|
Скачати 116.48 Kb.
|
![]() ТЕМА ![]() ![]()
Тісторозкачувальна машина «Єкомат» призначена для розкачування дріжджового та шарового тіста ![]() Технічна характеристика: Товщина розкачування 0,5-45 мм діаметр валків 84 мм довжина валків 660 мм ширина столу 650 мм ширина стрічки 635 мм швидкість стрічки 60 см/сек ![]() Робоча камера – горизонтальний стіл прямокутної форми, на якому здійснюють зворотно – поступовий рух дві транспортерні стрічки; ![]() Робочі деталі – два розкочувальних валки, які здійснюють обертальний рух навколо своєї осі (мають реверс).
![]() Рукояткою встановлюється зазор між валіннями. За допомогою обмежувача кінцева товщина встановлюється точно на потрібну величину. Зазор між валяннями можна регулювати в межах від 0,5 до 45 мм. ![]() Запобіжні грати з блокуючим пристроєм - мікроперемикач здійснює автоматичне блокування. ПЕРЕВАГИ ТІСТОРОЗКАЧУВАЛЬНОЇ МАШИНИ:
Якість розкачування досягається за рахунок:
![]() Правила експлуатації та безпека роботи
електроблокування (при підйомі запобіжника решітки ![]() ходу.
рукояткою.
![]()
![]()
Виберіть вірний, на Ваш погляд, варіант відповіді: 1. Робочі валки тісторозкачувальної машини при роботі здійснюють рух: а) обертальний з різними швидкостями і в протилежних напрямках; б) зворотно-поступовий; в) обертальний з однаковими швидкостями і назустріч один одному. 2. Для чого призначене автоматичне електроблокування в машині: а) для захисту електродвигуна від перевантажень; б) для захисту оператора від механічної травми рук; в) для захисту передач від пошкодження? 3. Регулювання товщини розкачування тіста здійснюють: а) під час роботи машини за допомогою маховика; б) після зупинки електродвигуна за допомогою маховика; в) рукояткою під час роботи машини. 4. Товщина розкачування тіста регулюється в межах: а) від 0,4 до 4,5 мм; б) від 10 до 0 мм; в) від 50 до 0 мм. 5. Чому перед завантаженням в робочу камеру тісто необхідно розкачати вручну до товщини 60… 70 мм: а) щоб не викликати перевантаження електродвигуна; б) тому що машина не увімкнеться? в) тому що не буде забезпечуватись рівномірне розкачування. 6. Норма завантаження тіста в машину: а) 30 кг; б) 1…2 кг; в) 8 - 10 кг. 7. Призначення запобіжної решітки в машині: а) для захисту рук від потрапляння під робочі валки; б) для захисту ланцюгової передачі від поломки; в) для захисту валків від потрапляння сторонніх предметів. ![]() ТЕМА ![]() ![]()
Тістомісильна машина призначена для високоякісного замішування різних видів тіста: дріжджового, прісного, піскового, шарового та інших. ![]() Технічна характеристика: Продуктивність кг/година 80 - 100 Об’єм діжі, л 100 Час замісу, хв. 5-8 ![]() Робоча камера - незнімна діжа ємністю 100 літрів. Діжа має циліндрову форму, виготовлену з неіржавіючої сталі. ![]() Опори, регулюючі машину по висоті
![]() Робочий орган - спіралеподібний місильний орган. Така конструкція важеля захоплює весь простір діжі (від стінок до середини), забезпечує інтенсивність замісу тіста, якісно замішує різну кількість тіста. ![]() Захисна кришка. У кришці є отвори для додавання води та інших компонентів на ходу машини. При відкриванні кришки, під час роботи машини, блокувальний пристрій вимикає електродвигун. ![]() Пульт управління; кнопкова станція, аварійна кнопка, сигнальна лампа; важіль для фіксації та переміщення місильного органу.
П ![]()
![]()
![]()
![]()
Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді: 1. Скільки відсотків об’єму діжі необхідно завантажувати на круте тісто в тістомісильну машину: а) на 50% б) на 80% в) на 70 % 2. Скільки триває заміс тіста в тістомісильній машині: а) від 5 до 8 хв.; б) від 3 до 5 хв.; в) від 7 до 20 хв.? 3. Скільки відсотків об’єму діжі необхідно завантажувати на рідке тісто в тістомісильну машину: а) на 40% б) на 50% в) на 80%? 4. Назвати небезпечні зони в тістомісильних машинах: а) місильний важіль; б) діжа; в) місильний важіль, діжа. 5. Які захисні пристрої мають тістомісильні машини: а) решітка, мікроперемикач; б) педаль, мікроперемикач; в) педаль і решітка? 6. Де повинен знаходитись гумовий килимок при роботі машини: а) із правої сторони корпуса; б) із лівої сторони корпуса; в) біля пульта управління. 7. Який об’єм робочої камери: а) 80 літрів; б) 100 літрів; в) 150 літрів? |
ЗВІТ директора ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені... Державний навчальний заклад «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського» є державним професійно-технічним... |
«Фламбування страв» Слов’янський професійний ліцей залізничного транспорту імені Героя Соціалістичної Праці П. Ф. Кривоноса |
З досвіду роботи майстра виробничого навчання ДНЗ «Ніжинський професійний... |
ДОНЕЦЬКИЙ Д-67 Донецький вісник Наукового товариства ім. Шевченка т. 6 – Донецьк: Східний видавничий дім. – 2005. – с. 232 |
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ СФЕРИ ПОСЛУГ Методична розробка вміщує досвід викладача по проведенню уроку історії з використанням місцевого матеріалу та ІКТ |
ДИМИТРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ Технологія приготування їжі з основами товарознавства по темі: " Приготування вареників" |
Вознесенський професійний аграрний ліцей Класний керівник Ларіонова О. М. Мета України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу |
ЗАВДАННЯ з прийому молоді на навчання за державним замовленням у... Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія "А","В","С"), слюсар-ремонтник, водій автотранспортних засобів... |
ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей» Сценарій свята патріотичної пісні ... |
Димитровський професійний гірничий ліцей Матеріал підготувала: Клімова... Дорогі друзі! У цьому випуску ми розповімо вам про дуже потрібну і цікаву професію продавця |