Про повторне відстеження результативності регуляторного акта


Скачати 56.4 Kb.
Назва Про повторне відстеження результативності регуляторного акта
Дата 28.04.2013
Розмір 56.4 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи

З В І Т


про повторне відстеження результативності регуляторного акта

«Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука»

«12» листопада 2012 року м. Кременчук

Вид та назва регуляторного акта: рішення Кременчуцької міської ради від

29 листопада 2011 року «Про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука».



Рівень прийняття: Кременчуцька міська рада
Паспорт документа:

Номер документа,

дата реєстрації


29 листопада 2011 року

Суб’єкт законодавчої ініціативи

Кременчуцька міська рада

Контроль за виконанням

на начальника Фонду міського майна Кременчуцької міської ради Іващенка П.В. та на постійну депутатську комісію з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку (голова комісії – Леготкін Г.І.)


Сфера впливу: орендодавці та орендарі майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.
Стислий опис документа: регуляторний акт є нормативно-правовим актом, який спрямований на удосконалення правового регулювання майнових відносин (оренди майна територіальної громади)  між органами місцевої влади і суб`єктами господарювання та удосконалення порядку розрахунку орендної плати, за користування майном, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.
Ціль прийняття рішення: приведення Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, у відповідність до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна».
Вид відстеження: повторне.
Термін проведення: листопад 2012 року.

Показниками результативності дії регуляторного акта є:

  • кількісні показники:

  • надходження до місцевого бюджету м. Кременчука коштів від оренди об’єктів комунальної власності;

  • кількість укладених договорів оренди.

  • якісні показники:

- вдосконалення механізму передачі в оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука;

- створення єдиного механізму розрахунку орендної плати за користування майном, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, відповідно до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна.

Для відстеження результативності використані дані щомісячних звітів про надходження орендної плати до місцевого бюджету м. Кременчука та дані обліку договорів оренди.

Кількісні показники

10 місяців 2011 р.

10 місяців 2012 р.

кількість укладених договорів оренди


349


378

надходження до місцевого бюджету м. Кременчука коштів від оренди об’єктів комунальної власності (тис.грн.)



4941,6



3960,8



На збільшення кількості договорів оренди вплинуло прийняття 21.04.2011р. змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», в частині визначення орендодавців державного та комунального майна. Відповідно до зазначених змін підприємства, установи, організації можуть бути орендодавцями лише майна, загальна площа якого не перевищує 200 кв.м на одне підприємство, установу, організацію, а органи місцевого самоврядування виступають орендодавцями решти нерухомого майна, яке перебуває у комунальній власності. За рахунок цього збільшилася кількість договорів оренди, орендодавцем по яких є виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області.

На зменшення надходжень до місцевого бюджету коштів від оренди об’єктів комунальної власності в основному впливає приватизація об’єктів комунальної власності, проведення переоцінки об’єктів оренди, а також незадовільне виконання платіжної дисципліни суб’єктами господарювання. Відповідно до змін, які були внесені 21.04.2011 року до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» необхідно проводити оцінку об’єктів оренди у разі, якщо на момент продовження дії договору оренди остання оцінка об’єкта оренди була зроблена більш як три роки тому. Відповідно до цього по мірі переоформлення договорів оренди проводиться переоцінка об’єктів оренди, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, що безпосередньо впливає на визначення розміру орендної плати.

Вдосконалення механізму передачі в оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, відбувається у відповідності до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та на тих самих методологічних засадах, як і для об’єктів, що перебувають у державній власності, що дозволяє застосовувати єдиний механізм розрахунку орендної плати за користування державним та комунальним майном.

Зміни, які були внесені 21.04.2011 року до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» забезпечили більш оперативний і, як наслідок, більш ефективний порядок вирішення питань оренди. Приведення Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, у відповідність до вимог ст. 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» дало змогу оптимізувати конкурсні засади передачі комунального майна в оренду, шляхом запровадження попереднього вивчення попиту на такі об’єкти та оприлюднення переліків об’єктів, що можуть бути передані в оренду. Так, за 10 місяців 2011 року в газеті «Вісник Кременчука» було розміщено 13 оголошень про намір передати в оренду 37 об’єктів комунальної власності та був оприлюднений перелік з 50 об’єктів, що можуть бути передані в оренду. За 10 місяців 2012 року в газеті «Вісник Кременчука» було розміщено 17 оголошень про намір передати в оренду 57 об’єктів комунальної власності та був оприлюднений перелік з 45 об’єктів, що можуть бути передані в оренду.
Висновок
Протягом періоду за який проводилося повторне відстеження результативности регуляторного акта, передача в оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, відбувалася відповідно до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Згідно п. 2 ст. 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» методика розрахунку орендної плати повинна визначатися органами місцевого самоврядування для об’єктів, що перебувають у комунальній власності на тих самих методологічних засадах, як і для об’єктів, що перебувають у державній власності. З метою приведення у відповідність Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, до вимог діючого законодавства, було розроблено та затверджено зазначений регуляторний акт.

Прийняття вищезазначеного регуляторного акта дозволило створити єдиний організаційно-економічний механізм справляння плати за оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука. На зміну показників дії регуляторного акта в основному вплинули об’єктивні фактори, які пов’язані зі змінами у діючому законодавстві.

Повторне відстеження проводилося з метою оцінки результатів реалізації даного регуляторного акта та ступеня досягнення мети. Періодичне відстеження буде здійснено відповідно до вимог ст. 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Відстеження здійснював: Фонд міського майна Кременчуцької міської ради.

Міський голова О.М. БАБАЄВ

Схожі:

ЗВІТ про базове відстеження результативності дії регуляторного акта...
Постанови Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 №308 “Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності...
Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта...

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту
...
Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту
...
Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту...

Звіт про результати відстеження регуляторного акта
Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер
Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта...
Нікопольської міської ради від 28. 01. 2011 №43-4/VІ «Про збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності»
З В І Т про повторне відстеження дії регуляторного акта – рішення...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
З В І Т про повторне відстеження результативності дії регуляторного...
Погрібний А. М., постійні депутатські комісії з питань підприємницької діяльності, побутового та торгівельного обслуговування та...
ЗВІТ Про базове відстеження регуляторного акта – рішення міської...
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка