Головна мета проведення семінарів – формування у платників ідеології добровільної сплати податків


Скачати 70.38 Kb.
Назва Головна мета проведення семінарів – формування у платників ідеології добровільної сплати податків
Дата 08.05.2013
Розмір 70.38 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Головна мета проведення семінарів –

формування у платників ідеології добровільної сплати податків

27 жовтня поточного року спеціалісти відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Бердянської податкової інспекції провели тематичний семінар для платників податків на тему: «Зміни в податковому законодавстві при прийнятті Податкового кодексу. Подання звітності в електронному вигляді».

З метою підвищення рівня добровільної сплати податків і зборів до бюджету, забезпечення платників своєчасною та кваліфікованою допомогою щодо дотримання ними норм діючого податкового законодавства, правильності заповнення податкової звітності та повної сплати податків до бюджетів всіх рівнів.

На початку семінару з вступним словом до присутніх звернувся начальник податкової інспекції – Володимир Георгійович Топузов, який розповів не тільки про важливість сплати податків до державної казни, але й доповів про результати проведення операції «Щит» та «Конверт». Адже головним направленням податківців – є виявлення тих платників податків, які ухиляються від сплати податків, чим захищають сумлінних суб’єктів гсоподарювання, які е лише вчасно сплачують податки та збори, але й дбають про своїх працівників, виплачуючи їм легальну заробітну плату.

Так за жовтень цього року під час проведення перевірок відділом контрольно-перевірочної роботи виявлено 5 найманих працівників, які працювали у «тіні», фактично позбавляючи себе соціальних праів та гарантій, а це – відпускні, лікарняні та в майбутньому пенсія.

Деякі роботодавці або взагалі не виплачують зарплату, або виплачують в «конвертах» та нижче мінімального рівня, який встановлено законодавством. Всі ці факти є порушенням не лише прав робітника, але й порушення Закону України «Про оплату праці», тому роботодавцям необхідно розуміти, що переступивши через букву закону, вони нарікають на себе та неодмінно будуть нести за свої дії відповідальність.

Крім того, Володимир Топузов розповів про діяльність податкової міліції, так в ході проведення операції «Щит» податкові міліціонери встановили факт реалізації чоловічого та жіночого одягу з хутру та шкіри, які мають чималу вартість. Провівши перевірку податківці встановили, що одяг було вироблено в Італії та Греції. На місці реалізації приватний підприємець на вимогу податківців не надав документи, які б підтвердили походження даного товару, тобто товар мав ознаки контрабандного ввезення на теріторію України. В результаті огляду описано та вилучено виробів на суму понад 2 млн. грн.

За даним фактом матеріали передані до Бердянської митниці для вирішення питання, щодо притягнення до відповідальності винних осіб згідно чинного законодавства.

Далі начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Любов Жидкова зупинилась на роз’яснені деяких норм проекту Податкового Кодексу, а саме на порядку сплаті податку з доходів фізчиних осіб, щодо порядку нарахування податку на прибуток та про деякі зміни щодо сплати єдиного податку приватними підприємцями.

Також Любов Жидкова розповіла про переваги електронної звітності та про порядок затвердження угоди щодо її надання, адже в сучасне сьогодення вже не доцільно витрачати свій робочий час та кошти на бланки звітності. Крім того, якщо деякі форми податкової звітності змінюються, в програмному забезпеченні такі зміни відбуваються оперативно.

Головною перевагою проведення таких семінарів є отримання відповіді від податківці – з «перших» вуст, так наприкінці семінару податківці надали вичерпні та змістовні відповіді на всі питання платників.

Операція «Бюджет» ліквідує «тіньові» схеми

Триває щоденна робота бердянських податківців в рамках операції «Бюджет».

Для виявлення схем «мінімізації» та ухилення від оподаткування спеціалісти податкової служби детально аналізують та ретельно перевіряють суб’єктів підприємницької діяльності, адже деякі приватні підприємці підвищують свій достаток, але до державної казни свідомо не сплачують податки.

Так, пильно перевіряючи підприємця С., який здійснює в кафетерії роздрібну торгівлю підакцизними товарами, фахівці відділу контролю за СГ, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, встановили, що при продажу продукції виручка, отримана від реалізації не проводиться через касовий апарат, тобто таким чином підприємець приховує розмір свого валового доходу та «мінімізує» рівень сплати податків до бюджету.

Також, була встановлена невідповідність сума готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі, яка визначена в денному звіту реєстратора розрахункових операцій.

Перед початком кожної позапланової виїзної перевірки податківці проводять хронометраж у перевіряємого платника податків, таким шляхом відстежується розмір торгової виручки та порівнюють її розмір з відповідним періодом минулого року.

Крім того, на момент перевірки в магазині на місці здійснення торгівлі не було книги обліку доходів та витрат, в якій обліковується товар. При встановлені такого порушення, було визначено, що товар, який знаходиться на торговій точці не оприбуткований згідно чинного законодавства.

Таким чином, в результаті проведенної перевірки за вказані порушення були донараховані фінансові санкції в розмірі 3,3 тис. грн.

На сьгодні операція «Бюджет» триває, адже головним завданням податківців є не лише поповнення бюджетів всіх рівнів, але й викриття тих несумлінних платників податків, які незважаючи на економічний розвиток країни свої доходи приховують в «тіні».
Сумлінно працювати в рамках закону –

головна мета операції «Бюджет»

Для підвищення рівня сплати коштів до бюджету, а також для забезпечення постійного економічного розвитку Запорізького краю, спеціалісти управлння податкового контролю юридичних осіб Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції взаємодіючи з іншими структурними підрозділами інспекції пильно контролюють своєчасність та повноту сплати податків та зборів до казни.

Податківці постійно та детально аналізують кожного великого платника податків, а саме відслідковують зростання його прибутку та рівень зростання сплаченого податку на прибуток чи податок на додану вартість, саме таким чином проводиться операція «Бюджет».

Відпрацювання зазначеної категорії суб’єктів господарювання здійснюється за рахунок заходів контрольно-перевірочної роботи, зокрема шляхом включення до плану-графіку документальних перевірок.

Так, станом на 01 листопада 2010р. здійснено планові виїзні перевірки 3 підприємств.

Серед найпоширеніших порушень законодавства, це без підставне завищення валових витрат, або формування штучного податкового кредиту.

Саме викриваючи такі схеми ухиленя від оподаткування податківці виводять реальні доходи платників із «тіні», адже приховування доходів призводить до великих втрат надходжень коштів до бюджетів всіх рівнів.

За результатами проведених перевірок загальна сума донарахованих податкових зобов'язань складає 32894,1 тис. грн.., зменшено заявлену до відшкодування суму ПДВ в розмірі 1808,0 тис. грн., з яких на даний час стягнуто до бюджету 658,0 тис. грн.
Поповнення бюджетів різних рівнів

Бердянська ОДПІ повідомляє, що за січень-жовтень 2010р. до до Державного бюджету надійшло 96641,1 тис. грн., що складає 123,9% (+18610,6 тис.грн.) до аналогічного періоду минулого року.

Надходження податку на прибуток до Державного бюджету склали 30729,2 тис. грн., забезпечено приріст порівняно з відповідним періодом минулого року на 45,5% або 9614,4 тис.грн.

Надходження податку на додану вартість склали 59955,1 тис.грн., збільшено надходження у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 17,6% або 8965,7 тис.грн.

Порівняно з відповідним періодом минулого року значно збільшились надходження до місцевого бюджету по таких податках:

(тис.грн.)

Податок з доходів фіз. осіб. - на 12620,4 -16,6%

Плата за землю з юрид. осіб - на 2348,1 -11,5%

Податок на прибуток -на 1847,4 у 4,4 рази

Податок з власн.транспорт.засобів - на 720,1 - 22,4%

Плата за землю з фіз. осіб - на 426,5 - 9,6%

Збір за забр.навколиш.серед. - на 189,3 - 31,0%

Єдиний податок з фіз.осіб - на 201,2 -6,3%

Єдиний податок з юрид.осіб - на 141,2 -11,5%

Плата за ліцензії -на 74,3 -2,7%

Плата за використ.водних ресурсів - на 26,9 - 70,6%

Торговий патент по нафтопродуктах - на 9,2 -11,0%

Запрошуємо на семінар!

Фахівці Бердянської ОДПІ запрошують всіх бажаючих на тематичний інформаційний семінар (безкоштовний) на тему: «Новини у податковому законодавстві» та практикум для новостворених суб’єктів господарської діяльності

Семінар та практикум відбудеться 10 листопада о 14-00 в приміщенні Бердянської ОДПІ за адресою пр. Праці, 20 в каб. 424 (актова зала).

Також спеціалісти з податкового законодавства по закінченню семінару надають відповіді на Ваші питання. Додаткова інфорація за тел. 3-54-28.
«Гаряча телефонна лінія» на зв’язку

09 листопада 2010 року 2010 року «гарячу телефонну лінію» проведе перший заступник начальника Бердянської ОДПІ Андрієнко В.М.

З 14-00 до 15-00 за телефоном 0(53)3-54-28 Валентина Миколаївна відповість на запитання платників податків щодо порядку та переваг подання звітності в електронному вигляді; порядку звернень громадян в органи державної податкової служби.

Захистіть себе та своє майбутнє телефонуйте 3-84-07

За телефоном 3-84-07 кожний громадянин має змогу повідомити Бердянську податкову інспекцію про тих суб’єктів господарювання, котрі не дотримуються діючого законодавства та порушують його або про факти отримання заробітної плати «в конвертах».
Платники запитують

Батьки розлучені, дитина проживає з матір’ю, а за навчання дитини сплачує батько. Чи має право батько одержати податковий кредит на навчання своєї дитини?

Якщо батька не позбавлено батьківських прав та його дитину не всиновлено іншим чоловіком, то згідно з нормами цивільного законодавства батько є членом сім’ї своєї дитини першого ступеня споріднення і має право на нарахування податкового кредиту, сплаченого за навчання дитини.
Чи має право нерідний батько дитини (чоловік матері) на податковий кредит, якщо він оплачує навчання дитини?

Якщо мати дитини перебуває з чоловіком у зареєстрованому згідно із законом шлюбі (незалежно всиновлював він її дитину чи ні), в такому разі дитина вважається членом сім’ї першого ступеня споріднення з таким чоловіком, та чоловік має право на нарахування податкового кредиту на навчання.
Якщо бабуся-пенсіонерка сплачує за навчання онуки, чи має вона право на податковий кредит?

В такому випадку, бабуся не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, тому не має права на податковий кредит.

Схожі:

План Поняття податкової системи і її структурна побудова. Обсяг видатків...
Податкова система — це сукупність податків, зборів, інших платежів та внесків до бюджету і державних цільових фондів, платників податків...
РАЙОННА ПРОГРАМА оптимізації процесів  оподаткування та приведення...
Центру з обслуговування платників податків     Коломийської об’єднаної державної податкової інспекції
До уваги платників! ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ПРОПОНУЄ СКОРИСТАТИСЬ...
Перевірка потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету
З початку року до місцевого бюджету від платників податків Дніпропетровської...
«З початку року до місцевого бюджету надійшло 206,4 млн грн від платників податків Дніпропетровської ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській...
Список кодів видів сплати
Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення...
ПОВІДОМЛЕННЯ фізичної особи, яка через релігійні переконання відмовляється...
Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків
До Порядку обліку платників податків і зборів

План. Визначення податкового контролю та повноваження органів державної...
Тема Особливості організації податкового контролю над платниками податків – підприємствами в Україні
Відповідальність за ухилення від сплати податків
Поняття «ухилення від податків». Фактори та можливості ухилення. Методи ухилення. Податкова оптимізація
Послуги, що надаються Центром обслуговування платників податків Бердянської...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка