РАЙОННА ПРОГРАМА оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків     Коломийської


Скачати 134.68 Kb.
Назва РАЙОННА ПРОГРАМА оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків     Коломийської
Дата 13.08.2013
Розмір 134.68 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

РАЙОННА ПРОГРАМА

оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків     Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції

Івано-Франківської області Державної податкової служби

на 2012-2015 роки

 

 

Замовник програми 

Лубоцька

Світлана Олексіївна – начальник Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції Івано-Франківської області Державної податкової служби

 

 

Керівник програми

Михайлишин

Любов Іванівна – заступник голови райдержадміністрації

 

 

 

 

ПОГОДЖЕНО

 

 

 

 

 

управління економіки райдержадміністрації

Лопачак

Михайло Іванович

 

 

фінансове управління райдержадміністрації

Попадюк

Оксана Василівна

 

 

юридичний сектор апарату райдержадміністрації

Івашків

Михайло Степанович

 

 

 

 

Паспорт

районної Програми оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції Івано-Франківської області Державної податкової служби

на 2012-2015 роки

 

1. Ініціатор розроблення програми (замовник).

Коломийська об’єднана державна податкова інспекція Івано-Франківської області Державної податкової служби

2. Розробники програми

Коломийська об’єднана державна податкова інспекція Івано-Франківської області Державної податкової служби

3. Термін реалізації програми

2012 – 2015 роки

4. Етапи фінансування програми протягом

щорічно

5. Прогнозний обсяг фінансування програми (тис.грн.):

150,00

 

Роки

Прогнозний обсяг фінансування ( тис. грн.)

Всього

в т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Місцевий бюджет

Спецфонд

2012-2015

150,00

 

 

150,00

 

в т.ч.

 

 

 

 

 

2012

30,00

 

 

30,00

 

2013

40,00

 

 

40,00

 

2014

40,00

 

 

40,00

 

2015

40,00

 

 

40,00

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Очікуваний результат виконання програми

Реалізація районної Програми оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції Івано-Франківської області Державної податкової служби на 2012-2015 роки дасть змогу:

-    збільшення та стабільне забезпечення дохідної частини місцевого бюджету Коломийського району у затверджених обсягах за рахунок модернізації роботи інспекції;

-    забезпечити системність процесу оподаткування;

-    підвищити ефективність діяльності Коломийської ОДПІ шляхом
широкого використання ресурсів;


-    покращити рівень обслуговування громадян в Коломийській ОДПІ;

-    прискорити процес обслуговування громадян під час відвідування податкової інспекції;

-    покращити оперативний контроль за сплатою податків;

-    ефективніше запобігати порушенням законодавства в сфері оподаткування;

-    впровадження сучасних інформаційних технологій з метою підвищення
рівня інформаційної культури та загального освітнього рівня населення;


-    прискорити впровадження подання звітності в електронному вигляді;

-    застосування сучасних засобів комунікації  для спілкування з учасниками бюджетного процесу у реальному часі, що
сприяє організації оперативнішої і чіткої роботи;


-    підвищити оперативність та якість відповідей на звернення громадян.

 

7. Термін проведення звітності

щорічно

 

 

Замовник програми                                                Світлана Лубоцька

 

 

Керівник програми                                                 Любов Михайлишин

                                                  

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

                                                                            до рішення районної ради
                                                                           від 14 червня 2012 року № 252-ІХ/12

 

 

РАЙОННА ПРОГРАМА

оптимізації процесів  оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування платників податків     Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції Івано-Франківської області Державної податкової служби на 2012-2015 роки

 

Обґрунтування доцільності розроблення програми

 

Програма становить комплекс взаємопов'язаних окремих  завдань спрямованих на реалізацію державної політики та пріоритетних напрямів створення сучасної інформаційної інфраструктури Коломийської ОДПІ спрямованої на удосконалення механізму справляння податків, запобіганню порушенню законодавства у сфері оподаткування, уникнення втрат місцевого бюджету.  Удосконалення форм та  методів  адміністрування  податків та платежів   до   місцевого  бюджету  повинно відбуватися водночас з розширенням масово-роз'яснювальної роботи з платниками податків, яку сьогодні  неможливо уявити без  активного  співробітництва  із засобами масової інформації.

Головне завдання податкової служби – максимальне наповнення бюджетів всіх рівнів, щоправда не будь-якою ціною, а шляхом застосування ефективних методів адміністрування податкових платежів направлених на запобігання ухилення від сплати податків та мінімізації податкових зобов’язань, пошуку резервів додаткових надходжень.

         Коломийська ОДПІ постійно моніторить як кількісні, так і якісні показники розвитку економіки регіону, прагне вловлювати всі зміни та тенденції, які відбуваються в економічних процесах, і ефективно на них реагувати. А це позначається на мобілізації податкових надходжень.

         Станом на 01.05.2012р. на податковому обліку в Коломийській ОДПІ знаходиться 656 юридичних осіб суб’єктів господарської діяльності та                3238 фізичних осіб підприємців.

         Впродовж січня - квітня 2012 року в результаті дієвої співпраці з платниками податків Коломийською ОДПІ забезпечено збір платежів до бюджету Коломийського району, що контролюються органами державної податкової служби, в сумі 11,4 млн.грн. Досягнутий рівень надходжень на    3,0 млн.грн. ( або на 36,4 % ) більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

         Збережено позитивну динаміку збільшення податкових надходжень. Приріст обсягів сплати забезпечено з усіх основних джерел доходів місцевого бюджету.

         Податку з доходів фізичних осіб протягом січня – квітня 2012 р. сплачено 7,9 млн. грн. або на 1,5 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Плати за землю сплачено 1,1 млн.грн., або на 0,2 млн.грн. більше. Єдиного податку для суб'єктів малого підприємництва сплачено             1,1 млн.грн, на 0,7 млн.грн більше рівня аналогічного періоду попереднього року.

         Впродовж січня - квітня 2012 року збережена адекватність темпів сплати податків до місцевого бюджету темпам росту промислового виробництва. Темпи зростання доходів бюджету перевищують показники розвитку економіки.

         Щороку проводиться широкомасштабна кампанія декларування доходів громадян. В цьому році свої доходи задекларували  637 громадян.  З  них подано 538 обов’язкових декларацій, що на 59 декларацій більше ніж в минулому році. Зокрема, 23 - за отримані іноземні доходи, 75 - за отримання спадщини та подарунків, 21 - за здачу в найм нерухомості,                32 - за продаж рухомого та нерухомого майна, 7 – інвестиційні доходи, 379 – інші доходи. Крім того, опрацьовано 99 декларацій, які подали громадяни з метою реалізації права на податковий кредит. Задекларовано 10,4 млн.грн. доходів, сума податку на доходи фізичних осіб – 1,7 млн.грн., що у 2,6 рази більше як у минулому році.

 Головною ознакою податкового процесу є спрямованість інспекції на налагодження партнерських відносин з платниками податків, якісне їх обслуговування, створення сприятливих умов громадянам та господарським суб'єктам для виконання конституційного обов'язку перед державою та суспільством щодо подання декларацій та сплати податків.

Діяльність працівників державної податкової служби замикається на різних формах офіційного спілкування із платниками податків - тобто широкими масами населення. Передусім важливими є питання сплати податку з доходів фізичних осіб, плати за землю, єдиного податку, декларування доходів громадян та подання податкової звітності в електронному вигляді.

         Враховуючи місцеву специфіку і фінансовий стан традиційно профільних галузей і підприємств, пріоритетом є розвиток малого і середнього бізнесу. Його легалізація, створення ефективних податкових умов діяльності - ось шлях до розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до бюджету.

Необхідно відзначити, що більшість платників податків усвідомлюють громадянський обов'язок щодо сплати податків і прагнуть до співпраці з податковою службою, адже є очевидним те, що саме її модернізація і є тим інструментом держави, що забезпечує дотримання чинного податкового законодавства.

         Удосконалення діяльності податкової служби включає такі основні елементи:

-   введення нових податкових технологій і процедур;

-   навчання платників податків;

-   підвищення рівня інформатизації податкової служби.

Програма розроблена на основі аналізу проблем, що перешкоджають розвитку та повному використанню податкового потенціалу. Підвищення ефективності діяльності податкової служби потребує переходу до світових цивілізованих норм в оподаткуванні, все більшою концентрацією оподатковуваних оборотів у фізичних осіб, а також необхідністю створення єдиного інформаційного простору для державного контролю за товарно-грошовими потоками.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України «Про місцеве самоврядування» до відання органів місцевого самоврядування належить вирішення питання щодо сприяння діяльності органам державної податкової служби. Відповідно до п. 16 ст. 43 вказаного Закону, на органи місцевого самоврядування покладається вирішення питання про затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідно району, області, цільових програм з інших питань, заслуховування звітів про їх виконання тощо.

Програма оптимізації процесів оподаткування та приведення у відповідність  до затверджених норм Центру з обслуговуванню платників податків  Коломийської ОДПІ розроблена з метою створення умов для виконання завдань і функцій покладених законом на органи державної податкової служби на території Коломийського району, зокрема збільшення ресурсної бази місцевого бюджету шляхом широкого використання інформаційних технологій.

 

Правову основу Програми становлять:

 

Конституція України.

Податковий кодекс України.

Закон України «Про державну податкову службу України» від 04.12.1990 року №509-ХІІ із змінами та доповненнями.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року №280/97-ВР із змінами та доповненнями.

Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 року №3206-УІ.

 

Термін виконання Програми

 

Програма реалізовуватиметься впродовж 2012-2015 років

 

Фінансове забезпечення Програми

 

Заходи на виконання Програми реалізуються за рахунок районного бюджету та інших джерел не заборонених законодавством.

 

Мета та основні завдання програми

 

Основною метою Програми є створення належних умов для виконання завдань і функцій покладених законом на органи державної податкової служби.

 

Програма спрямована на вирішення таких основних завдань:

1. Формування  правових,  організаційних,  економічних,  фінансових   та методичних передумов розвитку податкової служби.

2. Застосування та розвиток сучасних інформаційних технологій у процесі оподаткування суб'єктів господарювання.

3. Формування системи інформаційних ресурсів:

3.1. Організація прес-конференцій, брифінгів, засідань "круглого столу", сеансів телефонного зв'язку "гаряча лінія" задля роз'яснення податкового законодавства та доведення актуальних питань податкової тематики.

3.2. Взаємодія з представниками ЗМІ на постійній професійній основі.

3.3.  Створення інформаційного банку даних, фототеки, аудіо-, відеотеки, які відображають суспільно значущу діяльність податкової служби.

3.4. Підготовка матеріалів та випуск власної друкованої продукції: брошур, буклетів, пам'яток та ін. з роз'яснення податкового законодавства. Створення та функціонування інформаційних стендів, на яких буде розміщена податкова інформація.

3.5. Створення  мережі інформаційного  забезпечення  між податковою службою та органами державної влади та місцевого самоврядування. Державна  податкова  служба  володіє  надзвичайно  великим  масивом інформації про платників податків, про діяльність податкових органів та іншою конфіденційною інформацією, яка може бути використана в роботі інших державних установ.

4. Підвищення ефективності адміністрування податків та платежів на основі широкого використання інформаційних технологій.

5. Отримання споживачами оперативної, достовірної та повної інформації відповідно до ступеню доступу.

6. Оперативне виявлення та усунення негативних факторів, які впливають на рівень надходження платежів до бюджету та на результати діяльності Коломийської ОДПІ.

7. Посилення спроможності статистичного аналізу.

8. Розробка  функціональних вимог до  інформаційної системи з метою автоматизації процедур адміністрування податків.

9. Організація кампанії декларування доходів громадян.

10. Оснащення   робочих   місць   працівників   податкової  інспекції,   які безпосередньо здійснюють обслуговування платників податків, сучасною
обчислювальною технікою. Застосування автоматизованої системи обробки інформації, наданої платниками, значною мірою сприяє вдосконаленню роботи податкових органів, у тому числі шляхом зменшення кількості перевірок.

11. Забезпечення  швидкодіючими друкуючими пристроями  для виготовлення свідоцтв, довідок, патентів та інших документів, які надаються платникам податків.

12. Заміна  та  прокладання  нових  швидкісних ліній  для  підключення комп'ютерної  техніки до локальної обчислювальної мережі.

13. Заміна та встановлення додаткового мережевого обладнання.

 

Матеріально-технічне забезпечення

Фінансування програми здійснюється відповідно до законодавства за рахунок коштів районного бюджету на:

- забезпечення робочих  місць  працівників  необхідним  інвентарем  та іншими матеріалами;

-  придбання новітньої комп'ютерної та оргтехніки;

- створення комфортних умов платникам податків (приведення у відповідність до затверджених норм ДПС України Центру з обслуговування платників податків     Коломийської ОДПІ);

- розширення переліку послуг, спрощення процедури надання послуг та відповідно зменшення часу та вартості виконання платниками податків податкових зобов’язань 

 

Очікувані результати програми

 

Виконання Програми дасть змогу:

-    збільшення та стабільного забезпечення дохідної частини місцевого бюджету Коломийського району у затверджених обсягах за рахунок модернізації роботи інспекції;

-    забезпечити системність процесу оподаткування;

-    підвищити ефективність діяльності Коломийської ОДПІ шляхом
широкого використання ресурсів;

-    покращити рівень обслуговування громадян в Коломийській ОДПІ;

-    прискорити процес обслуговування громадян під час відвідування податкової інспекції;

-    покращити оперативний контроль за сплатою податків;

-    ефективніше запобігати порушенням законодавства в сфері оподаткування;

-    впровадження сучасних інформаційних технологій з метою підвищення
рівня інформаційної культури та загального освітнього рівня населення;

-    прискорити впровадження подання звітності в електронному вигляді;

-    застосування сучасних засобів комунікації, які дають змогу
спілкуватися з учасниками бюджетного процесу у реальному часі, що
сприяє організації оперативнішої і чіткої роботи;

-    підвищити оперативність та якість відповідей на звернення громадян.

Створення інформаційно-розвиненої державної податкової служби, а саме якісного функціонування Центру з обслуговування платників податків Коломийської ОДПІ є запорукою успішного виконання завдань, визначених законодавством, та дозволить уникнути значної кількості наявних проблем.  Належне функціонування такого центру дасть можливість впровадити індивідуальний підхід до кожного платника, що має на меті зміну формату відносин між податковою службою та бізнесом, а також створення ефективної системи обслуговування платників податків

 

Начальник Коломийської ОДПІ                             Світлана Лубоцька         

 
 

Схожі:

Інформація про хід виконання рішення районної ради від 14. 06. 2012...
Х/12 «Про Програму оптимізації процесів оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування...
РЕГІОНАЛЬНА ПРОГРАМА розвитку Лугинської міжрайонної державної податкової...
Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми
РЕГІОНАЛЬНА ПРОГРАМА розвитку Лугинської міжрайонної державної податкової...
Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми
ПРОГРАМА оптимізації процесів оподаткування та збільшення надходжень...
«Програми оптимізації процесів оподаткування та збільшення надходжень до районного бюджету на 2016 2017роки»
Повідомляйте про об’єкти оподаткування
Міністерства фінансів України від 09. 12. 2011 р. №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів». Неподання...
Головна мета проведення семінарів – формування у платників ідеології...
Бердянської податкової інспекції провели тематичний семінар для платників податків на тему: «Зміни в податковому законодавстві при...
Послуги, що надаються Центром обслуговування платників податків Бердянської...

ПРО КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ «КОЛОМИЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ...
Засновником Центру є Коломийська районна рада. Рішення про утворення, реорганізацію та ліквідацію Центру приймається засновником
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Відповідно до п. 52. 1 ст. 52 Кодексу за зверненням платників податків контролюючі органи безоплатно надають консультації (пп. 14...
7. Спрощена система оподаткування,обліку та звітності
Спрощена система оподаткування, обліку та звітності особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка