Законодавству України фінансової звітності


Скачати 223.54 Kb.
Назва Законодавству України фінансової звітності
Дата 17.08.2013
Розмір 223.54 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Закон

Синтез-Аудит-Фінанс

Аудиторська фірма


69091, м. Запоріжжя, вул. Немировича-Данченко 60/4 , тел./ факс: 212-00-97

Свідоцтво № 1372 про внесення в Реєстр суб’єктів аудиторської

діяльності видане рішенням АПУ від 26.01.2001 р. № 98

e-mail: [email protected]

сайт: saf –audit.com.ua



АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВІТ незалежного аудитора)

про достовірність, повноту та відповідність

законодавству України фінансової звітності

та звітних даних

Кредитної спілки "Єднання"

за 2012рік
Голові правління Кредитної спілки «Єднання»

для подання до Національної комісії,

що здійснює державне регулювання у сфері

ринків фінансових послуг

Приватним підприємством «Аудиторська фірма «Синтез-Аудит-Фінанс», що діє на підставі Свідоцтва про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів № 1372, виданого рішенням Аудиторської палати України № 98 від 26.01.2001р., подовженого рішенням Аудиторської палати України № 224/3 від 23.12.2010 року, дійсне до 23.12.2015 року, проведено аудит фінансової звітності Кредитної спілки «Єднання» (далі по тексту КС «Єднання») за 2012 рік та аудиторську перевірку форм звітних даних, що подаються Кредитними спілками до Нацкомфінпослуг за 2012 рік з метою висловлення незалежної думки щодо їх відповідності вимогам Порядку складання та подання звітності кредитними спілками та об`єднаними кредитними спілками від 25.12.2003 року № 177 та інших нормативно-правових актів, на підставі яких вони складаються.

Мета аудиту - виказування незалежної професійної думки відносно достовірності фінансової звітності в усіх суттєвих аспектах та відповідності даним бухгалтерського обліку, прийнятій обліковій політиці, адекватності відображення результатів господарювання станом на 31.12.2012 р

Основні відомості про КС "Єднання":


Повна назва

Кредитна спілка "Єднання"

Код ЄДРПОУ

26405243

№ свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) та дата його видачі

серія А00 № 201869 від 15.08.2003р.

Орган, який видав свідоцтво

Виконавчий комітет Запорізької міської Ради

№ довідки про включення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України

№ 658688 від 24.09.2012

Орган, який видав довідку

Державна служба статистики України Головне управління статистики у Запорізькій області

Місцезнаходження

69044, Запорізька область, м.Запоріжжя , майдан Профспілок, буд.5

Телефон

(0612) 239-01-68

Телетайп, телекс

немає

Організаційно-правова форма

Кредитна спілка

Поточний рахунок

26500204791201

МФО

313731

Банк

Філія Зап.РУ АТ «Банк «Фінанси та кредит»

Основні види діяльності

Інші види кредитування

№ свідоцтва про перереєстрацію фінансової установи та дата його видачі

№ 1750 від 27.07.2004р.

Орган, який видав свідоцтво

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України

Назва асоціації, членом якої є кредитна спілка

АКСЗО

Кількість працівників станом на 31.12.2012 р.

2 особи

Керівник Кредитної спілки

Паміров Володимир Миколайович Кваліфікаційне свідоцтво про підвищення кваліфікації керівника кредитної спілки

№ НКС-I- 479 від 25.04.2008р.

Статут Кредитної спілки затверджено рішенням установчих зборів Кредитної спілки (Протокол № 1 від 15.07.2003р.) та зареєстровано Запорізьким обласним управлінням юстиції №432 від 15.08.2003р. Кількість засновників, які прийняли участь в затверджені Статуту - 60 чол.

Статут Кредитної спілки в новій редакції затверджено рішенням загальних зборів Кредитної спілки (Протокол № 2 від 18.06.2004 р.) та зареєстровано Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України №14100707 від 27.07.2004р. Кількість засновників, які прийняли участь в затверджені Статуту – 57 осіб.

Опис аудиторської перевірки
Ми провели аудиторську перевірку у відповідності з вимогами та положеннями Закону України «Про аудиторську діяльність», інших законодавчих актів України та у відповідності з вимогами Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг (далі - МСА) Міжнародної федерації бухгалтерів, в тому числі у відповідності із МСА № 700 «Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності», МСА 705 «Модифікація думки у звіті незалежного аудитора», МСА 706 «Пояснювальні параграфи та параграфи з інших питань у звіті незалежного аудитора».

Міжнародні стандарти аудиту вимагають від нас дотримання відповідних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненості, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень. Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум та розкриттів у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора, включаючи оцінку ризиків суттєвих викривлень фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки. Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядає заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб`єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб`єкта господарювання. Аудит також включає оцінку відповідності використаних облікових політик, прийнятність облікових оцінок, використаних управлінським персоналом та оцінку загального подання фінансової звітності.
Аудитор при перевірці керувався Законодавством України в сфері господарської діяльності: Законами України "Про кредитні спілки" від 20 грудня 2001 року № 2908-II; "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"; "Про аудиторську діяльність", а також наступними нормативними документами: "Порядок складання та подання звітності кредитними спілками до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг "; "Положення про критерії та фінансові нормативи діяльності кредитної спілки та об’єднаної кредитної спілки"; "Методичні рекомендації щодо ведення бухгалтерського обліку кредитною спілкою та об’єднаною кредитною спілкою"; "Положення (стандарт) бухгалтерського обліку", а також установленим порядком ведення бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності, міжнародним стандартом аудиту № 700 ”Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності ”, № 705 ”Модифікація думки у звіті незалежного аудитора”, №3000 «Завдання з надання впевненості», "Методичними рекомендаціями по перевірці співставності показників фінансової звітності", затвердженими наказом МФУ від 22.12.2008 р. № 1524., «Методичними рекомендаціями щодо формату аудиторського висновку за наслідками проведення аудиту річної фінансової звітності та річних звітних даних кредитної спілки та об`єднаної кредитної спілки», затвердженими Розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 27.12.2005 року № 5202.
Аудит здійснений на підставі наступних документів:

Статут Кредитної спілки;

Протоколи загальних зборів членів Кредитної спілки;

Свідоцтво про державну реєстрацію Кредитної спілки;

Банківські та інші розрахункові документи за 2012 рік;

Оборотно-сальдові відомості по бухгалтерських рахунках за 2012 рік;

Первинні документи по рахунках Кредитної спілки за 2012 рік;

Договори з фінансово-господарської діяльності Кредитної спілки;

Інші документи, що відображають та підтверджують здійснення фінансово-господарських операцій Кредитної спілки за 2012 рік.

Фінансова звітність у складі:

  • Баланс станом на 31.12.2012р.;

  • Звіт про фінансові результати за 2012р.;

  • Звіт про рух грошових коштів за 2012 рік;

  • Звіт про власний капітал за 2012р.;

  • Примітки до річної фінансової звітності за 2012 рік.

Форми звітних данних за 2012 р. у складі:

  • загальна інформація про Кредитну спілку;

  • звітні дані про фінансову діяльність Кредитної спілки;

  • звітні дані про склад активів та пасивів Кредитної спілки;

  • звітні дані про доходи та витрати Кредитної спілки;

  • розрахунок необхідної суми резерву покриття витрат від неповернених кредитів Кредитної спілки;

  • звітні дані про кредитну діяльність Кредитної спілки;

  • звітні дані про залучені кошти від юридичних осіб;

  • звітні дані про діяльність відокремлених підрозділів кредитної спілки.


Кредитна спілка з врахуванням особливостей своєї діяльності на підставі вимог П(С)БО визначило облікову політику ведення бухгалтерського обліку та подання фінансової звітності. У звітному періоді істотних змін в обліковій політиці не відбулося. Облікова політика, в основному, за виключенням нестворення забезпечення (резерву) відпусток робітників, забезпечує можливість надання користувачам фінансової звітності правдивої та неупередженої інформації про фінансовий та майновий стан Кредитної спілки, доходи, витрати та його фінансовий результат.

Бухгалтерський облік та показники фінансової звітності в КС «Єднання» достовірно відображають фінансовий стан спілки і відповідають встановленим нормативам бухгалтерського обліку, згідно концептуальної основи фінансової звітності, яка визначається Національними стандартами бухгалтерського обліку та фінансової звітності України та прийнятої облікової політики спілки. Бухгалтерський облік КС «Єднання» автоматизований із застосуванням програми: CU Program .

Фінансова звітність підготовлена на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку і достовірно та повно подає фінансову інформацію про Кредитну спілку. Дані окремих форм фінансової звітності відповідають одна одній, показники статей бухгалтерського балансу спілки станом на 31.12.2012 р. відповідають даним синтетичного обліку. Фінансова звітність складається своєчасно.

Показники фінансового стану КС «Єднання» відображені в синтетичному обліку адекватно, що дає підстави для підтвердження достовірності та повноти показників фінансової звітності станом на 31.12.2012 р.
Відповідальність управлінського персоналу за фінансову звітність
Управлінський персонал бере на себе відповідальність за складання фінансової звітності відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Положень (стандартів) бухгалтерського обліку та її достовірне подання. Управлінський персонал також бере на себе відповідальність за такий внутрішній контроль, який він вважає потрібним для складання фінансової звітності, що не містить суттєвих викривлень унаслідок шахрайства або помилки.
Відповідальність аудитора
Нашою відповідальністю є висловлення думки щодо цієї фінансової звітності на основі результатів проведеного нами аудиту.

Ми вважаємо, що отримали достатні та прийнятні аудиторські докази для висловлення нашої умовно-позитивної думки.
Підстава для висловлення умовно-позитивної думки
Величина резервного капіталу формується до моменту досягнення ним не менше як 15 % від суми активів, зважених на ризик Кредитної спілки. Фактично резервний капітал у Кредитній спілці на 31.12.12 р. становить 10,7 % від суми активів, зважених на ризик , це на 4,3 % менше від норми.

Перевіркою встановлено п’ять випадків перевищення розміру кредиту, наданого членам кредитної спілки, 20 відсотків від капіталу кредитної спілки, чим порушено вимоги розділу 3 п.п. 3.2.1 Положення «Про фінансові нормативи діяльності та критерії якості системи управління кредитних спілок та об'єднаних кредитних спілок» №7 від 16.01.2004р, згідно з яким розмір кредиту, наданого одному члену кредитної спілки, не може перевищувати 20 відсотків від капіталу кредитної спілки.

Власний капітал станом на 31.12.12р. має від’ємне значення та складає «-»8463,40грн., таким чином на кінець 2012р. заборгованість за всіма кредитами перевищує 25% від суми капіталу кредитної спілки , чим порушено вимоги розділу 3 п.п. 3.2.2 Положення «Про фінансові нормативи діяльності та критерії якості системи управління кредитних спілок та об'єднаних кредитних спілок» №7 від 16.01.2004р, згідно з яким максимальний залишок за наданими кредитами одного члена кредитної спілки не може перевищувати 25 відсотків від капіталу кредитної спілки.

Проблемні кредити до власних коштів складають 200 %, що на 100% більше норми. Проблемні кредити до кредитів складають 12,1%, що на 2,1% більше норми.

В ході аудиту аудитор не в повному обсязі отримав зовнішні підтвердження сум дебіторської заборгованості та зобов`язань, відображених на балансі підприємства станом на 31.12.2012 року.

Умовно-позитивна думка
Аудитор вважає за можливе підтвердити, що за винятком вказаних вище обмежень, прийнята система бухгалтерського обліку в цілому задовольняє законодавчим і нормативним вимогам, діючим в Україні.

Отримані нами результати перевірки в цілому достатні та відповідні аудиторським доказам для висловлення нашої умовно-позитивної думки. Таким чином, за виключенням обмежень, зазначених в попередньому параграфі, аудитор вважає, що фінансова звітність КС «Єднання» справедливо і достовірно в усіх суттєвих аспектах відображає фінансовий стан товариства на 31 грудня 2012 р. та її фінансові результати за 2012 рік відповідно до установлених вимог чинного Законодавства України і прийнятої облікової політики.
Звіт щодо вимог інших законодавчих та нормативних актів
Оцінка статей активів, зобов'язань та власного капіталу та їх розкриття здійснюється Кредитною спілкою, в цілому, відповідно до принципів, встановлених національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та облікової політики спілки.
Зазначені вище стандарти зобов’язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку з метою одержання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень.
Розкриття інформації щодо виконання вимог інших законодавчих та нормативних актів
Розкриття інформації про оборотні активи
У КС " Єднання" виробничі запаси станом на 31 грудня 2012 р. відсутні.

Дебіторська заборгованість по первісній вартості на 31.12.2012 р. складає - 146 тис. грн., у тому числі:

  • 76 тис. грн. – з нарахованих доходів ;

  • 70 тис.грн. – інша поточна дебіторська заборгованість (за кредитами наданими членам КС )

Резерв сумнівних боргів розраховується за методом класифікації дебіторської заборгованості із застосуванням коефіцієнта сумнівності для кожної групи боржників згідно П(С)БО № 10 "Дебіторська заборгованість" та облікової політики КС і станом на 31.12. 2012р. складає по заборгованості з наданих кредитів – 23 тис.грн..

Дебіторська заборгованість по чистій реалізаційній вартості на 31.12.2012 р. складає - 123 тис. грн..

Облік дебіторської заборгованості ведеться згідно П(С)БО № 10 "Дебіторська заборгованість".

Розкриття інформації про зобов’язання
На наш погляд аудиторами було отримано достатньо свідоцтв, які дозволяють зробити висновок про достатню належність правильності відображення та розкриття інформації щодо зобов’язань згідно вимог П(С)БО № 11 „Зобов’язання”.

Поточні зобов'язання станом на 31.12.2012 г. складають - 56 тис. грн., у т.ч.:

- 1 тис.грн. – зі страхування;

- 3 тис.грн. – з оплати праці;

- 52 тис. грн. - інші поточних зобов’язань ( у т.ч.: залучені кошти від юридичної особи – 46 тис.грн., відсотки за користуванням залученими коштами - 6 тис.грн..).

Облік зобов’язань відповідає вимогам П(С)БО 11 "Зобов’язання".
Розкриття інформації про власний капітал
Власний капітал КС «Єднання " складається із:

  • пайового капіталу – 30 тис.грн.;

  • резервного капіталу – 8 тис.грн.;

  • нерозподіленого прибутку – 29 тис.грн.

В бухгалтерському обліку:

  • пайовий капітал – 30266 грн., у тому числі обов'язкові внески пайового типу (рах. № 411) – 1145 грн.; додаткові пайові внески(рах.412) – 29121 грн.;

  • резервний капітал –7849 грн., у тому числі резервний капітал сформований за рахунок вступних внесків (рах. № 431) – 2340 грн. , резервний капітал сформований за рахунок доходу (рах. № 432) –5509 грн..

  • нерозподілений прибуток станом на 31.12.2012 р. становить - 29491грн.

Величина резервного капіталу формується до моменту досягнення ним не менше як 15% від суми активів, зважених на ризик Кредитної спілки. Фактично резервний капітал у Кредитній спілці на 31.12.12 р. становить 10,7 % від суми активів, зважених на ризик , це на 4,3% менше від норми.

Власний капітал сформований згідно Закону України "Про кредитні спілки" за винятком величини резервного капіталу. Чисті активи Кредитної спілки більші від суми пайового капіталу на 37 (67-30) тис. грн.
Кредитна діяльність
Станом на 31 грудня 2012 року кількість членів Кредитної спілки складає – 82 чол.

Вступні внески є однаковими для всіх членів спілки згідно Положення про фінансове управління, затвердженого рішенням спостережної ради КС (Протокол №19 від 21.06.2004 р.), встановлені в розмірі – 15 грн. та згідно Положення про фінансове управління, затвердженого рішенням спостережної ради КС (Протокол № 15 від 24.07.09р.), встановлені в розмірі – 50 грн. і станом на 31 грудня 2012 р. складають – 2340 грн..

Обов’язкові внески пайового типу є однаковими для всіх членів спілки згідно Положення про фінансове управління, затвердженого рішенням спостережної ради КС (Протокол №19 від 21.06.2004 р.), встановлені в розмірі – 15 грн. та згідно Положення про фінансове управління, затвердженого рішенням спостережної ради КС (Протокол № 15 від 24.07.09р.), встановлені в розмірі – 50 грн. Станом на 31 грудня 2012р. складають – 1145 грн.

Додаткові внески пайового типу вносяться членами кредитної спілки виключно за його бажанням без жодних обмежень щодо його розміру чи періодичності внесення і станом на 31.12.12 р. складають – 29121 грн.

Форми звітності Кредитної спілки, що подаються до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затверджені розпорядженням Держфінпослуг від 25.12.2003 р. № 177, заповнені на підставі даних бухгалтерського обліку за 2012 рік.

У першому розділі звіту "Звітні дані про фінансову діяльність Кредитної спілки" представлена інформація про надання та повернення кредитів.

Сума кредитів, наданих членам Кредитної спілки (грн.):


Кредитна діяльність

Залишок на початок звітного періоду

Видано

за звітний період (нараховано відсотків)

Сплачено за звітний період (погашено відсотків)

Залишок на кінець звітного періоду

Сума кредитів, наданих членам кредитної спілки в т.ч.:

74313,10

36300,0

40709,99

69903,11

З терміном погашення від 3 до 12 місяців

64104,48

36300,0

37759,95

62644,53

З терміном погашення понад 12 місяців

10208,62

=

2950,04

7258,58

Розрахунки за відсотки за кредитами членам Кредитної спілки

58259,04

38235,61

20423,65

76071,0


Із суми наданих кредитів заборгованість за простроченими та неповерненими кредитами становить 32 тис. грн. Необхідний резерв за простроченими та неповерненими кредитами згідно розрахунку необхідної суми резерву забезпечення покриття втрат від неповернення кредитів за 2012р – складає 23 тис.грн.(додаток 5)

Усього за звітний період надано кредитів – 6 на суму 36 тис. грн. , заборгованість за кредитами на кінець звітного періоду – 18 на суму 70 тис. грн., у тому числі прострочення більше 3-х місяців - 7 на суму 32 тис.грн.

Кредити членам Кредитної спілки більше 10% капіталу станом на 31.12.2012р. складають в кількості – 6 на суму 40 тис.грн.

Проблемні кредити до власних коштів складають 200 %, що на 100% більше норми. Проблемні кредити до кредитів складають 12,1%, що на 2,1 % більше норми.

Заборгованість за безнадійними кредитами станом на 31.12.2012р. відсутня.

Згідно із діючим в КС «Єднання» Положенням «Про фінансові послуги кредитної спілки», кредити видаються у готівковій та безготівковій формі під відсотки у розмірі та на умовах, встановлених кредитним договором з дотриманням вимоги повернення коштів та сплати відсотків у визначені кредитним договором строки.

Кредитна спілка здійснює нарахування процентів за користування кредитами на підставі кредитних договорів з дотримання вимог П (С)БО в останній день кожного місяця та в день, визначений умовами укладеного з членом КС договору. Нарахування процентів за договорами кредиту відбувається за кожний фактичний строк користування кредитом і починається з наступного дня після отримання членом кредитної спілки суми кредиту, а припиняється в день остаточного розрахунку за кредитом. Для цілей розрахунку процентів за кредитом використовується календарний рік.


Інформація про рух капіталу кредитної спілки.




Залишок на початок звітного періоду

Внесено за звітний період

Повернуто за звітний період

Залишок на кінець звітного періоду

Пайовий капітал у тому числі:

30386,04

6400,0

6520,0

30266,04

обов’язкові пайові внески

1145,0

=

=

1145,0

додаткові пайові внески

29241,04

6400,0

6520,0

29121,04

Резервній капітал у тому числі:

7522,03

327,64

=

7849,67

резервний капітал сформований за рахунок вступних внесків

2340,0

=

=

2340,0

резервний капітал сформований за рахунок доходу

5182,03

327,64

=

5509,67

Нерозподілений дохід, у тому числі розподілений (погашені збитки)

-14704,95

-31874,16

=

-46579,11


Згідно “Звітних даних про доходи та витрати кредитної спілки” (додаток 4) кредитна спілка за 2012 рік має збиток, розрахований касовим методом в розмірі 31874,16 грн.

Розрахунки за зобов’язаннями Кредитної спілки (грн.):





Залишок на початок звітного періоду

Отримано за звітний період

Повернуто за звітний період

Залишок на кінець звітного періоду

Розрахунки за зобов’язаннями перед юридичними особами, за якими нараховуються проценти, у т.ч.:

45480,40

=

=

45480,40

інші зобов’язання

45480,40

=

=

45480,40

Розрахунки за відсотки за користування залученими коштами, у тому числі:

3300,76

4560,56

1200,0

6661,32

за відсотками,нарахованими за кредитами, отриманими від кредитних спілок та об’єднаної кредитної спілки та за зобов’язаннями перед юридичними особами.

3300,76

4560,56

1200,0

6661,32



Розкриття інформації щодо обсягу чистого прибутку(збитку)
Фінансовий результат визначається виходячи з принципу нарахування і відповідності доходів і витрат.

Доходи визначаються згідно П(С)БО № 15 "Дохід" методом нарахування.

КС «Єднання» за 2012р. отримала інші операційні дохіди в сумі – 38 тис. грн.. (нараховані проценти за кредитами, наданими членам кредитної спілки)

Облік витрат підприємства відповідає П(С)БО № 16 "Витрати".

Витрати КС " Єднання " за 2012 р. склали в сумі 52 тис. грн., у тому числі:

  • адміністративні витрати – 27 тис. грн ( в т.ч. витрати на заробітну плату – 16 тис.грн., відрахування на соціальні заходи - 6 та ін.);

  • інші операційні витрати – 25 тис. грн. (у т.ч.: витрати на формування резерву забезпечення покриття неповернених позик – 20 тис.грн., нарахувані відсотки за користування залученими коштами – 5 тис.грн)

Згідно даних про фінансові результати за 2012 р. КС “Єднання” отримала збиток в сумі – 14 тис. грн.(ф № 2).
Довідка

про фінансовий стан КС "Єднання" на 31.12.2012р.


Показники

на 31.12.2011

на

31.12.2012

Примітки

1. Коефіцієнт платоспроможності

К = ряд. (220+...+240) + 0,5 (160 + ...+

ряд. 530 + 0,5 (620 - 530) +

210) + 0,3 (100 + ... + 140 + 250)

+ 0,3 (430 + 480 + 630)

2,7

2,2

Оптимальний коефіцієнт ≥ 1,0. Коефіцієнт свідчить про достатню платоспроможність Кредитної спілки.

2. Коефіцієнт ліквідності:

2.1. Загальний

(коефіцієнт покриття)

К 2.1 = 2ра

4рп

2,7

2,2

Коефіцієнт загальної ліквідності вказує, що Кредитна спілка ліквідна і незалежна від позикових коштів при фінансуванні реальних активів. Теоретичне значення 1,0 – 2,0

2.2. поточної ліквідності

К 2.2 =2ра- р.(100-140)

4рп


2,7


2,2

Теоретичне значення коефіцієнта 0,6-0,8. Даний коефіцієнт свідчить про достатній рівень ліквідності Кредитної спілки.

2.3 Абсолютної ліквідності
К 2.3 = р.(220+230+240)

4рп

0,02

0

Оптимальний коефіцієнт 0,25 -0,5.

Коефіцієнт свідчить про недостатню наявність коштів у разі необхідності миттєвої сплати поточних боргів

2.4 Чистий оборотний капітал. тис грн.
К 2.4 =2 ра – 4 рп

81

67

Теоретичне значення більше 0. Зменшення на 14 тис. грн.


3. Коефіцієнт (фінансової стійкості)

(автономії)

К 3 = 1рп .

Підсумок активу

0,6

0,5


Теоретичне значення коефіцієнта не менш 0,5.

4. Коефіцієнт фінансування (структуру капіталу)

К 4= 2рп + 3рп+4рп+5рп .

1рп

0,6

0,8

Кредитної спілка неалежна від зовнішніх займів.

Теоретичне значення коефіцієнта

не більше 1.


Кредитна спілка " Єднання " на 31 грудня 2012 р. ліквідна та платоспроможня.
Основні відомості про аудиторську фірму


Назва аудиторської фірми

Приватне підприємство "Аудиторська фірма "Синтез-Аудит-Фiнанс"

Ідентифікаційний код юридичної особи

23877071

Юридична адреса

Місцезнаходження юридичної особи

69091, м. Запоріжжя, вул. Немировича-Данченка буд. 60, кв. 4

Номер, дата видачі свідоцтва про державну реєстрацію.

Виписка з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії ААБ № 474088, номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 1 103 145 0000 030872 вiд 31.01.1996 р., видана Виконавчим комітетом Запорізької міської ради.

Номер, дата видачі свідоцтва про внесення до Реєстру суб’єктів, які можуть здійснювати Аудиторську діяльність

№ 1372, видане рішенням Аудиторської палати України № 98 від 26.01.2001 р., подовженого рішенням Аудиторської палати України 23 грудня 2010 року № 224/3, дійсне до 23.12.2015 року.

Номер, дата видачі свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що надають послуги на ринку цінних паперів


Розпорядження Нацкомфінпослуг від 22.01.2013 №202 про продовження строку дії свідоцтва про внесення до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України серії А № 000447 від 06.12.2007р., дійсне до 23.12.2017 р.

Номер, дата видачі сертифіката аудитора

Серія А № 000051, виданий рішенням АПУ від 23.12.1993 р., дійсний до 23.12.2017 року

Телефон

(061) 212-00-97; 212-05-81

Дата і номер договору на проведення аудиту

№ 43/2013 від 04.03.2013 р.

Дата початку і дата закінчення проведення аудиту

11.03.2013 р. – 28.03.2013 р.



Генеральний директор

ПП “Аудиторська фірма “Синтез-Аудит-Фінанс” В.Г.Гончарова

Свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів №1372, видане рішенням Аудиторської палати України №98 від 26 січня 2001 року, подовжене рішенням Аудиторської палати України №224/3 від 23 грудня 2010 року, дійсне до 23.12.2015 року.


- сертифікат серії А № 000051, виданий рішенням АПУ від 23.12.1993 р., дійсний до 23.12.2017 р.

- розпорядження Нацкомфінпослуг від 22.01.2013 №202 про продовження строку дії свідоцтва про внесення до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, видане Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України серії А № 000447 від 06.12.2007р., дійсне до 23.12.2017 р.


Адреса: 69091 м. Запоріжжя, вул. Немировича-Данченко, 60, оф. 4

28 березня 2013р.





Схожі:

Законодавству України фінансової звітності
Порядку складання та подання звітності кредитними спілками та об`єднаними кредитними спілками від 25. 12. 2003 року №177 та інших...
Аудиторський Висновок (Звіт незалежного аудитора) щодо фінансової...
Приміток до річної фінансової звітності за 2012 рік (надалі – фінансові звіти) Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія...
Законодавству України фінансової звітності
Нацкомфінпослуг за 2012 рік з метою висловлення незалежної думки щодо їх відповідності вимогам Порядку складання та подання звітності...
Аудиторський Висновок (Звіт незалежного аудитора) щодо фінансової...
Звіту про рух грошових коштів за 2012 рік, Звіту про власний капітал за 2012 рік та Приміток до річної фінансової звітності за 2012...
ЗВІТ незалежної аудиторської фірми ТОВ «АФ «ВІТА ПОШТОВА» щодо фінансової...
Примітки до річної фінансової звітності за 2012 рік. Концептуальною основою для підготовки фінансової звітності Підприємства є Національні...
План Лекції Сутність і класифікація звітності банківських установ....
Згідно з Правилами організації фінансової та статистичної звітності банків України, затвердженими постановою Правління НБУ від 12....
Методика аналітичних процедур при аудиті фінансової звітності хлібопекарних підприємств України
Автор аналізує різні стадії процесу хлібопечення і рекомендує аналітичні процедури аудиту від початку виробничого процесу, до складання...
Щодо повноти та достовірності фінансової звітності Товариства з обмеженою відповідальністю
Мета проведення аудиту – підтвердження правильності складання фінансової звітності Товариства та підтвердження дотримання ним нормативних...
Незалежної аудиторської фірми «АУДИТ-ВІД»
Звіти про фінансові результати (форма №2) за 2012 рік; про рух грошових коштів (ф. 3), про власний капітал (ф. 4) та Приміток до...
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ АУДИТОРСЬКА ФІРМА «ФОРУМ»
Методичних рекомендацій щодо формату аудиторського висновку за наслідками проведення аудиту річної фінансової звітності ломбарду...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка