Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради


Скачати 51.73 Kb.
Назва Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Дата 05.04.2013
Розмір 51.73 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи
Аналіз

регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради

Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука»
1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання
Відповідно до Податкового кодексу України, який набрав чинності з 01 січня 2011 року, міська рада повинна обов’язково прийняти рішення про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука, та забезпечити його оприлюднення до 15 липня року, що передує бюджетному.
2. Ціль регулювання

Основною метою розробки проекту є забезпечення практичної реалізації статті 265 Податкового кодексу України шляхом встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука, що забезпечить відповідні надходження до місцевого бюджету.

Цим регуляторним актом передбачається затвердити положення про механізм справляння та порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей
Перша альтернатива – не приймати рішення міської ради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука» - така альтернатива є неприйнятною у зв’язку з тим, що даний місцевий податок визначений Податковим кодексом України як обов’язковий.

Друга альтернатива – прийняття даного рішення міської ради забезпечить встановлення чітких та прозорих механізмів справляння та порядків сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука та відповідне наповнення міського бюджету.

4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми
Для розв’язання цієї проблеми даним рішенням затверджується положення, яким визначається база оподаткування, податкові агенти та затверджуються ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука.

Прийняте рішення міської ради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука» буде оприлюднене в офіційному виданні Кременчуцької міської ради газеті «Вісник Кременчука» до 15 липня року, що передує бюджетному періоду.
Набирає чинності дане рішення з початку бюджетного періоду – з 1 січня 2012 року.
5. Обґрунтування можливостей досягнення визначених цілей
Впровадження регуляторного акту покладене на управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики виконавчого комітету, фінансове управління виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, Кременчуцької міської ради та постійну депутатську комісію з питань підприємницької діяльності, побутового та торговельного обслуговування та регуляторної політики. які відповідно своїх повноважень забезпечують виконання засад державної регуляторної політики при прийнятті рішень міської ради та її виконавчого комітету. Адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Кременчука здійснює Кременчуцька об’єднана податкова інспекція.

Можливої шкоди від наслідків дії акта не вбачається.
6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акта.

Аналіз вигод та витрат.


Сфери впливу

Вид впливу

Інтереси громадян

Створення прозорого механізму регулювання розмірів місцевих податків в рамках вимог податкового законодавства та державної регуляторної політики.

Забезпечення умов для покращення рівня соціальної захищеності територіальної громади міста за рахунок прогнозованих надходжень до бюджету міста від сплати податку на нерухоме майно, від’ємне від земельної ділянки.

Інтереси суб’єктів господарювання

Створення прозорого механізму регулювання розмірів податку на нерухоме майно, від’ємне від земельної ділянки, в рамках вимог податкового законодавства та державної регуляторної політики

Інтереси органів місцевого самоврядування

Забезпечення фінансової основи самостійності органів місцевого самоврядування.





Вигоди

Втрати

Органи місцевого самоврядування


Забезпечення наповнення міського бюджету за рахунок надходжень від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Створення фінансових можливостей міської влади для задоволення соціальних та інших потреб територіальної громади

Витрати на проведення відстежень результативності даного регуляторного акту та процедур з його опублікування.
Витрати на адміністрування місцевих зборів.



Суб’єкти господарювання

Забезпечення прозорих та зрозумілих умов з питань справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.


Затрати часу, необхідні для вивчення податкового законодавства щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Збільшення податкового наванта-ження відбуватиметься щорічно в залежності від зростання міні-мального розміру заробітної плати на 1 січня календарного року.

Громадяни


Отримання можливості для покращення рівня соціальної захищеності територіальної громади в цілому та кожного мешканця міста

Час затрачений на вивчення нормативно – правової бази з даного питання.




7. Обґрунтування строку чинності проекту рішення

Строк дії даного регуляторного акту обумовлений чинністю існуючої правової бази вищого рівня та може бути переглянутий міською радою чи скасований при її зміні.

8. Показники результативності регуляторного акту


  1. Кількість фізичних осіб - платників податку.

  2. Кількість юридичних осіб - платників податку;

  3. Сума надходжень від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до міського бюджету за звітний період.

  4. Ступінь інформованості фізичних осіб - платників податку та суб’єктів господарювання щодо існування даного регуляторного акта.

  5. Кількість власників об'єктів житлової нерухомості, які мають заборгованість зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до міського бюджету за звітний період.


9. Заходи, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження

результативності акту
Відстеження результативності регуляторного акта буде проведено у строки визначені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Для проведення відстеження будуть використані аналітичні показники Кременчуцької ОДПІ та фінансового управління виконкому Кременчуцької міської ради щодо надходжень від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до міського бюджету
Перший заступник міського голови А.М.Погрібний

Схожі:

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Кременчуцької міської ради
Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 р. №308,...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін і доповнень в додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 16. 12....
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Положення про механізм справляння та порядок сплати єдиного податку у місті Кременчуці
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
«Про затвердження Положення про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м....
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження нової редакції Положення про порядок присвоєння поштових адрес об'єктам нерухомого майна у м. Кременчук”
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення міської ради «Про...
«Про створення територіального кадастру м. Кременчука», виконавчим комітетом міської ради, було прийнято багато рішень, що стосуються...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка