ДОПОВІДЬ про проблемні питання в діяльності Ленінського районного відділу та СДПЧ-2 по підсумкам роботи за 2008 рік Товаришу генерал, товариши офіцери!


Скачати 137.27 Kb.
Назва ДОПОВІДЬ про проблемні питання в діяльності Ленінського районного відділу та СДПЧ-2 по підсумкам роботи за 2008 рік Товаришу генерал, товариши офіцери!
Дата 15.06.2013
Розмір 137.27 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи



ДОПОВІДЬ

про проблемні питання в діяльності Ленінського районного відділу та СДПЧ-2

по підсумкам роботи за 2008 рік

Товаришу генерал, товариши офіцери!

З початку 2008 року в Ленінському районі надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру не виникло.

В районі зафіксовано 31 надзвичайна подія, постраждало 19 чоловк, загинуло 8 осіб, в том числі дитина , зростання на 100 процентів (2007 – 4 події).

Протягом року в районі здійснено 420 виїздів по тривозі, з них 144 на пожежі та загорання, що на 7,5% більш ніж за минулий рік, на яких загинуло 5 осіб ( зниження на 37,5 % (2007 – 8 осіб), загальні збитки склали майже 2 млн.270 тис.грн., зростання в 2,5 рази (2007р. – 9007,9 тис.грн.). На об’єктах профілактуємих органами ДПН виникло 13 пожеж з причин необережного поводження с вогнем та порушень правил монтажу та експлуатації електрообладнання. Основну тривогу викликає загорання ринків ( АТ Спорттовари, 2 рази ТОВ «Ринок Торг сервіс), ріст пожеж в житловому секторі 111 проти 100 (ріст на 11%), загибель людей на воді 4 чоловіка, зростання на 400%, та виявлення вибухонебезпечних предметів 6 разів (зростання на 600% )

В 2008 року керівництвом РВ було встановлені тісні відносини з керівниками різних рангів адміністрації, та контролюючих органів району. З початку року було проведено 11 засідань комісій ТЕБ та НС , де було розглянуто 11 питань що стосуються ЦЗ Ленінського району , а також 4 засідань БЖД. Спрямовано 87 інформацій безпосередньо до адміністрації, ленінської прокуратури, щодо обставин які склались у районі. Та надіслано голові адміністрації 16 інформацій різного характеру.

Проведено коригування 21 інструкції взаємодії та взаімоінформування з підприємствами різної форми власності , та відкориговані та узгоджені 7 планів дій органів управління та сил ЦЗ по ліквідації НС.
В Ленінському РВ проводиться робота по здійсненню державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки за 49 потенційно небезпечним об’єктом, що становить 40 % від загальної кількості ПНО м. Миколаєва З 49 об’єктів 42 (85%) є об’єктами підвищеної небезпеки, а 10 (20 %) хімічно – небезпечними.

В районі розроблено 38(77 %) плани локалізації та ліквідації аварій і аварійних ситуацій, що на 7 ПЛАСів більше ніж 2007 року – 31 (81%). На 8 (19%) об’єктах проводиться робота в цьому напрямку.

На 48 об’єктах (98 %) складено паспорт потенційно небезпечного об’єкта та внесено до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів з присвоєнням реєстраційного

На 40 (81 %) об’єктах проведено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання, на 21 (51%) об’єкті розроблено декларації безпеки, ведеться робота по розробці на 19 (49%).
Проблемні питання з цього напрямку залишаються це

- Обладнання об’єктів системами раннього виявлення НС, по якому

Підлягає обладнанню згідно Наказу №288 - 44 об′єкта (АЗС, АГНКС, хімічно-небезпечні об’єкти);

Вже ккладені договори, погоджені технічні завдання- 3 об′єкта (ВАТ «Фрост», ТОВ «Аврора-Фрут», СуК «Зоря»);

Погоджені графіки обладнання - 5 об′єктів ( 2 АЗС ПІІ «Лукойл-Україна», АЗС ВАТ «УкрНафта», 2 АЗС ТзОВ ТД «Континуум-Галичина»

На стадії заключення договору – 2 об′єкта (ФГ «Владам», ЗАТ «Лакталіс-Україна»)

- Заключення договорів на обслуговування АРС:

  • 23 об’єкта Ленінського району підлягають обов’язковому та постійному обслугогуванню державними аварійно-рятувальними службами. На 11 об’єктах укладений договір на обслуговування, не задовільно робота в даному напрямку проводиться керівниками 6 об’єктів


Виходячи з вище переліченого необхідно:

  • організувати роботу по подальшому проведенню ідентифікації, декларування, паспортизації та страхування ОПН та ПНО, по укладанню договорів на обладнання системами раннього виявлення НС.

  • посилити контроль за розробкою планів локалізації, ліквідацій аварій та аварійних ситуацій, декларацій безпеки;

  • організувати подальшу роботу по укладанню договорів на постійне та обов’язкове обслуговування об’єктів Ленінського району державними аварійно-рятувальними службами.


Щодо організація служби, реагування на НС та стан цивільного захисту то станом станом на 26 грудня 2008 року в Ленінському районі м. Миколаєва налічується 80 захисних споруд загальною місткістю 88455 чоловік та площею 20,595 кв.м., також додатково підготовлено 155 підвальних приміщення, отже забезпеченість населення району ЗС складає 81% (в районі мешкає 142,4 тис. осіб), але стан захисних споруд в районі оцінено як «не готові». Стан сховища, яке знаходиться на балансі РВ оцінюється, як «обмежено готова». Також не своєчасно виконуються графіки складання, коригування ОП та карток пожежегасіння (усього 337 планов та карток 53 П 280 к).

В Ленінському районі існують зони можливого підтоплення пос. Горького площею 96 га, де знаходиться 192 приватних житлових будинків, та 12 багатоповерхівок, кількість населення нараховується 2780 чоловік, та район Казарського, площею 30га, де знаходиться 14 приватних житлових будинків, кількість населення нараховується 50 чоловік. Всього площа 126 га, будинків 218, населення 2850 чоловік. За 2008 рік підтоплень зафіксовано не було.

Також проведено операція «Водоймище».

Згідно розпорядження Миколаївського міського голови на території Ленінського району відсутні місця масового відпочинку людей на водних об’єктах. Але існує земельна ділянка біля водної акваторії за адресою вул. Космонавтів,1, площею 27401 кв. м., де можливий вихід людей до водної акваторій району, яка передана в користування ДП «НВКГ «Зоря-Машпроект», яка виконує заходи по запобіганню загибелі людей на воді. Згідно спільних засідань в поточному році на станції було введено в штат 2 матроса водолаза рятівника. Територія обладнана попереджувальними знаками та плакатами про заборону купання та виходу на лід. Але в 2008 році на воді загинуло 4 особи.

Для поліпшення ціх напрямків роботи необхідно:


  1. Здійснювати жорсткий контроль за своєчасним та якісним коригуванням документації оперативного реагування з боку керівництва підрозділу. По випадках несвоєчасного коригування проводити службові розслідування з застосуванням заходів дисциплінарної відповідальності до винних осіб.

  2. Забов´язати керівників підприємств скласти плани дій по підтримці наявного фонду Захисних споруд, готовності до використання за призначенням, та забезпечити їх виконання в встановлені терміни;

  3. Керівників підприємств видати накази з призначення відповідальних осіб за своєчасне обслуговування і підтримку у робочому стані систем ЗС.

  4. Проконтролювати питання виділення коштів на утримання ЗС, комплектування інструментом і приладдям, придбання фільтрів;

5 . Встановити суворий контроль за проведенням разясьнювальної роботи серед населення щодо правил поведінки біля води та під час рибної ловлі.

Що касається організації служби в підрозділі то

Необхідним вважаю

  1. Встановити суворий контроль за якістю проведення занять по ГДЗС з особовим складом караулів, не допускати випадків формалізму в їх проведенні.

  2. Підтримка наявної бойової техніки в справному стані.


Агітаційно-масова робота

Згідно з розрахунком в Ленінському районі заплановано встановлення 11-ти бігбордів та 2 сітілайтів. На даний час встановлено 11 бігбордів (1-двосторонній), та 4 сіті-лайти. Проводиться подальша робота по встановленню власних конструкцій рекламо носіїв та взяття їх на баланс.

Було проведено роботу по підготовці бігбордів для розміщення соціальної реклами.

Заключні договори про співпрацю на розміщення соціальної реклами з безпечної життєдіяльності з ТОВ «НК Альфа-Нафта», ТОВ «Сігма-Спорт-Інвест», ТОВ ТД «Континіум-Галичина», ДП «БигБорд». Поклейка постерів виконана на початку грудня 2008 року.

На 2-х розташованих на території району радіостанціях, таких як «Люкс-FM», та «Мелодія» транслюються аудіоролики.
Довідка

щодо створення та страхування ДПД на об’єктах Ленінського району

На протязі першого кварталу 2008 року проводилась робота по створенню на об’єктах Ленінського району, в тому числі на об’єктах підвищеної небезпеки добровільних пожежних дружин.

Так в результаті проведеної роботи з 34 об’єктів (20 (58%)ОПН) на 18(52%) об’єктах створені ДПД:

Застраховано з 34 лише 11( 32%) об’єктах ДПД.
Також незадовільна робота проводилась по зароблянню коштів.

З початку 2008 р. заключено 534 договорів на суму 122461, 77 грн. Перераховано по 442 договорам на суму 109940, 11 грн. (виконано на 73%) (закл. 8 довгострокових договорів)
ПЕРСПЕКТИВНИМИ НАПРЯМКАМИ ДІЯЛЬНОСТІ на 2009 рік ВВАЖАЮ


  1. Налагодження чіткої та плідної взаємодії з органами влади.

  2. Контроль за діяльностю органів ДПН та техногенної інспекції в частині. Додержання вимог законності та недопущення корупції серед начальствуючего та особового складу райввіділа.

  3. Контроль за протипожежним станом об’єктів з масовим перебуванням людей, багатоповерхівок та стихійному розростанню ринків.

  4. Обладнання об’єктів системами раннього виявлення НС ( підлягає 44 об’єкта, погоджені графіки на 5 об’єктах, на стадії заключення договору – 2 об’єкта)

  5. Організувати подальшу роботу по укладанню договорів на постійне та обов’язкове обслуговування об’єктів Ленінського району державними аварійно-рятувальними службами

  6. Проведення ідентифікації, декларування, паспортизації та страхування ОПН та ПНО.

  7. Недопущення розривів договорів з об‘єктами по наданню платних послуг. Збільшення кількості даних договорів. Активізація заробляння коштів за рахунок перевірки зовнішніх вододжерел та вдосконалення роботи щодо питань протипожежного водопостачання (усього 634 ПГ, з них вул. 443 неспр. 52 та отремонт. 44, 2 принятіх, та 191 обєктових неспр.21 та прийнятих 7)

  8. Проведення кадрово виховної та психопрофілактичної работи серед особового скаду, якісний відбір кандидатів на службу та навчання ( некомплект 3 чоловіка к.в., та 2 водія)

  9. Проведення господарських робіт в підрозділі (згідно планів до підготовки до проведення семінару), виконання комплексу заходів щодо збереження енергоресурсів, та піддержання боєвої техніки в справному стані.







Відомість про використання прав наданих

органу Державного пожежного нагляду Ленінського РВ ГУ МНС

з 01.01.2008 по 25.12.2008


Райони

Кількість інспекторів

Скл. адмін. протоколів

Скл. адмін. проток., ст. 175, 188-8

Накладено грошових штрафів

По ст. 164

По ст. 183

Сума

Винесено ГДІ

Письмових попереджень

Розглянуто гром. орг. та слідствами

Усних зауважень

Напрвлено до ДВС

Утримано штрафів

Процент утримання

Всього

Проток. на 1 інспек.

На посад. осіб

по ст. 188-8

Всього

Через ВДВС

Всього

На посадових осіб

кіл.

кіл.

кіл

сума

кіл

сума

кіл

сума

%

кіл

сума

кіл

кіл

сума

кіл

сума

кіл

кіл

кіл

кіл

сума

кіл

сума

кіл

сума

%

Ленінський

5

147

132

125

6345

26,4

125

6345

77

4199

53

77

4199

14

1

3080

36

1923

5




2

1

51

119

6089







95


Пожежі та загорання з 01.01.2008 по 25.12.2008


Район

Пожежі та загорання

На обєктах

В житлі

Прямий збиток (тис. грн.)

Загинуло

Причини пожеж

всього

у т. ч. дітей

Необережне поводження з вогнем

НППБ електрообладнання

НППБ печей

Дитячі пустощі з вогнем

Підпали

поточний

минулий

+

- %

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+

-

%

поточний

минулий

+- в %

поточний

минулий

+- в %

поточний

минулий

+- в %

Ленінський

144

141

+

2

14

20

-30

123

114

+

8

2226

1103

+

1

0

5

6

8

-

25

0

0

0

80

98

+

22

44

28

+

64

0

2

-

1

0

0

1

0

+

1

0

0

7

2

+

2

5

0

Схожі:

ДОПОВІДЬ НА ПІДСУМКОВУ НАРАДУ З НАЧАЛЬНИЦЬКИМ СКЛАДОМ ЦЕНТРАЛЬНОГО...
Про основні проблемні питання в організаційно-управлінській діяльності підрозділу, приоритетні завдання підрозділу на 2008 рік
Доповідь начальника Заводського РВ Мазур В. А. «Про основні проблемні...
Заводського РВ Мазур В. А. «Про основні проблемні питання в організаційно-управлінській діяльності підрозділу, пріоритетні завдання...
Доповідь начальника Ленінського РВ Мокренка В. В. «Про підсумки роботи...
...
Доповідь начальника СДПЧ-2 Ленінського району про стан роботи щодо...

Доповідь начальника Ленінського РВ Мокренко В. В. «Про підсумки роботи...
...
Доповідь начальника Ленінського РВ «Про підсумки роботи РВ»
З боку керівників підрозділу встановлений контроль за виконанням планів робіт, про що в них робляться відмітки, але в графі “відмітка...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Новоушицького районного відділу ГУ МНС України, Новоушицького районного відділу внутрішніх справ, приписів Новоушицької районної...
ПОЛОЖЕННЯ ПРО БІБЛІОТЕКУ МЕТОДИЧНОГО КАБІНЕТУ РАЙОННОГО (МІСЬКОГО) ВІДДІЛУ ОСВІТИ
Положення визначає рівень базових вимог до бібліотеки (бібліотечно-інформаційного центру) методичного кабінету районного (міського)...
ПЛАН роботи Жовтневого районного відділу УМНС України в Миколаївській...
Виконання заходів передбачених оглядом службової діяльності ТУ МНС за 1-й квартал 2012р
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА НАУКОВО-ДОСЛІДНА...
Тараса Шевченка: підсумки за 2007 рік і завдання на 2008 рік заслухана на засіданні Комісії Вченої ради з організації наукової роботи...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка