Оформлення досягнень керівника гуртка та учнів


Скачати 34.21 Kb.
Назва Оформлення досягнень керівника гуртка та учнів
Дата 18.12.2013
Розмір 34.21 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи



Оформлення досягнень керівника гуртка та учнів
Із розвитком науково-технічного прогресу є можливість показати професійну діяльність педагога та його особисті якості різнобічно, наглядно та естетично. Оцінити знання уміння, досвід роботи, осо­бисті якості керівника гуртка чи окремого виховання допомагає портфоліо. Є різні види портфоліо:

портфоліо досягнень;

портфоліо тематичний;

портфоліо-презентація;

портфоліо комплексний.

Портфоліо може мати наступну структуру:

Персональний блок (розділ, у якому показується особистість володаря портфоліо, тут також мо­жуть бути розміщені фотографії, резюме, досвід роботи, супроводжувальні листи, інформація про авто­ра, короткий зміст портфоліо).

Колектор — індивідуальна освітня карта (розділ, де зібрані матеріали діагностування, атестації, курсової підготовки, посвідчення, дипломи про освіту, інформація про заклади, де автор навчався).

Робочі матеріали (розділ, у якому господар портфоліо формує банк ідей, створює перспективні плани: програму діяльності, есе, роздуми, збирає корисну інформацію з Інтернету, літератури, вислови філософів, педагогів тощо).

Досягнення, офіційні документи (розділ, де збираються документи, які підтверджують наявність результатів. Це можуть бути дипломи, сертифікати, грамоти, подяки тощо).
Портфоліо досягнень
(розроблено В.В. Дьяченко, методистом Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання)
План портфоліо досягнень керівника гуртка
1. Титульний аркуш — назва управління освіти, якому підпорядковано заклад, назва закладу освіти, назва гуртка та прізвище, ім’я, по батькові керівника гуртка.

2. Візитна картка керівника гуртка містить паспортні дані, адреси та телефони для контакту, ви­значення педагогічної задачі, над якою працює педагог-позашкільник, з чого складається методичний супровід педагогічної задачі (перелік).

3. Матеріали методичного супроводу (приклади планування занять з учнями; адаптація програми профільного гуртка чи розробка авторської програми; розробка тестового контролю знань гурткірців; методичні особливості у роботі керівника гуртка).

4. Інформація про засоби навчання: перелік відеофільмів, діапозитивів, навчальних фільмів, таб­лиць, роздаткового матеріалу, що використовуються під час проведення занять, мультимедійні роз­робки завдань, які виконували учні.

5. Особливості організації роботи з гуртківцями (обґрунтування облаштування навчально- дослідницької ділянки; обґрунтування наявності необхідного обладнання; участь гуртківців у науково- практичних конференціях, конкурсах районного, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів).

6. Матеріали про участь у масових заходах.
План портфоліо досягнень учня
1. Титульний аркуш — назва управління освіти, якому підпорядковано заклад, назва закладу освіти, назва гуртка, прізвище, ім’я, по батькові гуртківця та прізвище, ім’я, по батькові керівника гуртків.

2. Візитна картка гуртківця, яка містить паспортні дані, назву загальноосвітнього та позашкільного навчальних закладів, адреси та телефони для контакту, визначення творчої чи наукової теми, над якою працює учень, особисті завдання (наприклад, участь у самоврядуванні — староста гуртка, лідер групи, яка працювала над певним завданням), науково-дослідна робота особисті завдання, які виконує учень, та завдання його групи, якщо він лідер.

3. Презентація творчих робіт (їхні фотографії) чи науково-дослідних робіт. Відгуки, рецензії на творчі роботи, рекомендації щодо участі у різноманітних заходах.

4. Відзнаки: грамоти, дипломи, листи подяки батькам (чи їхні ксерокопії).

5. Інформація про участь в олімпіадах, конкурсах та інших заходах: самозвіт про участь (якщо не призер, то чому, що необхідно зробити для покращення результативності участі у заході).

6. Рефлексивне портфоліо: залікові роботи (тестування чи контрольні роботи), робота з літературою, статті, малюнки, фото-, відеороботи та презентації.


Схожі:

«Затверджено» Директор ТСШ №29 Ятищук А. В. Наказ № від Посадова інструкція керівника гуртка
Керівник гуртка призначається і звільняється з посади відповідним органом управління освітою за поданням директора школи
Програма математичного гуртка
Основне завдання занять математичного гуртка полягає в тому, щоб, враховуючи інтереси і схильності учнів ознайомити учнів з деякими...
УРОК 46. КОНТРОЛЬ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ. КОНТРОЛЬНА РОБОТА №4
Мета. Здійснити контроль навчальних досягнень учнів з метою перевірки засвоєння учнями теми
Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів з математики
До навчальних досягнень учнів з математики, які безпосередньо підлягають оцінюванню, належать
Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ стуенів №17 Програма гуртка з інформатики
Метою гуртка є формування в учнів цілісного уявлення про глобальному інформаційному просторі і принципах отримання інформації, а...
ШКОЛА МОЛОДОГО КЛАСНОГО КЕРІВНИКА
Організація роботи класного керівника з учителями з профілактики відхилень у поведінці учнів. Мистецтво робити зауваження
Моніторингові дослідження рівня навчальних досягнень учнів з іноземної...
Ні в кого не викликає сумнівів актуальність проведення моніторингових досліджень навчальних досягнень учнів. Це визнано в освітянських...
Орієнтовні вимоги оцінювання навчальних досягнень учнів з
Відповідно до ступеня оволодіння зазначеними знаннями і способами діяльності виокремлюються такі рівні навчальних досягнень школярів...
Уроку: узагальнення та систематизація навчальних досягнень учнів....
Тема уроку. Узагальнення та систематизація знань учнів з теми «Лінійні рівняння з однією змінною»
Методичні рекомендації щодо ведення класного журналу у початковій школі
Основні вимоги та рекомендації щодо оформлення записів у класному журналі для 1-4 класів встановленого зразка зазначено у «Вказівках...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка