Інвестиційний проект Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна і Галини Кузьменко» (проект Антошика М. М., Помічнянського міського голови)


Скачати 52.88 Kb.
Назва Інвестиційний проект Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна і Галини Кузьменко» (проект Антошика М. М., Помічнянського міського голови)
Дата 13.07.2013
Розмір 52.88 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Інвестиційний проект
Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна і Галини Кузьменко» (проект Антошика М.М., Помічнянського міського голови)
Дійство пов’язане з реальними подіями під час визвольних змагань на теренах України. Галина Кузьменко, ставши дружиною Нестора Івановича Махна, всю громадянську війну провела поруч, ставши свідком його перемог і поразок.
Село Піщаний Брід батьківщина дружини Нестора Івановича Махна, одного із лідерів анархістського руху в Україні початку ХХ ст. – Галини Андріївни Кузьменко. Навчалася в Піщанобрідський земській двокласній школі. В 1916 році закінчила Добровеличківську жіночу вчительську семінарію і була направлена вчителювати в Гуляй-Поле, де і зустріла Нестора Махна. Галина Андріївна виглядала досить ефектно: висока, струнка, смуглява. Через короткозорість носила пенсне. Вона була освідченою, культурною, спостережливою, вміла вести цікаву і змістовну бесіду, високо цінувала українську культуру.

У селі Піщаний Брід відбулося весілля Нестора Махна і Галини Кузьменко.

Той липневий день 1919 року надовго запамятався жителям Піщаного Броду гучним багатолюдним весіллям. Молоді вінчалися у церкві. Урочисті весільні валки нескінченним потоком тягнулись вздовж села до хутора Дарєлова.

Дорогу від хати Кузьменків до храму стелили килимами (а це кілька кілометрів), з усього села позвозили бичків, поросят, качок, мішки овочів. Готували страви 12 поварів та близько 100 помічників. Столів не було, замість них викопали 2 паралельних неглибоких рови довжиною з 300 метрів. У рови спускали ноги і сиділи прямо на землі. Столом слугувала площа між ровами. Гриміло кілька молдавських оркестрів, рипали гармоністи, люд танцював до упаду. Такого багатолюдного весілля, гомону, веселого сміху місцеве населення ніколи не бачило і нечуло. Як стверджують очевидці, гостей на весіллі було понад двадцять тисяч. Весільним подарунком Махна дружині був пістолет.

Артилеристи вирішили влаштувати «батькові» сюрприз.
Підкотили гармати ближче до хати Кузьменків і стріляли в поле. Більше години тривав святковий салют, від якого ледь вціліли вікна у будинках. Захмілілі вояки час від часу вигукували: «За матір, за Галину, за батька, за Махна – ура, ура, ура!».

У розгар весілля захмелілого Махна «потягнуло на подвиги». З невеликим загоном він помчав на Помічну, де жорстоко розправились з більшовиками, які на той час були на станції. «Махновці» захопили майно та скарбницю 14 –ї армії, підірвали більшовицький ешелон, що йшов з Одеси.

Галина Кузьменко яскраво пройшла буремним шляхом громадянської війни, стала відомим громадським діячем, чию роль сьогодні не можна ні перебільшити, ні зменшити.

На приміщенні колишньої двокласної сільської школи в якій навчалася Галина Андріївна, встановлено меморіальну дошку. На даний час приміщення відбудовано і є навчальним корпусом Піщанобрідського аграрного ліцею.

На сьогодні ця давня подія, весілля Махна і Кузьменко, втратила будь-які реальні обриси, набула легендарних якостей і рис.

Старожили піщанобрідці ще й досі памятають і можуть показати всім бажаючим хутір Дареловий та криницю, яка знаходиться на колишньому подвірї Кузьменків.

Реальні події весілля лягли в основу проекту Антошика М.М. Помічнянського голови, з метою організації відпочинку мешканців та гостей району.

Для відвідувачів даного проекту пропонується відвідування в с. Піщаний Брід садиби Кузьменків, в смт. Добровеличківці районного краєзнавчого музею та пам’ятного знаку «Географічний центр України».

У проведенні театралізованого дійства приймають участь працівники та учасники художньої самодіяльності Помічнянського міського Палацу культури. Захід розрахований на одну годину.



«Весілля Нестора Махна та Галини Кузьменко» - щорічний фестиваль

проект Антошика М.М. – Помічнянського міського голови

Мета проекту: організація відпочинку мешканців та гостей району, розвиток краєзнавства, туризму.

Місце реалізації: м. Помічна, с. Піщаний Брід, смт. Добровеличківка.

Завдання проекту:

популяризація історії та культури краю;

відтворення народних традицій, ремесел;

заохочення українців відвідати географічний центр України;

сприяння виховання в молоді почуття патріотизму;

виховання любові до рідного краю.

Напрями діяльності

Освітній:

дослідження невідомих сторінок історії;

популяризація народних ремесел, національної кухні

Надання послуг:

виготовлення сувенірної продукції;

виготовлення гончарних виробів;

надання інформаційних послуг;

видання довідника “Відвідай центр України”.

Дозвіллева діяльність:

прогулянка на конях;

дегустація національних страв;

організація екскурсій;

реалізація сувенірів;

організація спортивних змагань.

Музейний напрямок:

створення музею залізничного транспорту, козацького двору.

Організація масових заходів, концертів:

організація козацького табору;

проведення науково-практичних конференцій,

організація фестивалю української пісні та фестивалю

бандуристів.

Зовнішня діяльність:

налагодження міжрегіональних зв’язків.

Матеріальне забезпечення:

кошти інвесторів;

дохід від участі в конкурсах.

Анкета інвестиційної пропозиції


Найменування інвестиційного проекту


Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна та Галини Кузьменко» - проект Антошика М.М. Помічнянського міського голови

Характеристика проекту

Фестиваль покликаний звернути увагу кіровоградців до своєї історії, до народної творчості та розвитку забутих традицій гончарства, вишивки, малюнку та інше.

Дійство пов’язане з реальними подіями під час визвольних змагань на теренах України. Галина Кузьменко, мешканка Піщаного Броду, навчалася в Добровеличківській учительській семінарії. У вирі революції зустрілася з Махном, стала його дружиною.

Весілля гуляли в Піщаному Броді. Враховуючи цей історичний факт, а також те що в Помічній створюється музей залізничного транспорту, в с. Піщаний Брід садиба Кузьменків, в смт. Добровеличківці районний краєзнавчий музей та Пам’ятний знак «Географічний центр України» фестиваль проводиться у трьох населених пунктах.

Проведення даного свята приверне увагу до туристів, заохотить місцевих мешканців займатися різними ремеслами, створить умови для розвитку сільського зеленого туризму.

Вид діяльності, що інвестується

Будівництво об’єктів інфраструктури, облаштування двору чумака та гончара, алеї залізничників.

Орієнтовна пропускна спроможність

Орієнтовна пропускна спроможність – 1000 чоловік з перспективою на збільшення за рахунок створення умов для надання додаткових послуг відпочиваючим

Фінансові показники

Орієнтовний обсяг інвестицій - 60 тис. дол. США. Термін окупності - 6 років

Характеристика об’єктів

Комплекс приміщень на території парку в

м. Помічна

Адреса

Антошик М.М. Помічнянська міська рада

м. Помічна, Добровеличківський район, Кіровоградська область










Схожі:

Розпорядження міського голови від „05” травня 2011 р
Всеукраїнський фестиваль журналістів „Азовське літо-2011” проводиться у місті Бердянську Запорізької області 27-29 травня 2011р
Положення про порядок організації та здійснення контролю за виконанням...
Контролю підлягають розпорядження та доручення міського голови, які містять у тексті документа завдання, щодо здійснення заходів,...
Виконання певних дій у певній послідовності, проміжного контролю...
Будь-який проект передбачає унікальність свого результату,якщо цей результат уже досягається іншими, такий проект не варто навіть...
Диплом Лауреата премії міського голови 2008 року Подяка Голови Донецької...
...
ЗАТВЕРДЖУЮ Г
Проект розпорядження голови райдержадміністрації «Про затвердження умов конкурсу на визначення перевізників для роботи на приміських...
Комплекс №49 „Надія” Проект, спрямований на розвиток і реалізацію...
Проект, спрямований на розвиток і реалізацію творчого потенціалу учнів у сфері дослідницької діяльності
Мистецьке об’єднання «Остання барикада» журнал культурного опору...
Літературний проект «Magnus Ductus Poesis»: Євгеніус Алішанка, Владас Бразюнас, Вітаутас Дексніс (Вільнюс); Андрей Хаданович, Владімір...
Конкурс «Марафон-проект» Проект у номінації «Духовність народжується від духовності»
Дмитро Павличко – один із провідних сучасних українських поетів. Відтоді, як з’явилася перша його збірка поезій «Любов і ненависть»...
Проект «Фестиваль квітів»
Доброго дня, шановна родино! От і весна-красна завітала до нас. Це чудова пора року. Навесні пробуджується земля, оживає природа:...
Проект PR -Відділу Студентської Ради НТУУ «КПІ»
Школа Ораторського Мистецтва – це проект PR-Відділу Студентської Ради НТУУ «КПІ», покликаний створити необхідні умови для студентів...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка