СТАТУТ


Скачати 115.92 Kb.
Назва СТАТУТ
Дата 16.03.2013
Розмір 115.92 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
“ЗАРЕЄСТРОВАНО” “ЗАТВЕРДЖЕНО”

Управлінням юстиції рішенням загальних зборів

Миколаївської області членів Федерації шахів

від “____” ___________ 2011 р. Миколаївської області

№ _______

Реєстраційне свідоцтво

№ ______

_______________ _______________




СТАТУТ



Федерації шахів Миколаївської області


м. Миколаїв, 2011 р.

1. Загальні положення

1.1. Федерація шахів Миколаївської області (далі – Федерація) є місцевою громадською неприбутковою організацією фізкультурно-спортивної спрямованості, яка об’єднує громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства на засадах єдності інтересів для реалізації основних завдань, передбачених цим Статутом.

1.2. Федерація діє на засадах законності, добровільності та рівноправності її членів, самоврядування та гласності.

1.3. Діяльність Федерації регламентується Конституцією України, Законами України "Про об’єднання громадян" та "Про фізичну культуру й спорт", чинним законодавством та цим Статутом.

1.4. З моменту державної реєстрації в установленому Законом порядку Федерація набуває прав юридичної особи, має рахунки в банківських установах, самостійний баланс, печатку та штампи зі своєю назвою та емблемою, має право від свого імені укладати договори, набувати майнові та немайнові права та обов`язки, бути позивачем та відповідачем у судах.

1.5. Федерація визнає принципи, цілі та завдання Олімпійської хартії, правила Міжнародної федерації шахів (далі – ФIДE) і здійснює свою діяльність у тісній взаємодії з Федерацією шахів України (далі - ФШУ) органами державної влади і місцевого самоврядування, громадськими та іншими організаціями, як в Україні, так і за її межами.

1.6. Діяльність Федерації поширюється на всю територію Миколаївської області та міста Миколаєва. Рішення статутних органів Федерації, прийняті в межах їх компетенції, є обов’язковими для всіх членів Федерації.

1.7. Повна назва: українською мовою – Федерація шахів Миколаївської області.

1.8. Скорочена назва: українською мовою – ФШМО.

1.9. Місцезнаходження центральних статутних органів: м. Миколаїв - 54001, вул. Фалєєвська, 1-А.
2. Мета та завдання Федерації

2.1. Метою Федерації є сприяння розвитку шахів у Миколаївській області та місті Миколаєві, підвищення їх ролі у всебічному і гармонійному розвитку особи, зміцнення здоров`я та формування здорового способу життя, задоволення та захист законних соціальних, економічних та інших спільних інтересів своїх членів.

2.2. Основними завданнями Федерації є:

2.2.1. Пропаганда й популяризація шахів серед населення.

2.2.2. Сприяння підготовці висококваліфікованих шахістів, тренерів, суддів, забезпеченню успішних виступів шахістів Миколаївщини на міжнародних, всеукраїнських та місцевих шахових змаганнях.

2.2.3. Сприяння організації та проведенню на Миколаївщині національних та міжнародних змагань із шахів.

2.2.4. Співпраця з органами державної влади та громадськими організаціями відповідного напрямку.

2.2.5. Розвиток і зміцнення міжрегіональних зв'язків із федераціями шахів інших регіонів України, ФШУ та іншими вітчизняними та міжнародними спортивними й громадськими організаціями.
3. Основні функції Федерації

3.1. Сприяння розробці й реалізації програми розвитку шахів на Миколаївщині.

3.2. Надання практичної, організаційної і методичної допомоги своїм членам.

3.3. Проведення роботи з правового й соціального захисту членів Федерації, їх соціального страхування.

3.4. Організація та проведення змагань, сприяння в проведенні тренувальних зборів спортсменів, підготовка та підвищення кваліфікації тренерів, суддів та інших фахівців, що є членами Федерації .

3.5. Сприяння організації й проведенню спільно із зацікавленими організаціями та установами різноманітних заходів шахової спрямованості (корпоративні чемпіонати, святкові турніри та інше).

3.6. Співпраця з органами державної влади та громадськими організаціями відповідного напрямку (ФШУ та Міністерством України у справах молоді та спорту тощо) у питаннях:

  • формування національних збірних команд України із шахів різних рівнів;

  • внесення пропозицій до календарних планів спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів;

  • внесення пропозицій щодо призначення у встановленому порядку стипендій та пенсій спортсменам, а також щодо їх страхування;

  • внесення пропозицій щодо вдосконалення Правил проведення змагань, кваліфікаційних вимог спортивної класифікації, турнірної документації та інших нормативних документів, участь у обговоренні цих питань;

  • клопотання (у встановленому порядку) щодо присвоєння спортсменам, тренерам і суддям, що є членами Федерації, спортивних, кваліфікаційних і почесних звань, інших нагород;

3.7. Співпраця з ФШУ та іншими закладами і установами в організації й проведенні наукових досліджень, виданні методичних, довідково-інформаційних та інших матеріалів.

3.8. Заснування у встановленому Законом порядку засобів масової інформації, виготовлення офіційної, пам`ятної атрибутики із символікою Федерації.


3.9. Підготовка внутрішніх Положень та іншої документації про змагання та спортивні заходи серед своїх членів, контроль за їх дотриманням.

3.10. Участь у проведенні науково-практичних конференцій, семінарів, симпозіумів.

3.11. Здійснення необхідної господарської діяльності (у порядку, встановленому законодавством), спрямованої на розвиток шахів на Миколаївщині, шляхом створення госпрозрахункових установ та організацій зі статусом юридичної особи, заснування підприємств.

3.12. Співпраця із засобами масової інформації, сприяння виданню шахової літератури, виготовленню шахового обладнання та іншої продукції, необхідної для діяльності Федерації.

4. Членство у Федерації

4.1. Членство у Федерації є добровільним індивідуальним, також воно може бути колективним та почесним.

4.2. Індивідуальними членами Федерації можуть бути громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які визнають Статут Федерації, своєчасно сплачують у встановленому порядку вступні та членські внески і сприяють діяльності Федерації.

4.3. Колективними членами Федерації можуть бути колективи організацій, підприємств, установ, які визнають Статут Федерації, сплачують у встановленому порядку вступні та членські внески і активно сприяють діяльності Федерації.

4.4. Почесними членами Федерації можуть бути особи, які зробили особливий внесок у розвиток шахів на Миколаївщині. Порядок набуття звання почесного члена, а також його статус визначаються відповідним Положенням, що затверджується Радою Федерації.

4.5. Прийом до членів Федерації здійснює Рада Федерації. Громадяни вступають до Федерації на підставі заяви, сплачують членські внески і встають на облік до Федерації. Розмір членських внесків, порядок й механізм перечислення грошей щорічно визначаються Радою Федерації .

4.6. Припинення членства у Федерації може бути добровільним або у зв’язку з виключенням.
4.7. Добровільне вибуття з Федерації здійснюється на підставі письмової заяви члена Федерації.

4.8. За порушення Статуту та інших нормативних документів Федерації, а також завдання моральних та матеріальних збитків, порушення етичних норм, до членів Федерації можуть бути застосовані: зауваження; попередження; виключення з членів Федерації.

4.9. Виключення з Федерації проводиться за рішенням Ради Федерації. Рішення про виключення може бути оскаржено у місячний термін у вищому органі, який повинен винести своє рішення не пізніше двох місяців з часу отримання скарги.
5. Права й обов’язки членів Федерації

5.1. Члени Федерації мають право:

5.1.1. Обирати та бути обраними до керівних та контрольних органів Федерації.

5.1.2. Брати участь у плануванні, обговоренні та вирішенні питань діяльності Федерації, вносити пропозиції щодо її роботи.

5.1.3. Брати участь у змаганнях, зборах та інших заходах Федерації.

5.1.4. Користуватись атрибутикою Федерації.

5.1.5. Отримувати організаційні, спеціальні та технічні матеріали, що видає Федерація.

5.1.6. Одержувати підтримку у захисті власних прав у межах чинного законодавства.

5.2. Члени Федерації зобов’язані:

5.2.1 Дотримуватись вимог Статуту Федерації.

5.2.2. Виконувати рішення Загальних зборів та Ради Федерації.

5.2.3. Своєчасно сплачувати членські внески.

5.2.4. Утримуватись від дій, що можуть завдати шкоди Федерації та її членам.

5.2.5. Своєю діяльністю зміцнювати авторитет та матеріальну самостійність Федерації.
6. Порядок утворення й діяльності статутних органів Федерації та їх

повноваження

6.1. Керівними органами Федерації є Загальні збори та Рада Федерації.

6.2. Вищим керівним органом Федерації є Загальні збори, а у період між Загальними зборами – Рада Федерації, відповідно до наданих їй повноважень.

6.3. Загальні збори:

6.3.1. Загальні збори проводяться не рідше 1 разу на 3 роки. Позачергові Загальні збори можуть бути скликані за рішенням Ради Федерації чи за письмовою вимогою не менш ніж 1/3 членів Федерації.

6.3.2. Проект порядку денного Загальних зборів визначається Радою Федерації.

6.3.3. Загальні збори визначають основні напрямки діяльності Федерації і затверджують відповідні документи. Можуть прийняти до розгляду й вирішення будь-якого питання діяльності Федерації.

6.3.4. До виняткової компетенції Загальних зборів відносяться:

1) Затвердження Статуту Федерації й внесення до нього доповнень і змін.

2) Обрання відкритим голосуванням терміном на 3 роки Президента та виборних членів Ради Федерації, голови й членів Контрольно-ревізійної комісії Федерації.

3) Заслуховування звітів Президента й голови Контрольно-ревізійної комісії.

4) Прийняття рішень щодо реорганізації й ліквідації Федерації.

6.3.5. Рішення приймаються простою більшістю від числа присутніх на Загальних зборах членів Федерації відкритим чи таємним, за рішенням Загальних зборів, голосуванням.

6.3.6 Загальні збори є правочинними за наявності не менше половини членів Федерації.

6.4. Рада Федерації

6.4.1. До складу Ради Федерації входять Президент, віце-президент, члени Ради Федерації. Рада Федерації має право прийняти до розгляду й вирішення будь-яке питання діяльності Федерації за винятком віднесених до компетенції Загальних зборів.

6.4.2. Рада Федерації збирається на свої засідання не рідше одного разу на місяць. Рада Федерації має право приймати рішення за наявності не менше половини членів. Рішення приймаються простою більшістю голосів від чисельного складу присутніх. При рівності голосів вирішальним є голос Президента Федерації.

6.4.3. Ради Федерації розробляє заходи щодо забезпечення виконання задач і функцій, покладених на Федерацію Статутом, рішеннями Загальних зборів й договорами.

6.4.4. Ради Федерації розробляє й затверджує фінансово-майновий регламент, що повинний відтворювати механізм розподілу й використання коштів і майна Федерації, затверджує кошторис витрат Федерації за наявності коштів на рахунку Федерації.

6.4.5. Вирішує питання розподілу коштів за наявності їх на рахунку Федерації, використання майна Федерації й контролю за їхнім виконанням, затверджує щорічні фінансові звіти.

6.4.6. Контролює виконання рішень Загальних зборів й договорів, укладених Федерацією.

6.4.7. У встановленому порядку подає матеріали щодо заохочення спортсменів, тренерів, суддів та інших фахівців, що є членами Федерації. Вносить до ФШУ та органів державної влади пропозиції (клопотання) щодо присвоєння спортсменам, тренерам і суддям Миколаївщини спортивних, кваліфікаційних і почесних звань, інших нагород. Співпрацює з будь-якими організаціями, закладами і т.п. від імені Федерації.

6.4.8. Затверджує зразки атрибутики Федерації.

6.4.9. Визначає терміни, місце проведення й проект порядку денного Загальних зборів.

6.4.10. Визначає розмір і структуру членських і інших внесків, порядок й механізм їх використання.

6.4.11. Здійснює заходи дисциплінарного впливу до членів Федерації, обумовлені цим Статутом.

6.4.12. Організує виконання рішень Загальних зборів, планів роботи й календаря Федерації.

6.4.13. Вирішує питання щодо господарської діяльності (у порядку, встановленому законодавством), спрямованої на розвиток шахів на Миколаївщині, вирішує питання створення госпрозрахункових установ та організацій, затверджує їхні положення чи статути.

6.5. Президент Федерації:

6.5.1. Здійснює загальне керівництво Федерацією, головує на засіданнях Ради Федерації.

6.5.2. Представляє інтереси Федерації в органах державної влади, місцевого самоврядування, громадських організаціях відповідного напрямку, інших установах та організаціях.

6.5.3. Діє без доручення від імені Федерації.

6.5.4. Має право передавати за дорученням виконання деяких своїх функцій віце-президенту. При голосуваннях, у випадку рівності голосів, на засіданнях Ради Федерації голос Президента є вирішальним.

6.5.5. Розпоряджується коштами Федерації згідно із затвердженим Радою Федерації кошторисом.

6.5.6. Укладає договори й угоди із зацікавленими особами, установами й організаціями.

6.6. Контрольно-ревізійна комісія

6.6.1. Вищим контрольним органом Федерації є контрольно-ревізійна комісія, що складається з голови і двох членів, які обираються на Загальних зборах.

6.6.2. Контрольно-ревізійна комісія здійснює контроль за виконанням бюджету Федерації, дотриманням вимог чинного законодавства у використанні фінансових, матеріальних і трудових ресурсів, договірної, господарської і трудової дисципліни, а також контролює дотримання керівними органами Федерації положень цього Статуту.
7. Майно та кошти Федерації

7.1. Федерація може мати у власності кошти та інше майно, необхідне для здійснення її статутної діяльності.

7.2. Федерація має право власності на кошти та інше майно, передане їй засновниками, членами або державою, набуте від членських внесків, пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, а також на майно, придбане за рахунок власних коштів чи інших підставах, не заборонених законом.

7.3. Федерація не несе відповідальності за зобов’язаннями її членів. Члени Федерації не несуть відповідальності за її зобов’язання.

7.4. Федерація розробляє механізм фінансово-господарської діяльності спрямований на розвиток шахів на Миколаївщині, раціональне використання коштів, пошук додаткових джерел фінансування.

7.5. Кошти Федерації, можуть утворюватись з таких джерел:

  • надходжень від членських та інших внесків;

  • надходжень від суб’єктів господарської діяльності, заснованих Федерацією;

  • грошових надходжень, наданих спонсорами;

  • коштів або майна, які надходять від проведення основної діяльності;

  • коштів або майна, які надходять у вигляді безповоротної фінансової допомоги, добровільних пожертвувань як від резидентів, так і від нерезидентів.

7.6. Одержання коштів повинно відбуватись з урахуванням збереження гідності Федерації та її незалежності від будь-якої організації.

7.7. Кошти використовуються на здійснення статутних цілей та утримання штатних працівників.

7.8. Федерація зобов’язується вести оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, зареєструватись в органах державної податкової служби та вносити до бюджету платежі у порядку й розмірах, передбачених чинним законодавством.
8. Внесення змін та доповнень до Статуту. Припинення діяльності Федерації

8.1. Зміни та доповнення до Статуту Федерації затверджуються Загальними зборами, якщо за них проголосувало не менш ніж 3/4 членів, присутніх на Загальних зборах. Зміни, внесені до статутних документів, підлягають обов’язковій реєстрації.

8.2. Припинення діяльності Федерації може бути здійснено шляхом її реорганізації або ліквідації (саморозпуску або примусового розпуску).

8.3. Реорганізація здійснюється за рішенням Загальних зборів, причому за це рішення має проголосувати не менш ніж 3/4 членів, присутніх на Загальних зборах.

8.4. Федерація ліквідується при неможливості здійснення своєї діяльності або у інших випадках, передбачених чинним законодавством.

8.5. Для припинення діяльності Федерації створюється ліквідаційна комісія, яка визначає порядок використання коштів і майна Федерації у відповідності до чинного законодавства України.

8.6. Кошти та інше майно Федерації після її ліквідації не можуть перерозподілятися між її членами і передаються іншим аналогічним неприбутковим організаціям, а у випадках, передбачених законодавчими актами, за рішенням суду спрямовуються в доход держави.

Схожі:

РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕОРГАНІЗАЦІЇ
Цей Редакційний статут (далі Статут) містить вимоги до створення та поширення інформації
СТАТУТ

СТАТУТ

СТАТУТ Учнівського самоврядування Черкаської загальноосвітньої школи...
Ити демократію в суспільстві, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попереднім, нинішнім та майбутнім поколінням...
СТАТУТ АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА

СТАТУТ КОЛЕКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА

СТАТУТ
Повноваження Міністерства як центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки
СТАТУТ
Засновник здійснює фінансування НВК, його матеріально-технічне забезпечення, встановлює статус
СТАТУТ
Установчими зборами засновників Громадської організації «Асоціація незалежних фінансових консультантів «Фінконсул»
Міністерством юстиції України
Цей статут визначає порядок органiзацiї, дiяльностi та лiквiдацiї Українського ядерного товариства
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка