«Анна Карен і на» Льва Толстого


Скачати 22.62 Kb.
Назва «Анна Карен і на» Льва Толстого
Дата 09.02.2014
Розмір 22.62 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Література > Документи
Моя улюблена книга…c:\users\папиш\desktop\1353118625_anna_karenina-2012-foto7.jpg

«Анна Кареніна»

Льва Толстого

Нещодавно, я прочитав роман Льва Толстого «Анна Кареніна», який є перлиною його творчості.Відомий німецький письменник Томас Манн сказав: «Я без вагань назвав «Анну Кареніну» одним із найвизначніших соціальних романів у всій світовій літературі». Я з ним цілком погоджуюся, адже під пером Л. Толстого ожили картини російського життя цілої епохи, усі «віяння часу» перехідної доби 70-х років XIX століття, знайшли відображення найрізноманітніші типи людей.

Вже на перших сторінках роману, я збагнув, що це особливий твір, який потребує уваги. Після прочитання роману, я довго не міг від нього відійти, адже роман справив на мене, незабутні враження. Саме тому, він опинився у моєму «списку улюблених романів».

Роман має назву «Анна Кареніна» невипадково, адже Анна Кареніна – один із центральних героїв твору, навколо якої і відбуваються головні події у творі.

Основний конфлікт роману розвивається на прикладі кількох сімейних пар: Анна − Каренін, Доллі − Облонський, Кіті − Левін. У всіх випадках автор так і не знаходить відповіді на хвилюючі його питання: як живе людина в сім'ї і в суспільстві, чи можна обмежитися тільки рамками сім'ї? У чому секрет людського щастя?

Головна героїня роману, Анна Кареніна—людина розумна та чесна, але її образ пов'язаний з обманом і зрадою. Сенс її життя—власне щастя. Обранцем Анни стає Олексій Вронський – представник петербурзької інтелігенції. Чоловік Анни, високопоставлений чиновник,який на перший погляд видається бездушним і черствим, але насправді здатний до високих почуттів.

Три сюжетні лінії, які складають канву роману мають схожі та відмінні риси. Анна обирає кохання, руйнуючи родину. Дар'я, дружина її брата Степана Облонського, чинить навпаки. Заради щастя і благополуччя дітей пробачає зраду чоловіку. Костянтин Левін, одружившись з молодшою сестрою Дар'ї, Кіті Щербацькою, прагне духовного й чистого шлюбу. Історія одруження Костянтина і Кіті, духовні пошуки Левіна є автобіографічними, оскільки відтворюють епізоди одруження і сімейного життя Льва Миколайовича й Софії Андріївни.

Лев Толстой створює умови, які реабілітують Анну. Вона відкрита, не приховує своїх стосунків з Вронським, прагне добитися розлучення у чоловіка. Проте письменник засуджує її. Розплатою за зраду чоловікові стає самогубство героїні,яке за задумом автора, — вияв Божого суду. Недаремно епіграфом до романа є цитата з біблійної книги «Повторення закону»в церковнослов'янському перекладі: «Мнѣ отмщеніе, и Азъ воздамъ».

Кохання Анни до Вронського, на думку Льва Толстого, — є виявом не високого почуття,а згубної пристрасті. Її символ — люта завірюха, під час якої відбувається освідчення Вронського Анні. Усіх героїв Толстой вводить без попереднього опису і характеристик, в гострих життєвих ситуацій.

Ось таким чином, роман Льва Толстого «Анна Кареніна», став моїм улюбленим романом.

Підготував:

Схожі:

Книжки. На стіні великий портрет А. Олія. Під ним на секретері маленьке погруддя Толстого
Книжки. На стіні — великий портрет А. Олія. Під ним на секретері маленьке погруддя Толстого. Величезний письмовий стіл, захаращений...
Козловська Анна Борисівна

І. Основні принципи творення історії у романі Л. Толстого «Війна і мир» 5
Психологізм як художній засіб розкриття внутрішнього світу літературного персонажа 11
ВПЛИВ РЕКЛАМИ
Автор роботи: Равніст Анна, учениця 11 класу ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 м. Котовська Одеської області
Урок засвоєння нових знань. Методи і прийоми: «розповідь»
Тема уроку: Анна Ахматова. Риси акмеїзму в її творчості. Поема «Реквієм» (пізня поезія Ахматової)
Урок із світової літератури у 10 класі Тема: «Подорож до Ясної Поляни»
Мета: розпочати вивчення біографії Л. М. Толстого, показати своєрідність його життєвого і творчого шляху, допомогти зрозуміти значення...
Анна Ахматова. Життєвий та творчий шлях
...
And the famine: his grandfather was dekulakized, his father fled...
Харкова Льва до Балаклея, і голівний кондуктор був Пархінов, а старший кондуктор був Гнідий, то я сказав, що хочу квитки продавати,...
Наукової роботи з теми «КІМНАТНІ РОСЛИНИ В ОЗЕЛЕНЕННІ ІНТЕР’ЄРІВ ШКІЛ»
Автор: Репка Анна Романівна, учениця 9 класу Новоолександрівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів, наукове відділення- екології...
Зміст навчальної програми Франц Кафка. «Перевтілення». Джеймс Джойс....
Олександр Блок, Анна Ахматова, Сергій Єсенін, Борис Пастернак, Марина Цвєтаєва, Володимир Маяковський
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка