САМОСТІЙНА РОБОТА №10


Скачати 53.13 Kb.
Назва САМОСТІЙНА РОБОТА №10
Дата 12.04.2013
Розмір 53.13 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
САМОСТІЙНА РОБОТА № 10

НАЛАШТУВАННЯ МАКЕТУ

1. Створення публікації на основі шаблону

· Створіть публікацію на основі шаблону. Для цього спочатку набудуйте глобальне умовчання програми у вікні Установки (Файл - Установки) і умовчання меню відповідно до ваших переваг і особливостей публікації. Якщо ви задасте умовчання РМ у відсутність відкритих файлів, то дія їх пошириться на всі згодом створювані публікації (глобальні умовчання). Якщо ж спочатку буде створений документ, а потім задані умовчання для нього, то вони діятимуть лише на даний документ (локальні умовчання).

· Для створення нової публікації ви можете скористатися готовими шаблонами з палітри Templates (Шаблони). За умовчанням ця палітра вже відкрита при завантаженні програми.

· Для того, щоб створити публікацію на базі шаблону, виберіть відповідний шаблон з палітри (Вікно - палітри, що Підключаються, - Шаблони) і зробіть подвійне клацання на нім або клацніть на кнопці Створити публікацію. Після цього буде створена нова безіменна публікація, що містить всі елементи вибраного шаблону. Після створення нової публікації збережете її під потрібним ім'ям.

· При виборі команди Файлу - Новий відкриється діалогове вікно Параметри документа. Вивчите його. Набудуйте для макету майбутньої публікації розмір полів (Поля) і стиль нумерації (Файл - Параметри документа - Номери - Нумерація сторінок).

2. Автоматичне налаштування макету

· Вживання режиму автоматичного налаштування макету допомагає змінити структуру окремих сторінок або цілої публікації - розмір полів, формат і орієнтацію сторінок, число колонок і так далі значно швидше, ніж просто уручну. У режимі автоматичного налаштування передбачена корекція розташування і розмірів текстових і графічних об'єктів відповідно до нових параметрів сторінок або документа. Базовою характеристикою при налаштуванні для РМ є відносне положення тих, що направляють і кордонів колонок на сторінці. Положення об'єктів на сторінці публікації обчислюється програмою відносно модульної сітки, що складається з тих, що направляють, кордонів колонок, полів і меж сторінки.

· Визначите параметри налаштування макету (Файл - Установки - Налаштування макету). Вивчите діалогове вікно, що відкрилося.

· Створіть публікацію, використовуючи засоби малювання, імпортований зв'язаний текст, графіку. Зміните орієнтацію сторінки і ширину полий публікації з допомогою Файл - Параметри документа. Для зміни ширини колонки або средника (проміжку між колонками), а також кількості колонок скористайтеся командою Макетом - Кордони колонок.

3. Модульна сітка документа

· Модульна сітка будь-якої сторінки РМ будується з трьох типів допоміжних ліній (кордони полів, кордони колонок, що направляють), які відображуються лише в режимі Макет.

· Встановите кордони полів у вікні Параметри документа в меню Файл.

· Встановите кордони колонок (Макет - Кордони колонок). Зміните число колонок і відстань між колонками. Набудуйте макет відповідно до змін, для чого встановите прапорець Налаштування макету.

· Встановите ті, що направляють. Це можна зробити уручну або за допомогою доповнення Модульна сітка (Сервіс - Додаткові - Модульна сітка). Після чого закріпите їх, використовуючи команду Перегляд - Закріпити що направляють.

· Після того, як повністю визначилися положення всіх допоміжних ліній, можна приступати до розміщення стандартних елементів на сторінці-шаблоні. Лінійка і колонтитул розміщуються у верхній частині всіх сторінок публікації, і їх введення до складу сторінки-шаблону економить багато часу і дозволяє забезпечити одноманітність. Розміщувані на сторінці-шаблоні колонтитули технічно є звичайним текстовим матеріалом. Побудуйте на сторінці-шаблоні текстовий блок. Встановите усередині текстового блоку точку вставки і натискуйте комбінацію клавіш <Ctrl> + <Shift> + <3> - в тексті з'явиться символ колонцифры.

4. Шаблон-сторінки

· У будь-якому документі є елементи, що повторюються від сторінки до сторінки. До таких елементів, наприклад, відносяться кордони полів і колонок, сітка тих, що направляють, колонтитули, графічні елементи, що повторюються. Елементи, що повторюються, мають бути винесені на шаблон-сторінку, цим економиться значна частина часу і досягається точне розміщення об'єктів, що повторюються, від сторінки до сторінки. Об'єкти, розміщені на шаблон-сторінці, відображуватимуться на кожній сторінці публікації, якщо не заборонити їх відображення за допомогою команди Перегляду - Показати елементи шаблону.

· Створіть основну шаблон-сторінку, організовується вона автоматично при створенні нового документа. Задайте цьому шаблону атрибути в діалоговому вікні Параметри документа. У поточній публікації створіть додаткову шаблон-сторінку. Для створення і редагування сторінок-шаблонів використовуйте діалогові вікна Параметри сторінки-шаблону і Нова сторінка-шаблон. Аби відкрити це діалогове вікно для нової сторінки-шаблону, виберіть в меню Палітри шаблонів команду Нова сторінка-шаблон або двічі клацніть на рядку палітри [Без шаблону]. Для створення нового шаблону можна також клацнути на піктограмі внизу палітри, що змальовує чистий аркуш паперу. На екрані розкриється діалогове вікно, за допомогою якого можна виконати всі основні дії із створення сторінки-шаблону. Після завдання основних характеристик шаблон-сторінки в діалоговому вікні клацніть на кнопці ОК. РМ автоматично відкриє для редагування знов створену сторінку-шаблон, аби ви відразу могли ввести потрібні елементи і створити модульну сітку. Відредагувати шаблон можна і згодом, безпосередньо перейшовши на сторінку-шаблон і виконавши на ній всі необхідні дії. При необхідності можна відредагувати основні параметри шаблону, задані в діалоговому вікні Параметри сторінки-шаблону. Для цього виберіть потрібний шаблон в палітрі і двічі клацніть мишею на відповідному рядку (або один раз натискуйте клавішу ).

· Побудуйте нову сторінку-шаблон на основі раніше підготовленою сторінки-шаблону. Для цього виберіть вихідний шаблон, а потім перейдіть в меню палітри і задайте команду Створити копію <�ім'я шаблону>. Такий прийом дуже зручний для швидкого створення варіанту сторінки-шаблону.

· Спробуйте створити сторінку-шаблон із сторінки публікації - для цього служить команда меню палітри Зберегти сторінку як. Це дуже зручно, якщо, наприклад, ви вдало скомпоновали сторінку публікації уручну і хочете розповсюдити її модульну сітку і інші елементи на інші сторінки публікації. Закінчите компоновку сторінки, потім виберіть команду Зберегти сторінку як і задайте ім'я для нового шаблону.

· Для видалення шаблону скористайтеся командою меню палітри шаблонів Видалити <�ім'я шаблону>, або просто перетягнете рядок з шаблоном, що видаляється, до зображення сміттєвої корзини внизу палітри. При видаленні шаблону із сторінок зникають всі графічні елементи шаблону. Перший рядок списку шаблонів в палітрі [Без шаблону] застосовується для відміни дії яких-небудь шаблонів на поточну сторінку. Для того, щоб сторінка перестала відповідати шаблону, виконаєте клацання миші на рядку [Без шаблону] списку палітри. Елементи шаблону будуть видалені із сторінки.

Схожі:

Уроку: узагальнити та систематизувати знання про типи мовлення опис
Методи і прийоми: бесіда, метод передбачення, гронування, робота в парах, творча робота, самостійна робота
Самостійна робота (реферат)
Самостійна робота (реферат) готується за допомогою текстового процесору MS WORD 2010 у вигляді файлу типу. DOCX та за допомогою процесору...
Уроку з предмету «Людина і світ» на тему: «Молодіжна субкультура в сучасній Україні»
Робота гуртка в рамках проекту "Самостійна робота учнів як форма організації навчання"
УРОК 47 Тема: Практична робота на побудову та вимірювання кутів (Самостійна робота №12.)
ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ І ВЕЛИЧИНИ ТЕМА ТОЧКА. ПРЯМА. ВІДРІЗОК. ПРОМІНЬ. ЛАМАНА. КУТ
Самостійна робота Політична карта світу

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
Самостійна робота над курсом передбачає послідовне вивчення зазначених тем семінарів
Лекції
Під час засвоєння курсу передбачається систематична самостійна робота студентів за комп’ютерами
САМОСТІЙНА РОБОТА №5
Відкрийте файл текст1 лр5, що містить декілька зв'язаних між собою текстових блоків
1. Початок зоряного шляху
Орієнтовні скорочення ПЗ – практичне завдання, СПР – самостійна пошукова робота, ХП – художній проект
Самостійна робота №10 Прямокутний паралелепіпед і його об'єм Варіант 1
Обчислити об'єм прямокутного паралелепіпеда, виміри якого дорів­нюють 25 м, 42 м і 16 м
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка