Уроках англійської мови в 5-11 класах Вступ


Скачати 169.79 Kb.
Назва Уроках англійської мови в 5-11 класах Вступ
Дата 28.10.2013
Розмір 169.79 Kb.
Тип Урок
bibl.com.ua > Інформатика > Урок
Використання відеонаочності на уроках англійської мови

в 5-11 класах
Вступ

Серед проблем, які теоретично та експериментально вирішує методика іноземних мов, однією з найактуальніших є комунікативна компетенція та способи її досягнення.

Сучасні інтерпретації комунікативної компетенції в галузі викладання іноземних мов підводять до визначення американського вченого Д. Хаймза, згідно з яким, «комунікативна компетенція – це те, що потрібно знати тому, хто говорить для здійснення комунікації в культурозначущих обставинах».

Оволодіти комунікативними навичками англійської мови, не знаходячись у країні, мова якої вивчається, складно. Тому важливою задачею вчителя є створення реальних та уявних ситуацій спілкування на уроці іноземної мови через використання різних методів та прийомів роботи (рольові ігри, дискусії, творчі проекти, відео та ін.).

Важливою задачею є залучення школярів до культурних цінностей народу – носія мови. У досягненні цих цілей велике значення має використання аутентичних матеріалів. Поряд з цим важливо дати учням наочне уявлення про життя, традиції, мовні реалії англомовних країн.

Для досягнення цієї мети можна використовувати навчальні відеофільми, що сприяють реалізації найважливішої вимоги комунікативної методики: «... Представити процес оволодіння мовою як розуміння живої іншомовної дійсності...».

Так Ф.М. Рожкова відмічає, що сприйняття на слух тексту фільму на англійській мові сприяє підготовці учнів до розуміння мови різних людей. І.А. Щербакова стверджує, що повсякденний педагогічний досвід застосування фільмів свідчить про те, що кіно як достатньо інтенсивний зовнішній подразник визиває продуктивну умовно-рефлекторну діяльність і є потужним та ефективним засобом, який сприяє більш швидшому та якіснішому набуттю знань та навичок.

Використання відеозаписів на уроках сприяє індивідуалізації навчання та розвитку вмотивованості мовленнєвої діяльності учнів.


  1. Відеозаняття в системі навчання іноземної мови


Застосування технічних засобів з метою навчання та виховання підростаючого покоління – одна з характерних рис сучасного розвитку школи і педагогіки. Використання технічних засобів необхідне для того, щоби зменшити втомлюваність учнів, вони також дають можливість викласти матеріал наочно, в образній, а тому й легко відтворюваній формі, що добре запам’ятовується. Особливе місце серед цих технічних засобів посідає аудіовізуальна наочність: озвучені діафільми, слайд-фільми, навчальні телефільми, кінофільми та мультиплікаційні фільми.

До переваг відеофільму відноситься його емоційний вплив на учнів. Тому увага повинна бути спрямована на формування у школярів особистісного ставлення до побаченого. Успішне досягнення цієї мети можливе лише, по-перше, за умови систематичного показу відеофільмів, а по-друге, за методично організованій їх демонстрації.

Психологічні особливості впливу навчальних відеофільмів на учнів сприяють інтенсифікації навчального процесу і створюють сприятливі умови для формування комунікативної компетенції учнів.

Але також варто відмітити, що існують певні недоліки у використанні відео, на які вчителі мають звернути увагу:

  • по-перше, пасивність, бо учні звикли пасивно дивитись телевізор в домашній обстановці. Вчителі повинні намагатися уникнути «відключення» учнів під час перегляду відео в класі, забезпечуючи їх стимулюючою діяльністю, під час якої вони можуть знаходитися у взаємодії та навчатися за допомогою відео;

  • по-друге, батьки (це пов’язано з першим недоліком), бо деякі з них можуть висунути претензії, дізнавшись, що під час уроку їхня дитина дивилася відеозапис, тобто займалася тим, що могла б зробити вдома. Цього можна уникнути, пояснивши, що головним є не сам перегляд, а розумова діяльність, пов’язана з цим.

Відео надає такі стимули, які не можуть створювати вчитель, аудіоматеріал або підручник, тому що ситуація, відтворювана на телеекрані, відображає реальне мовленнєве спілкування.

Як форма наочності аудіовізуальні засоби під час пояснювально-ілюстрованому навчанні сприяють усвідомленому засвоєнню знань, збільшують кількість асоціативних шляхів, полегшують перехід від конкретного до абстрактного. Відеозапис здатний об’єднати та синтезувати різні джерела інформації, що дозволяє вчителю:

  1. створювати на навчальних заняттях іншомовне мовленнєве оточення, яке є набагато ефективнішим за природнє мовленнєве оточення, оскільки перше має сплановану і запрограмовану структури;

  2. інтенсифікувати навчальний процес, поєднуючи форму, організацію, темп занять і слухово-зоровий вплив на учнів з реальними можливостями сприймати та перероблювати інформацію;

  3. контролювати сприйняття та засвоєння відеоінформації, вносити відповідні корективи в процес навчання за допомогою відео;

  4. показувати відеоінформацію частинами, використовуючи можливість перемотки, прискорений хід, стоп-кадр;

а учням у свою чергу:

1. засвоювати лексичні одиниці. А також невербальні засоби спілкування, спираючись на візуальні об’єкти та символи;

2. застосувати сформовані у них поняття, принципи з тим чи іншим візуальним об’єктом;

3. класифікувати візуальні об’єкти за певними ознаками;

4. спостерігати та аналізувати;

5. описувати, пояснювати та інтерпретувати різні форми спілкування.

Систематичне використання відео оптимізує навчальний процес, активізує пізнавальну діяльність учнів, розширює їхній кругозір, прискорює формування мовленнєвих навичок та умінь. Розвиває в учнів здатність висловлювати свою думку стосовно обговорюваних питань, передавати інформацію про побачене й почуте. У відеосюжетах найбільш корисні не ті кадри, які пасивно повідомляють про факти, а ті, які спонукають шукати, узагальнювати і знаходити нові способи застосування тих чи інших вербальних та невербальних засобів спілкування.

Відео можна використовувати на будь-якому рівні для закріплення мовленнєвих умінь та навичок. Ідеально, коли ця технологія використовується раз на тиждень або принаймні раз на 2 тижні.

Використання відео може служити більш ніж одній меті. Це залежить від вчителя, саме від мети, яку він ставить перед собою під час уроку. Тож, існують наступні види цілей використання цієї технології:

  • активізація зорового сприйняття. Необхідно залучати учнів у активне сприйняття кожного разу, коли вони дивляться відеоматеріал і також знайомити їх зі змістом кожного епізоду, перед тим, як починати навчання, даючи їм певні завдання.

  • Лексичні навички. Діяльність з розвитку словникового запасу зосереджена на нових лексичних одиницях, які мають бути вивчені у ході перегляду епізодів, діяльність з перевірки лексичного матеріалу.

  • Граматичні навички. Презентація вживання певних граматичних структур, діяльність із закріплення вже вивченого граматичного матеріалу.

  • Орфоепічні навички. Діяльність, зосереджена на звуках, наголосі та інтонації.

  • Навички сприйняття та говоріння.

  • Навички читання та письма.

  • Тестування.

Тож, використання відеозапису створює аудіовізуальну опору для тих, хто навчається, сприяє оптимізації процесу навчання мові, спілкуванню, інтересу до предмету.


  1. Методика роботи з відеотекстами


Під час проведення відеоуроків необхідно дотримуватись основних підходів та принципів їх проведення, зокрема відбору матеріалів для відеоуроку:

  1. вимоги до зйомки:

а) зображення та звук мають бути чіткими та якісними;

б) необхідна наявність масштабних планів із зображенням того, хто розмовляє та поєднання їх із загальними планами, з показом ситуації;

2. вимоги до сюжету:

а) повинен прослідковуватися чіткий зв’язок між сюжетом та змістом діалогів у сценах.

3. вимоги до мовлення персонажів:

а) на початковому етапі роботи з відео мовлення повинно прослуховуватися достатньо чітко, без сторонніх та фонових шумів;

б) мовлення повинно бути достатньо чітким та не дуже швидким;

в) бажано, щоб акцент або діалект того, хто розмовляє був зрозумілим для учнів.

4. вимоги до мови:

а) мова має бути сучасною, відповідати вимогам та нормам літературної мови, з тих галузей, з якими частіше за все учням доведеться стикатися (однак, у багатьох випадках цей вибір визначається задачею уроку);

б) необхідна наявність природніх пауз між висловлюваннями;

в) жаргонні вислови та вигуки мають бути достатньо короткими та не дуже складними для розуміння;

г) текст не має бути перенавантаженим новими словами, виразами та незнайомими жестами.

5. вимоги до тривалості сюжетів:

а) сюжети повинні займати не більше 10-15 хвилин або ділитися на змістові відрізки, які можна повторювати декілька разів за період уроку;

б) всі відрізки повинні мати закінчений сюжет.

6. вимоги до змісту:

а) ситуації повинні бути типовими, такими, які можуть зустрітися учнями на практиці;

б) для уроку можуть бути обрані навчальні, художні, рекламні фільми, передачі новин та інші сюжети.

План відеоуроку передбачає наступні етапи:

  1. Дотекстовий етап (підготовка).

Даний етап включає в себе наступні завдання:

  • мотивувати учнів, налаштувати їх на виконання завдання, роблячи активними учасниками процесу навчання;

  • зняти можливі труднощі сприйняття тексту та підготувати до успішного виконання завдання.


Типи завдань:

1. Різні варіанти прогнозу змісту тексту, які основані на:

- узагальнення раніше отриманих знань з цієї теми;

- особливостях заголовку;

- швидкісному перегляді частини фільму без звуку;

- списку нових слів з перекладом або дефініціями, запропонованих до тексту;

- змісті питань або правильних чи неправильних стверджень.

2. Стислий виклад вчителем основного змісту тексту.

Вчитель може стисло передати основний сюжет відеофрагменту, пояснивши таким чином, що учні побачать. Якщо сюжет цікавий для учнів, то цей вступ покликаний зацікавити слухачів, а значить, перша мета етапу може вважатися досягнутою. У своєму мовленні вчитель може передати основну ідею тексту простими і зрозумілими словами, а може й зберегти ряд складних у розумінні виразів.

3. Попереднє дослідження або проектна робота.

Переглядом відеоматеріалів можна закінчити цикл уроків з будь-якої теми чи проблеми. Учні заздалегідь отримують завдання на вивчення конкретного матеріалу, що логічно готує їх до перегляду відео. Попереднє читання текстів та обговорення проблем з тієї ж тематики також сприяє підвищенню мотивації під час перегляду відео за умови, що відеосюжет відкриває нові перспективи бачення даної теми, містить елемент новизни та непередбачуваності.

  1. Текстовий етап (перегляд)

Мета етапу полягає в забезпеченні подальшого розвитку мовної, мовленнєвої та соціокультурної компетенції учнів із урахуванням їх реальних можливостей іншомовного спілкування.
Типи завдань:

1. Перевірка прогнозів, зроблених учнями до перегляду.

2. Завдання на пошук мовної інформації. Даний тип вправ та завдань орієнтований на пошук, фіксування, трансформацію певного мовного матеріалу: лексики, граматики, фонетики. Формулювання завдань можуть звучати так:

Продивіться відеофрагмент та:

- підберіть англійський еквівалент до наступних українських слів та виразів;

- підберіть український еквівалент до наступних англійських слів та виразів;

- заповніть пропуски в реченнях потрібними словами та виразами;

- запишіть всі прикметники, які вживались у відеосюжеті з тим чи іншим іменником;

- запишіть дієслова з приведеного нижче списку в тій граматичній формі, в якій вони були вживані в тексті.

3. Робота з окремим сегментом.

Цей етап роботи надає найбільші можливості для формування елементів комунікативної культури. Крім того, на цьому етапі проводиться опрацювання основних навичок, дешифровки тексту, що є найважливішим аспектом аудіювання. Учні продивлюються окремий сегмент відеосюжету та виконують одну (чи більше) вправ.

Прикладами вправ з окремим сегментом можуть бути такі:
Prediction

Відеосюжет програється із звуком та зображенням, але час від часу картинка зупиняється, і під час паузи учні намагаються передбачити, що персонажі скажуть або зроблять у наступному кадрі.

Jigsaw listening and viewing

Клас ділиться на 2 групи. Одна група виходить із класу, доки друга дивиться епізод без звуку. Перша група повертається, інша залишає кімнату. Епізод програється знову, на цей раз із звуком, але без зображення. Потім групи об’єднуються, діляться на пари та обговорюють, що відбувалося на екрані, та хто, що сказав.

4. Завдання, націлені на розвиток рецептивних умінь.

На даному етапі роботи можуть бути використані традиційні вправи, направлені на:

  • пошук правильних відповідей на питання;

  • визначення правильних та неправильних стверджень;

  • складання частин тексту в логічній послідовності і т.ін.

5. Завдання, націлені на розвиток навичок мовлення.

Прийоми роботи з відео, які направлені на розвиток умінь монологічного мовлення:

1) Відсутність зображення із збереженням звуку. Частіше за все в даному випадку використовуються установки на опис:

- передбачуваної зовнішності героїв та їхнього одягу;

- предметів, які могли знаходитися поруч;

- місця дії і т.ін.

Всі ці завдання являють собою конкретний тип монологу – опису із збереженням яскраво виражених особливостей опису людей, предметів і т.ін.

2) Завдання, які направлені на використання кнопки «пауза».

3) Завдання, які направлені на відтворення побаченого у формі розповіді, повідомлення і т.ін.

Ряд завдань може бути ефективно використаний для розвитку навичок діалогічного мовлення, наприклад: виключення звуку із збереженням зображення із наступним відтворенням прогнозованого тексту.

6. Завдання, які направлені на розвиток соціокультурних умінь.

III. Післятекстовий етап

Мета етапу полягає у використанні вихідного тексту в якості основи та опори для розвитку продуктивних умінь в усному та писемному мовленні.

Обидва попередніх етапи є обов’язковими як в умовах використання відеотексту в якості засобу розвитку комплексних комунікативних навичок, так і в якості засобу контролю рецептивних навичок (аудіювання). Даний етап може бути відсутнім, якщо відеотекст використовується тільки для розвитку та контролю рецептивних умінь.

Пропонуються наступні види роботи:

а) повторення та опрацювання мовленнєвих блоків, отриманих після перегляду;

б) коментування та закріплення комунікативних прийомів, побачених у фільмі;

в) обговорення;

г) рольова гра;

д) читання з теми;

є) творчі роботи.

У старших класах під час перегляду художніх фільмів або епізодів з них частіше за все використовується прийом «роль свідка». Учні виконують ролі свідків, які спостерігають життєві ситуації і повідомляють про те, що вони бачили на екрані. Епізод або фільм демонструється один раз з початку і до кінця без перерви. Класу задаються декілька питань про те, що вони бачили: де відбувалася дія, скільки там було людей, у що вони були одягнені і т.ін. Запитань, як правило, небагато, але вони повинні бути орієнтовані на ключові моменти, які учням треба врахувати під час реконструкції епізоду. Вдома пропонується по пам’яті записати побачене у вигляді переказу.

Частину вправ можна класифікувати як суто комунікативні. Наприклад, такі завдання :

What will you see?

Учні прослуховують звуковий супровід відеосюжету без зображення. Вчитель звертає їхню увагу на інтонації персонажів та звукові ефекти. Учні відповідають на питання типу:

“Where does the scene take place? How many characters will you see? What are they doing?”

What if?

Учні продивляються відеосюжет, після чого проводиться обговорення, яким міг бути цей фільм, якщо б дія відбувалася в нашій країні.

What happens next?

Під час перегляду із звуком вчитель зупиняє відео в деяких місцях і учні повинні передбачити, що відповість персонаж або що відбудеться далі.

Постановка конкретних завдань учням перед переглядом та виконання цих завдань після перегляду (в класі або вдома) значно підвищують активність, розумову діяльність учнів, позитивно відбиваються на обсязі, глибині та міцності засвоєння лексичних одиниць.



  1. Комплекс вправ з використання відео на уроках.


Можливості використання відео на початковому етапі дещо обмежені. Це зумовлюється малим обсягом словникового запасу та знань граматики учнями. Однак використання відео зробить заняття різноманітним, при цьому привчає працювати із відеоматеріалами, а не просто дивитися на екран.

Практика показує, що особливо ефективними на початковому етапі навчання іноземній мові є мультиплікації. Приміром можуть служити “Muzzy in Gondoland” та “Muzzy Comes Back”. Діючі особи цих мультфільмів наділені означеним характером, діють в конкретних умовах. Звуковий ряд мультфільмів серії “Muzzy” являє собою діалог, в якому забезпечується необхідна повторюваність мовного матеріалу, яка досягається сюжетною побудовою фільмів.

Великий емоційний вплив на учнів здійснюють мультфільми Уолта Діснея. Методично важливе і те, що зацікавленість до мультфільмів не послабляється після багатьох переглядів.

Перевагами мультиплікаційних фільмів є їхні:

  • автентичність;

  • інформативна насиченість;

  • концентрація мовних засобів;

  • емоційний вплив на учнів і т.ін.

Однією із навчальних задач, яку можна вирішити з допомогою відео є повторення лексики та розширення словникового запасу.

Для цього потрібен один уривок від 30 секунд до 1 хвилини, в якому представлені предмети, дії або характеристики з відповідної лексичної теми. Бажано, щоб уривок супроводжувався музикою або англомовним текстом. Учні дивляться уривок, де представлені різні тварини (професії, кольори, люди). Потім обговорюють в групах побачене. За необхідністю вони можуть користуватися словником або звернутися за допомогою до вчителя.

Наприклад: назвіть англійською першу тварину, яку ви побачили; скажіть що робить жирафа; які зелені предмети ви бачили на екрані і т.ін.

Потім вони відповідають на питання. При цьому вчитель попереджає, що вони подивляться уривок ще раз та повинні будуть перевірити, наскільки правильно група виконала своє завдання.

Відео можна використовувати і для введення нових лексичних одиниць або нової лексичної теми. Замість того, щоб використати для введення назв тварин переклад або картинку, можна показати їх у зоопарку або на волі, що надасть більш яскравого враження і буде сприяти кращому запам’ятовуванню.

Також можна використовувати відео для пояснення граматичного матеріалу. Із усіх аспектів англійської мови навчання граматиці є найскладнішою задачею вчителя, особливо на початковому етапі. Відеоматеріал допоможе під час введення граматичного матеріалу (дієслово to be), де учням початкових класів мультиплікаційні персонажі пояснять різницю між дієсловом їх рідної мови та англійським дієсловом to be”.

Ще однією задачею, яку можна вирішити за допомогою відео на цьому етапі, є задача навчання розумінню мовлення на слух.

Слід відмітити, що використання відео для навчання аудіюванню має свої позитивні та негативні боки.

З одного боку, відеозапис, у порівнянні з аудіозаписом, носить більш життєвий характер – можна не тільки чути, але й бачити тих, хто розмовляє, їх міміку та жести, а також отримувати інформацію у широкому контексті відбуваючого – місці дії, віці учасників і т.ін.

З іншого – усі ці фактори відволікають того, хто слухає від власно мислення, і він може захопитися розглядуванням картинки, замість того, щоб зосередитися на аудіюванні.

Тому, особливо на початковому етапі, учні перед переглядом повинні отримати чітко сформульоване завдання, на виконання якого вони повинні будуть зосередитися.

Мультиплікації можуть також бути використані для учнів середніх та старших класів. Був розроблений комплекс вправ для навчання аудіюванню, складений на основі мультфільму “Mickey’s Dog-Gone-Christmas”.

(Додаток )

Відеодіалоги

Дані вправи окрім аудіювання включають в себе опрацювання навичок читання.

Вчитель обирає уривок із фільму тривалістю 1-2 хвилини, який складається із чітко проговорюваних реплік, простих за формою та змістом. Виписує кожну репліку на окрему картку, помітивши, якому персонажу вона належить. Розбиває клас на декілька груп та кожній групі дає повний комплект карток, які містять діалог. Група повинна подивитись уривок, не заглядаючи в картки, а потім поставити репліки у тому порядку, у якому вони зустрічалися у запису.

Після цього слід подивитися уривок повторно, перевіряючи правильність порядку реплік. За необхідністю слід робити паузи.

Прогнозування

Вчитель готує уривок із телепередачі, вистави чи фільму, з якого досить швидко можна зрозуміти, як далі будуть розвиватися дії. Далі готує таблицю:

Topic тема уроку

Sights що вони очікують побачити

Words які слова очікують почути

Sounds які звуки очікують почути

Smells які запахи вони могли б відчути
Роздає таблички учням або малює їх на дошці, при цьому вчитель каже, що покаже початок уривку і треба подумати, як будуть розвиватися дії, а потім необхідно заповнити таблицю.

Вчитель показує досить велику частину уривку, щоб можна було зрозуміти сюжет та його подальший розвиток. Учні у парах обговорюють побачене і заповнюють таблицю. Потім вчитель обговорює з дітьми їхні здогадки і показує уривок відеофільму, що залишився. Учні обговорюють у парах, що вони побачили, почули і порівнюють з тим, що вони очікували побачити.

Вчитель з класом обговорює, чи виправдилися їх очікування. За необхідністю уривок дивляться ще раз.

Варіанти:

  • під час перегляду вчитель робить паузи, щоб учні здогадувалися, що трапиться далі;

  • каже класу, що вони побачать. Потім перед переглядом учні відповідають на питання:

What will you see? Where will the scene or action take place? What things will you see? і т.ін.

Якщо це необхідно, то перед тим, як відповісти на запитання, вчитель показує початок уривку. Методично обгрунтоване використання мультиплікації у навчанні англійської мови школярів молодших класів, бо сприяє створенню у них стійкого інтересу до вивчення іноземної мови і удосконаленню мовленнєвих вмінь та навичок.

Додаток

Вправи з навчання аудіюванню

(середні класи)

Introduction

This is a Christmas story about Mickey. His friendship with Pluto has never been sticky but when decking the halls if your master says, “Sit”, you’d better obey or disaster may hit.

Characters:

Mickey

Pluto – Mickey’s dog

Minnie – Mickey’s friend

Donner – Reindeer

Blitzen – Reindeer

Santa

Episode 1. Mickey’s preparations for Christmas.

1. words and expressions: to look for, to look out, to ruin; breakable, to be patient, to get busy.

2. Watch the film and show the correct order of events by numbering them from 1 to 5.

Mickey is doing preparations and this is going to be his best Christmas party in spite of warnings, Pluto lost his patience and tried to put the star on the tree. He ruined all the decorations.

Mickey hurried to get to St. Knickknacks Megamall before closing. Pluto got offended with Mickey and left his house. Mickey sent his pal into the dog house.

3. Use a word to complete each of the sentences below: to get busy, to look for, to look out, to be patient; ruin.

a) look at this mess, I had the perfect party and now Christmas is… .

b) I know what you are…. but forget about that star.

c) … … you got to be more careful.

d) Pluto, … …, you’ll get to put the star on the tree but later on.

e) We’ll better get busy because we have lots to do for our big Christmas bash.
Episode 2. Pluto’s runaway.

1. Words and expressions: excellent, pal, drill to scatter, to suppose

2. Watch the film and answer the questions:

Why was Mickey cross with Pluto?

Why did Pluto decide to go away?

What was Mickey doing?

Where did Pluto go?

Where did he find himself?

Episode 3. The telephone conversation between Mickey and Minnie.

1. Words and expressions: to get to go, to cut way back, to be going to be one’s best party ever, to overdo.

2. Use a word to complete each of the sentences below: to get to go, to cut way back, to be going to be one’s best party ever, to overdo.

a) I have … … … this year and decorate everything in a simple way.

b) Mickey, you’re not … with decorations again.

c) Everything is just perfect, this … … … … my … Christmas …ever.

d) So see you, Minnie, I … … … .

3. Describe Mickey’s adventures during his making preparation for Christmas (episodes 1-3).

4. Write a character sketch of Pluto.

Episode 4. Mickey is looking for Pluto.

1. Words and expressions: to cancel, to freeze, miserable, to yell at smb, to raise one’s voice, to promise.

2. Watch the film and answer the questions:

How did Mickey find out about Pluto’s runaway?

Whom did he call to say about this?

Where did he go to rescue his pal?

Whom did he ask to help him?

3. Use a word to complete each of the sentences below: to cancel, to freeze, to yell at somebody, to raise one’s voice, to promise.

a) I … I’ll never be cross with you.

b) Pluto, if only I hadn’t … … you.

c) Pluto has run away, I got to find him. Please, … the party.

d) He’s probably …, all alone and miserable.

4. Pretend that you’re Mickey and retell this episode (describe his feelings concerning his pet’s runaway).

Episode 5. Pluto’s adventures.

1. Words and expressions: to mention, to stay out, it’ll do, genius, to share.

2. Answer the questions:

Why did Pluto decide to run away?

Where did Pluto find himself?

How did he feel?

3. Express what feelings did Pluto have.

Episode 6. Mickey meets Santa.

1. Words and expressions: little fellow, to want something for Christmas, to cut to the chase, all I want is …, order.

2. How did Mickey explain everything to Santa?

3. Retell the conversation of Mickey and Santa in indirect speech.

Episode 7. Everybody’s happiness concerning Pluto’s return.

1. Words and expressions: magic, overdo, to be over the Moon.

2. How can you characterize changes that happened with Mickey?

Список використаної літератури

1. Багиров Э.Г. Очерки теории телевидения.-М.,1975.

2. Барменкова О.И. Видеозанятия в системе обучения иностранной речи // ИЯШ. -1999.-№3 – С.20-23.

3. Барменкова О.И. Использование кинофильмов на уроках английского языка // ИЯШ. -1987.-№5. –С.89-90.

4. Близнюк О.І. Відео у навчанні іноземних мов // Іноземні мови. – К.: Ленвіт, 1996.

5. Вайсбурд М.Л. Телепередача как опора для организации речевой игры на уроке иностранного языка // Иностранные языки в школе – 2002. – №6.-С.6.

6.Гореликова А.П. Развитие коммуникативной культуры учащихся на уроках английского языка с использованием видеоматериалов. – Санкт-Петербург: Каро, 1998.

7. Ильченко Е. Использование видеозаписи на уроках английского языка // Английский язык 2003. - №9. С.7.

8. Настольная книга преподавателя иностранного языка: Справочное пособие /

9. Allan, M/ Teaching English with Video. – Longman, 1986.

10. Cooper, Richard; Lavery, Mike; Rinvolucri, Mario. Video. – Oxford University Press, 1996.

11. Freebairu, Brian and Ingrid. Video Teaching Tips – Longman, 1996.

12. Gallacher Lynn. Video and Young Learners – Great Britain, 2005 (www.teachingenglish.org.uk/think/resources/video_young2.shtml).

13. Stempelsky S. Using Video in the Classroom.-N-Y: Columbia University, 1995.

Схожі:

Розгорнутий план відкритого інтегрованого уроку фізичної культури...
Розгорнутий план відкритого інтегрованого уроку фізичної культури та англійської мови в 4-х класах Мар’їнської загальноосвітньої
Міжнародні телекомунікаційні проекти як ефективний засіб формування...
Спорт”, “Свята і традиції Британії” на уроках англійської мови. Матеріали розробки можуть бути використані учителями і викладачами...
Фізкультхвилинки на уроках англійської мови в 5 -8 класах
Діти 10 –14 років, підлітки, особливо мають потребу в рухах. Вони ростуть, розвиваються, їм важко відсидіти цілий урок, не рухаючись,...
Комп‘ютер на уроках англійської мови
Використання комп‘ютерів в навчальній та позакласній діяльності сприяє підвищенню мотивації та індивідуалізації навчання, розвитку...
Особливості викладання англійської мови в профільних класах
ВНЗ через ознайомлення їх з основами лінгвістики, зарубіжної літератури, країнознавства, перекладу тощо
Урок узагальнення й систематизації
Мотивація навчання шлях до підвищення рівня мовленнєвої компетентності учнів на уроках англійської мови
Загальні відомості та вимоги безпеки перед початком роботи в кабінеті англійської мови
Навчальний кабінет англійської мови призначений для проведення занять з учнями школи і має статус шкільного кабінету
На уроках української мови в початкових класах
...
УРОК ПОДОРОЖ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У 2 КЛАСІ Topic:"MAGIC TRAVELLING"
Сьогодні ми з вами вирушимо у цікаву мандрівку до країни англійської мови, яку ми з вами почали вивчати у цьому році
На уроках української мови
У процесі вивчення української мови в початковій школі здійснюється початкова мовна освіта молодших школярів, їх розумовий і мовленнєвий...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка