Про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська


Скачати 41.62 Kb.
Назва Про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська
Дата 14.05.2013
Розмір 41.62 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Астрономія > Документи
Положення

про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська


  1. Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання

та формування здорового способу життя громадян міста Бердянська (далі - Координаційна рада) є координуючим та консультативно-дорадчим органом при Бердянському міському голові, який утворюється рішенням виконавчого комітету з метою постійного вдосконалення роботи з національно-патріотичного виховання, узгодженості дій органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і громадських організацій, військових частин, засобів масової інформації у вирішенні питань, пов’язаних з патріотичним вихованням, допризовної підготовки юнаків, сприяння здійсненню комплексу заходів щодо правової, історико-культурної, екологічної, естетичної, кадрової і психологічної підготовки громадян, запровадження соціальної реклами, пропагуючої патріотичні цінності українського народу.
2. Координаційна рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями обласної ради, розпорядженнями голови облдержадміністрації, рішеннями виконкому Бердянської міської ради, розпорядженнями міського голови та цим положенням.

Основними завданнями Координаційної ради є:
3.1. Вивчення, системний аналіз і прогнозування соціальних і морально-політичних процесів у молодіжному середовищі та в цілому в міській громаді.

3.2.Координація дій місцевого самоврядування, громадських організацій, закладів освіти, військових частин, засобів масової інформації щодо патріотичного виховання, здійснення прав і свобод жителів міста, залучення їх до участі у політичному, економічному, культурному і духовному становленні держави.

3.3. Участь у підготовці проектів розпоряджень, інших нормативно-правових актів, обласних програм, віднесених до її компетенції.

3.4. Визначення і наукове обґрунтування пріоритетних напрямів роботи з патріотичного виховання жителів міста Бердянська.

3.5. Створення умов, що сприяють виконанню державних та обласних програм і проектів, спрямованих на патріотичне виховання громадян.
4. Координаційна рада для виконання покладених на неї завдань:
4.1. Вивчає та узагальнює стан роботи з громадянами міста щодо патріотичного виховання на підприємствах, в установах, навчальних закладах і організаціях усіх форм власності.

4.2. Налагоджує взаємодію органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, релігійних організацій, закладів освіти, військових частин з питань планування і проведення роботи з патріотичного виховання бердянців.

4.3. Сприяє науково-методичному та інформаційному забезпеченню роботи, спрямованої на розвиток патріотичного виховання.

4.4. Сприяє створенню необхідних умов для навчання та самореалізації молоді, широкого залучення її до участі в заходах щодо забезпечення патріотичного виховання, розвитку духовності та зміцнення моральних засад.

4.5. Залучає дитячі і молодіжні громадські організації до реалізації Обласної програми з питань патріотичного виховання молоді на 2012-2016 роки.


  1. Координаційна рада має право:


5.1. Створювати, в разі потреби, постійні, тимчасові комісії, експертні та робочі групи, залучати до участі в них представників місцевих органів державної виконавчої влади, наукових установ і громадських організацій (за погодженням з їх керівництвом).

5.2. Одержувати в установленому порядку безоплатно необхідні для її діяльності інформацію та матеріали.

5.3. Заслуховувати на своїх засіданнях представників органів місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств, установ, організацій з питань, що належать до компетенції координаційної ради.

5.4. Розробляти та затверджувати регламент роботи координаційної ради, положення про робочі органи та напрями діяльності координаційної ради.


  1. Координаційну раду очолює голова.


Голова Координаційної ради має двох заступників. Склад Координаційної ради затверджується рішенням виконкому. Зміни до складу відповідної ради затверджуються розпорядженням міського голови. Голова, члени Координаційної ради працюють на громадських засадах.
7. Основною формою роботи Координаційної ради є її засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на квартал. Засідання ради проводить голова або за дорученням голови один із його заступників.

8. За результатами засідання Координаційної ради складається протокол, який підписується головою Координаційної ради та відповідальним секретарем. У разі потреби, Координаційна рада має право вносити рекомендації міському голові щодо прийняття відповідних рішень.
9. Координаційна рада систематично інформує громадськість про свою діяльність і прийняті рішення.
10. Організаційне забезпечення діяльності Координаційної ради здійснює відділ організаційної роботи та внутрішньої політики управління організаційної, кадрової роботи та зв’язків з громадськістю виконкому Бердянської міської ради.

Виконавець:

Зубрицький Ігор Іванович

Головний спеціаліст відділу організаційної роботи

та внутрішньої політики, тел. 4 71 84

Схожі:

Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання...

З питань національно-патріотичного виховання та формування здорового...
Присутні: головує керуючий справами виконкому, голова ради Чанишев В.І., заступники голови: Філімонов М. Ф., Мягченко О. Ю., секретар...
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Концепції Сім’я і родинне виховання, Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя,...
Програма формування навичок культури поведінки вихованців ліцею та...
Формування здорового способу життя – одна з найголовніших тем виховання юної особистості. Адже здорове молоде покоління є запорукою...
Про підсумки виховної роботи закладів району за 2012-2013 навчальний...
Концепції «Сім’я і родинне виховання, «Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя,...
Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей...
Відповідно до рішень Колегії Міністерства освіти і науки України від 26. 03. 2015 протокол №3/5-2 "Про Концепцію національно-патріотичного...
РОЗДІЛ І Теоретичне обґрунтування проблеми формування здорового способу життя
РОЗДІЛ ІІ Організація профілактичної роботи соціально-психологічних служб навчальних закладів з питань формування здорового способу...
Формування здоров’язберігаючої компетентності учнів на уроках основ здоров'я
Воно не повинно зводитися до інформування учнів з питань збереження здоров`я, а має передбачати формування стійкої мотивації щодо...
Інтегрований курс “Основи здоров’я” передбачає формування мотивації...
Мета інтегрованого курсу: формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу...
Інтегрований курс “Основи здоров’я” передбачає формування мотивації...
Мета інтегрованого курсу: формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка