САМОСТІЙНА РОБОТА №4


Скачати 49.26 Kb.
Назва САМОСТІЙНА РОБОТА №4
Дата 12.04.2013
Розмір 49.26 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
САМОСТІЙНА РОБОТА № 4

ГЛОБАЛЬНЕ ФОРМАТУВАННЯ

1. Вибір стилю

- Створіть публікацію, текст якої складається із заголовка і декількох абзаців.

- Задайте стиль Заголовок до заголовка тексту. Для чого встановите точку введення в межах заголовка і виберіть стиль Заголовок із списку Стиль меню Текст.

- Оформите абзаци тексту, що все залишилися, стилем Основний текст, для чого виділите абзаци і виберіть стиль Основний текст в палітрі, що Управляє.

- По черзі оформите всіма можливими стилями різні абзаци тексту, вибираючи їх в палітрі Стиль (меню Вікно команда Показати стилі).
2. Можливості поєднання глобального і локального форматування

- Виберіть стиль для першого абзацу тексту Без стилю. Зміните зображення деяких слів в цьому абзаці (наприклад, встановите напівжирне, курсивне і підкреслене зображення). Поверніться до стилю Normal для першого абзацу. Звернете увагу, що встановлені вами параметри локального форматування не змінилися.

- Спробуйте застосувати до цього абзацу інші можливі стилі. Звернете увагу, що якщо вживаний вами стиль містить в собі ті елементи форматування, які ви вже застосували локально, то, оскільки виникає ефект повторного форматування символів, даний атрибут відміняється.
3. Створення нового стилю

Створіть текст з декількох абзаців. Оформите абзаци різними, створеними вами, стилями.

- Для створення власного стилю відкрийте діалогове вікно Визначити стилі з меню Текст.

- Натискуйте кнопку Новий (кнопка створення нового стилю). У діалоговому вікні, що відкрилося, Опис стилю в порожньому рядку введення Ім'я наберіть назва нового стилю, наприклад Мій новий стиль 1, а потім визначите атрибути створюваного стилю: у полі Заснований на виберіть Без стилю, В полі Наступний - Той же стиль, клацніть по кнопці Шрифту і у вікні, що відкрилося, Параметри шрифту встановите: Гарнітуру Times New Roman Cyr, Кегль - 30 пт, Інтерліньяж - 30 пт, Ширіна символів - норм., Колір - Green, Відтінок - 80 %, Зображення - напівжирне, курсив, Позиція - Нормальний, Регістр - Капітелі, Трекінг - Рідкий, Символи - Довільно. Зайдіть в опцію Інші і встановите Розмір капітелей - 100% від кегля. Натискує кнопку Та поверніться у вікно Опис стилю. Натискуйте кнопку Абзац і встановите параметри форматування абзацу в створюваному стилі: Відступ зліва - 0, Абзацний - 10, Виключення - по формату. Натискуйте кнопку ТА і проглянете опис заданих вами атрибутів форматування для створюваного стилю . Натискуйте кнопку Так, стиль застосується до вашого тексту.

- Використовуючи можливості редагування, зміните створений стиль, для чого вибравши у вікні Визначити стилі, створений вами стиль (Мій новий стиль1), натискуйте кнопку Редагувати і у вікні Опис стилю внесіть зміни (Наприклад, зміните гарнітуру, кегль, зображення, колір і так далі).

- Створіть ще два стилі Мій новий стиль 2 і Мій новий стиль 3, встановивши для створюваних стилів свої параметри. Застосуєте їх до різних абзаців вашої публікації.
4. Швидке створення стилю за допомогою палітри, що управляє

Відформатуйте абзац локально з тими значеннями атрибутів, які ви б хотіли побачити в новому стилі.

- Переведіть фокус введення на рядок стилів палітри, що управляє, і введіть назву для нового стилю (Наприклад, Мій новий стиль 4). Виберіть інструмент Текст в палітрі, що управляє, натискуйте кнопку Так, аби додати новий стиль.

- Переведіть фокус введення назад в головне вікно PageMaker. Новий стиль автоматично привласнюється виділеному абзацу.
5. Злиття двох стилів

Виробіть злиття створених вами стилів: об'єднаєте Мій новий стиль 1 і Мій новий стиль 4.

- При злитті стилів вкажіть, який з них визначатиме атрибути абзацу після злиття (буде домінуючим), наприклад це буде Мій новий стиль 1. Відкрийте вікно редагування для домінуючого стилю. У рядку імені зітріть його назву і введіть назву стилю, який має з ним злитися (пригнічуваний), - Мій новий стиль 4. Клацніть на кнопку ТАК. Програма запитає підтвердження ваших дій, відкривши відповідне вікно. Описувана операція не обратима. Якщо ви уверенны в своїх діях клацніть на кнопці Так. Редактіруєми (домінуючий) стиль отримає нове ім'я, а пригнічуваний зникне зовсім: всі абзаци, ним що відформатували, приймуть домінуючий стиль.
6. Імпорт стилів

Імпортуйте, створені в цій роботі стилі, в публікації створені раніше або в нову публікацію.

- Для цього відкрийте стару (або створіть нову) публікацію.

- У вікні Визначити стилі клацніть по кнопці Імпортувати.

- У стандартному системному вікні виберіть потрібну публікацію (публікацію, де ви створили свої стилі) і клацніть на кнопці Відкрити. PageMaker запитає, чи потрібно копіювати стилі поверх тих, що існують в публікації. Якщо ви відповісте Так, то весь каталог стилів з вибраного файлу буде скопійований в поточну публікацію, причому при збігу імені станеться злиття стилів і стиль, що імпортується, стане домінуючим. Стилі з унікальним ім'ям просто додадуться до списку стилів даного документа.

- Імпортуйте стилі і переконаєтеся, що створені вами стилі з'явилися в старій (або новою) публікації.
7. Робота з бібліотекою стилів

Якщо створений стиль виявився вдалим його можна зберегти в бібліотеці стилів. Збережете два найвдаліше створених вами стилю в бібліотеці. Для збереження стилю як елемент бібліотеки:

- Створіть порожній текстовий блок, наберіть в нім ім'я і коротку характеристику вибраного стилю. Відформатуйте абзац, що вийшов, цим стилем.

- Відкрийте палітру бібліотеки (меню Вікно - Додаткові палітри - Показати бібліотеку).

- Виберіть команду Нова бібліотека з меню палітри (кнопка із стрілкою в правому кутку палітри). У діалоговому вікні, що відкрилося, задайте ім'я для нової бібліотеки і теку для її зберігання. Натискуйте кнопку Зберегти.

- Інструментом Стрільця виберіть створений текстовий блок і клацніть по кнопці із знаком плюс в нижній частині палітри бібліотеки. Мініатюра із зображенням вибраного фрагмента з'явиться у вікні палітри.

- Зробіть подвійне клацання по мініатюрі, що з'явилася. У діалоговому вікні інформація про об'єкт задайте ім'я об'єкту, опис і ключові слова, які необхідні надалі для пошуку в бібліотеці.

Схожі:

Уроку: узагальнити та систематизувати знання про типи мовлення опис
Методи і прийоми: бесіда, метод передбачення, гронування, робота в парах, творча робота, самостійна робота
Самостійна робота (реферат)
Самостійна робота (реферат) готується за допомогою текстового процесору MS WORD 2010 у вигляді файлу типу. DOCX та за допомогою процесору...
Уроку з предмету «Людина і світ» на тему: «Молодіжна субкультура в сучасній Україні»
Робота гуртка в рамках проекту "Самостійна робота учнів як форма організації навчання"
УРОК 47 Тема: Практична робота на побудову та вимірювання кутів (Самостійна робота №12.)
ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ І ВЕЛИЧИНИ ТЕМА ТОЧКА. ПРЯМА. ВІДРІЗОК. ПРОМІНЬ. ЛАМАНА. КУТ
Самостійна робота Політична карта світу

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
Самостійна робота над курсом передбачає послідовне вивчення зазначених тем семінарів
Лекції
Під час засвоєння курсу передбачається систематична самостійна робота студентів за комп’ютерами
САМОСТІЙНА РОБОТА №5
Відкрийте файл текст1 лр5, що містить декілька зв'язаних між собою текстових блоків
1. Початок зоряного шляху
Орієнтовні скорочення ПЗ – практичне завдання, СПР – самостійна пошукова робота, ХП – художній проект
Самостійна робота №10 Прямокутний паралелепіпед і його об'єм Варіант 1
Обчислити об'єм прямокутного паралелепіпеда, виміри якого дорів­нюють 25 м, 42 м і 16 м
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка