Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради


Скачати 58.63 Kb.
Назва Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Дата 31.03.2013
Розмір 58.63 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Аналіз регуляторного впливу

до проекту рішення Кременчуцької міської ради

Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука”
1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

Враховуючи необхідність комплексної забудови міста та створення умов для розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, відповідно ст.27 Закону України «Про планування та забудову територій», ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 24.01.2007р. №40 «Про встановлення граничного розміру коштів замовників, що залучаються для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2008р. №772 «Про заходи щодо здешевлення вартості будівництва житла» та Правил визначення вартості будівництва ДБН Д. 1.1-1-2000, затверджених наказом державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 27.08.200р. №174, Кременчуцькою міською радою було прийнято рішення від 24 березня 2009 року „Про затвердження нової редакції „Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кременчука”. За час дії рішення в Україні змінилась законодавча база.

Управлінням економіки та юридичним відділом виконавчого комітету Кременчуцької міської ради був проведений аналіз відповідності вищезазначеого Положення до Закону України „ Про регулювання містобудівної діяльності” .

В зв’язку з тим, що до Законом України „ Про регулювання містобудівної діяльності” скасований Закон України „Про планування та забудову територій” необхідно Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кременчука привести у відповідність до чинного законодавства.
2. Цілі державного регулювання

1. Приведення нової редакції „Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кременчука” у відповідність до Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності”.

2. Встановлення порядку та методики розрахунку розмірів пайової участі і використання пайових коштів (внесків) замовників на створення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука.

3. Створення єдиної, цілісної, впорядкованої та прозорої системи відрахування до цільового фонду розвитку соціальної інфраструктури міста.

4. Створення сприятливих умов всім учасникам пайової участі в розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчуці та рівних умов відрахування пайових коштів (внесків) його учасниками.
3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей

Перша альтернатива – якщо залишити без змін рішення Кременчуцької міської ради від рішення від 24 березня 2009 року „Про затвердження нової редакції „Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Кременчука”., це буде суперечити чинному законодавству.

Друга альтернатива – у разі прийняття рішення Кременчуцької міської ради „Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука” вимоги чинного законодавства будуть виконані.
4. Механізми та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми

Для вирішення поставлених цілей пропонуються наступні заходи:

- підготовка та прийняття рішення Кременчуцької міської ради „Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука” у порядку визначеному регламентом сесії Кременчуцької міської ради з дотриманням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та іншими актами законодавства.
5. Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту

В зв’язку з прийняттям рішення Кременчуцької міської ради „Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука” буде збільшено надходження до цільового фонду розвитку інфраструктури міста, та виникнуть умови як для активізації інвестиційної діяльності, так і розвитку територій.

Кількість суб'єктів господарювання, на яких поширюватиметься дія акту, змінюватиметься в залежності від кількості забудовників.
6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акту. Аналіз вигод та витрат. Сфери та види впливу регулювання.

Очікується, що у разі прийняття, рішення буде мати вплив на сферу інтересів держави, суб’єктів господарювання та населення:



Сфера впливу

Вид впливу

інтереси держави

Збільшення надходжень до цільового фонду розвитку інфраструктури міста

інтереси суб’єктів господарювання

отримання якісних послуг

інтереси громадян

поліпшення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури і благоустрою міста


Сфера інтересів держави

Вигода

Витрати

Збільшення обсягу надходжень до цільового фонду, в зв’язку зі збільшенням кількості об’єктів будівництва та реконструкції.

немає


Сфера інтересів суб’єктів господарювання

Вигода

Витрати

Зменшення часу на розрахунок та отримання точного розрахунку коштів, які необхідно буде внести до цільового фонду.

Сума коштів , сплачених на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста

Сфера інтересів громадян

Вигода

Витрати

Збільшення видатків бюджету міста на соціальні потреби.

немає


7. Обґрунтування строку чинності регуляторного акту.

Строк дії цього регуляторного акта – постійний.

Нову редакцію „Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Кременчука” може бути переглянуто Кременчуцькою міською радою відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» в залежності від змін законодавства про планування і забудову територій.
8. Показники результативності регуляторного акту:


  • динаміка зростання надходження коштів до цільового фонду ;

  • ступінь інформованості суб’єктів господарювання;

  • кількість укладених договорів про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста;

  • кількість суб’єктів господарювання, звільнених від сплати пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста


9. Заходи, з допомогою яких буде здійснюватись відстеження результативності дії регуляторного акту

Заходи з відстеження результативності дії регуляторного акту здійснює управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради у відповідності з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності».

Базове відстеження буде проведено до моменту набрання чинності цього регуляторного акту. Повторне відстеження буде проведено через рік з дня набрання чинності цим регуляторним актом. Періодичне відстеження дії цього регуляторного акту буде здійснюватися раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів повторного відстеження.

З огляду на показники, визначені в попередньому розділі аналізу регуляторного впливу, відстеження результативності дії регуляторного акту буде здійснюватися методом аналізу статистичних даних та методом соціологічного опитування.


Перший заступник

міського голови А.М. Погрібний

Розробник:

Заступник начальника

управління економіки О.Ю. Шульга





Схожі:

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Кременчуцької міської ради
Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 р. №308,...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін і доповнень в додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 16. 12....
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Положення про механізм справляння та порядок сплати єдиного податку у місті Кременчуці
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
«Про затвердження Положення про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м....
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження нової редакції Положення про порядок присвоєння поштових адрес об'єктам нерухомого майна у м. Кременчук”
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення міської ради «Про...
«Про створення територіального кадастру м. Кременчука», виконавчим комітетом міської ради, було прийнято багато рішень, що стосуються...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка