10 клас І рівень


Скачати 17.46 Kb.
Назва 10 клас І рівень
Дата 29.03.2013
Розмір 17.46 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
10 клас
І рівень


  1. Рухаючись з гори, автомобіль за 20 с пройшов шлях 340 м і розвинув швидкість 19 м/с. Знайдіть початкову швидкість автомобіля.


2/ Електродвигун із механічною потужністю 3,3 кВт і ККД 85% працює від мережі при напрузі 220 В. Визначити силу в обмотці двигуна.
3. Крижина площі 5 м2 і товщини 20 см плаває у воді. Людину якої максимальної маси може утримати така крижина? Густини льоду 900 кг/м3 , густина води 1000 кг/м3.
4. Посудину з атмосферним повітрям при температурі Т1 закривають і починають повільно охолоджувати. При температурі Т2 на стінках з'являється роса. Визначити відносну вологість атмосферного повітря, якщо тиск насиченої водяної пари при температурах Т1 та Т2, відповідно дорівнюють Р1 та Р2.
II рівень
1. Куля масою 20 г, що випущена з рушниці під кутом до горизонту, у верхній точці траєкторії має кінетичну енергію 88,2 Дж. Визначити кут, під яким вилетіла куля, якщо початкова швидкість кулі 600 м/с.
2. До джерела струму з ЕРС 20 В і внутрішнім опором 20 Ом підключено нагрівник, складений з трьох опорів 10 Ом, 30 Ом і 40 Ом, який споживає максимальну потужність. Визначити цю потужність.
3. В алюмінієву каструлю з водою при температурі 10°С вкинули лід при температурі -20°С. Маси води, льоду та каструлі одинакові. Каструлю закрили кришкою і поставили на плиту. Через 21 хв. вода закипіла. За який час вся вода випарується, якщо не знімаючи каструлі з вогню зняти з неї кришку? Питомі теплоємності льоду, води, алюмінію і питома теплота плавлення льоду, питома теплота пароутворення відповідно дорівнюють 2,1 к Дж/кг.°С, 4,2 кДж/кг.°С, 0,9 кДж/кг.°С, 330 кДж/кг, 2250 кДж/кг.
III рівень
1. Яка витрата електроенергії на рафінування 100 кг міді, якщо напруга на електролітичній ванні по технічним нормам дорівнює 0,4 В? ККД установки 80%. Валентність міді дорівнює 2, атомарна маса -64 г/моль.
2. Куля масою т, що летіла горизонтально зі швидкістю V, влучила в тіло масою м, підвішене на довгій легкій нитці. Скільки тепла виділилось при такому зіткненні, якщо тіло з кулею піднялись на висоту Н відносно початкового положення? Зіткнення вважати не пружнім.
3. Дротина довжиною L має опір R. Кінці дротини замкнули і утворене таким чином кільце приєднали до клем так, що одна з частин кільця має довжину вдвічі більша за другу. Який опір між клемами?

Схожі:

1: «Структури даних»
Календарне планування. Інформатика. 11 клас (профільний рівень, 5 годин на тиждень)
Методичні рекомендації щодо ведення журналу
Журнали класів на одній паралелі позначаються цифрами і відповідними літерами українського алфавіту, наприклад: 5-А клас, 5-Б клас,...
Буринська Н. М. та ін. Підручник для 10 класу ЗНЗ (профільний рівень)
Програми для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів: рівень стандарту, академічний рівень, профільний рівень...
11 клас секція «Безмежний світ літератури» І рівень
Дайте визначення безсполучникового речення. Проілюструйте прикладами вживання розділових
Уроку: Навчальна
Розділ Національна економіка як ціле. Тема Загальні результати національного виробництва, 11 клас (рівень стандарту)
9 клас секція «Українська мова» І рівень
Позначте рядок, у якому всі слова у родовому відмінку однини мають закінчення -а
Відділ освіти Кам’янської райдержадміністрації Методичний кабінет...
Програми для загальноосвітніх навчальних закладів. Історія України. 10 клас. Рівень стандарту ”, затвердженої Міністерством освіти...
Відділ освіти Кам’янської райдержадміністрації Методичний кабінет...
Програми для загальноосвітніх навчальних закладів. Історія України. 10 клас. Рівень стандарту ”, затвердженої Міністерством освіти...
Уроку І. Організаційний момент
Мета. Виявити рівень знань учнів за 5 клас. Проаналізувати та порівняти отримані оцінки учнів з оцінками за підсумкову контрольну...
Урок №9 Тема: Історичні пісні
Обладнання: музичний інструмент, посібник-зошит 4 клас, фонохрестоматія 4 клас, ППЗ «Музичне мистецтво 4 клас», ноутбук, мультимедійний...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка