Донецький професійний ліцей


Скачати 116.48 Kb.
Назва Донецький професійний ліцей
Дата 24.12.2013
Розмір 116.48 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи


ТЕМА








Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Машина для розкачування тіста»

Професія: „Кухар; кондитер ”
















2009

Стор.1


Тісторозкачувальна машина «Єкомат» призначена для розкачування дріжджового та шарового тіста



Технічна характеристика:
Товщина розкачування 0,5-45 мм

діаметр валків 84 мм

довжина валків 660 мм

ширина столу 650 мм

ширина стрічки 635 мм

швидкість стрічки 60 см/сек




Робоча камера – горизонтальний

стіл прямокутної форми, на якому

здійснюють зворотно – поступовий

рух дві транспортерні стрічки;


Робочі деталі – два розкочувальних

валки, які здійснюють обертальний рух

навколо своєї осі (мають реверс).


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Машина для розкачування тіста»

Професія: «Кухар; кондитер»

















2009

Стор.2





Рукояткою встановлюється зазор між

валіннями. За допомогою обмежувача

кінцева товщина встановлюється

точно на потрібну величину. Зазор між

валяннями можна регулювати в межах

від 0,5 до 45 мм.


Запобіжні грати з блокуючим

пристроєм - мікроперемикач здійснює

автоматичне блокування.
ПЕРЕВАГИ ТІСТОРОЗКАЧУВАЛЬНОЇ МАШИНИ:


  • Якісно розкачує тісто;

  • Легкі в управлінні;

  • Мають високий санітарний рівень;


Якість розкачування досягається за рахунок:


  • Великого діаметру циліндричного валка;

  • Різних напрямків руху конвеєрів;

  • Можливості регулювання товщини розкачування в межах 0,5-45 мм;

  • Полотна робочого столу легко піднімаються для санітарної обробки;

  • Тісто менш рветься, бо не потрібно його перекладати;

  • Машина може бути забезпечена пристроєм для нарізання тіста на смуги.



Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Машина для розкачування тіста»

Професія: «Кухар; кондитер»

















2009

Стор.3





Правила експлуатації та безпека роботи



  1. Перевірити санітарний та технічний стан машини.




  1. Перевірити надійність заземлення та справність

електроблокування (при підйомі запобіжника решітки

машина повинна вимкнутись), роботу машини на холостому

ходу.


  1. Встановити необхідну товщину розкачування тіста

рукояткою.


  1. Тісто вагою 8…10 кг товщиною 60-70 мм, розмістити на столі та заправити між валками. Опустити запобіжну решітку.

  2. Увімкнути електродвигун.

  3. Зняти тісто з транспортера і повторити розкачування, поступово змінюючи зазор між валками.




  1.  Під час роботи машини не можна виконувати чистку валків та інших механізмів





  1. Заборонено просувати руки під запобіжну решітку під час роботи машини.




  1. Після розкачування тісто звернути в трубочку і перенести на стіл.




  1. Не працювати на машині без піддона.




  1. Після закінчення роботи від’єднати машину від електромережі




  1. Висипати борошно з мукосія, почистити стрічку транспортера щіткою, валки звільнити від залишків тіста і протерти сухою тканиною.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Машина для розкачування тіста»

Професія: «Кухар; кондитер»

















2009

Стор 4


Виберіть вірний, на Ваш погляд, варіант відповіді:
1. Робочі валки тісторозкачувальної машини при роботі здійснюють рух:

а) обертальний з різними швидкостями і в протилежних напрямках;

б) зворотно-поступовий;

в) обертальний з однаковими швидкостями і назустріч один одному.
2. Для чого призначене автоматичне електроблокування в машині:

а) для захисту електродвигуна від перевантажень;

б) для захисту оператора від механічної травми рук;

в) для захисту передач від пошкодження?
3. Регулювання товщини розкачування тіста здійснюють:

а) під час роботи машини за допомогою маховика;

б) після зупинки електродвигуна за допомогою маховика;

в) рукояткою під час роботи машини.
4. Товщина розкачування тіста регулюється в межах:

а) від 0,4 до 4,5 мм;

б) від 10 до 0 мм;

в) від 50 до 0 мм.
5. Чому перед завантаженням в робочу камеру тісто необхідно

розкачати вручну до товщини 60… 70 мм:

а) щоб не викликати перевантаження електродвигуна;

б) тому що машина не увімкнеться?

в) тому що не буде забезпечуватись рівномірне розкачування.
6. Норма завантаження тіста в машину:

а) 30 кг;

б) 1…2 кг;

в) 8 - 10 кг.
7. Призначення запобіжної решітки в машині:

а) для захисту рук від потрапляння під робочі валки;

б) для захисту ланцюгової передачі від поломки;

в) для захисту валків від потрапляння сторонніх предметів.




ТЕМА






Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Тістомісильна машина Diosna»

Професія: «Кухар; кондитер»
















2009

Стор. 1



Тістомісильна машина призначена для високоякісного замішування різних видів тіста: дріжджового, прісного, піскового, шарового та інших.



Технічна характеристика:
Продуктивність кг/година 80 - 100

Об’єм діжі, л 100

Час замісу, хв. 5-8



Робоча камера - незнімна діжа ємністю 100 літрів. Діжа має циліндрову форму, виготовлену з неіржавіючої сталі.



Опори, регулюючі машину по висоті

Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Тістомісильна машина Diosna»

Професія: «Кухар; кондитер»
















2009

Стор. 2





Робочий орган - спіралеподібний місильний орган. Така конструкція важеля захоплює весь простір діжі (від стінок до середини), забезпечує інтенсивність замісу тіста, якісно замішує різну кількість тіста.

Захисна кришка. У кришці є отвори для додавання води та інших компонентів на ходу машини. При відкриванні кришки, під час роботи машини, блокувальний пристрій вимикає електродвигун.



Пульт управління; кнопкова станція, аварійна кнопка, сигнальна лампа; важіль для фіксації та переміщення місильного органу.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Тістомісильна машина Diosna»

Професія: «Кухар; кондитер»
















2009

Стор 3


Правила експлуатації та безпека роботи


  1. Перевірити справність пускорегулюючих пристроїв, корпуса, надійність заземлення, надійність гумового килимка, санітарний стан машини.

  2. Увімкнути машину на 30…40с, перевірити роботу машини на холостому ходу.





  1. Завантажити спочатку рідкі продукти, а потім борошно. Для крутого тіста завантажити 50% об’єму діжі, для середньої консистенції тіста – 80 % об’єму діжі.



  1. Опустити кришку. Встановити на шкалі реле часу необхідний час роботи машини і ввімкнути машину в роботу. Тісто замішується протягом 5-8 хвилин.




  1. Після закінчення заданого часу машина зупиняється. Тісто розвантажують.





  1. Стінки діжі та місильного важеля ретельно очищують від тіста, промивають їх і протирають сухою тканиною.




  1. Під час роботи машини не можна нахилятись над діжею, брати пробу тіста, щоб не допустити травм.




  1. Не залишати працюючу машину без нагляду.



Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: «Тістомісильна машина Diosna»

Професія: «Кухар; кондитер»
















2009

Стор 4


Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді:
1. Скільки відсотків об’єму діжі необхідно завантажувати на круте

тісто в тістомісильну машину:

а) на 50%

б) на 80%

в) на 70 %
2. Скільки триває заміс тіста в тістомісильній машині:

а) від 5 до 8 хв.;

б) від 3 до 5 хв.;

в) від 7 до 20 хв.?
3. Скільки відсотків об’єму діжі необхідно завантажувати на

рідке тісто в тістомісильну машину:

а) на 40%

б) на 50%

в) на 80%?
4. Назвати небезпечні зони в тістомісильних машинах:

а) місильний важіль;

б) діжа;

в) місильний важіль, діжа.
5. Які захисні пристрої мають тістомісильні машини:

а) решітка, мікроперемикач;

б) педаль, мікроперемикач;

в) педаль і решітка?
6. Де повинен знаходитись гумовий килимок при роботі машини:

а) із правої сторони корпуса;

б) із лівої сторони корпуса;

в) біля пульта управління.
7. Який об’єм робочої камери:

а) 80 літрів;

б) 100 літрів;

в) 150 літрів?

Схожі:

ЗВІТ директора ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені...
Державний навчальний заклад «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського» є державним професійно-технічним...
«Фламбування страв»
Слов’янський професійний ліцей залізничного транспорту імені Героя Соціалістичної Праці П. Ф. Кривоноса
З досвіду роботи майстра виробничого навчання ДНЗ «Ніжинський професійний...

ДОНЕЦЬКИЙ
Д-67 Донецький вісник Наукового товариства ім. Шевченка т. 6 – Донецьк: Східний видавничий дім. – 2005. – с. 232
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ СФЕРИ ПОСЛУГ
Методична розробка вміщує досвід викладача по проведенню уроку історії з використанням місцевого матеріалу та ІКТ
ДИМИТРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ
Технологія приготування їжі з основами товарознавства по темі: " Приготування вареників"
Вознесенський професійний аграрний ліцей Класний керівник Ларіонова О. М. Мета
України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу
ЗАВДАННЯ з прийому молоді на навчання за державним замовленням у...
Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія "А","В","С"), слюсар-ремонтник, водій автотранспортних засобів...
ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей» Сценарій свята патріотичної пісні
...
Димитровський професійний гірничий ліцей Матеріал підготувала: Клімова...
Дорогі друзі! У цьому випуску ми розповімо вам про дуже потрібну і цікаву професію продавця
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка