Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність


Скачати 122.5 Kb.
Назва Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність
Дата 12.04.2013
Розмір 122.5 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи


АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК


(звіт незалежного аудитора)
Аудиторської фірми у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

«Інтер-аудит»
щодо фінансової звітності

ТОВ «Компанія з управління активами

«Домініон-Капітал» станом на кінець дня

31 грудня 2011 року



539

Цей аудиторський звіт (висновок) адресується:


  • Керівництву ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал»;

  • Державній Комісії з цінних паперів та фондового ринку України.

І. Вступний параграф


Основні відомості про емітента:

  • повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал»;

  • код за ЄДРПОУ: 37356012;

  • місцезнаходження: 01001, м. Київ, вулиця Хрещатик, будинок 46-Б;

  • дата державної реєстрації: 29 жовтня 2010 року.

ІІ. Звіт щодо фінансової звітності


Ми провели аудиторську перевірку Річної фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» (далі ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал», Компанія ) станом на кінець дня 31 грудня 2011р., а саме: балансу станом на кінець дня 31.12.2011 року, звіту про фінансові результати за 2011 рік, звіту про власний капітал за 2011 рік (далі – Фінансові звіти), які додаються.

Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність


Управлінський персонал несе відповідальність за складання та достовірне подання цієї фінансової звітності у відповідності до Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, нормативно-правових актів України та за такий внутрішній контроль, який управлінський персонал визначає необхідним для забезпечення складання фінансової звітності, що не містить суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки.

Відповідальність аудитора


Відповідальністю аудитора є висловлення думки щодо цієї фінансової звітності на основі результатів аудиту. Ми провели аудит відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і розкриття у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання Компанією Фінансової звітності з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам. Аудит включає також оцінку відповідності використання облікової політики, прийнятності облікових оцінок, зроблених управлінським персоналом, та загального подання Фінансової звітності.

Ми вважаємо, що отримали достатні і належні аудиторські докази для висловлення нашої умовно-позитивної думки.

Висновок

На нашу думку, фінансові звіти справедливо та достовірно відображають фінансовий стан ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» станом на кінець дня 31.12.2011 року, його фінансові результати та рух грошових коштів і власного капталу за рік, що минув на зазначену дату, у відповідності з нормативними вимогами щодо організації бухгалтерського обліку та звітності в Україні.

Додаткова інформація щодо елементів Аудиторського висновку (звіту незалежного аудитора) за наслідками проведення аудиту фінансової звітності, що рекомендована Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами та професійними учасниками фондового ринку від 19.12.2006р. №1528 та у відповідності до Вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики), що затверджені Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.09.2011р. №1360, наведена в окремому розділі цього Звіту: «Висновок (Звіт) щодо вимог нормативних актів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».




Старший менеджер з аудиту

Аудиторської фірми у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Інтер-аудит”
Сертифікат Аудиторської палати України від 29.04.2004р. Серія А № 005788 (продовжено рішенням АПУ 26.03.09р. №200/2)






Кучинська О.В.

Свідоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги від 26.01.2001р. №2248 (продовжено рішенням АПУ 04.11.10р. №221/3)







Свідоцтво про внесення до реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на ринку цінних паперів від 01.02.07 р. Серія АБ №000020 (продовжено рішенням ДКЦПФР від 28.12.2010р. №1968)





































29 лютого 2012 року




м. Київ


ІІІ. Висновок (Звіт) щодо вимог нормативних актів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.


Нами проведено аудит річної фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» (далі ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал», Компанія ) станом на кінець дня 31 грудня 2011 року, про що складено аудиторський висновок № 539 від 29 лютого 2011 року.

Ця Додаткова інформація є невід’ємним додатком до Аудиторського висновку.

Питання, викладені нижче, розглядалися лише в рамках проведеного нами аудиту фінансової звітності Компанії за 2011 рік, на основі вибіркового тестування та принципу суттєвості відповідно до вимог Міжнародних стандартів аудиту.

За результатами виконаних нами аудиторських процедур нами не помічено жодних суттєвих фактів, які дають нам підстави вважати, що звітність Компанії не відповідала, у всіх суттєвих аспектах, вимогам чинного законодавства України та нормативно-правових актів України.

Застосовані нами процедури не мали за мету визначити всі недоліки або інші порушення і, таким чином, вони не мають розглядатись як свідчення про відсутність будь-яких недоліків та/або порушень у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал».


  1. Розкриття інформації за видами активів

Оцінка та класифікація активів ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» проводиться в цілому у відповідності до Положень (стандартів) бухгалтерського обліку 8 «Нематеріальні активи», 10 «Дебіторська заборгованість».

Дані аналітичного обліку нематеріальних активів відповідають даним синтетичного обліку. Застосовані Товариством протягом 2011 року методи визначення зносу (амортизації) нематеріальних активів (прямолінійний метод протягом строку їх використання) відповідають положенням облікової політики і не змінювалися протягом перевіреного нами періоду.

Стаття балансу «Довгострокові фінансові інвестиції» 7700 тис. грн. сформована за рахунок вартості акцій українського емітента. Інвестиції оцінені за справедливою вартістю. Відповідні суми дооцінки фінансових інвестицій, яка відбувалися протягом 2011 року відображені у статтях «Інші доходи» звіту про фінансові результати.

Стаття балансу «Дебіторська заборгованість за товари роботи, послуги» 130 тис. грн. сформована за рахунок залишку поточної заборгованості по сплаті винагороди за здійснення управління активами інституційних інвесторів.

Стаття «Грошові кошти та їх еквіваленти» станом на 31.12.2011 року становила 4 тис. грн.

  1. Розкриття інформації про зобов’язання

Оцінка зобов’язань ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» проводить з урахуванням вимог П(С)БО 11 «Зобов’язання».

Нами підтверджена достовірність та повнота інформації станом на 31.12.2011 року щодо кредиторської заборгованості за товари, роботи послуги в сумі 97 тис. грн.

Стаття балансу «Поточні зобов’язання за розрахунками з бюджетом» - 24 тис. грн. сформована за рахунок залишку заборгованості перед бюджетом станом на кінець дня 31.12.2011 по сплаті податку на прибуток в сумі 20 тис. грн. та прибуткового податку в сумі 4 тис.грн.

Стаття балансу «Інші поточні зобов’язання» - 30 тис. грн. сформована за рахунок залишку заборгованості перед співробітниками згідно авансових звітів в сумі 26 тис. грн. та за рахунок помилково перерахованих коштів в сумі 4 тис. грн. Стосовно помилково перерахованих коштів керівництвом прийняте рішення щодо їх повернення.

  1. Розкриття інформації про власний капітал

Станом на кінець дня 31.12.2011р. розмір власного капіталу Товариства визначений згідно вимог П(С)БО 5 «Звіт про власний капітал» вірно і складає 7657 (Сім мільйонів шістсот п’ятдесят сім) тисяч гривень.

  1. Вартість чистих активів

Вартість чистих активів на кінець звітного 2011 року ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» становить 7657тис. грн.

Розмір власного капіталу ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» відповідає вимогам пункту 15 Глави 3 Розділу ІІ Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку-діяльності з управління активами, затверджених Рішенням ДКЦПФР від 26.05.2008 року за №341. Тобто, власний каптал перевищує встановлений законодавством рівень 7 000 000 гривень.

  1. Сплата статутного фонду

Формування статутного капіталу Товариства повністю здійснювалось за рахунок грошових коштів. Повноту формування та сплати статутного капіталу в розмірі, який зафіксовано в установчих документах та який відповідає вимогам чинних Ліцензійних умов, підтверджено аудиторським висновком ТОВ «Аудиторська фірма «ПРОФІТ – АП» від 17.12.2010 року.

Розмір зареєстрованого та сплаченого статутного капіталу Компанії станом на дату державної реєстрації Статуту Компанії в останній редакції та станом на дату балансу відповідає вимогам законодавства.

  1. Розкриття інформації щодо обсягу чистого прибутку

За звітний 2011 рік Товариство отримало чистий прибуток в розмірі 673 тис. грн. При визначені фінансових результатів діяльності Товариством дотримано вимог П(С)БО 15 «Дохід» та П(С)ОБ 16 «Витрати» та принципу відповідності доходів та витрат. Прибуток за звітний період визначено вірно, дані «Звіту про фінансові результати» як по доходам так і по витратах підтверджуються даними бухгалтерського обліку.

7. Дотримання вимог ліквідності професійних учасників фондового ринку, для яких ці показники визначені Комісією.

Для компаній з управління активами ДКЦПФР не встановлені вимоги щодо показників ліквідності

8. Забезпечення випуску цінних паперів відповідно до законодавства України (вид, розмір та опис забезпечення за цінними паперами) (у разі наявності).

Компанія не здійснювала випуск цінних паперів власної емісії та не оголошувала про намір такого випуску.

9. Відповідність іпотечного покриття іпотечних облігацій даним реєстру іпотечного покриття відповідно до Закону України «Про іпотечні облігації».

Компанія не здійснювала випуск цінних паперів власної емісії та не оголошувала про намір такого випуску.

10. Стан виконання зобов'язань за борговими та іпотечними цінними паперами (вид та розмір зобов'язань за цінними паперами, своєчасність та повнота виконання зобов'язань за цінними паперами відповідно до проспекту емісії).

Компанія не здійснювала випуск цінних паперів власної емісії та не оголошувала про намір такого випуску.

Розкриття додаткової інформації:
1.1. Відповідність вартості чистих активів вимогам чинного законодавства

Вартість чистих активів на кінець дня 31 грудня 2011 року становить 7657 тис. грн.

Вартість чистих активів відповідає вимогам чинного цивільного законодавства, а саме частині четвертій статті 144 Цивільного кодексу України.

Розмір власного капіталу ТОВ «Компанія з управління активами «Домініон-Капітал» відповідає вимогам пункту 15 Глави 3 Розділу ІІ Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку-діяльності з управління активами, затверджених Рішенням ДКЦПФР від 26.05.2008 року за №341. Тобто, власний капітал перевищує встановлений законодавством рівень 7000000 гривень.
1.2. Відсутність суттєвих суперечностей у представленій аудитору іншої фінансової інформації.

Нами перевірений числовий та текстовий матеріал, який наводиться Клієнтом – ТОВ «КУА «Домініон-Капітал» у Інформації щодо фінансових показників діяльності осіб, які здійснюють діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами). Наш розгляд інформації підтверджує, що інша фінансова інформація, яка подається до органу державного регулювання, розкрита повністю та відповідає за обсягом, формою подання та змістом розкриття вимогам до такої інформації, що передбачені законодавством. Зокрема, під час аудиту були отримані докази, достатні для підтвердження того, що іншу фінансову інформацію, яку Компанія подає разом з фінансовою звітністю за 2011 року, складено у відповідності до Положення про порядок подання інформації щодо фінансових показників діяльності осіб, які здійснюють діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами), затвердженого рішенням ДКЦПФР від 04.10.2005 р. № 520 (зі змінами).

Ми ознайомилися з відомостями, що лягли в основу складання вищезгаданої звітної інформації. На основі її аналізу ми робимо висновок про відсутність в Інформації щодо фінансових показників діяльності осіб, які здійснюють діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами), яка подається разом з фінансовою звітністю за 2011 року до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку пропусків, перекручень та суттєвих суперечностей з інформацією наведеною у Фінансовій звітності.

1.4. Оцінка ризиків суттєвого викривлення у фінансових звітах внаслідок шахрайських дій

Ми розглянули отриману від Компанії інформацію як у вигляді тверджень (пояснень) керівництва, так і у вигляді аудиторських доказів, як того вимагають від аудитора Міжнародні стандарти аудиту з метою попередження викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства.

Відповідно до отриманих пояснень, які були розглянуті нами як того вимагають Міжнародні стандарти аудиту, керівництво не має інформації про відомі факти шахрайства або підозри у шахрайстві, що можуть вплинути на діяльність Компанії. Ми також не отримали жодної іншої інформації про відомі факти таких дій з боку управлінського персоналу, працівників, відповідальних за фінансову інформацію або інших осіб.

1.5. Основні відомості про аудитора (аудиторську фірму):

- повне найменування: Аудиторська фірма у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер - аудит»;

- номер та дата видачі Свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів: Свідоцтво про внесення в Реєстр суб’єктів аудиторської діяльності від 26.01.2001 р. №2248 (продовжено рішенням Аудиторської палати України від 04.11.10 р. №221/3 – до 04.11.15р. );

- місцезнаходження: 01023, м. Київ, вул. П.Сагайдачного 8, оф. 41;

- телефон (факс): (044) 581-28-01, тел. (044) 425-06-42;

- дата і номер договору на проведення аудиту: № 525 від 19 квітня 2011 року;

- дата початку та дата закінчення проведення аудиту: 22.02.2012 – 29.02.2012.


Старший менеджер з аудиту

Аудиторської фірми у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Інтер-аудит”
Сертифікат Аудиторської палати України від 29.04.2004р. Серія А № 005788 (продовжено рішенням АПУ 26.03.09р. №200/2)






Кучинська О.В.

Свідоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги від 26.01.2001р. №2248 (продовжено рішенням АПУ 04.11.10р. №221/3)







Свідоцтво про внесення до реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на ринку цінних паперів від 01.02.07 р. Серія АБ №000020 (продовжено рішенням ДКЦПФР від 28.12.2010р. №1968)




































Схожі:

Керівництво Товариства несе відповідальність за підготовку та достовірне...
Керівництву Товариства з обмеженою відповідальністю „Управитель “Будівельно-інвестиційна група”
3. Ресурсне забезпечення менеджменту персоналу Маркетинг персоналу...
Персонал як об’єкт вивчення дисципліни менеджмент персоналу. Основні етапи управління персоналом: традиційний, індустріальний та...
Програма "Основи кадрового менеджменту" для професії "Офіс-адміністратор"
Сутність менеджменту персоналу й напрямки його розвитку. Менеджмент персоналу як суб’єктивне соціальне явище та сфера професійної...
Волков Володимир Олександрович ПІДБІР ПЕРСОНАЛУ
Актуальність даної проблеми полягає в теоретичному обґрунтуванні системного підходу до підбору персоналу, а також у розробці методичних...
“Аудиторська фірма “САМПІТА”
Висновок незалежного аудитора про фінансову звітність товариства з обмеженою відповідальністю „Фінансова компанія „Трейд Інвест”...
“Аудиторська фірма “САМПІТА” код ЄДРПОУ 32628599
...
“Аудиторська фірма “САМПІТА”
Висновок незалежного аудитора про фінансову звітність товариства з обмеженою відповідальністю Фондовий центр Дельта-енерго” станом...
Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні
Документ 996-14, чинний, поточна редакція — Редакція від 02. 12. 2012, підстава 5463-17
Про фінансову й іншу звітність ПОВНОГО ТОВАРИСТВА
Свідоцтво про внесення в Реєстр суб’єктів аудиторської діяльності №0541 від 26. 01. 2001р
Про фінансову й іншу звітність ПОВНОГО ТОВАРИСТВА
Свідоцтво про внесення в Реєстр суб’єктів аудиторської діяльності №0541 від 26. 01. 2001р
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка