1. Суміш купрум(ІІ) оксиду і плюмбум(ІІ) оксиду масою 6,06 г нагрівали в атмосфері кисню, взятому в надлишку. В результаті утворилась вода масою 0,68 г. Розрахуйте маси оксидів в суміші алгебраїчним та графічним способами (оцінюється кожний спосіб). 2


Скачати 26.06 Kb.
Назва 1. Суміш купрум(ІІ) оксиду і плюмбум(ІІ) оксиду масою 6,06 г нагрівали в атмосфері кисню, взятому в надлишку. В результаті утворилась вода масою 0,68 г. Розрахуйте маси оксидів в суміші алгебраїчним та графічним способами (оцінюється кожний спосіб). 2
Дата 22.02.2016
Розмір 26.06 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Математика > Документи

Управління освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації


Одеський обласний інститут удосконалення вчителів

Інтелектуальні змагання з хімії серед учнів сільських шкіл -2015

І тур

9 клас

1.Суміш купрум(ІІ) оксиду і плюмбум(ІІ) оксиду масою 6,06 г нагрівали в атмосфері кисню, взятому в надлишку. В результаті утворилась вода масою 0,68 г. Розрахуйте маси оксидів в суміші алгебраїчним та графічним способами (оцінюється кожний спосіб).

2.Йонна сполука елемента Z з Оксигеном має відносну формульну масу 102, а співвідношення мас елементів становить 9:8 відповідно. Визначить елемент Z, запишіть формулу сполуки та електронні формули йонів, з яких вона складається.

3. На шальках терезів урівноважено склянки з однаковими масами натрію та кальцію. Чи порушиться рівновага, якщо в кожну склянку долити однакові порції води, що є достатніми для реакції з кожним металом? Відповідь дайте на основі відповідних розрахунків.

4.Процес гашення вапна припинили, коли його маса збільшилась на чверть. Визначте склад суміші, що утворилась (% за масою).

10 балів за кожне завдання.


10 клас

1.Масова частка фосфор(V) оксиду в деякому кальцій фосфаті становить 52,2%. При прожарюванні ця сіль втрачає 6,6% маси за рахунок виділення води. Визначте склад солі та дайте його інтерпретацію.

2. Щоб зберегти фрукти і ягоди свіжими і соковитими протягом тривалого часу, застосовують калій дисульфіт, який повільно розкладається на повітрі з виділенням сірчистого газу. Другим продуктом є сполука складу К2SOх , в якій масова частка Калію становить 49,37%. Виведіть формули калій дисульфіту та К2 SOх, якщо:а) разом з 1 моль газу утворюється 1 моль солі; б) при утворенні кожних 15,8 г солі виділяється 2,24 л (н.у.) газу.

3. Після реакції суміші метану з киснем об´ємом 36 мл і приведення продуктів до початкових умов виявили зменшення об´єму на 1,8 мл. Обчисліть об´ємну частку метану у вихідній суміші (Оцінюється кожний варіант розв´язку).

4. Неорганічна сіль хімічного елемента Кобальт(+2) утворює кристалогідрати з масовою часткою води 44,82% та 10,40%. Запропонуйте формули кристалогідратів. Свій вибір обґрунтуйте розрахунком.
10 балів за кожне завдання.

11 клас

1.У результаті розкладу деякої сполуки масою 6,85 г утворивсяплюмбум(ІІ) оксид та кисень масою 0,16 г. Визначить формулу сполуки. Чим ця сполука цікава для людини?

2.Під час розкладання калій нітрату зафіксовано зменшення маси на 12%. Які речовини входять до складу твердого залишку? Обчисліть їх масові частки.

3. В посудину ємністю 2л внесли водень масою 8 г, кисень і хлор масою 48 г та 3,5 г відповідно. Суміш підпалили електричним розрядом, а потім охолодили до 00С. Обрахуйте: а) приблизний тиск в посудині після реакції; б) масові частки продуктів реакції в суміші, що утворилася.

4.Суміш сульфур(ІV) оксиду та карбон(IV) оксиду об´ємом 4,68 л з густиною 2,31г/л ( за 190С та тиску 778 мм рт. ст.) повністю поглинута розчином натрій гідроксиду об´ємом 571,5 мл (густина 1,05 г/мл, масова частка розчиненої речовини 2%). Визначте масові частки сполук в розчині, який утворився внаслідок реакції.


10 балів за кожне завдання.

Схожі:

Обл теоретичний тур МАН (контрольна робота з хімії)-2007р
Скласти рівняння реакцій, які відбуваються при прожарюванні у нещільно закритому тиглі суміші Кальцій оксиду, Ферум (II) оксиду та...
1. Укажіть рівняння реакції, що є якісною реакцією на хлоридну кислоту та її солі
Маса купрум(ІІ) сульфату, що утворюється в результаті взаємодії сульфатної кислоти масою 9,8 г з надлишком лугу, дорівнює
Задача: а) Обчисліть масу осаду, що утворився в результаті взаємодії...
Запропонуйте ланцюг перетворень та складіть відповідні рівняння реакцій за такою схемою
2008 рік 8 клас Теоретичний тур
Яку масу має 1 л суміші моно- і діоксиду карбону (умови нормальні) якщо монооксиду карбону в суміші 35% за масою
ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ, ЩО ВИНОСЯТЬСЯ НА ЕКЗАМЕН З ДИСЦИПЛІНИ «ХАРЧОВА ХІМІЯ»
Назвати основні класи неорганічних сполук та записати їх формули. Напишіть рівняння реакції взаємодії Купрум (ІІ) оксиду і нітратної...
8 клас. Самостійна робота
...
Спарений урок хімії у 8 класі Підготувала Рибченко Людмила Василівна,...
Тема: Класифікація оксидів. Відношення оксидів до води. Способи добування оксидів
ВУГЛЕВОДНІ Автор: БОСЕЦЬКА Т. К. Завдання №1
Ацетилен утворює вибухові суміші з повітрям. Реагенти взаємодіють повністю за умови об'ємного співвідношення кисню й ацетилену
Тема. Оксиди в природі. Застосування оксидів
Мета: розширити знання учнів про оксиди; розглянути поширення оксидів у природі; навести приклади використання оксидів; розвивати...
Урок з математики, природознавства
Мета: Дати уяву дітям про суміші і розчини. Формувати вміння працювати із законом збереження маси. Узагальнення отриманих знань при...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка