МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЗАТВЕРДЖУЮ


Скачати 34.31 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЗАТВЕРДЖУЮ
Дата 27.03.2013
Розмір 34.31 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАТВЕРДЖУЮ
Ректор ___________В.С. Пономаренко


.

ПРОГРАМА
ВСТУПНОГО ІСПИТУ ЗА ФАХОМ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ,

ЯКІ ВСТУПАЮТЬ ДО МАГІСТРАТУРИ

за спеціальностями 8.05150102 «Технології електронних мудьтимедійних видань», 8.05150103 «Комп'ютеризовані технології та системи видавничо-поліграфічних виробництв»

Харків, 2011



Програма

вступних іспитів до магістратури

для спеціальностей 8.05150102 «Технології електронних мудьтимедійних видань», 8.05150103 «Комп'ютеризовані технології та системи видавничо-поліграфічних виробництв»
Мультимедийні видання (типографіка)

Системи класифікації електронних видань. Особливості представлення мультимедійної інформації. Перелік форматів представлення текстових блоків мультимедійних видань. Характеристика форматів представлення аудіофайлів. Основні принципи розробки мультимедіа. Типова процедура здачі замовнику результату проектування мультимедійного видання. Системи виміру шрифтів і набірних матеріалів. Професійні найменування кеглів різного розміру. Вимоги типографіки до видань залежно від їх жанру. Основні характеристики шрифтів. Обмеження в екранній типографіці.


Видавнича справа і технічне редагування

Поняття "автор", "замовник", "видання", "видавець", "видавництво", "видавнича організація", "видавнича продукція". Нормативно-правова база видавничої справи в Україні. Провідні вітчизняні періодичні видання з видавничої справи і редагування. Провідні закордонні періодичні видання з видавничої справи і редагування. Етапи роботи видавництва з автором. Види видань за цільовим призначенням. Розробка видавничої програми. Видо-типологічний склад видань. Тенденції сучасного світового книговидавничого ринку. Світові тенденції розвитку електронних видань.
Інформатика та комп'ютерна техніка

Поняття інформації і економічної інформації. Технологія використання довідкової системи Windows. Види антивірусних програм і заходи запобігання від комп'ютерних вірусів. Можливості автофільтра і розширеного фільтра Excel. Організація обчислень в Excel і Access. Програми обслуговування магнітних дисків. Основні засоби редагування форм. Функції BIOS Setup. Показники, що характеризують роботу монітора і відеоадаптера. Якісні характеристики монітора. Рекомендації по використанню форматів doc, rtf, pdf. Файлова система. Відмінність графічних інтерфейсів KDE і Windows.

Додрукарське опрацювання інформації

Способи отримання відомостей про програму InDesign. Особливості роботи в InDesign. Механізм управління кольором. ICC-профіль. Порівняльна характеристика векторної та растрової графіки. Макет та модульна сітка. Призначення лінійок, напрямних та сітки. Класифікація стилів. Зв’язки та їх призначення. Тонова та кольорова корекція. Етапи створення 3D світу. Методи використання текстур. Процедура візуалізації. Сплайн. Модифікатори топології сітки. Процес роботи із сітковими підоб’єктами. Процес згладжування поверхні в багатограннику, що редагується. Настройка текстурних карт.
Комп’ютерні мережі

Цілі створення комп'ютерних мереж. Intranet-технології. Телекомунікаційні мережі. Основні топології мережі. Алгоритм взаємодії (протокол) комп'ютера і принтера. Процес установки мережного і локального принтера. Можливості і переваги електронної пошти. Призначення і взаємодія серверів POP3, SMTP. MAC-адреса. Класи ІР-адрес. Модель взаємодії відкритих систем. Методи підвищення надійності роботи мережі. Методи захисту інформації. Критерії, за якими можна класифікувати погрози.
Основи композиції та дизайну

Поняття "дизайн". Системна сутність дизайну. Основні напрямки дизайнерської діяльності. Основні напрямки графічного дизайну. Основні композиційні принципи. Основні гармонійні колірні схеми. Порівняльна характеристика основних класів гарнітур шрифту. Основні етапи сприйняття людиною візуальної інформації. Графічний фірмовий стиль. Створення мультимедійної презентації. види веб-сайтів. Задачі, фактори та види книжкового дизайну.

Завідувач кафедри

комп’ютерних систем і технологій, проф. Пушкар О.І.

Харків 2011

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКИЙ...

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКИЙ...
Стьюдента, Фішера. Поняття про виробничу функцію та функції виробничих витрат. Виробнича функція Кобба-Дугласа, її характеристики...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ХАРКІВСЬКИЙ...
Структурне проектування. Об’єктний аналіз. Об’єктна декомпозиція предметної області. Особливості об’єктно-орієнтованого проектування....
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Харківський...
Тема ВІТЧИЗНЯНАТРАДИЦІЯ В ЕКОЛОГІЇ: МЕТОДОЛОГІЧНІ І КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПІЗНАННЯ БІОСФЕРИ
Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ ТА СПОРТУ України
РОЗРОБЛЕНО ТА ВНЕСЕНО: Київський національний торговельно-економічний університет
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ...
«МЕДИКО-БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ» для випускників заочної форми навчання
Міністерство освіти та науки, молоді і спорту України Національний...
Азімов, А. Я, робот : науково-фантастичні оповідання : для середнього та старшого шкільного віку : пер з англ. – К. Веселка, 1987....
Турпак Т. Г., ас. Корольова О.І
Міністерство освгги і науки, молоді та спорту України Національний транспортний університет Кафедра «фінанси, облік і аудит»
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ Національний...
Господарське право України. Програма курсу та методичні вказівки до виконання контрольних робіт для студентів заочної форми напряму...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка