Спробуємо дати відповідь на запитання: які дні в нашому житті можна вважати змарнованими?


Скачати 46.73 Kb.
Назва Спробуємо дати відповідь на запитання: які дні в нашому житті можна вважати змарнованими?
Дата 24.03.2013
Розмір 46.73 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Психологія > Вопрос

Чудодійна сила посмішки


      Спробуємо дати відповідь на запитання: які дні в нашому житті можна вважати змарнованими? Можливо, це дні, коли нас не заслужено ображають і сварять, а може, у тебе це був саме той день, коли чомусь «не везло» з самого ранку: і на автобус запізнився, і погода «не дуже», і оцінка з вчорашньої контрольної могла би бути кращою... Одним словом — невдалий день... Саме такою буде твоя відповідь про змарновані дні? А ось і неправильно. Психологи одностайні в думці, що марно втраченими можна вважати ті дні, протягом яких ми жодного разу не посміхались.

      Що ж таке усмішка? Поети говорять, що усмішка — це чудо, як створене сонцем, а психологи стверджують, що це «чудо» є ознакою доброзичливості людини, виразом її позитивних емоцій.

       Недарма С. Моргенштерн сказав, що посмішка і сміх — це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого. Вчені довели, сміх збуджує центри позитивних емоцій, створює хороший настрій, допомагає жити, вчитися, працювати.

        Щоб засміятися, людині потрібно напружити 13 м'язів, а щоб нахмурити лоба — аж 30! Тому веселим і усміхненим бути легше, чи не так? Людина з природною привітною усмішкою і сама стає такою ж бадьорою і життєрадісною і поліпшує настрій усім, хто її оточує.

         Згадай сьогоднішній чи вчорашній ранок, коли ще так хочеться поніжитися в ліжку, але ти, як завжди, поспішаючи, кидаєш останній миттєвий погляд у дзеркало... І що ж так збентежило тебе і примусило затриматися біля люстерка? Чи не той неприємний, похмурий, непривітний погляд незнайомого обличчя? Але ж це не хто інший, як ти сам. «Невже у мене такий злий, сердитий і непривітний вираз обличчя?» — запитуєш у себе.

         Спробуй подивитися ще раз у дзеркало, але тепер ти бачиш у ньому привітні очі, у яких світяться сонячні зайчики. За якусь мить твоє обличчя стало зовсім іншим — на ньому з'явилася щира посмішка. Це зовсім інша справа! На тебе хочеться подивитися. З тобою приємно привітатися. Твій зовнішній вигляд красномовніший від багатьох слів, а твоя посмішка немов промовляє: «Я люблю вас. Ви робите мене щасливим. Я радий вас бачити».

         А чи задумувався ти колись над тим, яка ціна такої на перший погляд незначної речі, як посмішка? Ми не відкриємо нічого нового, коли скажемо, що існують усмішки, які коштують мільйони. Неперевершені зірки Голівуду за свої «неземні» посмішки отримують величезні суми: чарівна і неповторна усмішка французького актора Алена Делона стала найголовнішою складовою його світової слави.

        Отже, одна єдина посмішка (але яка?!) може зробити дуже багато. Про це свідчить випадок із життя славетної світової кінозірки Бріджит Бардо. Отримавши свою першу роль у кіно, вона поверталася додому зі студії. Схвильована і збентежена подією, вона була дещо неуважна за кермом автомобіля. На перехресті, перед червоним світлом, вона так замислилась, що й не помітила, як загорілось жовте, потім і зелене світло, а потім знов червоне, жовте... Машина стояла, створивши позаду себе скупчення інших автомобілів, які не могли проїхати далі.

        Свідком цього випадку був поліцейський. Розлючений, він підійшов до машини на перехресті. Та замість злісного порушника дорожнього руху він побачив за кермом вродливу дівчину, яка глянула на поліцейського і... подарувала йому посмішку неземної краси. Поліцейський був здивований і захоплений настільки, що замість того, щоб вичитувати порушниці, ввічливо поцікавився: „Мадемуазель надає перевагу якомусь іншому кольору?”. Ситуація розрядилась дружнім сміхом і поліцейський невдовзі став одним з найкращих друзів актриси.

        Отже усмішка покращує не лише наш настрій, але й може допомогти досягти успіху у житті.Усмішка здатна прикрашати людину, і тому кожна з усмішок гарна по-своєму. Американські психологи дослідили, що чоловіки усміхаються при розмові перед 70 відсотками жінок і лише перед 12 відсотками чоловіків. Коли продавці усміхаються покупцям, обсяг продажу в магазинах збільшується на 20 відсотків.

        Яка велика сила таїться у людський посмішці! Можливо тобі хочеться переконатися, чи так це насправді? Тоді спробуй. Завтрашній день ти зустрінеш з відчуттям радості у серці, глянеш на себе у дзеркало і пригадаєш щось приємне. Це допоможе твоєму обличчю стати привітнішим і добрішим. Але відразу ж хочемо застерегти тебе: ми говоримо не про роблену усмішку, чи усмішку «на замовлення», або ж істеричний регіт. Такі види посмішок не допоможуть тобі у житті, швидше, навпаки.

         Ти посміхаєшся людям в автобусі, у тролейбусі, метро — тобто тим людям, які раніше не бачили твоєї посмішки. Ти помітив таку річ, про яку раніше ніколи не здогадувався: люди усміхаються тобі у відповідь. І, мабуть, не треба бути генієм, щоб зрозуміти, що перед тим, як хочеш що-небудь отримати, потрібно щось віддати. Ти віддав лише крихітку, а отримав цілий прекрасний світ.

           Нам хочеться, щоб усмішка допомогла тобі, щоб від спілкування з людьми на душі твоїй стало легко і приємно, і щоб цей прекрасний світ навколо тебе став ще кращим.

           А що робити, коли не хочеться посміхатися? - запитаєш ти. Справді, у житті бувають хвилини, коли дійсно не до посмішок. Чи варто примушувати себе робити те, чого не хочеться? Якщо ти не можеш примусити себе зразу посміхнутися, то постарайся зробити все, щоб на твоєму обличчі не було найменших слідів люті, гніву чи незадоволення. До такого обличчя ніхто не захоче посміхнутися, а незнайомі люди будуть сприймати тебе як непривітну людину. Тому, можливо, все-таки варто зайнятися самовихованням? Вчитися посміхатися? — запитаєш ти. А чому б і ні? Ми вже згадували про те, що посміхатися легше, ніж сваритися. Отож, спробуємо... Якщо ти наодинці — наспівуй улюблену мелодію, бажано веселу. Згадай приємні хвилини свого життя: вчора ти чудово повеселився на іменинах у товариша, а реферат з історії, на підготовку якого пішло стільки часу, виявився найцікавішим у класі. І ще одна незабутня подія відбулася цього тижня, її чарівний погляд нарешті зустрівся з твоїм і Вона... посміхнулася! Хіба це нс причина для того, щоб відчути себе щасливим і посміхнутися?

            Декілька слів на завершення. Посміхайся «комусь», а не «для чогось». Коли посміхаєшся комусь, то робиш це щиро. Люди це відразу ж відчують і посміхнуться тобі у відповідь. Вчись хотіти посміхатися і радіти щастю, яке ти вносиш у життя людей, яких зустрічаєш.

Кожного дня. коли виходиш з дому,, вдихни на повні груди на напоєне сонцем повітря, вітай людей на вулиці щиро, привітно, з посмішкою.

Посміхайся! І люди, зігріті теплом твоєї посмішки, будуть тягнутися до тебе!

Посміхайся! І твоя усмішка створить щастя у твоєму домі, атмосферу довіри і доброзичливості у спілкуванні.

Не забувай, що твоя щира посмішка має йти від щирого серця, тоді ти станеш багатшим з її милості. Посміхайся!

Схожі:

ОБЛАСНИЙ КОНКУРС "ЗНАВЦІ БІБЛІЇ" Варіант №1 ТЕСТОВІ ЗАПИТАННЯ Дайте...
Дайте відповідь на кожне запитання (можлива тільки одна правильна відповідь). За кожну правильну відповідь 1 бал. Максимальна кількість...
Дидактичний матеріал з української мови для 8 класу з теми
Дати відповідь на питання: які з них є відмінюваними, які – дієвідмінюваними, які – незмінюваними
Підручник В. Месана § 1 6
Перші князі Київської держави Месан § письмово дати відповідь на питання ст. 47. Данилевська § Письмово дати відповідь на питання...
Тема. Хто ви Дон Кіхоте Ламанчський?
Мета: показати двоїстість вдачі Дон Кіхота, дати відповідь на проблемне запитання: “ Хто ж він – божевільна людина чи шляхетний рицар...
Тренінгові заняття для вчителів
Сьогодні ми спробуємо з вами визначити чинники, які мають позитивний та негативний вплив на наше самопочуття та здоров’я в цілому....
Тема: Щасливе місце на Землі Мета
Мета: дати уявлення про те, яке місце у довкіллі можна вважати щасливим, а яке – ні; викликати бажання робити своє довкілля прекрасним,...
Музика в нашому житті
А ось звучить наспівна, тихенька монотонно-одноманітна колискова пісня та урочисто-святкова весільна, глибока, яскрава, завжди молода...
Законодавсвто передбачає три інстанції розгляду справи в суді. Це
Містить 10 запитань. Оцінюється правильність відповіді (коротка відповідь). За кожну правильну відповідь можна отримати 5 балів....
Рекомендації щодо оцінювання олімпіадних завдань Тестові завдання
Бали за тестові завдання не нараховуються у випадках, коли відповідь неправильна або відсутня; відповідь обведена олівцем, а не ручкою;...
Календарний фонд часу, дні 365 – Свята, дні
Запланувати абсолютний та відносний баланс робочого часу 1-му робітнику по підприємству. Зробити аналіз балансу. Назвати методи та...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка