ТИПОВА ПРОГРАМА стажування на посаді слідчого та методичні рекомендації для курсантів 4 курсів та студентів 5 курсів інститутів (факультетів) підготовки фахівців для слідчих підрозділів вищих навчальних закладів спеціальності


Скачати 0.93 Mb.
Назва ТИПОВА ПРОГРАМА стажування на посаді слідчого та методичні рекомендації для курсантів 4 курсів та студентів 5 курсів інститутів (факультетів) підготовки фахівців для слідчих підрозділів вищих навчальних закладів спеціальності
Сторінка 1/7
Дата 06.04.2013
Розмір 0.93 Mb.
Тип Методичні рекомендації
bibl.com.ua > Право > Методичні рекомендації
  1   2   3   4   5   6   7



МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Головне слідче управління

Департамент кадрового забезпечення



ПОГОДЖУЮ

Начальник

Департаменту кадрового забезпечення МВС України

генерал-майор міліції

М.М. Дивак

___.12.2012

ЗАТВЕДЖУЮ

Начальник

Головного слідчого управління

МВС України

генерал-майор міліції

В.І. Фаринник

___.12.2012







ТИПОВА ПРОГРАМА
стажування на посаді слідчого та методичні рекомендації для курсантів 4 курсів та студентів 5 курсів інститутів (факультетів) підготовки фахівців для слідчих підрозділів вищих навчальних закладів


спеціальності: 6.060100 «Правознавство», 7.03040101 «Правознавство»

спеціалізація: «слідча»

Київ - 2012

ТИПОВА ПРОГРАМА
стажування на посаді слідчого та методичні рекомендації для курсантів 4 курсів та студентів 5 курсів інститутів (факультетів) підготовки фахівців для слідчих підрозділів вищих навчальних закладів

Стажування курсантів (студентів) є завершальним етапом підготовки і проводиться після опанування теоретичної частини перед державною атестацією. Для проходження стажування курсанти (студенти) випускного курсу відряджаються до комплектуючих органів внутрішніх справ за місцями персонального розподілу випускників.

Термін проведення стажування – до чоторьох місяців (обсяг годин визначається навчальним планом).

Стажування курсантів (студентів) слідчої спецiалiзацiї інститутів (факультетів) підготовки фахівців для слідчих підрозділів вищими навчальними закладами організовується i проводиться відповідно до вимог Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про міліцію», Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України, Положенння про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ Української РСР, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29 липня 1991 року № 114, Положення про Міністерство внутрішніх справ україни, затвердженого указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 383/2011, Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України, затвердженого наказом МВС України вiд 25.01.2008 № 30 (зі змінами) та розпорядження МВС України від 15.11.2010 № 1060 «Про покращання стану професійної підготовки фахівців для слідчих підрозділів».
1. Мета та завдання стажування.

Мета стажування:

закріплення теоретичних знань, отриманих на певному етапі навчання відповідно до напряму, спеціальності (спеціалізації), набуття та вдосконалення професійних навичок і вмінь.

Завдання стажування:

  • систематизація, закріплення і поглиблення теоретичних знань та умінь, отриманих під навчання;

  • набуття навичок самостійної професійної роботи;

  • розвиток органiзаторських здiбностей, iнiцiативи при виконаннi службових обов'язкiв;

  • оволодіння досвiдом органiзацiї розслiдування кримінальних проваджень, тактики проведення окремих слiдчих дiй, негласних слідчих (розшукових) дій i методики розслiдування окремих видiв злочинiв;

  • розвиток у курсантiв (студентів) iнтересу до науково-дослiдної роботи, набуття ними навичок проведення дослiджень i експериментування, пошук найбiльш ефективних методiв виконання професiйних обов'язкiв.


2. Права й обов’язки осіб, які беруть участь в організації і проведенні стажування.

Організацію, проведення стажування, контроль за проходженням здійснюють керівники вищих навчальних закладів та керівники слідчих управлінь (відділів) органів внутрішніх справ, у розпорядження яких направлені курсанти (студенти).

Керівники вищих навчальних закладів для організації стажування видають наказ, яким визначається орган і підрозділ внутрішніх справ, у який буде направлено курсантів (студентів), їх кількість, призначають керівників стажування, затверджують графіки здійснення контролю за його проходженням, забезпечують підготовку навчально-методичних матеріалів для його проведення, облік роботи курсантів та підведення його підсумків, враховують результати стажування у навчальний процес.

Витяги з наказу не пізніше ніж за сім днів до початку стажування направляються до відповідних підрозділів органів внутрішніх справ.

Керівник слідчого підрозділу видає наказ про закріплення курсантів (студентів) за підрозділами, у яких буде організовано стажування і призначення керівників з числа досвідчених фахівців, та забезпечує контроль за його проходженням.

Витяг з наказу про закріплення курсантів (студентів) за підрозділами і призначення керівників стажування не пізніше ніж через сім днів після початку стажування направляється до навчального закладу з якого прибув курсант (студент).
Вищі навчальні заклади МВС та Національні університети «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» та "Одеська юридична академія" забезпечують:

Своєчасне прибуття курсантів (студентів) для проходження стажування. Визначення керівників стажування для проведення вхідного та вихідного контролю.

Завчасне інформування ОВС (не пізніше ніж за місяць до початку стажування) про терміни проведення стажування та кількісний склад курсантів (студентів), направлення переліку питань, які підлягають вивченню і програми стажування.

Проведення інструктажів з курсантами (студентами), які направляються для проходження стажування.

Надання курсантам (студентам) програми проходження стажування, методичних рекомендацій щодо проходження стажування в органах внутрішніх справ, до яких в обов’язковому порядку включаються витяги з Положення, правил застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів, вогнепальної зброї, витягів із Законів України "Про міліцію", "Про засади запобігання і протидії корупції" тощо.

Ознайомлення курсантів (студентів) із системою інформування про хід стажування. Контроль за виконанням ними індивідуальних планів стажування і визначеного розпорядку дня, своєчасність підготовки необхідної документації.

Проведення інструктажів з відповідальними особами слідчих підрозділів органів внутрішніх справ, до яких направляються курсанти (студенти) для проходження стажування.

Закріплення за регіонами, у яких проходять стажування курсанти (студенти), керівників стажування з числа керівництва інститутів (факультетів), курсів, науково-педагогічного складу профільних кафедр навчальних закладів, навчальних відділів.

Керівники стажування від вищих навчальних закладів зобов’язані:

Здійснювати контроль за організацією та проходженням стажування курсантами (студентами) в слідчих підрозділах органів внутрішніх справ та отримувати витяги з наказів про його організацію.

Ознайомлюватися з індивідуальними планами стажування, перевіряти ведення щоденників і надавати вказівки про внесення в них змін і доповнень до них.

Виявляти недоліки в організації стажування та вносити пропозиції керівництву слідчих підрозділів та на залізницях щодо їх усунення.

Вивчати умови організації та проведення стажування курсантів (студентів), бути присутнім при проведенні інструктажів, доведення до їх відома заходів безпеки та виконанні ними практичних дій.

Брати участь у підведенні підсумків стажування курсантів (студентів).

Вносити пропозиції керівництву відповідних слідчих підрозділів органів внутрішніх справ щодо заохочення керівників стажування.

Під час проходження стажування курсанти (студенти) підпорядковуються першому заступникові - начальникові слідчого управління (відділу), у розпорядження якого вони направлені.

Головне слідче управління:

Здійснює контроль за організацією та проходженням стажування курсантами (студентами) з наданням відповідної допомоги, у тому числі шляхом участі у вхідному та вихідному контролі знань курсантів (студентів), підведенні підсумків стажування.

Перший заступник - начальник слідчого управління (відділу) зобов’язаний:

Призначити наказом безпосередніх керівників стажування з числа осіб з досвідом роботи в слідчих підрозділах не меньше трьох років (не більше 2-х стажистів за 1 працівником), рекомендованих керівництвом слідчого підрозділу, у якому планується проведення стажування. Копію наказу в триденний термін направити до вищого навчального закладу.

Організувати своєчасне оформлення та видачу курсантам (студентам) на період стажування вкладишів до службового посвідчення, що підтверджують виконання обов'язків на конкретній посаді.

Сприяти забезпеченню належних умов праці та побуту курсантів (студентів) під час проходження стажування.

Визначити конкретні слідчі підрозділи, в яких будуть проходити стажування курсанти (студенти), створити належні умови для його проведення.

Забезпечити своєчасне інформування керівників підрозділів, до яких курсанти (студенти) розподілені для проходження стажування, про його терміни, мету та порядок організації і проведення.

Організувати проведення вхідного/вихідного контролю знань курсантів (студентів) до початку стажування та перед його захистом згідно з питаннями, що додаються до програми, і відповідно до вимог програми стажуванння.

Здійснювати постійний контроль за організацією та проведенням стажування, готувати пропозиції щодо його вдосконалення.

Підводити підсумки стажування з обов’язковим виставленням загальної оцінки. Копії підсумкових матеріалів направляти до вищого навчального закладу.

Уживати заходів щодо забезпечення належних умов праці та побуту курсантів (студентів) під час проходження стажування.

Припинити проходження стажування та відрядити курсанта (студента) до вищого навчального закладу (з письмовим повідомленням ВНЗ) у разі систематичного невиконання ним індивідуального плану, недбалого ставлення до виконання службових обов’язків або грубого порушення службової дисципліни.

Забороняється залучати курсантів (студентів) до завдань, не передбачених програмою стажування та виконання яких пов’язане з ризиком для життя і здоров'я або може призвести до неправомірних дій через їх недостатню фахову підготовленість, наприклад, розслідування тяжких або особливо тяжких злочинів.

Керівники слідчих підрозділів, у яких курсанти (студенти) проходять стажування, зобов’язані:

Забезпечити створення належних умов для виконання програм та планів проходження стажування в повному обсязі та контроль за їх реалізацією.

Представити курсантів (студентів) особовому складу підрозділу, роз'яснити їх правовий статус.

Провести інструктажі з курсантами (студентами), ознайомити їх з оперативною обстановкою, завданнями і функціями підрозділу, його структурою, внутрішнім розпорядком, заходами особистої безпеки та правилами безпеки праці, умовами використання і застосування спецзасобів тощо.

Проводити серед стажистів виховну роботу.

Забезпечити курсантів (студентів) робочими місцями, процесуальними бланками, літературою тощо, за можливості створити для них необхідні житлово-побутові умови (забезпечити житлом, медичним обслуговуванням та харчуванням).

Призначити наказом безпосередніх керівників стажування з числа осіб з досвідом роботи в слідчих підрозділах не меньше трьох років (не більше 2-х стажистів за 1 працівником).

Розробляти розпорядок дня курсантів (студентів), які проходять стажування, передбачати при цьому час для роботи з нормативно-правовими актами (2-3 години на тиждень).

Щотижня надавати курсантам (студентам) один день для підготовки дипломного проекту (роботи).

Щотижня розглядати питання організації стажування курсантів (студентів) на оперативних нарадах, надавати їм допомогу у виконанні завдань, передбачених у програмі стажування, готувати пропозиції щодо його удосконалення.

Контролювати виконання вимог програми та планів проходження стажування в повному обсязі.

Погоджувати та надавати на затвердження керівництву слідчого управління (відділу) звіти про підсумки проведення стажування (копію звіту після затвердження надсилати до вищих навчальних закладів).

Затверджувати характеристики на курсантів (студентів).

Безпосередні керівники стажування зобов'язані:

Ознайомити курсантів з оперативною обстановкою на дільниці (об'єкті, у регіоні), особливостями роботи.

Здійснювати практичне навчання відповідно до програми стажування та плану роботи.

Вести щоденний облік та давати оцінку роботі курсантів (студентів), контролювати виконання індивідуального плану проходження стажування, дотримання внутрішнього розпорядку, ведення щоденників тощо.

Вивчати рівень підготовки, ділові та моральні якості курсантів (студентів), їх ставлення до роботи.

Узагальнювати підсумки стажування та подавати звіти на погодження відповідним керівникам слідчих підрозділів. Складати характеристики на курсантів (студентів), затверджувати їх у керівництва органу внутрішніх справ (не пізніше ніж за три дні до закінчення стажування).

У характеристиці мають відображатися:

обсяг та якість виконання програми стажування і плану проходження стажування, рівень підготовленості курсанта (студента) до виконання службових обов'язків і вміння реалізувати набуті знання на практиці;

наявність навичок тактично правильно застосовувати спеціальні й технічні засоби, дотримуватися заходів особистої безпеки, складати службові документи;

особисті морально-вольові якості, дисциплінованість, старанність; професійний рівень розвитку;

відношення до роботи в цілому та підсумкова оцінка за стажування. Характеристики направляються до вищих навчальних закладів та долучаються до особових справ курсантів.

Курсанти (студенти) зобов'язані:

Своєчасно прибути для проходження стажування до відповідного органу внутрішніх справ.

Виконувати передбачені програмою стажування завдання у визначені терміни та скласти план роботи, який затвердити в керівника стажування.

Дотримуватися заходів особистої безпеки, правил охорони праці, техніки безпеки, установленого розпорядку дня.

Ознайомлюватися з нормативно-правовими актами, інструкціями, оглядами, методичними та аналітичними документами, що стосуються діяльності органів внутрішніх справ, формами і методами роботи працівників. Засвоїти функціональні обов’язки за посадою, за якою проходять практику.

Виконувати розпорядок дня, установлений у підрозділі за місцем проходження стажування, дотримуватися дисципліни та законності і правил, які діють у місці його проходження.

Вести щоденник та кожного дня звітувати безпосередньому керівникові стажування про виконану роботу.

Відвідувати заняття зі службової підготовки.

Підготувати макет кримінального провадження.

Підготувати звіт про підсумки проведення стажування за встановленою формою та подати його на погодження і затвердження.

Курсанти (студенти) мають право:

Надавати пропозиції керівництву органу внутрішніх справ та вищого навчального закладу щодо вдосконалення організації та проведення стажування, а також діяльності практичних підрозділів.

Повідомляти керівництво вищого навчального закладу у випадках порушень вимог чинного законодавства України (нормативно-правових актів, відомчих підзаконних актів МВС та МОНмолодьспорту керівництвом органу внутрішніх справ за місцем проходження стажування.

Ознайомлюватися з документами та викоритсовувати їх в оперативно-службовій діяльності.
3. Перелік професійних навичок, які повинні набути курсанти (студенти) під час стажування:

у перший місяць за участю керівника ознайомитися:

  • наявної структури та інформаційного змісту сайту Головного слідчого управління МВС;

  • порядку ведення Єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події;

  • порядку прийняття та реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань;

  • порядку пiдготовки та проведення окремих слiдчих (розшукових) дiй: оглядів, допитів потерпiлих, свiдкiв, пiдозрюваних, одночасних допитів двох або більше осіб, пред'явлення для впiзнання, слідчого експерименту, обшуку, призначення експертизи тощо;

  • порядку застосування кримiналiстичної технiки, та засобів фіксації результатів проведення слідчих (розшукових) дій;

  • порядку пiдготовки та проведення негласних слiдчих (розшукових) дій;

  • порядку виявлення, фiксацiї та вилучення слiдiв i предметiв на мiсцi подiї з метою їх подальшого експертного дослiдження;

  • форм взаємодiї з оперативними підрозділами, прокуратурою, судом та iншими правоохоронними органами;

  • порядку застосування кримiналiстичних облiкiв при розслiдуваннi кримінальних правопорушень;

  • особливостей органiзацiї роботи слiдчого на початку кримінального провадження, повідомленння про підозру та закiнчення досудового розслідування;

  • застосування заходів забезпечення кримінального провадження, підстав і порядку їх застосування;

  • строкiв досудового розслiдування та порядку їх продовження;

  • порядку планування досудового розслідування та проведення окремих слідчих (розшукових) дій;


у другій місяць за участю керівника стажування відпрацювати навички, які слідчий повинний мати на початковому етапі розслідування, зокрема з:

  • прийняття заяв чи повідомлень про вчинене кримінальне правопорушення;

  • реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань;

  • проведення огляду місця події, складання відповідного протоколу, та додатків до нього (плани, схеми тощо), вилучення предметів, що можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні (за необхідності використання при цьому кримiналiстичної техніки);

  • проведення невiдкладних слiдчих (розшукових) дiї для розслідування кримінального правопорушення;

  • проведення негласних слiдчих (розшукових) дій;

  • залучення до роботи у складу слідчо-оперативної групи;

  • планування розслідування по конкретних кримiнальних правопорушення, висування слідчих версій, визначення шляхів та способів найбільш доцільної організації досудового розслідування у повній відповідності до вимог законодавства і з урахуванням специфіки розслідуваної події.

у третій місяць за участю керівника стажування відпрацювати навички, які слідчий повинний мати на подальшому етапі розслідування, зокрема з:

  • проведення допитів потерпiлих, свiдкiв, пiдозрюваних, одночасного допиту двох або більше осіб, реальної підготовки до цих слідчих дій.

  • проведення обшуку, слідчого експерименту, пред'явлення для впiзнання (осіб, фотознімків, предметів) тощо;

  • призначення експертизи та складання при цьому мотивованої постанови з перелiком питань, що пiдлягають вирiшенню експертом;

  • застосування заходів забезпечення кримінального провадження.


у четвертий місяць за участю керівника стажування відпрацювати навички, які слідчий повинний мати на заключному етапі розслідування, зокрема з:

  • оцінювання зібраних у провадженні доказів, визначення їх достатності для повідомлення особі про підозру;

  • збирання матеріалів, що характеризують підозрювану особу;

  • складання обвинувального акту, реєстру матеріалів та ознайомлення учасників процесу з ним, розгляд слідчим заявлених клопотань;

  • складання клопотання про застосування примусових заходів виховного чи медичного характеру.


4. Методичні поради щодо набуття курсантами навичок під час стажування.

З метою набуття курсантами (студентами) професійних вмінь та навичок під час стажування рекомендується ознайомитися з:

- загальною характеристикою території, що обслуговується районним (міським) відділом, її особливостями;

- станом оперативної обстановки на території району (міста).

Керуючись програмою стажування, курсант (студент) складає індивідуальний план (затверджує у начальника кафедри), веде щоденник який затверджує в безпосереднього керівника стажування.

У розділі щоденика "Інформація про хід виконаної роботи" у хронологічному порядку зазначається:

  1. особисто виконана робота;

  2. досвід роботи працівників слідчого підрозділу органу внутрішніх справ;

  3. статистичні дані, цікаві з точки зору вивчення предмета;

  4. висновки та пропозиції щодо покращання діяльності слідчих підрозділів органів внутрішніх справ.

У кінці стажування курсант (студент) готує звіт про виконання програми стажування обсягом до 10 сторінок, у якому зазначає:

  1. назву підрозділу внутрішніх справ, у якому вона проводилась, його стислу характеристику.

  2. підсумки виконання програми стажування та індивідуального плану роботи (що конкретно зроблено; що вивчено, узагальнено; відпрацьовано практично тощо).

  3. пропозиції щодо вдосконалення навчального процесу та поліпшення організації і проведення стажування в органах (підрозділах) внутрішніх справ.

  4. труднощі та недоліки, що мали місце під час проходження стажування.

До звіту додаються матеріали, що були підготовлені курсантом (студентом) протягом проходження практики та макет кримінального провадження.
5. Підведення підсумків стажування.

Після закінчення стажування курсанти (студенти) подають до вищого навчального закладу такі документи:

  • індивідуальний план стажування;

  • щоденник стажування;

  • характеристику-відгук;

  • звіт про виконання програми стажування.

Результати проходження стажування оцінюються комісіями ВНЗ з урахуванням попереднього вивчення звітних матеріалів, висновків керівників слідчих управлінь (відділів), у яких проводилося стажування, доповідей курсантів та їх відповідей на поставлені запитання за наступними критеріями:

оцінка “відмінно” – відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, правильно оформлені звітні матеріали, змістовна доповідь курсанта (студента) та повна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “добре”– відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, недоліки в оформленні звітних матеріалів, змістовна доповідь курсанта (студента) та повна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “задовільно” - відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, суттєві недоліки в оформленні звітних матеріалів, змістовна доповідь курсанта (студента), але неповна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “незадовільно” - відповідний негативний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, відсутність звітних матеріалів, доповідь курсанта (студента) та відповіді на поставлені запитання неповні.

До складу комісії за окремою домовленістю включаються представники ГСУ МВС України, слідчих управлінь (відділів) ГУМВС, УМВС та безпосередні керівники стажування, науково-педагогічні працівники профільних кафедр вищого навчального закладу.

Результати захисту стажування також відображаються в атестаціях курсантів та фіксуються в особових справах.

Захист результатів стажування здійснюється у вищих навчальних закладах протягом перших десяти днів після прибуття курсантів (студентів) до ВНЗ.

Загальні підсумки стажування і заходи щодо її подальшого вдосконалення обговорюються на оперативних нарадах в слідчому управлінні (відділу), на засіданнях вчених рад вищих навчальних закладів, інститутів і профільних кафедр, загальних зборах курсантів.

Курсанти (студенти), які отримали незадовільні оцінки за результатами захисту стажування, до складання державних екзаменів та захисту дипломних проектів (робіт) не допускаються як такі, що не виконали всі вимоги навчального плану.
6. Основні нормативно-правові, відомчі та міжвідомчі нормативні нормативно-правові акти, необхідні для використання під час проходження стажування:

  1. Закон України «Про міліцію» від 20.12.1990 // [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.rada.gov.ua;

  2. Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011.

  3. Закон України «Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України» від 22.02.2006.

  4. Закон України «Про оперативно-розшукову діяльність» від 18.02.1992 р.;

  5. Кримінальний кодекс України: чинне законодавство зі змінами та доповненнями // [Електронний ресурс]. Режим доступу: http:// www.rada.gov.ua;

  6. Кримінальний процесуальний кодекс України, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України»: чинне законодавство з 19 листопада 2012 року: (офіц. текст). – К.: ПАЛИВОДА А.В., 2012. – 382с.;

  7. Наказ МВС від 19.11.2012 № 1050 «Про затвердження Інструкції про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події та положень про комісії»;

  8. Наказ МВС від 27.08.2010 № 401 «Про затвердження та введення в дію Інструкції про порядок вилучення, обліку, зберігання та передачі речових доказів у кримінальних справах, цінностей та іншого майна органами дізнання, досудового слідства і суду»;

  9. Наказ МВС від 18.08.2012 № 700 «Про затвердження інструкції з організації взаємодії органів досудового розслідування з іншими підрозділами органів внутрішніх справ України у виявленні та розслідуванні кримінальних правопорушень»;

  10. Наказ МВС від 09.08.2012 № 686 «Про організацію діяльності органів досудового розслідування МВС України»;

  11. Наказ МВС від 09.08.2012 № 696 «Про затвердження Положення про порядок застосування електронних засобів контролю»;

  12. Наказ МВС від 06.08.2012 № 681 «Про затвердження Інструкції з організації обліку та руху кримінальних проваджень»;

  13. Наказ МВС від 27.07.2012 № 650 «Про затвердження Інструкції з оформлення документів в системі МВС України»;

  14. Наказ МВС України від 23.08.2012 № 747 «Про затвердження Інструкції з діловодства в системі Міністерства внутрішніх справ України»;

  15. Наказ МВС від 23.04.2012 № 350 «Про затвердження Інструкції з організації контролю за виконанням документів у системі МВС України»;

  16. Наказ МВС від 26.03.2010 № 90 «Про стан дисципліни й законності в діяльності органів та підрозділів внутрішніх справ та заходи щодо його покращення»;

  17. Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, затверджене наказом Генеральної прокуратури України від 17.08.2012 № 69, зі змінами затвердженими наказом ГП України від 14.11.12 № 113;

  18. Порядок взаємодії між органами внутрішніх справ, закладами охорони здоровя та органами прокуратури України при встановлені факту смерті люди, затверджений міжвідомчим наказом МВС, МОЗ, ГП України.



Начальник управління

ДКЗ МВС України

полковник міліції

І.В. Клименко

___.12.2012

Заступник начальника

ГСУ МВС України

майор міліції

О.Ю. Татаров

___.12.2012


Додаток 1

до п. 1.7. Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник кафедри

________________________________________

(посада)

________________________________________

(звання)

________________________________________

( підпис) (прізвище, ініціали)

_________________________

(дата)

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН

проходження стажування курсантом (студентом)____________________________

_____________________________________________________________________________

(№ групи, найменування інституту (факультету), назва ВНЗ)

_____________________________________________________________________________

(звання) (прізвище, ініціали)

__________________________

(місяць рік)



з/п

Заплановані заходи

Відмітка про виконання

Підпис безпосереднього керівника стажування

1.










2.










3.










4.










5.












Курсант (студент)

____________________ __________________ _____________________

(звання) (підпис) (ініціали, прізвище)

__________________

(дата)

Додаток 2

до п. 1.8. Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України

__________________________________________________________________

(назва ВНЗ)

__________________________________________________________________

(найменування інституту (факультету)

__________________________________________________________________

(назва кафедри)

ЩОДЕННИК

стажування

________________________________________________________________

(посада, № групи, звання, прізвище, ім'я, по батькові курсанта, студента )

________________________________________________________________

________________________________________________________________

(місто, рік)

Продовження додатка 2

ЗАТВЕРДЖУЮ

Керівник стажування

________________________________________

(посада)

________________________________________

(звання)

________________________________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

________________________________________

(дата)

ПЛАН РОБОТИ

на 20___рік

з/ п

Заходи

Термін виконання

Відмітки

про виконання









виконано з оцінкою _____________









виконано з оцінкою _____________









виконано з оцінкою _____________









виконано з оцінкою _____________









виконано з оцінкою _____________









виконано з оцінкою _____________

Курсант (студент)

____________________ __________________ _____________________

(звання) (підпис) (ініціали, прізвище)

__________________

(дата)

Продовження додатка 2

ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання стажування


Дата

Зміст роботи






Курсант (студент)

____________________ __________________ _____________________

(звання) (підпис) (ініціали, прізвище)

__________________

(дата)

Додаток 3

до п. 2.8.4. Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України
ВКЛАДИШ

до посвідчення особи №_______________________

Курсант (студент) __________________________________________________

(звання, прізвище, ім'я, по батькові)

__________________________________________________________________

є стажистом на посаді _______________________________________________

(назва посади, органу, підрозділу внутрішніх справ)
Дійсний до ___ ___________ 20__ року

при пред'явленні посвідчення особи.

Керівник кадрового підрозділу органу внутрішніх справ

____________________ __________________ _____________________

(посада, звання) (підпис) (ініціали, прізвище)

__________________

(дата)

М.П.

Додаток 4

до п. 3.1. Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України
Орієнтовна форма характеристики-відгуку
  1   2   3   4   5   6   7

Схожі:

Робоча Програма та методичні рекомендації з педагогічної практики...
Поло­ження про проведення практики студентами вищих навчальних закладів України, на підставі Програми педагогічної практики для педагогічних...
РОБОЧА ПРОГРАМА практичної підготовки студентів СТАЖУВАННЯ напряму...
Робоча програма стажування за фахом для студентів спеціальності 060101 „Правознавство” / Укладачі: Б.Є. Саєнко, В. С. Макаренко Донецьк:...
ЛЕКЦІЙ для студентів 4 курсів МЕД-1, МЕД-4
ТЕМАТИЧНИЙ та КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН ЛЕКЦІЙ для студентів 4 курсів МЕД-1, МЕД-4 факультетів
Зміст контрольної роботи відповідає програмі з біології для студентів...
Кожен з варіантів включає 41 завдання низького, середнього, достатнього та високого рівнів
ЛІТНЄ СТАЖУВАННЯ В ПАТ «КРЕДОБАНК»
ПАТ КРЕДОБАНК надає унікальну можливість для студентів випускників 4-5 курсів різних спеціальностей пройти стажування у період з...
Роман Гром’як
Посібник для студентів гуманітарних факультетів вищих навчальних закладів. — Тернопіль: Підручники і посібники, 1999. — 224 с
ПРОГРАМА ДЛЯ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ПІДГОТОВКИ МОЛОДШИХ СПЕЦІАЛІСТІВ спеціальності 03050901
Рецензент: Каленюк О. Я. – зав відділенням «Бухгалтерського обліку», спеціаліст вищої категорії
ЗАТВЕРДЖУЮ
Типова навчальна програма нормативної дисципліни «Цивільний захист» для вищих навчальних закладів, затверджена заступником міністра...
В конкурсі можуть брати участь студенти 3 6 курсів денної форми навчання, які навчаються у
Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива” (надалі за текстом – Фонд Віктора Пінчука) в рамках реалізації Стипендіальної програми...
Методичні рекомендації щодо оформлення магістерських робіт для студентів спеціальності
Методичні рекомендації щодо оформлення магістерських робіт для студентів спеціальності “Прикладна статистика” усіх форм навчання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка