школи, працівник ДНЗ


За результатами атестаційної експертизи встановлено:

І. РЕСУРСИ ТА УМОВИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ


  1. Загальна інформація про загальноосвітній навчальний заклад

П’ятківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чуднівської районної ради Житомирської області (далі – П’ятківська ЗОШ І-ІІІ ст.) є юридичною особою (свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 661245 від 28.06.1995 р.), має власну печатку. Форма власності – комунальна. Чинний Статут закладу затверджено рішенням Чуднівської районної ради, внесено в Державний реєстр 08.02.2008 року за № 13031050004000161.

Код за ЄДРПОУ 22053764.

Юридична адреса закладу: 13222, Житомирська область, Чуднівський район, село П’ятка, вулиця Ждановського, 11. Фактична адреса школи співпадає із юридичною.

На момент проведення атестаційної експертизи у закладі навчається 100 учнів, у тому числі: у школі І ступеня – 36, у школі ІІ ступеня – 45, у школі ІІІ ступеня – 19 учнів.

У П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. працює 30 працівників, в тому числі: педагогічних працівників – 20, 1 бібліотекар, працівників технічного персоналу – 9.

Директор школи Козир Валерій Дмитрович працює на посаді з 01.09.1986 року.


  1. Загальний стан території, будівель та приміщень навчального закладу

Загальна площа земельної ділянки, на якій розташована П’ятківська ЗОШ І-ІІІ ст. складає 3,05 га. На цій території розміщується триповерховий корпус школи, котельня, господарські будівлі, фізкультурно-спортивна зона, зона для відпочинку вихованців дошкільного навчального закладу, який орендує у школи приміщення площею 360 м2. Пришкільна територія перебуває у задовільному стані, упорядкована, систематично прибирається, частково обмежена дерев’яною огорожею. Потребує обгородження спортивна зона шкільної території. До школи прилягає заасфальтована доріжка. Також наявні деревні насадження. Територія школи в нічний час не освітлюється.

Будівля П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. введена в експлуатацію в 1967 році. Проектна потужність школи – 536 учнів. У поточному навчальному році в школі навчається 100 учнів.

Загальна площа приміщень складає 2664 м2. Школа розміщується в типовому приміщенні. Класні кімнати і коридори мають відповідне природне освітлення. Районним органом санітарно-епідеміологічної служби порушень теплового режиму та освітлення не встановлено. Будівля школи обладнана засобами протипожежної безпеки. В опалювальний період тепловий режим забезпечує котельня, яка працює на твердому паливі.

В школі обладнано безперешкодний доступ для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Для виконання інваріантної та варіативної складової робочого навчального плану використовується 16 навчальних кімнат та кабінетів. Навчальні кімнати і кабінети забезпечені меблями, які відповідають віку дитини. Відповідно до програмових вимог вони на достатньому рівні укомплектовані наочними посібниками, таблицями, приладами для проведення практичних та лабораторних робіт, матеріалами для тематичних атестацій. Для трудової підготовки учнів в школі обладнано комбіновану майстерню. Майстерня має бідну матеріально-технічну базу.

У П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. на достатньому рівні створено умови для проведення занять з фізичної культури. Фізкультурно-масова робота з учнями проходить на спортивному майданчику, в який входять футбольне поле та тренажерне обладнання, а також у спортивній залі.

Для організації харчування учнів функціонує шкільна їдальня, яка розрахована на 100 посадкових місць. Їдальня у достатній кількості забезпечена необхідним технологічним та холодильним обладнанням, дещо не вистачає кухонного інвентаря та сертифікованого посуду. В школі є внутрішній санвузол.

Приміщення закладу, навчальні класи, майстерня, їдальня, територія відповідають санітарно-гігієнічним нормам і правилам влаштування, про що свідчать акти перевірки. В школі проведені поточні ремонти, пришкільна територія прибрана і упорядкована, належним чином підтримується стан спортивного майданчику.

Адміністрацією закладу щорічно розробляється та забезпечується виконання комплексу заходів щодо проведення ремонтів, підготовки школи до нового навчального року та опалювального періоду. Протягом трьох останніх років за бюджетні та позабюджетні (спонсорські) кошти проведено ряд ремонтних робіт, а саме: облаштовано внутрішній санвузол, відремонтовано надвірну каналізацію, водопровід і каналізаційну систему в їдальні, замінено покрівлю над їдальнею і спортивною залою, частково замінено покрівлю над актовою залою, замінено бойлер та насос. Проте капітального ремонту потребують теплотраса та глибинний насос, необхідно провести заміну бака для питної води і вікон школи на енергозберігаючі.

На виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» у 2015 році з пришкільної території вилучено пам’ятник особі, яка обіймала керівну посаду в комуністичній партії, а з будівлі закладу – табличку з написом, присвяченому подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії. Інших об’єктів в П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст., які б підпадали під дію зазначеного Закону, не виявлено.


  1. Забезпеченість навчально-виховного процесу комп’ютерами

У П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. функціонує 1 комп’ютерний клас, в якому нараховується 7 комп’ютерів, термін придбання яких становить понад 5 років. У кабінеті проводяться уроки інформатики, а також окремі уроки з інших дисциплін з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. В школі є 1 ноутбук, а також 1 комп’ютер в кабінеті історії.

Всі комп’ютери закладу підключені до мережі Інтернет, що використовується у навчально-виховному процесі учнями, педагогічними працівниками та адміністрацією закладу.
1.4 Забезпечення учнів та педагогічних працівників навчальною літературою

У П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. з метою обліку підручників, запобігання втраті та визначення стану збереженості ведеться інвентарний облік підручників. Інвентарна книга у шкільній бібліотеці скріплена і прошнурована, а її сторінки пронумеровані. В книзі ведеться облік кожного видання. Штемпель та інвентарний номер проставлений на титульній та 17-ій сторінці кожної книги. Учні закладу, окрім учнів 4-го і 7-го класів, які працюють зі старими підручниками, забезпечені книжками, підручниками, необхідною науково-методичною літературою.

Бібліотека закладу охоплює 2 кімнати загальною площею 70 м2. Читальна зала поєднана з абонементом на 4 посадкових місць. В наявності книгосховище, 12 стелажів, 5 столів, 3 шафи, 1 каталожна шафа, 3 вітрини для виставок.

Фонд підручників бібліотеки П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. становить 21089 примірників на суму 54364, 45 грн., фонд художньої літератури – 6266 екземплярів. У 2014 році за бюджетні кошти надійшло 168 примірників художньої літератури та 105 підручників. Це свідчить про достатній рівень інформаційного забезпечення, який ефективно використовується учасниками навчального процесу.


ІІ. ПЕДАГОГІЧНИЙ СКЛАД ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
2.1 Забезпечення навчального закладу педагогічними та іншими кадрами

Загальна кількість працівників у П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. складає 30 чоловік, із них: 20 педагогічних працівників, 1 бібліотекар, 9 представників технічного персоналу. Додатково в період опалювального сезону в школі працює 4 кочегара. Всі педагогічні працівники мають у закладі основне місце роботи, сумісників немає.

Згідно із штатним розписом в школі закріплено 1,5 ставки заступника директора (1 ставка ЗДНВР і 0,5 ставки ЗДВР), 1 ставка педагога-організатора, 0,5 ставки бібліотекаря, 1,5 вихователя (1 ставка вихователя ГПД і 0,5 ставки асистента вчителя з інклюзивного навчання), 0,5 ставки практичного психолога.

На момент проведення атестаційної експертизи у П’ятківській ЗОШ І-ІІІ ст. вакантні робочі місця відсутні.

Навчальне навантаження між педагогічними працівниками розподіляється залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі (з дотриманням трудового законодавства України). Перерозподіл педагогічного навантаження протягом навчального року допускається у разі зміни кількості годин з окремих предметів, що передбачається робочим навчальним планом, або за письмовою згодою педагогічного працівника з додержанням законодавства України про працю. На початок навчального року неповне навантаження мало 2 вчителя (1 – у зв’язку з малою кількістю годин, передбачених навчальним планом, 1 – вчитель-пенсіонер). Педагогічне навантаження більше ніж 20 годин мають 11 педагогів, від 18 до 20 годин – 2 педагоги. Попередній розподіл та ознайомлення працівників з навантаженням відбувається в кінці навчального року перед відпусткою педагогічних працівників на засіданні педагогічної ради.

Проаналізувавши віковий склад педагогічних працівників школи, встановлено наступне:

Вік педпрацівників

Кількість педпрацівників

Частка від загальної кількості педпрацівників

до 30 років

3

15 %

від 30 до 40 років

1

5 %

від 40 до 50 років

11

55 %

від 50 до 60 років

4

20 %

60 років і більше

1

5 %

Середній вік педагогічних працівників П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. на момент проведення атестаційної експертизи становить 44 роки.

За останні 3 роки зі школи звільнено 5 педагогічних працівників: у 2012-2013 н.р. – 1, 2013-2014 н.р. – 1, у 2014-2015 н.р. – 3. Всі були звільнені згідно ст. 38 КЗпП України (за власним бажанням). За цей же період працевлаштовано в школу теж 5 педагогів.
2.2 Освітній рівень педагогічних працівників закладу

З 20-ти педагогічних працівників П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. 16 мають вищу педагогічну освіту (80 % від загальної кількості вчителів).

Серед педагогів, які викладають предмет не за фахом, є вчитель музики (спеціальність – хормейстер).

Проаналізувавши педагогічний стаж вчителів школи, встановлено наступне:

Педагогічний стаж вчителів

Кількість педпрацівників

Частка від загальної кількості педпрацівників

до 3 років

2

10 %

від 3 до 10 років

1

5 %

від 10 до 20 років

1

5 %

понад 20 років

16

80 %

Як видно з таблиці, значно більша частина вчителів закладу має стаж роботи понад 20 років, що свідчить про високий рівень досвідченості колективу.
2.3 Атестація педагогічних працівників закладу

Організація атестації педагогічних працівників здійснюється в навчальному закладі відповідно до нормативних вимог, планується як у перспективі (розроблений п’ятирічний перспективний план атестації педагогічних працівників), так і на кожний навчальний рік. Атестація включена в систему управлінської діяльності та в систему методичної роботи школи, спрацьовуючи на підвищення кваліфікаційного складу педагогічного колективу, якість його загальної професійної компетентності. Базується на принципах прозорості, компетентності, демократизму, заданих Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників. Атестація проходить шляхом поетапного виконання запланованого: вивчення роботи педагогічних працівників через відвідування уроків та позакласних заходів, у тому числі показових; через аналіз матеріалів внутрішкільного контролю; через ознайомлення з персональними доробками, представленими на районних та обласних конкурсах-ярмарках педагогічної творчості впродовж атестаційного періоду, а також у публікаціях, виданнях тощо; через проведення тестування комп’ютерної грамотності; через вивчення результатів діяльності вчителів щодо роботи зі здібною та обдарованою молоддю та самоосвітньої діяльності тощо.

У період атестації традиційними протягом останніх років стали індивідуальні співбесіди голови комісії (директора) з учителями, які підлягають атестації, з метою їх стимулювання до самовираження, творчої самореалізації. Здійснюється обов’язково моніторинг професійної діяльності кожного педагога.

У 2012-2013 н.р. атестувалось 4 педагоги, 2013-2014 н.р. – 3, у 2014-2015 н.р. – 3. У поточному 2015-2016 н.р. черговій атестації підлягає 2 педагогічних працівника.
2.4 Кваліфікаційний рівень педагогічних працівників закладу

Аналіз кваліфікаційного рівня педагогічних працівників П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. показав наступне:

Кваліфікаційна категорія

Кількість педпрацівників

Частка від загальної кількості педпрацівників

Спеціаліст

7

35 %

Спеціаліст ІІ категорії

1

5 %

Спеціаліст І категорії

5

25 %

Вища

7

35 %

Незважаючи на високий освітній рівень багатьох вчителів, їх значний стаж і досвід роботи, високий рівень навантаження годинами, наявність належних умов у закладі для професійного і творчого росту, жоден із педагогів не має почесного педагогічного звання.

Адміністрації та педагогічному колективу П’ятківської ЗОШ І-ІІІ ст. рекомендовано підвищувати рівень якісного складу педагогічних кадрів закладу, вести роботу в області самовдосконалення і професійного росту, залучатись до пошуку можливостей визнання.
  1   2   3   4   5

Схожі:

СТАТУТ Учнівського самоврядування Черкаської загальноосвітньої школи...
Ити демократію в суспільстві, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попереднім, нинішнім та майбутнім поколінням...
План реалізації проекту по відзначенню 70-ї річниці партизанського...
...
Педагог-організатор Жашківської спеціалізованої школи№1 з поглибленим...
Педагог-організатор Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Жашківської районної ради
Головне управління Дніпропетровської обласної адміністрації Дніпропетровський...
Братської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, педагог-тренер за програмою «Профілактика ризикової поведінки за проектом «Школа...
Вчитель математики Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів...
Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради Черкаської області
Уроку етики Педагогічна довідка
Золотоношківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Драбівської районної ради
ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР «ДРУЖБА» ВАТУТІНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ...
ВАТУТІНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2 ІМ. М. Ф. ВАТУТІНА ВАТУТІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ПОЛОЖЕННЯ ПРО БАТЬКІВСЬКИЙ КОМІТЕТ середньої загальноосвітньої школи...
Батьківський комітет школи керується у своїй роботі Положенням про батьківський комітет загальноосвітньої школи, планом роботи школи,...
Адреси передового педагогічного досвіду
Чеканюк Лідія Григорівна, вчитель фізики Уманської загальноосвітньої школи I-III ступенів №8 Уманської міської ради, Щерба Алла Андріївна,...
Л. А. Задворська, заступник директора школи з виховної роботи Христинівської...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка