Організація харчування учнів


Скачати 36.72 Kb.
Назва Організація харчування учнів
Дата 11.04.2013
Розмір 36.72 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Інформатика > Закон
Організація харчування учнів
Харчування в школі організовується відповідно до нормативно-правових документів:

  • Закон України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 р. № 2402 (із змінами)

  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про норми харчування та часткову компенса­цію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської ката­строфи» від 21 травня 1992 р. № 258 (із змінами)

  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про поліпшення виховання, навчання, соці­ального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 5 квітня 1994 р. № 226 (із змінами)

  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих кате­горій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 19 червня 2002 р. № 856 (із змінами)

  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчаль­них та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591 (із змінами)

  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення подат­ком на додану вартість» від 2 січня 2011р. №116

  • Наказ Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоров­чих закладах» від 1 червня 2005 р. № 242

  • Наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загаль­ноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15 серпня 2006 р. № 620/563

  • Наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Методичних рекомендації з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 1 серп­ня 2006 р. № 265 (із змінами)

У школі затверджено графік харчування дітей та чергування вчителів у їдальні.

Організовано харчування гарячими обідами дітей таких категорій:

А) одноразове безкоштовне гаряче харчування (обід) учнів 1-4 класів вартістю 6,50 грн. на одного учня;

Б) безкоштовне харчування гарячими обідами для учнів 5-11 класів вартістю 7,00 грн. на одного учня із числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомог8у відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи (категорія 2-Б) здійснюється на підставі відповідних довідок;

В) гаряче додаткове харчування (полуденок) для вихованців ГПД, за кошти батьків.

Для решти учнів організовано гаряче харчування за кошти батьків у шкільній їдальні. Для бажаючих працює буфет.

Харчування дітей пільгових категорій

Рік

Діти-сироти

Діти з малозабезпечених сімей

Діти, які за висновками ВВК потребують дієтичного харчування

Діти, які перебувають на індивідуальній формі навчання

2008-2009

1

1

9

2

2009-2010

2

-

10

-

2010-2011

2

-

-

-

2011-2012

2

-

-

-


Харчування дітей забезпечується ДКП громадського харчування «Школярик».

У школі на 1 вересня розташована обідня зала з питним фонтанчиком, розрахована на 120 робочих місць та приміщення харчоблоку.

Харчоблок обладнано: холодильником, жаровнею, м'ясорубкою, електроплитою. На кухні є окремі кімнати для мийки посуду, для збереження продуктів, овочів. Технологічне обладнання в робочому стані. Шкільний харчоблок забезпечений у необхідній кількості посудом, миючими засобами. Ведеться журнал контролю та бракеражу сировини, готової продукції. Зберігання добових норм та продукції забезпечується. Двотижневе меню затверджено адміністрацією школи та СЕС. Дотримання приблизного меню відповідає нормі.

Якість приготування їжі постійно контролюється дієтичною сестрою школи Кравченко А.О., технологами ДКП громадського харчування «Школярик», умови зберігання продуктів, санітарний стан харчоблоку – представниками СЕС Шевченківського району, інспектором по харчуванню Сисоєвою Ю.В.

Питання організації харчування періодично заслуховується на раді школи, батьківських зборах, педраді, нарадах при директорі, видаються відповідні накази по школі.

Батьки учнів добре інформовані з питань організації харчування, якості їжі та санітарного стану їдальні.

Схожі:

Тема «Що таке здорове харчування?»
Мета : формувати у школярів уявлення про здорове харчування, опанування знань щодо раціонального харчування та режиму харчування,...
Оздоровчі системи. Поняття про оздоровчі системи. Оздоровче харчування....
Мета: сформувати поняття в учнів «оздоровча система», «оздоровче харчування», поглибити знання учнів про сучасні та традиційні системи...
Нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів
ПДВ лише у межах затверджених норм харчування в грамах або у межах визначеної грошової норми витрат на харчування та за умови, що...
Тема «МОЛОКО ТА ЙОГО РОДИНА» (Молоко та молочні продукти)
Мета: розширити уявлення дітей про їжу, корисну для здоров’я; поглибити знання учнів про різні групи продуктів та їх значення в раціоні...
Уроки плавання
Організація харчування з обов*язковим проведенням вітамінізації страв, з використанням фруктових соків, свіжих ягід та фруктів
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Про розмір плати батьків на харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та вартість харчування дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених...
ХАРЧУВАННЯ
Обладнання:  мультимедійний проектор, книжки та журнали на подану тему; корзини із продуктами харчування (чіпси, сухарики, майонез,...
Благодійний рок-фестиваль WOODSTOCK UKRAINA 2012 28-29-30 серпня!...
Умови участі для підприємств громадського харчування з метою забезпечення харчування гостей та учасників Фестивалю
Питання для тестування з Модулю 1: Харчування людини як медико-біологічна...
Модулю 1: Харчування людини як медико-біологічна та соціально-економічна проблема. Фізіолого-гігієнічні основи харчування
УРОК Значення риб у житті людини
Освітні цілі: сформувати в учнів поняття призначення риб у народному господарстві, використання як цінних продуктів харчування, вченими-біологами;...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка