Пришкільний денний табір «Зелена перлинка» Карповецької ЗОШ І – ІІІ ступенів


Скачати 53.38 Kb.
Назва Пришкільний денний табір «Зелена перлинка» Карповецької ЗОШ І – ІІІ ступенів
Дата 12.11.2013
Розмір 53.38 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Пришкільний денний табір «Зелена перлинка»

Карповецької ЗОШ І – ІІІ ступенів

Літні канікули складають значну частину вільного часу дітей. Літо - час ігор, розваг, свободи у виборі занять, поповнення витрачених сил, відновлення здоров'я. Цеперіод вільного спілкування дітей.
Організація пришкільних оздоровчих таборів - одна з найцікавіших і найважливіших форм роботи із школярами в літній період. Табір виконує дуже важливу місію оздоровлення і виховання дітей.

Швидко спливає час... І знову літо. Ще один навчальний рік прямує до свого логічного завершення. Пройшли підсумкові та перевірочні роботи, навчальні екскурсії і знову в нашій школі, як і в інших школах країни, 30 травня гостинно розпочав свою роботу пришкільний оздоровчий табір з денним перебуванням «Зелена перлинка». До оздоровлення в таборі було залучено 90 дітей.

Переважно це діти пільгових категорій: з багатодітних та малозабезпечених родин, сироти та позбавленні батьківського піклування, діти , що проживають у кризових сім’ях, діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, а також обдаровані діти.

Діти-сироти

1

Діти, позбавлені батьківського піклування

3

Діти, що потребують посиленого педагогічно-психологічного супроводу

2

Діти з багатодітних і малозабезпечених сімей

27

Талановиті та обдаровані діти

15

Діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС

1


Основні завдання табору «Зелена перлинка»:
1. Залучення учнів на певний період літнього відпочинку;
2. Зміцнення здоров'я, сприяння нормальному фізичному розвитку;
3. Організація повноцінного відпочинку для дітей;
4. Фізичне і психічне оздоровлення;
5. Формування у дітей потреби в здоровому способі життя;
6. Розвиток потенціалу кожної дитини;
7. Розвиток колективістських відносин;
8. Вироблення навичок здорового способу життя;
9. Створення умов для самореалізації учнів;
10. Організація дозвілля учнів;
11. Формування і закріплення високої екологічної культури, глибокої любові до природи.

Ранок у таборі, як звичай розпочинався з ранкової зарядки під веселу, запальну музику.

З інтересом діти йшли на ранкову табірну лінійку, де підводилися підсумки минулого дня та щоб дізнатися, що на них чекає сьогодні.

Все, що складає насолоду життя у таборі «Зелена перлинка», є результатом чіткої, обдуманої роботи маленького колективу спеціалістів, які чітко засвоїли, що «Зелена перлинка» - літній табір відпочинку, у якому дітям повинно бути весело, затишно, безпечно, саме тут, має формуватися відкрита, багата душа юного охоронця природи, справжнього патріота своєї малої Батьківщини.

План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахуванням побажань дітей. Із цією метою наприкінці навчального року проводиться анкета серед учнів "Що ти очікуєш від пришкільного табору? Твої пропозиції". Досвід показав, що пришкільний оздоровчий табір діти хочуть бачити схожим на заміські табори. Перш за все діти зацікавлені у змістовних культурно-масових заходах, яскравих дійствах та особистій участі у всіх справах. Ураховуючи всі об'єктивні та суб'єктивні можливості, рівень розвитку й вихованості та реальні запити учнів, виховна робота у "Зеленій перлинці" має на меті комплексну реалізацію пріоритетних напрямів виховання, зокрема патріотичного, морального, естетичного, фізичного, екологічного, які тісно взаємопов'язані, доповнюють одне одного.

Заходи:

Конкурс малюнків на асфальті до Дня захисту прав дітей «Щасливе дитинство»

У таборі в День дівчаток урочисто і захоплююче відбувся конкурс між дівчатками «Міс Літо – 2013». Кожен загін представляли маленькі красуні. Дівчатка з радістю та азартом демонстрували присутнім уміння співати, танцювати, куховарити, складати букети, декламувати вірші, знання правил етикету.

День спорту та здоров’я. Табір перетворився у справжній спортивний комплекс. У програму дня були включені веселі естафети, загадки, пісні на виявлення найсильнішого, найспритнішого, найвитривалішого з використанням різноманітного інвентаря. Діти заглибились історію виникнення Олімпійських ігор.

День Доброти.

Все більшої ваги у вітчизняній педагогічній науці і практиці набирають ідеї добротворення, висунуті і впроваджувані О.А. Захаренком та очолюваним ним колективом Сахнівської школи. Нині одним із послідовників великого педагога стала і наша школа. Під час роботи табору наші вихователі продовжують впроваджувати його гуманістичні ідеї виховання , ідеї творіння добрих справ. В цей день змагалися, хто зробить більше добрих справ.

Весело і організовано пройшов довгочікуваний – День індіанців. Вихованці табору виготовили костюми, маски, побудували «вігвами», презентували найкращий індіанський танець.

День природи та охорони довкілля

Навчити дітей любити рідний край, берегти природу, ознайомити з її різноманітністю і багатством, викликати бажання краще пізнати оточуючий світ, розкрити його незвідані таємниці – саме такі основні завдання цього дня.

Виховувати людину – захисника, людину – творця потрібно змалечку.

День казки

Подорож до ЧИТАЙ міста, зустріч з бібліотекарем, вивчення порад про користування книжками, підручниками. Кожна дитина знає казки. Одні загони представляли улюблену казку, були розіграні вікторини, проведений КВК. І на останок всі переглянули цікаві мультфільми на інтерактивній дошці.

У День зеленого туризму, всі діти табору брали участь у грі «Ключі від форту Тетерів». Отримали задоволення від гри та отримали в якості скарбу мішечок цукерок.

Один із днів у таборі ознаменувався Днем рибалок і смачної юшки. Цього дня усі вихованці табору разом із вихователями відправились у похід .Діти назбирали хмизу , вихователі розвели вогнище. Поки вогнище розгорялося, одні діти відпочивали в тіні дерев, інші грали різні ігри. Через де-який час, коли вогонь набрав своєї сили, над ним розмістили великий казан. Відповідальні за приготування омріяної юшки, щохвилинно наглядали за казанком і чаклували над своїм кулінарним шедевром. Невдовзі всі вишикувались у чергу до казанів, щоб отримати смачну юшку з рибкою.

А ще вихованці табору з радістю подорожували: майже кожного дня діти відправлялися до сільського саду по сунички, ходили до лісу, було організовано екскурсії до м.Чуднів, в День скорботи та пам’яті жертв війни в Україні діти відвідали краєзнавчий музей в смт. Великі Коровинці.

Також дітям запам’яталась надовго екскурсія до лісництва, де дітям показали як вирощують ліс, провели бесіду про отруйні та їстівні гриби та ягоди, а також пригостили смачними щільниками.

А завершальним акордом відпочинку в таборі стала поїздка до м. Житомир, під час якої діти побували в цирку, в музеї космонавтики ім.Сергія Корольова, в парку відпочинку ім.Ю.Гагаріна, їздили на роликах, веселились на різноманітних атракціонах, відвідали дитяче кафе.

Літній відпочинок триває. Попереду у дітей ще багато цікавих розваг та зустрічей. Наші дітлахи із задоволенням повторюють: «Наша «Зелена перлинка» - найкраща!!!»

Схожі:

У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Старунський НВК, Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та Порогівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, серед команд загальноосвітніх шкіл І-ІІ...
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Саджавська, Росільнянська, Порогівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Манявський НВК, Луквицька, Гринівська, Підгірська, Жураківська ЗОШ І-ІІ...
ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР «ДРУЖБА» ВАТУТІНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ...
ВАТУТІНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ №2 ІМ. М. Ф. ВАТУТІНА ВАТУТІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ВИХОВНА ГОДИНА «Зелена аптека Донбасу» Підготувала: кл керівник 6...
Обладнання: малюнки учнів,фотографії лікарських рослин Донбасу, мультимедійна дошка та проектор
Про підсумки проведення районних етапів Всеукраїнської експедиції
ЗОШ І-ІІІ ст.(дир. Борковська Я. Д.), Дзвиняцька ЗОШ І-ІІІ ст.(дир. Семків Н.І.), Гутівська ЗОШ І-ІІІ ст.(дир. Назаревич О. П.),...
Вчитель трудового навчання Насташської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рокитнянського...
Укладач: Корженко Валентина Анатоліївна, вчитель трудового навчання Насташської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рокитнянського району
«Невмируща поезія Лесі Українки»
Підготувала учитель української мови та літератури Монастирищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
РІЗНОМАНІТНІСТЬ ПАРАЗИТИЧНИХ ПЛОСКИХ ЧЕРВІВ
Подгальська Марія Володимирівна, Новоград – Волинська ЗОШ І – ІІІ ступенів №3, вчитель біології
ВПЛИВ РЕКЛАМИ
Автор роботи: Равніст Анна, учениця 11 класу ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 м. Котовська Одеської області
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Учитель вищої категорії Шполянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей». Шполянської районної ради
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка