ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3


Скачати 165.35 Kb.
Назва ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
Дата 29.04.2013
Розмір 165.35 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Історія > План-конспект
“ЗАТВЕРДЖУЮ”

В.о. начальника УПБ та АРР МНС України

в Миколаївській області

полковник внутрішньої служби

М.І. Поступальський

“____” 2003 року.


ПЛАН-КОНСПЕКТ

на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки

з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж в будинках підвищеної поверховості.
НАВЧАЛЬНА МЕТА: відпрацювати діє начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та діє особового складу чергових караулів під час гасіння пожеж в будинках підвищеної поверховості. Проведення занять в АСП-2.
ЧАС ПРОВЕДЕННЯ: 2 години.
МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: 12-ти поверховий будинок, вул.. Садова, 44.
МЕТОД ПРОВЕДЕННЯ: практично
СКЛАД ПІДРОЗДІЛІВ: два відділення СДПЧ-3.
МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: АПД-4, АЦ-40(130)63Б.
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П.П. Клюс, “Пожежна тактика” К.Ф. Кімстач
ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ:

1. Пожежно-тактична характеристика об’єктів підвищеної поверховості.

2. Організація гасіння пожежі.

3. Рішення пожежно-тактичної задачі.

СДПЧ-3

2003 рік.


Пожежно-тактична характеристика об’єктів підвищеної поверховості.

Все житло, суспільне, адміністративне та інші Привести будівлі, призначені для побутових суспільних і приклади культурних потреб людини, відносяться до громадських будинків з будинків. В залежності від поверховості їх умовно розділяють на малоповерхові (до 3 поверхів), поверховості багатоповерхові (4-10 поверхів), підвищеної поверховості та в районі (10-25 поверхів). виїзду Громадські будинки висотою від 10 до 25 поверхів відносяться до будинків підвищеної поверховості. Вони мають конструкції із негорючих матеріалів з високими межами вогнетривкості. По своєму планувальному рішенню житлові і суспільні будинки можуть бути одно і багато секційними. Конструктивне і об’ємно-планувальне рішення цих будинків і сходинно-ліфтові вузли в них забезпечуються не задимленими шляхами евакуації людей при пожежах, пропускною здатністю сходових клітин і коридорів для евакуації людей та бойової роботи по гасінню пожеж. Незадимлюваність сходових клітин забезпечуються підпором повітря в них, або влаштування поверхових виходів з них через зовнішню відкриту зону по балконах або лоджіях на поверхах будинків. В багато секційних будинках для евакуації людей передбачають переходи із квартири в квартиру по балконах в іншу секцію, по пожежним драбинам, які з’єднують балкони, починаючи з 5 поверху і вище, або через зовнішню евакуаційну драбину, розташовану в торці будинку.

В будинках підвищеної поверховості встановлюють інженерні системи для забезпечення умов успішної евакуації людей і гасіння пожеж. До них відносяться системи підпору повітря в сходових клітинах, пуск яких здійснюється автоматично за допомогою датчиків і дистанційно від кнопок, встановлених на кожному поверсі у пожежних кранів. В житлових і суспільних будинках передбачаються системи видалення диму із коридорів кожного поверху. Відкриття клапанів і пуск вентиляторів здійснюється автоматично і дистанційно з шаф пожежних кранів. Громадські будинки підвищеної поверховості обладнуються внутрішніми протипожежними водопроводами. В залежності від поверховості і висоти будинків внутрішні протипожежні водопроводи розділяються на зони. На внутрішній мережі протипожежного водопроводу кожної зони будинків висотою 17 поверхів і вище, передбачають установку зовнішніх патрубків (не менше 2) для підключення пожежних автомобілів. В будинках підвищеної поверховості при виникненні пожеж характерне швидке задимлення вище розташованих поверхів і сходово-ліфтових вузлів, а також інтенсивне розповсюдження вогню в межах поверху, особливо по коридорному плануванні і по системах інженерних комунікацій, облицюванні із горючих матеріалів на верхніх поверхах. Пожежі і досвід показали, що при їх виникненні на 1-3 поверсі 12-16 поверхових будинків через 5-6 хвилин з моменту виникнення пожежі продукти горіння розповсюджуються по всій сходовій клітині, а рівні задимленості такі, що не дозволяють людям знаходитися без захисту органів дихання. Через 10-15 хвилин після початку пожежі вогонь може розповсюдитись вверх по балконам, лоджіям, віконним та дверним прийомам, перейти в приміщення вище і нижче розташованих поверхів.

2.Пожежно-тактична характеристика об’єктів підвищеної поверховості.

В багатоповерхових будинках розвідку пожеж здійснюють розвідувальні групи, котрі повинні складатися неменше ніж з 4-5 чоловік. Це зумовлено тим, що при проведенні розвідки одночасно здійснюються пошуково-рятівні роботи і гасіння пожежі.

В ході розвідки визначаються можливі найкоротші шляхи евакуації людей з палаючих вище і нижче розташованих поверхів: по не задимлених сходових клітинах, в суміжних не задимлених приміщеннях, через балкони і лоджії, на покрівлю будинку з подальшим переходом у безпечні місця. З’ясувати можливість використання авто драбин, місця їх встановлення, основні шляхи розповсюдження вогню і продуктів згоряння по будинку. Уточнити чи включені насоси внутрішніх протипожежних водопроводів, чи можна використовувати стаціонарні засоби гасіння пожеж, видалення диму та зниження температури, чи приведені в дію системи протипожежного захисту і яка їх ефективність Визначити можливість використання ліфтів для підйому особового складу і пожежно-технічного озброєння на верхні поверхи.

Рятувальні роботи у випадку загрози для життя людей необхідно розпочинати негайно і завіювати для цього максимально можливу кількість сил і засобів. Евакуацію та рятування людей організовують та проводять наступними способами: - виведення (винесення) людей в безпечні місця із будинку або в середині будинку; - евакуація людей по сходовим клітинам і зовнішнім евакуаційним драбинам, а також через зовнішні переходи (лоджії, балкони) із секції у секцію, через балконні драбини на вище розташовані поверхи - рятування людей з використанням авто драбин, колінчатих авто підіймачів, штурмових і висувних драбин, рятувальних вірьовок, а також з використанням різних рятувальних пристроїв;

При масовій евакуації по сходинкам та переходам на шляху евакуації виставляють пожежних, які повинні забезпечити швидке і організоване пересування людей до виходів і не допустити паніки. При пошуку людей уважно перевіряти всі приміщення, особливо а палаючих і вище розташованих поверхах і заблокуванні кабіни ліфтів. Одночасно з проведенням евакуаційно-рятувальних робіт КГП приймає міри попередження вогню і диму на шляхах евакуації, а також по видаленню диму і зниженню температури в сходових клітинах і шахтах ліфтів, по яким проводяться рятувальні роботи. Для таких цілей, в першу чергу використовують протипожежний водопровід і стаціонарні системи гасіння пожеж, а також системи димовиделення. При видаленні диму клапани димовиделення повинні бути відкриті тільки на палючому поверсі, так як одночасне відкриття клапанів на інших поверхах приведе до задимленості вище розташованих поверхів. В ряді будинків з сходовими клітинами дим видаляють через димові люки, влаштовані в їх покритті. При відсутності в будинках систем проти димного захисту, або при відмові їх роботи КГП повинен прийняти міри по видаленню диму і обмеження розповсюдження вогню на шляхах евакуації за допомогою причіпних і переносних димососів, а також шляхом відкриття вікон і дверей.

3. Організація гасіння пожежі.

По прибуттю на пожежу працівників чергової служби пожежегасіння бо керівництва гарнізону пожежної охорони зразу утворюються оперативний штаб пожежегасіння, організовується зв’язок з бойовими дільницями та відділеннями, розвідувально-рятувальними групами. БД одночасно забезпечує гасіння пожежі і рятування потерпілих. Для організації і проведення рятувальних робіт по периметру будинку, особливо по пожежним драбинам з різних сторін утворюють БД і передають їм необхідну кількість рятувальних засобів. В окремих випадках розвитку пожеж в будинках з коридорним плануванням БД утворюються на декількох поверхах з сторони однієї сходової клітини, а для координації їх роботи призначають одного працівника, начальником сектора. Із керівного складу, якій прибув на пожежу, призначають відповідального за проведення евакуаційно рятувальних робіт, організацію роботи газо димозахисної служби, дотримування правил техніки безпеки, забезпечення безперебійної роботи пожежної техніки. Особливу увагу при гасінні пожежі представляють верхні зони будинків підвищеної поверховості. В першу чергу вмикають насоси підвищувачі і вводять стволи від внутрішнього протипожежного водопроводу. Одночасно проводять прокладання магістральних і робочих ліній від пожежних автомобілів, встановлених на вододжерело на місці пожежі.

Для подачі стволів на верхні поверхи рукавної лінії прокладають в середині будинку між маршами, а також з зовнішньої сторони будинку. Найбільш доцільно рукавні лінії збирати із скаток, піднятих на висоту з допомогою ліфтів, або маршових сходин і спускати їх вниз, або піднімати по авто драбинам, колінчатим авто підіймачем і по рятувальним вірьовкам. Робочі лінії при подачі стволів в верхню зону будинків підвищеної поверховості від’єднують до розгалужень, які встановлюються біля будинків, а також на палаючому поверсі, нижче розташованому поверсі. Від розгалужень встановлених біля будинків подають не більше двох робочих ліній, а один штуцер завжди лишається вільним для випуску води із рукавних ліній при їх прибиранні. При розташуванні розгалужень в верхніх поверхах, на тій же магістральній лінії біля будинку встановлюють друге розгалуження для випуску води. Воду на верхні поверхи пожежними автомобілями по сухо трубам з послідовною подачею стволів через внутрішні пожежні крани. Всі рукавні лінії, основні і резервні , прокладені на верхні поверхи, надійно закріплюють через кожних 20 метрів одною затримкою на рукав, а для контролю за їх роботою в місцях кріплення виставляють пости з резервними рукавами в скатках. На всі будинки підвищеної поверховості розробляються оперативні картки, а на готелі і адміністративні будинки оперативні плани пожежегасіння, в яких вказується:

- кількість систем димовиделення і порядок їх приведення в дію;

- кількість і розташування в будинку не задимлених сходових клітин, міжквартирних переходів, спеціальних ліфтів для підняття пожежних;

- характеристику внутрішнього протипожежного водопроводу, порядок включення внутрішніх пожежних кранів і кнопок для включення насосів, кількість і місця підключення рукавних ліній до сухотрубів;

- можливі місця встановлення авто драбин, колінчатих автопідіймачів, порядок евакуації людей з поверхів;

Дати під запис


Прочитати

Дати під запис та пояснити, навести приклади

Дати під запис

Дати під запис


Прочитати та пояснити

Дати під запис

Дати під запис


ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ’ЄКТУ
Будівля житлового будинку, 2-го ступеню вогнестійкості, довжиною 28 м., шириною – 22м., висотою 12 поверхів (38м). Стіни цегляні, перегородки – цегляні, перекриття – залізобетонне. Вентиляція природня, освітлення – 220 та 380В., ГРЩ знаходиться в підвалі будівлі, а також на кожному поверсі розподільчі щити.

Для цілей пожежегасіння є два ПГ московського взірця, розташованих по вул.. Садовая – АЗС “Лукойл”, та біля булочної фабрики, а також пожежне водоймище 50м3 на території хлібзаводу №2.

Пожежну небезпеку в даному випадку складає наявність великої кількості людей та підвищена поверховість об’єкту.
ТАКТИЧНИЙ ЗАДУМ

В наслідок несправності електропроводки виникло коротке замикання в одній з квартир на одинадцятому поверсі, що призвело до займання коврового покриття однієї з квартир.
РОЗРАХУНОК СИЛ ТА ЗАСОБІВ
1. Визначаємо час вільного розвитку пожежі:

τвільного розвитку = τд.п.+ τсл.+ τб.р.= 10+5+3=18 хвилини.
2. Визначаємо радіус розповсюдження пожежі:

R=0,5Vл*10+ Vл*13=0,5*0,8*10+0,8*8=10,4 м.
3. Визначаємо площу пожежі та площу гасіння:

Sп=πR2=3.14*10.42=339м2
Таким чином, за даний час полум’ям буде охоплю повністю квартира, а також почнеться розповсюдження горіння на верхній поверх, прогрів стін та підлоги квартири й можливе запалювання горючого покриття сусідніх та нижче лежачих приміщень.
4. Визначаємо необхідну кількість стволів на гасіння пожежі:

Виходячи з оперативно-тактичних міркувань, а також враховуючи можливу найскладнішу обстановку на пожежі приймаємо наступну кількість стволів:

  • на гасіння квартири на одинадцятому поверсі з боку сходової клітини – 1 ств. “РСК-50”;

  • на захист та гасіння суміжних приміщень одинадцятого поверху – 1 ств. РСК-50;

  • на захист та гасіння дванадцятого поверху – 1 ств. ’РСК-50”;

  • на захист та гасіння приміщень десятого поверху – 1 ств. “РСК-50”.


5. Визначаємо фактичну витрату води та водовіддачу пожежних гідрантів:

Qф= Nств.“Б”. q ств.“Б”=4*2,8=11,2 л\с;

6. Згідно таблиці № 4,1 “Довідника керівника гасіння пожежі” визначаємо водовіддачу пожежного гідранта та забезпеченість об’єкта водою для цілей пожежегасіння:

Qводомережі=80 л\с

Qфводомережі
7. Визначаємо необхідну кількість особового складу:

Nо/с=Nгдзс*3+ Nрозг.*1+ Nп.б.*1=5*3+2*1+5*1+=22 чоловіка.
8. Визначаємо необхідну кількість відділень:

Nвід..=Nчол./4=22/4=6 відділень

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ:


Час (хв.)

Елементи обстановки пожежі (увідні)

Дії адміністрації, накази,

розпорядження та дії КГП

Методичні прийоми навчання

11.00

В наслідок короткого замикання електропроводки виникла пожежа на одинадцятому поверсі дванадцятиповерхового житлового будинку.

Мешканці будинку:

  • Про виникнення пожежі, дим з сусідньої квартири, повідомляють в пожежну охорону за телефоном “01”.

  • починають гасіння пожежі первинними засобами пожежегасіння.

Дзвоню на ЦППЗ та даю ввідну.

21.05


До місця виклику прибу­вають два відділення СДПЧ-3 та АЛ, їх зустрічають мешканці будинку.

Начальник караулу - КГП-1:

- інформація на ЦППЗ: “Прибули до місця виклику, по зовнішнім ознакам бачу дим з вікон одинадцятого поверху. Оголошую підвищений номер виклику. Вишліть до місця виклику „Енергозбит”, йду в розвідку.

- КО-2: встановити АЦ біля під’їзду будинку, встановити розгалуження біля під’їзду, ланкою ГДЗС перевірити можливість застосування систем димовиделення та провести евакуацію мешканців будинку “РУШ”

- КО-1: АПД-4 в резерв, ланкою ГДЗС від розгалуження другого відділення подати ствол РСК-50 на розвідку та гасіння пожежі одинадцятого поверху. За мною руш.

Даю ввідну підрозділу що прибув.

11.10

Проведена розвідка та встановлено, що пожежею охоплено квартиру на одинадцятому поверсі, полум’я розповсюджується на дванадцятий поверх. Сходові клітини задимлені. Прибувають відділення ПДПЧ-16.

КГП-1:

- інформація на ЦППЗ: “В ході розвідки встановлено, що пожежею охоплено квартиру на одинадцятому поверсі, приблизна площа пожежі становить – 70м2, полум’я розповсюджується на дванадцятий поверх. Сходові клітини задимлені.

- Водію АЛ: встановити АЛ з боку дороги та висунути її на максимальну відстань.

- КО ПДПЧ-16: встановити АЦ на ПГ на перетині вул. Садова та Скороходова, прокласти магістральну лінію та організувати перекачку води в АЦ СДПЧ-3.

- НК ПДПЧ-16: АПД-4 в резерв, від розголошення СДПЧ-3 ланкою ГДЗС подати ствол РСК-50 на захист десятого поверху.

Даю ввідну підрозділу за результатами розвідки.

11.15

До місця виклику прибувають друге відділення СДПЧ-2.

КГП-1:

- КО-СДПЧ-2: АЦ встановити біля АЛ СДПЧ-3 та ланкою ГДЗС по АЛ ввести ствол РСК-50 на гасіння пожежі зовні.

- КО-ПДПЧ-16: забезпечити перекачку води в цистерну СДПЧ-2.

Даю ввідну КГП що підрозділ умовно прибув.

11.20

До місця виклику прибуває друге відділення ДПЧ-20.

КГП-1:

- КО-ДПЧ-20: АЦ в резерв, від розгалуження СДПЧ-3 ланкою ГДЗС подати ствол “РСК-50” на захист та гасіння дванадцятого поверху.

- доповідь на ЦППЗ: “На гасіння пожежі введено ланками ГДЗС чотири ствола “Б”, а також створена додаткова ланка по евакуації людей”.

Даю ввідну КГП що підрозділ умовно прибув.

11.25

В ході гасіння пожежі встановлено, що в ліфті знаходиться дві людини, в момент відключення ел. енергії вони опинилися в пастці.

КГП-1:

- доповідь на ЦППЗ: В ході гасіння пожежі встановлено, що в ліфті знаходяться люди, необхідна швидка допомога“

- КО-ПДПЧ-16: залишити бойову дільницю та прийняти заходи щодо евакуації людей з ліфта який знаходиться між 7-8 поверхами.

- КО-1 СДПЧ-3: Взяти резервні апарати та допомогти ПДПЧ-16 в евакуації людей з ліфту.

Даю ввідну КГП про наявність людей в ліфті.

11.30

В квартирі на одинадцятому поверсі вибухає газова колонка, в наслідок чого руйнується міжповерхове перекриття та йде відкрите горіння з газопроводу. Ланка ГДЗС СДПЧ-2, яка потрапила в квартиру через АЛ, опинилась у пастці.

КГП-1:

- доповідь на ЦППЗ: “Стався вибух газової колонки, в наслідок чого зруйноване міжповерхове перекриття та йде відкрите горіння з газопроводу. Ланка ГДЗС СДПЧ-2 опинилась у пастці, вишліть газову службу.

- КО-2 СДПЧ-3: газовий факел не гасити а лише охолоджувати, прийняти заходи щодо рятування ланки СДПЧ-2

- КО-1 СДПЧ-3: допомогти КО-2 СДПЧ-3 в розбиранні завалів та рятуванні ланки СДПЧ-2.

- КО ДПЧ-20: перекриття 11-12 поверху зруйновано, полум’я поширюється у ваш бік, замінити ствол РСК-50 на РС-70,дотримуватися правил безпеки при пересуванні по поверху.

Даю ввідну КГП про вибух газової колонки та руйнацію перекриття.

11.40

Прибуває газова служба, потерпілих в ліфті та ланку ГДЗС врятовано.

КГП-1:

- доповідь на ЦППЗ: ланка ГДЗС врятована , постраждалих немає, люди з ліфта врятовані та з легким отруєнням угарним газом передані лікарям швидкої допомоги. Пожежа локалізована.

Даю ввідну що всі потерпілі врятовані, подальшого розповсюдження горіння немає..

11.50

Горіння припинено.

КГП-1

- доповідь на ЦППЗ: пожежа ліквідована. Починаємо розбирання конструкцій.

Даю відбій та команду на збирання ПТО.



ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЗАНЯТТЯ:
При рятуванні людей на пожежі (аварії, стихійному лихі і т.ін.) керівник гасіння пожежі і начальник бойової дільниці зобов'язаний визначити порядок і способи рятування людей залежно від обставин і стану людей, яким необхідно надати допомогу та забезпечити усіма наявними способами рятування людей. Роботи по рятуванню проводяться швидко, але з дотриманням обережності, щоб не було причинено шкоди людям, яких рятують. Заходи безпеки при цьому регламентуються вимогами Бойового статуту пожежної охорони.

Забороняється користуватися для рятування та само рятування рятівними мотузками, що не знаходяться в бойовому розрахунку.

Рятування та саморятування можна починати тільки переконавшись, що довжина мотузки забезпечує повний спуск на землю (балконі т.ін.), рятівна петля надійно закріплена на особі, яку рятують(при саморятуванні - за конструкцію споруди), а рятівна мотузка намотана на карабін згідно Настанови з пожежно-прикладного спорту. Саморятування і рятування проводиться особовим складом в рукавицях, щоб запобігти травм рук.

При проведенні рятівних робіт необхідно:

- прийняти заходи щодо запобігання паніки, використовуючи технічні та інші можливості об'єкту і пожежних підрозділів;

- залучити до робіт адмістрацію і обслуговуючий персонал;

- викликати швидку медичну допомогу та інші взаємодіючі служби;

- силами особового складу пожежних підрозділів надати першу долікарняну допомогу;

- передбачити місця для розміщення осіб, яких рятують.

Пошук людей треба припиняти лише після того, як встановлено, що всі люди евакуйовані з небезпечних зон.

При роботі на висоті необхідно застосовувати страхуючі пристрої, виключити можливість падіння працюючих. –

робота на автодрабині (драбині) з стволом дозволяється тільки після закріплення пожежного карабіну;

- для роботи з стволом на висоті виділяється не менше двох чоловік;

- при пере встановленні пожежних драбин (авто драбин) слід попередити тих пожежних, які піднялися по них для роботи на висоті, вказати нове місце їх встановлення або інші шляхи спуску;

- не подавати воду в незакріплені рукава, до виходу ствольщиків на позицію, або підйому на висоту (вертикальні рукавні лінії повинні закріплятися із розрахунку не менше однієї рукавної затримки на кожний рукав);

- не знаходитися під вантажем при її підйомі або спуску по вірьовці ПТО;

- не одягати на себе лямку приєднаного до рукавної лінії пожежного ствола, при підйомі на висоту і при роботі на висоті;

- рухатися як правило, вздовж капітальних стін, або стін з вікнами;

- відкривати двері з обережністю, захищаючись від можливого викиду вогню і газів;

- рухаючись слідкувати за поведінкою несучих конструкцій, можливості швидкого розповсюдження вогню і своє спостереження доповідати старшому групи.


ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА
- вказати на недоліки та питання, які вимагають підвищеної уваги;

- дати загальну оцінку діям КГП та діям особового складу;

- відповісти на запитання.


Конспект склав:

Начальник СДПЧ-3

майор вн. сл. О.І.Корчинський.

19 ” жовтня 2003 року.

Схожі:

ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки...
Тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дії особового складу чергових...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки...
Тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дій особового складу чергових...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з особовим складом чергових...
МЕТА: вивчити з особовим складом чергових караулів основні положення Закону України
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття з тактичної підгтоовки з особовим...
ТЕМА: Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайної ситуації...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття з тактичної підгтоовки з особовим...
ТЕМА: Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайної ситуації...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення пожежно-тактичних занять з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
НАВЧАЛЬНА МЕТА: тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дії особового...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних перевірочних пожежно-тактичних...
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на енергетичних підприємствах і в приміщеннях з електроустановками
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення пожежно-тактичних занять з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на складах і резервуарних парках нафти, нафтопродуктів і рідин, що горять
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять із тактичної підготовки з особовим...
ТЕМА 12.: Гасіння пожеж у музеях, бібліотеках, книгосховищах, архівах, на виставках
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних-перевірочних пожежно-тактичних...
НАВЧАЛЬНА МЕТА: відпрацювати діє начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та діє особового складу...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка