ТИПОВИЙ ДОГОВІР оренди нежитлового приміщення, будівлі, даху, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука


Скачати 92.37 Kb.
Назва ТИПОВИЙ ДОГОВІР оренди нежитлового приміщення, будівлі, даху, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука
Дата 24.04.2013
Розмір 92.37 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Додаток № 1

до "Положення про порядок надання в оренду

нежилих приміщень та дахів, що належать до

комунальної власності територіальної громади

міста Кременчука".

ТИПОВИЙ ДОГОВІР
оренди нежитлового приміщення, будівлі, даху, що належать до

комунальної власності територіальної громади міста Кременчука


Місто Кременчук року

(число, місяць, рік)

Виконком Кременчуцької міської ради (надалі - Орендодавець) в особі



(посада, прізвище, ім’я та по батькові,)

що діє на підставі рішення міськвиконкому від ________ №_________,

зодного боку, та

(повна назва особи орендаря)

(надалі - Орендар) в особі ,

(посада, прізвище, ім’я та по батькові)

що діє на підставі ____________________________________________________ ,

(статут, довіреність тощо)

з іншого боку, уклали цей Договір про наведене нижче:


  1. Предмет Договору




  1. Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне

користування нежитлове приміщення (надалі приміщення ) площею __________ кв.м., розміщене за адресою : ____________________________________________,

що знаходиться на балансі комунального підприємства "Госпрозрахункова житлово-експлуатаційна дільниця № ___", вартість якого визначена згідно з експертною оцінкою ____________ грн. Приміщення передається в оренду для використання __________________________________________________________.



  1. Умови передачі та повернення орендованого приміщення




  1. Орендар вступає у строкове платне користування приміщення у термін,

указаний у договорі.


  1. Передача приміщення в оренду не тягне за собою виникнення в

- 2 -
Орендаря права власності на це приміщення.


  1. Передача приміщення в оренду здійснюється за вартістю, визначеною

за експертною оцінкою.
2.4. У разі припинення цього Договору приміщення повертається Орендарем Балансоутримувачу.


  1. Орендодавець не відповідає за забов’язаннями Орендаря.



  1. Орендна плата


3.1. Орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку (останній місяць, за який є інформація про індекс інфляції) ________________ грн.

Орендна плата за перший місяць оренди ____________ визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекси інфляції за __________.

(місяці,роки)
3.2. Орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць.
3.3. Орендна плата перераховується на рахунок міськфінвідділу не пізніше 25 числа поточного місяця.
3.4. Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із сторін у разі зміни методики її розрахунку, змін централізованих цін і тарифів та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.
3.5.Наднормативна сума орендної плати, що надійшла на рахунок

міськфінвідділу підлягає в установленному порядку заліку в рахунок наступних платежів.

У разі дострокового розірвання договору оренди з ініціативи орендаря суми орендної плати, зайво перераховані орендарем, не повертаються.
3.6. Зобов’язання Орендаря по сплаті орендної плати забезпечуються у вигляді авансової оплати в розмірі не менше ніж орендна плата за базовий місяць.
3.7. В разі закінчення строку дії цього договору орендна плата сплачується Орендарем по день фактичної здачі приміщення Балансоутримувачу.
- 3 -
3.8. Підставою для сплати орендної плати є цей договір.


4. Амортизаційні відрахування
4.1. Амортизаційні відрахування нараховуються та використовуються згідно з Законом України "Про оренду державного та комунального майна".


5. Обов’язки Орендаря
Орендар зобов’язується:

5.1. Використовувати орендоване приміщення відповідно до його призначення та умов цього Договору.


  1. Своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату.


5.3. Забезпечити збереження орендовоного приміщення,запобігати його пошкодженню і псуванню, здійснювати заходи протипожежної безпеки.


  1. Своєчасно здійснювати ремонт орендованого приміщення.




  1. Протягом місяця після укладання цього Договору застрахувати

орендоване приміщення та надати підтверджуючі матеріали до Фонду міського майна Кременчуцької міської ради.
5.6. Щомісячно надавати Орендодавцеві інформацію про перерахування орендної плати (копію платіжного доручення з відміткою обслуговуючого банку).
5.7. У разі припинення або розірвання Договору повернути Балансоутримувачу орендоване приміщення у належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з врахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати Орендодавцеві збитки у разі погіршення стану або втрати (повної або часткової) орендованого приміщення з вини Орендаря.
5.8. Укласти з Балансоутримувачем орендованого приміщення договір про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого приміщення та на постачання комунальних послуг з відповідними підприємствами та надати підтверджуючі матеріали до Фонду міського майна Кременчуцької міської ради.
5.9. Забезпечити доступ в орендовані приміщення представникам Фонду міського майна Кременчуцької міської ради, служб міськвиконкому та КП

  • 4 -



" ГЖЕД" для необхідного огляду, ремонту інженерних комунікацій та споруд.
5.10. Вносити плату за оренду своєчасно і в повному обсязі, забезпечити охорону приміщення, виконувати усі протипожежні правила, правила санітарії і технічні вимоги по утриманню приміщення, інженерного обладнання і прилеглої території в належному стані, не змінювати спеціалізацію використання приміщення та інші умови, на яких було надано в оренду приміщення, без погодження виконкомом міської ради, утримувати, реставрувати та оздоблювати фасади орендованих приміщень належним чином, при зайнятті приміщення на протязі двох тижнів з дня прийняття приміщення розмістити на фасаді вивіску підприємства (організації, установи) державною мовою, проводити щорічний поточний ремонт.

Реконструкцію приміщення оформити в міській інспекції ДАБК.

Введення приміщення в експлуатацію після реконструкції оформити актом Державної комісії згідно ДБН №А.3.1.-3-94

Капітальний, поточний ремонт приміщення проводити за рахунок коштів Орендаря.
5.11. Недопускати замерзання водонесучих комунікацій, проводити вентиляцію нежилих приміщень.
5.12. Не виставляти за межі орендованого приміщення тару та інше майно.
5.13. Орендареві забороняється:

передавати приміщення в суборенду (користування, в т.ч. по договору про спільну діяльність і т.п.) частково або повністю без окремого рішення міськвиконкому про дозвіл; переобладнувати і пристосовувати орендоване приміщення для своїх потреб без дозволу Орендодавця; використовувати приміщення не за прямим призначенням, обумовленим рішенням виконкому

міської ради та цим договором, відступати від розробленого інтер’єру чи екстер’єру.



  1. Права Орендаря


Орендар має право:

  1. Використовувати орендоване приміщення підприємства відповідно до

його призначення та умов цього Договору.
6.2. Орендар має право відмовитися від даного договору, за місяць попередивши Орендодавця, при цьому сплачена наперед орендна плата Орендареві не повертається.

- 5 -



  1. Обов’язки Орендодавця


Орендодавець зобов’язується:

7.1. Не вчиняти дій, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим Майном на умовах цього Договору.
7.2. У випадку реорганізації Орендаря до припинення чинності цього Договору, переукласти цей Договір на таких самих умовах одним із правонаступників, якщо останній згоден стати Орендарем.



  1. Права Орендодавця


Орендодавець має право:

8.1. Контролювати стан, напрями та ефективність використання приміщення, переданого в оренду за цим Договором.
8.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання в разі погіршення стану орендованого приміщення внаслідок невиконання або неналежного виконання умов Договору.
8.3. Контролювати укладання Орендарем договору обов’язкового страхування приміщення.



  1. Договорні умови, які приймаються за згодою сторін




  1. Орендар забезпечує або фінансує освітлення частини території (вулиці,

тротуару, двору і т.і.), яка прилягає до орендованого приміщення.

9.2. Орендар вправі залишити за собою проведені ним поліпшення орендованого об”єкта, здійснені за рахунок власних коштів, якщо вони можуть бути відокремлені від об”єкта без заподіяння йому шкоди.

Якщо орендар за рахунок власних коштів здійснив за згодою орендодавця поліпшення орендованого об”єкта, які неможливо відокремити від об”єкта без заподіяння йому шкоди вартістю менш ніж 25 відсотків залишкової ( відновної за вирахуванням зносу ) вартості об”єкта, орендодавець не компенсує орендарю зазначені кошти.

Якщо вартість здійснених поліпшень при вищевказаних умовах складає 25 відсотків або більше, зазначені кошти враховуються при визначенні

- 6 -
інвестиційної вартості під час приватизації об”єкта, включеного в установленому порядку до переліку об”єктів, що підлягають приватизації.

Вартість поліпшень орендованого об”єкта, зроблених орендарем без згоди орендодавця, які не можна відокремити без шкоди для об”єкта, компенсації не підлягає.

9.3. Заборованність по платі за оренду більше трьох місяців вважається підставою для розірвання договору оренди в установленому Законом порядку.

9.4. Орендар погоджується, що за згодою сторін договір оренди достроково припиняється у разі відмови Орендаря від оренди приміщення, про що він письмово повідомляє Орендадавця з додержанням вимог п. 6.2. цього договору. При звільненні Орендарем нежитлового приміщення без письмового попередження, а також без складання акту про здачу приміщення з відповідною ГЖЕД, Орендар несе повну матеріальну відповідальність за причинені руйнування приміщення і не звільняється від внесення платні за оренду до здачі приміщеня по акту.


(за згодою сторін в договорі можуть бути передбачені інші умови)

10.Відповідальність і вирішення спорів за Договором
10.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим

Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

10.2.Спори, які виникають за цим Договором або в зв’язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку.
10.3. Ініціатором та стороною позовного впровадження щодо Орендаря у разі порушення ним умов договору виступає Фонд міського майна Кременчуцької міської ради.


11.Строк чинності, умови зміни та припинення Договору
11.1. Цей Договір укладено строком на ___________, що діє з "___"_________ 200_ року до "___"___________ 200_ року включно.


- 7 -
11.2. Умови цього Договору зберігають силу протягом всього терміну цього Договору, в тому числі у випадках, коли після його укладання законодавством встановлено правила, що погіршують становище Орендаря, а в частині зобов’язань Орендаря щодо орендної плати - до виконання зобов’язань.

11.3. Зміни і доповнення або розірвання цього Договору допускаються за взаємної згоди сторін. Зміни та доповнення, що пропонується внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання до розгляду іншою стороною.
11.4. За ініціативою однієї із сторін цей Договір може бути розірвано рішенням господарчого суду у випадках, передбачених чинним законодавством.
11.5. У разі припинення або розірвання Договору поліпшення орендованого приміщення, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів, які можна відокремити від орендованого приміщення не завдаючи йому шкоди, визнаються власністю Орендаря, а невідокремлювані поліпшення - власністю Орендодавця.
11.6. Реорганізація Орендодавця чи Орендаря або перехід права власності на орендоване приміщення третім особам не визнається підставою для зміни або припинення чинності цього Договору і він зберігає свою чинність для нового власника орендованого приміщення (його правонаступників), за винятком випадку приватизації орендованого приміщення Орендарем.
11.7. Чинність цього Договору припиняється внаслідок:

закінчення строку, на який його було укладено;

приватизації орендованого приміщення;

загибелі орендованого приміщення;

достроково за взаємною згодою сторін або за рішенням господарчого суду;

банкрутства Орендаря та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством України.
11.8. Взаємовідносини сторін, не врегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України.
11.9. Цей Договір укладено в 2-х (двох) примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу, по одному для Орендодавця та Орендаря.


  1. Платіжні та поштові реквізити сторін:


Орендодавець________________________________________________________________________________________________________________________
Орендар_____________________________________________________________________________________________________________________________

Схожі:

З В І Т Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту
Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста...
2056 МЕТОДИК А
Міністрів України від 10. 1995 р. №786 із змінами і доповненнями, з метою створення єдиного організаційно-економічного механізму...
Про базове відстеження регуляторного акта
«Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної...
ОРЕНДНІ СТАВКИ
Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста...
Про повторне відстеження результативності регуляторного акта
«Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної...
МЕТОДИК А
Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 1995 р. №786 із змінами і доповненнями, з метою створення єдиного організаційно-економічного...
Про базове відстеження дії регуляторного акту рішення Кременчуцької...
Кременчуцької міської ради від 30. 03. 2010 року «Про затвердження Порядку відселення юридичними та фізичними особами громадян із...
Продаж основних засобів комунальної власності територіальної громади...

ПОРЯДОК відселення громадян юридичними та фізичними особами із ветхих...
Кременчука за рахунок коштів юридичних і фізичних осіб (далі Інвестор) із наступною передачею відселених будинків їм у власність
До рішення виконавчого комітету від 25. 08. 2011р. №1447
«Сторони», уклали Договір на розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабострумного обладнання на об’єктах в...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка