ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення пожежно-тактичних занять з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3


Скачати 178.66 Kb.
Назва ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення пожежно-тактичних занять з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
Дата 19.07.2013
Розмір 178.66 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Фізика > План-конспект
ЗАТВЕРДЖУЮ”

Начальник СДПЧ-3

по охороні Заводського району

майор внутрішньої служби

О.І. Корчинський

“_27_” лютого 2004 року.
ПЛАН-КОНСПЕКТ

на проведення пожежно-тактичних занять

з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж у підвалах будинків.
НАВЧАЛЬНА МЕТА: тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дії особового складу чергових караулів під час гасіння пожеж в підвалах. Відпрацювати з особовим складом прийоми роботи в АСП-2.
ЧАС ПРОВЕДЕННЯ: 90 хвилин.
МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: ВАТ “ЄВІС” вул.. Чигирина, 39.
МЕТОД ПРОВЕДЕННЯ: практично
СКЛАД ПІДРОЗДІЛІВ: два відділення СДПЧ-3.
МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: АПД-4, АЦ-40(130)63Б.
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П.П. Клюс, “Пожежна тактика” К.Ф. Кімстач
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ.
1. Організаційний момент – 5 хв.

  • перевірка присутніх;

  • оголошення теми і мети занять, питань, які мають вивчатися.


2. Контроль знань – 5 хв.

  • перевірка засвоєння раніше пройденого матеріалу.


3. Викладення матеріалу теми – 60 хв.

Питання, які вивчаються:

  • обстановка на пожежі;

  • розвідка пожеж;

  • бойові дії по гасінню пожежі;

  • правила техніки безпеки.

  • Рішення пожежно-тактичних задач на об’єкті.



СДПЧ-3

2004 рік.

Питання та їх короткий зміст


Методичні вказівки

Обстановка на пожежі.

В будівлях теперішньої побудови всі конструктивні елементи підвалів виконують із негорючих матеріалів. Приміщення розміщені в підвалах, мають обмежену кількість дверей і вікон. Вікна захищені металевими решітками, що ускладнює їх використання на пожежі. Підвали можуть з’єднуватись з поверхами і горищами, через шахти ліфтів, по системах вентиляції, сміттєпроводів через пройоми і люки в перекриттях, по яких проходять різні інженерні комунікації. В будинках побудованих до 1959 року, виходи із підвалів влаштовувались в загальну сходинкову клітку, що давало можливість швидкому задимленню будинку. В теперішніх будинках, при наявності в підвалах горючих матеріалів виходи із них влаштовують безпосередньо на вулицю. Будівельні норми допускають влаштування виходів з підвалів в загальну сходову клітку при виділенні виходу і об’єму сходової клітини конструкціями із негорючих матеріалів.

Підвали в громадських будівлях можуть бути використані для розміщення котелень, складів, майстерень, господарських приміщень, вузлів систем опалення, кондиціонерів, кладових і інших потреб. Дуже часто підвали мають складне планування.

На обстановку пожежі в підвалах громадських будівель великий вплив має пожежне навантаження котре досягає 50 кг/м2, а в житлових будівлях до 80-100 кг/м2.

В залежності від особливості підвалу, виду і властивості горючих речовин, матеріалів і місця виникнення пожежі швидкість розповсюдження вогню може бути різна. В початковий період розвиток пожежі проходить інтенсивно за рахунок достатньої кількості повітря, що знаходиться в об’ємі приміщення. В подальшому на протязі перших 10-30 хв знижується приток свіжого повітря в зону горіння, зменшується швидкість розповсюдження вогню і швидкість вигорання, збільшується концентрація продуктів горіння в об’ємі підвалу. Інтенсивне горіння може спостерігатися на тих ділянках підвалу, де складаються сприятливі умови притоку свіжого повітря. При пожежах в підвалах створюється висока температура і сильне задимлення.

Межі вогнестійкості будівельних конструкцій підвалів, що визначені при стандартному температурному режимі, при пожежах будуть в 1,5-2 рази вищі, чим по технічних умовах на виготовлення цих конструкцій.

При пожежах в підвалах створюється висока температура і сильне задимлення. При неповному згоранні дим має підвищену щільність і токсичність, утримання оксиду вуглецю (СО) в продуктах горіння може досягнути 1-2%, в той час, як смертельна концентрація складає всього 0,4-0,5%.

Вплив на організм людини продуктів горіння ускладнюється тим, що вони, як правило, нагріті до температур небезпечних для організму людини (вище 600С). Також необхідно пам’ятати, що в підвалах громадських будівель можуть зберігатись чи використовуватись різні речовини і матеріали (пластмаси, волокна, утеплювачі, смоли ЛЗР та ГР і т.ін.), при горінні яких виділяються сильнодіючі токсичні продукти горіння.

В ході розвитку пожежі тиск продуктів горіння всередині підвалів росте. При цьому дим через різні пройоми, отвори, місця прокладки через стіни і перекриття інженерних комунікацій, по каналах вентиляції і сміттєпроводів, через щілини в конструкціях проникає в перший і вище розміщені поверхи будівель.

В будівлях І, ІІ ступеня вогнестійкості пожежі із підвалів можуть розповсюджуватися шляхом прогріву залізобетонних конструкцій і загорання дерев’яної підлоги, в результаті теплопровідності металевих конструкцій і трубопроводів. В будівлях ІІІ-V ст. вогнестійкості з вентиляційними каналами, виконаними з горючих матеріалів і зв’язаних з підвальними приміщеннями, вогонь швидко розповсюджується по поверхах на горище.
Головними задачами при гасінні пожеж в підвалах є:

  • забезпечення безпеки людей, котрі знаходяться на поверхах будівель;

  • утворення умов для гасіння пожежі шляхом вилучення диму і зниження температури;

  • ліквідація пожежі в межах горючих приміщень підвалу.


Розвідка пожежі:

Розвідку організовують і проводять в двох напрямках:

  • в приміщеннях підвалів ланками ГДЗС;

  • в першому і вище розташованих поверхах.

У випадку, коли в підвалах сильне задимлення, підвищена температура, заповнені сходові клітини продуктами згорання і створюється небезпека людям. Перший прибувший КГП зобов’язаний невідкладно викликати додаткові сили, спеціальну пожежну техніку і швидку медичну допомогу, частину сил та засобів, прибувших на пожежу, в першу чергу використати для запобігання паніки і проведення рятівних робіт.

При проведенні розвідки в підвалах визначають їх планування, конструктивні особливості перекриття, місця розповсюдження вогню на поверхи і горище, наявність горючих речовин і матеріалів, можливі способи випуску диму і зниження температури, особливості і прийоми використання вогнегасячих засобів і місця їх вводу на гасіння, місця вскриття конструкцій і ін.

Розвідувальні групи беруть з собою рукавні лінії, приймають міри по запобіганню задимлення сходових клітин, суміжних приміщень підвалів, використовуючи для цього засоби димовилучення, по відключенню електромереж і інших комунікацій.

В ході ведення розвідки над палаючими сходинковими клітками і поверхами необхідно визначити ступінь задимлення і способи вилучення диму, наявність небезпеки людям, шляхи евакуації, можливість і ймовірні шляхи переходу вогню на поверхи і горище, наявність вентиляційних каналів, сміттєпроводів і ін. Комунікацій, ведучих із підвалів, при необхідності місця вскриття перекриття для видалення диму і зниження температури, а також вводу вогнегасних засобів в підвал.

В місцях прогріву чи виходу диму проводять контрольні вскриття підлоги, перегородок і ін. конструктивних елементів, до місць вскриття подають стволи.

При наявності вентиляційних каналів, шахт, ліфтів, пустотілих перегородок і перекриття розвідку проводять на всіх поверхах і горищі.
Організація і проведення рятівних робіт:

Коли сходові клітини сильно задимлені, люди, як правило, із вікон і балконів просять допомоги.

В таких випадках приймають міри по запобіганню паніки і невідкладно організовують рятівні роботи.

Для цього утворюють максимальну кількість пошуково-рятувальних груп із прибулих на пожежу газодимозахисників , оповіщають людей про прибуття допомоги і про їх поведінку в небезпечних зонах. Ці групи в першу чергу відкривають вікна сходових клітин і двері, що ведуть на горище, для звільнення шляхів евакуації від диму і зниження температури. Після чого евакуюють людей із квартир верхніх поверхів, перевіряють площадки сходових клітин і квартири, двері котрих відкриті. Закриті квартири в зоні задимлення вскривають і ретельно перевіряють на наявність в них людей.

Людей евакуюють і рятують по сходових клітинах через основні виходи, по стаціонарних пожежних драбинах і через запасні виходи, через вікна і балкони при допомозі автодрабин, висувних і штурмових драбин, рятівних мотузок.

Потерпілих, хворих і дітей молодшого віку пожежні виносять по автодрабинах, спускають при допомозі колінчастих підіймачів чи рятівних мотузок.

В період проведення рятівних робіт і до кінця гасіння пожежі перед входом в задимлені під’їзди виставляють постових для того, щоб ніхто крім газодимозахисників. Без дозволу КГП не входив в будинок.

Рятівні роботи рахуються закінченими тоді, коли всі приміщення вільні від диму, ретельно провітрені і КГП впевнився, що всі люди, потребуючі допомоги, врятовані. Після закінчення рятівних робіт всі сили і засоби зосереджують на бойових дільницях.

Бойові дії по гасінню пожежі:

При гасінні пожежі в підвалах організують дільниці по гасінню, захисту і рятуванню людей.

Одночасно з вводом засобів на гасіння пожежі організовують і проводять роботи по вилученню диму і зниженню температури.

При невеликих пожежах в підвалах використовують стволи РС-50, РСК-50 і ін., при розвинутих пожежах стволи РС-70, а при великих підвалах – лафетні. Кількість стволів визначаються виходячи із площі пожежі і інтенсивності подачі на гасіння.

І = 0,1 л/(м2с) – для адміністративних будівель.

І = 0,15 л/(м2с) – для житлових будівель.

Для зниження температури і осадження диму в підвалах доцільно використовувати стволи з насадками НРТ-5: НРТ-10.

В місцях зміни кольору фарби, штукатурки, виходу диму, сильно нагрітих конструкцій проводять контрольне вскриття і їх проливають водою.
Вимоги правил техніки безпеки.

Сильне задимлення, темрява, висока температура, ускладнюють орієнтування в приміщеннях і сковують людей. Нерідко, особливо на початку гасіння, приходиться проводити розвідку в приміщеннях і вводити засоби гасіння незнаючий внутрішнього планування конструктивних і інших особливостей підвалів, в яких можуть знаходитись ємності з бензином, керосином, які під дією високої температури можуть вибухати. Так, через підвал часто влаштовують ввід електроенергії в будинок, електророзподільні пристрої і кабелі можуть знаходитись в зоні пожежі.

Організуючи гасіння в підвалі зразу ж викликають енергослужбу для відключення електромереж.

Якщо при пожежі в підвалі пошкоджений газопровід, палаючий газовий факел гасити струменями води категорично забороняється. В такому випадку газопровід перекривається.

Відкривати двері необхідно з обережністю, від можливого викиду полум’я та нагрітих газів.


Прочитати та навести приклади

Дати під запис
Прочитати


Дати під запис

Прочитати

Дати під запис

Прочитати та пояснити

Прочитати та пояснити

Прочитати та частково дати під запис

Дати під запис

Прочитати та дати під запис





ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ’ЄКТУ
Виробничий корпус № 1 відкритого акціонерного товариства “ЕВІС” чотирьохповерхова будівля довжиною 145 м., шириною 24м., висота до покрівлі 13м. Зовнішні стіни кам’яні, колони та перекриття залізобетонні, покрівля шиферна та залізна, ступінь вогнестійкості будівлі – 2-ий.

Напівпідвальне приміщення корпусу має складне планування, в ньому розташовані:

  • душеві – S=22м2;

  • склад готової продукції S=540 м2;

  • склад фурнітури S=80 м2;комірки – S=41 м2; S=12 м2; S=18 м2; S=30 м2;

  • відділ збиту – S=15 м2;

  • тепловий вузол (в якому розташований ЕЩ-220В) – S=40 м2;

  • підготовчий цех (в якому розташований ЕЩ-380В) – S=420 м2;

  • кабінет начальника цеха - S=10 м2;

  • основний ГРЩ-380В знаходиться при вході в корпус;

  • електропідстанція знаходиться на території підприємства 100м. від корпусу.

Подільне приміщення забезпечене приточно-витяжною вентиляцією, чотирма пожежними кранами, трьома вогнегасниками. На території підприємства в 40. від корпусу знаходиться пожежне водоймище W=100м3, а також в 150м. пожежний гідрант К-150. також 2 ПГ перед стоянкою “ЕВІС”, 4 ПГ по вул.. Гражданська, 1 ПГ по вул.. Чігріна.

Пожежну небезпеку в даному випадку складає наявність великої кількості горючих матеріалів (у вигляді готової продукції та фурнітури), складне планування приміщень та сильна задимленість приміщень у випадку пожежі.
ТАКТИЧНИЙ ЗАДУМ

В наслідок несправності електропроводки виникло коротке замикання, що призвело до займання готової текстильної продукції в складському приміщенні. Пожежа виникла в нічний час, обслуговуючого персоналу не було, в наслідок чого вона поширилася й була виявлена охоронцем об’єкту який побачив дим з підвалу. Відкривши склад та побачивши пожежу подзвонив “01” й прийняв заходи по гасінню пожежі первинними засобами.
РОЗРАХУНОК СИЛ ТА ЗАСОБІВ
1. Визначаємо час вільного розвитку пожежі:

τвільного розвитку = τд.п.+ τсл.+ τб.р.= 15+5+3=23 хвилини.

2. Визначаємо радіус розповсюдження пожежі:

R=0,5Vл*10+ Vл*13=0,5*0,4*10+0,4*13=7,2 м2.

3. Визначаємо площу пожежі та площу гасіння:

Sп=πR2=3.14*7.22=162м2 Sт=πh(2R-h)=3,14*5(2*7,2-5)=147,6м2.

4. Визначаємо потрібний розхід вогнегасячих речовин:

Qп=Sт*І=147,6*0,2=29,4 л\(м2*с)

5. Визначаємо необхідну кількість стволів на гасіння пожежі:

Nств.=Qп /qств.=29,4 / 7,4=3,9=4 ств. “А”

6. Виходячи з оперативно-тактичних міркувань визначаємо введення додаткових стволів на захист:

- на захист суміжних приміщень в підвальному поверсі – 1 ств. РСК-50;

- на розвідку та захист першого поверху – 1 ств. РСК-50.
7. Визначаємо фактичну витрату води та водовіддачу пожежних гідрантів:

Qф=N ств.“А”*q ств.“А”+Nств.“Б”. q ств.“Б”=4*7,4+2*2,8=35,2 л\с;

Qводомережі=95 л\с

Qфводомережі

8. Визначаємо час роботи автомобілів від пожежного водоймища ємністю 100м3:

τроботи = Wпв/Qф=100000/35,2=2840с.=47 хв.

Таким чином, кільцева водомережа та пожежне водоймище у повному обсязі забезпечують об’єкт водою на гасіння.

9. Визначаємо необхідну кількість особового складу:

Nо/с=Nгдзс*3+ Nрозг.*1+ Nп.б.*1=6*3+2*1+6*1+=26 чоловік.

10. Визначаємо необхідну кількість відділень:

Nвід..=Nчол./5=26/5=6 відділень

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ:


Час (хв.)

Елементи обстановки пожежі (увідні)

Дії адміністрації, накази,

розпорядження та дії КГП

Методичні прийоми навчання

23.50

До місця виклику прибу­вають два відділення СДПЧ-3 їх зустрічає охорона об’єкту.

Начальник караулу - КГП-1:

- інформація на ЦППЗ: “Прибули до місця виклику, по зовнішнім ознакам бачу дим з підвального приміщення. Вишліть до місця виклику „Енергозбит”, йду в розвідку.

- КО-2: встановити АЦ на пожежне водоймище та прокласти магістральну лінію до входу в будинок. Підготувати ланку ГДЗС. “РУШ”

- КО-1: АПД в резерв, підготувати ланку ГДЗС та від розгалуження другого відділення подати ствол РСК-50 на розвідку та гасіння пожежі. За мною руш.

Даю ввідну підрозділу що прибув.

23.55

Проведена розвідка та встановлено, що в складі готової продукції горять текстильні вироби на площі 148 метрів квадратних. Енергослужба централізовано вимкнула живлення на об’єкті.

КГП-1:

- інформація на ЦППЗ: “Нежин-3 я Етюд-17 в ході розвідки встановлено, що в складі готової продукції горять текстильні вироби на площі 148 метрів квадратних, другий номер виклику підтверджую. Вишліть АЗО-12 для освітлення місця пожежі.

- КО-1: замінити ств.РСК-50 на РС-70, й подати його на гасіння пожежі через вхід №1.

- КО-2: ланкою ГДЗС подати ствол РС-70 на гасіння пожежі та захист суміжних приміщень через вхід №2. Призначаєтесь начальником тилу.

Даю ввідну підрозділу за результатами розвідки.

24.10

До місця виклику прибувають друге відділення ПДПЧ-16, друге відділення СДПЧ-2 та АЗО-12.

КГП-1:

- КО-ПДПЧ-16: автоцистерну в резерв, від розгалуження СДПЧ-3 через других вхід подати ствол РС-70 на гасіння пожежі;

- КО-СДПЧ-2: АЦ в резерв, від автомобіля СДПЧ-3 прокласти другу магістральну лінію до входу №1 та ланкою ГДЗС ввести ствол РСК-50 на розвідку та захист першого поверху будівлі.

- КО-АЗО-12: забезпечити повне освітлення місця пожежі для забезпечення безперешкодної роботи особового складу.

Даю ввідну КГП що підрозділи умовно прибули.

24.15

До місця виклику прибуває друге відділення ДПЧ-20.

КГП-1:

- КО-ДПЧ-20: АЦ в резерв, від розгалуження СДПЧ-3 ланкою ГДЗС подати ствол “А” на гасіння пожежі через вхід №1.

- КГП-1 доповідь на ЦППЗ: “Нежин-3 я сто третій пожежа локалізована. На гасіння пожежі введено ланками ГДЗС чотири ствола “А”, та ствол „Б” на захист першого поверху.

Даю ввідну КГП що підрозділ умовно прибув.

24.17

До місця виклику прибуває перше відділення ДПЧ-10.

КГП-1:

- КО-ДПЧ-10: встановити АЦ на пожежний гідрант розташований на території підприємства, прокласти магістральну лінію до входу №2 та ланкою ГДЗС зі стволом „Б” провести розвідку суміжних приміщень.

Даю ввідну КГП що підрозділ умовно прибув.

24.25

Неякісне залізобетонне перекриття деформується й частково руйнується, в наслідок чого один з пожежних ланки ГДЗС ДПЧ-20 отримав травму й знепритомнів.

КГП-1:

- КО-ДПЧ-20: залишити бойову дільницю, в складі ланки доставити постраждалого на свіже повітря та надати першу медичну допомогу.

- КГП-1 доповідь на ЦППЗ: “Нежин-3 я сто третій, в наслідок обрушення перекриття отримав травму один чоловік. Направте до місця пожежі швидку допомогу та додатково перше відділення ПДПЧ-16.

- КО-СДПЧ-2: замінити ствол „Б” на ствол „А” та не допустити поширення полум’я на перший поверх.

- КО-ДПЧ-10: залишити позицію, надати допомогу у порятунку постраждалого ДПЧ-20 та зайняти їх місце на бойовій дільниці.

Даю ввідну КГП про обрушення перекриття та отримання травми одного із складу ланки.

24.37

До місця виклику прибуває перше відділення ПДПЧ-16.

КГП-1:

- КО-1–ПДПЧ-16: автомобіль в резерв, від розгалуження ДПЧ-10, в складі ланки ГДЗС, ввести ствол „А” на захист та гасіння першого поверху.

Даю ввідну КГП що підрозділ умовно прибув.

24.45

В наслідок недбалості керівництва об’єкту пожежне водоймище виявилось не повністю заповненим. Водійський склад доповідає про нестачу води.

КГП-1 (інформація в ефір): водійському складу резервних автомобілів забезпечити перекачку води від АЦ ДПЧ-10 в АЦ СДПЧ-3.


Даю ввідну що в пожежному водоймищі закінчилась вода.

01.30

Горіння припинено.

КГП-1 (доповідь на ЦППЗ): пожежа ліквідована. Починаємо розбирання конструкцій.

Даю відбій та команду на збирання ПТО.



ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЗАНЯТТЯ:
Кожний зобов'язаний:

- знати особливості горіння i способи гасіння речовин i матеріалів, які знаходяться в палаючих приміщеннях ;

- вибирати найбільш небезпечне місце роботи, безпечні прийоми i способи;

- знати назву місця, де працює сам, хто його сусіди зверху, знизу, по бокам i підтримувати з ними зв'язок ;

- слідкувати за зміною обставин ,станом будівельних конструкцій ,технологічного обладнання i у випадках виникнення небезпеки терміново попередити про це працюючим;

- бути постійно готовим до дій при неочікуваних змінах обставин i виникненні необхідності надання допомоги товаришам;

- знати встановлені сигнали для відходу i шляхи по яким необхідно відходити;

- не допустимо використання для робіт безпосередньо в зоні пожежі (на позиціях ствольщикiв) та в задимлених приміщеннях о/с пожежних частин, членів ДПД та ПСО, якi перебувають на місце пожежі без бойового одягу та знарядь для гасіння пожежі.

- при гасанні пожеж кожен працюючий повинен слідкувати за зміною обставин, поведінкою будівельних конструкцій, станом технологічного обладнання, i в випадку виникнення небезпеки терміново повідомити всіх працюючих на небезпечній дільниці та КГП.

- забороняється при гасіння пожежі використовувати вантажні та пасажирські ліфти для підняття о/с, ПТВ та обладнання .


КГП зобов’язаний:

- визначити шлях безпечного відходу при змiнi обставин i встановити на випадок відходу єдиний для всіх сигнал

- приймати заходи до максимального забезпечення умов праці та механізації трудомістких процесів;

- забезпечувати інструктажем всіх хто навчається, та працюючих на пожежі /аварії стихійного лиха / правилам роботи в складних умовах;

- вести спостереження особисто або через начальників караулів , начальників бойових дільниць та командирів відділень за днями особового складу, приймаючи міри що виключають нещасні випадки.

- при затяжних пожежах своєчасно організовувати заміну працюючих, забезпечити їх їжею, питною водою та відпочинком.


4. Закріплення матеріалу теми – 10 хв.

Питання закріплення:

- Особливості розвитку пожежі у підвалах будівель?

- Особливості організації рятівних робіт?

- Особливості організації гасіння пожеж в підвалах будинків?
5. Підведення підсумків – 5 хв.

  • Вказати на питання, які вимагають підвищеної уваги.

  • Відповісти на запитання.

  • Оголосити оцінки.


Конспект склав:

Заступник начальника СДПЧ-3

ст. лейтенант вн. сл. Ю.О. Слющенко.

25 лютого 2004 року.

Схожі:

ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних перевірочних пожежно-тактичних...
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на енергетичних підприємствах і в приміщеннях з електроустановками
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення пожежно-тактичних занять з особовим складом чергових караулів СДПЧ-3
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на складах і резервуарних парках нафти, нафтопродуктів і рідин, що горять
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних перевірочних пожежно-тактичних...
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на складах і резервуарних парках нафти, нафтопродуктів і рідин, що горять
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних перевірочних пожежно-тактичних...
ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Гасіння пожеж на складах і резервуарних парках нафти, нафтопродуктів і рідин, що горять
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення нічних-перевірочних пожежно-тактичних...
НАВЧАЛЬНА МЕТА: відпрацювати діє начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та діє особового складу...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки...
НАВЧАЛЬНА МЕТА: відпрацювати діє начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та діє особового складу...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з особовим складом чергових...
МЕТА: вивчити з особовим складом чергових караулів основні положення Закону України
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки...
Тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дії особового складу чергових...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з пожежно-тактичної підготовки...
Тренувати начальника караулу щодо виконання ним обов’язків КГП під час гасіння пожежі, та відпрацювати дій особового складу чергових...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття з тактичної підгтоовки з особовим...
ТЕМА: Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайної ситуації...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка