З В І Т Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту


Скачати 56.25 Kb.
Назва З В І Т Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту
Дата 21.03.2013
Розмір 56.25 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
З В І Т

Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту

Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука”
«12» травня 2011 року м. Кременчук

Вид документа: Рішення

Рівень прийняття: виконком міської ради

Паспорт документа:


Номер документа, дата реєстрація

25 травня 2007 року № 482

Суб’єкт законодавчої ініціативи

Фонд міського майна Кременчуцької міської ради

Контроль за виконанням

Начальник Фонду міського майна Кременчуцької міської ради


Сфера впливу: об’єкти оренди: цілісні майнові комплекси підприємств, організацій та нерухоме майно – будівлі, споруди, приміщення, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.

Стислий опис документа: визначає порядок проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.

Цілі прийняття акта: вдосконалення правового регулювання майнових відносин (оренди майна територіальної громади) між органами місцевої влади та суб`єктами господарювання, затвердження єдиного порядку проведення конкурсу на право оренди майна, створення конкурентних умов передачі майна в оренду.

Вид відстеження: періодичне.

Термін проведення: травень 2011 року.

Показниками результативності для даного регуляторного акту є:

  • кількісні показники :

- зменшення не використаних об`єктів комунальної власності;

- збільшення надходжень до місцевого бюджету м. Кременчука від оренди об`єктів комунальної власності.

Динаміка кількісних показників протягом 2008, 2009, 2010 роках наведена в таблиці



Назва показника

2008 рік

2009 рік

2010 рік

Не використані об`єкти комунальної власності (вільні приміщення, які не передані в оренду)

(кв.м)



2324,44



2723,84

2817,51

Надходження до місцевого бюджету за оренду приміщень (тис.грн.)

5673,3

5554,3

3858,7


Слід зазначити, що на зменшення надходжень у 2009 та 2010 році вплинули об’єктивні фактори, а саме: з метою недопущення зростання соціальної напруги в період економічної кризи, враховуючи необхідність ефективного використання комунального майна, Кременчуцька міська рада в липні 2009 року прийняла рішення про тимчасове зниження (на 55%) орендних ставок, які застосовувалися для розрахунку оплати за оренду нежилих приміщень та цілісних майнових комплексів, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука. Застосування знижених орендних ставок під час розрахунку орендної плати відбувалося протягом другої половини 2009 року та увесь

2010 рік, що в свою чергу призвело до зменшення надходжень орендної плати до місцевого бюджету. Таке зменшення не було пов’язано з застосуванням процедур передачі на конкурсних засадах в оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.

Збільшення площі вільних приміщень, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука та не передані в оренду, обумовлене зменшенням попиту на оренду нежитлових приміщень. З 2007 року суттєво змінилася ситуація на ринку послуг з оренди нерухомості. Під впливом всесвітньої фінансово-економічної кризи ринок нерухомості зазнав значних змін, пропозиції перевищували попит, відсутність кредитування та зростання інфляції призвели до зниження попиту з однієї сторони та зростання орендної плати за комунальне майно на тлі низької платоспроможності орендарів з іншої сторони. Значна кількість орендарів була вимушена відмовитися від оренди приміщень, в зв’язку з неможливістю виконувати договірні зобов’язання. Таким чином, зниження попиту на оренду нежитлових приміщень було пов’язано з фінансово-економічною ситуацією в країні і стосувалося не тільки комунального майна, а і ринку нерухомості в цілому, тому збільшення площі вільних приміщень пов’язано з об’єктивною ситуацією – всесвітньою фінансово-економічною кризою.

  • якісні показники :

  • вдосконалення механізму передачі в оренду майна територіальної громади міста Кременчука ;

  • прозорість при передачі в оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука.

На протязі дії регуляторного акта постійно оприлюднювалася інформація про вільні приміщення, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука та які можливо передати в оренду на конкурсних засадах. В офіційному виданні Кременчуцької міської ради – газеті «Вісник Кременчука» друкувалася інформація про конкурси на право укладення договорів оренди комунального майна та про результати конкурсів, що відбулися.

Протягом 2008 року було надруковано 32 оголошення про проведення конкурсів на право укладення договорів оренди по 100 об’єктах, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, з них 89 об’єктів були передані в оренду, по 11 об’єктах конкурси не відбулися у зв’язку з відсутністю заяв.

Протягом 2009 року було надруковано 37 оголошень про проведення конкурсів на право укладення договорів оренди по 282 об’єктах, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, з них 249 об’єктів були передані в оренду, по 33 об’єктах конкурси не відбулися у зв’язку з відсутністю заяв.

Протягом 2010 року було надруковано 34 оголошення про проведення конкурсів на право укладення договорів оренди по 97 об’єктах, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука, з них 87 об’єктів були передані в оренду, по 10 об’єктах конкурси не відбулися у зв’язку з відсутністю заяв.

Значне зростання кількості об’єктів, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука та передавалися в оренду на конкурсних засадах у 2009 році, було обумовлено дією Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік». На підставі статті 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» після закінчення строку дії договору оренди, орендар, який належним чином виконував свої обов’язки, повинен був брати участь у конкурсі на право оренди державного та комунального майна. Ця норма була скасована Законом України «Про внесення змін до статті 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 10.06.2009 року. Таким чином значне зростання кількості об’єктів, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука та передавалися в оренду на конкурсних засадах у 2009 році, пов’язано з участю у конкурсах на право укладення договорів оренди орендарів, які орендували приміщення та належним чином виконували умови договорів оренди.

Протягом дії регуляторного акту не надходило жодної скарги щодо результатів проведених конкурсів.

Висновок

З метою оцінки результатів реалізації даного регуляторного акта та ступеня досягнення мети проводиться періодичне відстеження. В ході періодичного відстеження встановлено, що передача в оренду комунального майна, відбувалася виключно на конкурсній основі відповідно до вимог діючого законодавства. Аналізуючи показники дії регуляторного акту, можна зробити висновок, що проведення конкурсів на право укладення договорів оренди є доцільним, так як переважна більшість об’єктів комунальної власності, на оренду яких були оголошені конкурси на право укладення договорів оренди, були передані в оренду на конкурсних засадах. Протягом дії регуляторного акту передача в оренду майна комунальної власності на конкурсних засадах була передбачена Законами України, а саме: ст. 76 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», ст. 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік», ст. 72 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік», ст. 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Послідуюче періодичне відстеження буде здійснюватися раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження.

Відстеження здійснював: Фонд міського майна Кременчуцької міської ради.
Міський голова О.М. БАБАЄВ

Схожі:

ЗВІТ про періодичне відстеження результативності дії регуляторного...
Заступник міського голови Биков О.І., постійна депутатська комісія з питань підприємницької діяльності, побутового та торгівельного...
Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту...
Нікопольської міської ради від 11. 09. 2009 №55-41/V «Про встановлення розміру частини прибутку, яка підлягає зарахуванню до бюджету...
ЗВІТ про базове відстеження результативності дії регуляторного акта...
Постанови Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 №308 “Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності...
З В І Т про періодичне відстеження результативності дії регуляторного...
Про затвердження Порядку надання орендарю згоди орендодавця комунального майна на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого
Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту...
Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Кременчука" та рішення Кременчуцької міської ради від 28. 08. 2007 "Про внесення...
З В І Т про відстеження результативності регуляторного акту
УІ «Про деякі питання з упорядкування у м. Синельниковому роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим...
З В І Т про відстеження результативності регуляторного акту
«Про затвердження «Архітектурно-містобудівні вимоги щодо розташування спеціальних конструкцій для розміщення зовнішньої реклами у...
Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту
...
Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акту
«Про затвердження Положення про порядок прийому та перебування дітей в дошкільних навчальних закладах міста Нікополя»
Звіт про результати відстеження результативності регуляторного акту...
Назва регуляторного акту: Проект рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення вартості платної послуги...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка