Правила та прийоми роботи в ізолюючих протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщенні. Розрахунок повітря


Скачати 203.79 Kb.
Назва Правила та прийоми роботи в ізолюючих протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщенні. Розрахунок повітря
Дата 08.07.2013
Розмір 203.79 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Психологія > Документи
«ЗАТВЕРЖДЖУЮ»

Начальник ГУ МНС України

в Миколаївській області

генерал-майор служби

цивільного захисту

М.І. Поступальський

“ “ листопада 2007 року
МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

для проведення занять з начальницьким складом

Миколаївського гарнізону по роботі в АСП-2 в ТДК.
Тема: Правила та прийоми роботи в ізолюючих протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщенні. Розрахунок повітря. Відпрацювання нормативу ГДЗС № 1, 5. Задача № 1.
Ціль : тренувати газодимозахисників:

- у теплокамері для вироблення теплової стійкості при виконанні фізичного навантаження.

- у димокамері для формування психологічної підготовки до дій у моделюємих ситуаціях.

- на смузі психологічної підготовки для формування психологічної підготовки до дій за призначенням.
Час: 2 години
Місце проведення: гарнізонна теплодимокамера ГУ МНС вул. Привільна, 136.

.

Матеріальне забезпечення: Апарати АСП-2, ліхтарі, засоби зв'язку, зв'язка, лом.

Література: Наказ МВС України № 657-94 р., правила Б.П. в МНС України, наказ МВС України № 455-03 р.
Порядок проведення заняття


Питання, що відпрацьовуються

Короткий зміст

Методичні

Вказівки

1

2

3

1. Організаційний момент

Шикування, прийом рапорту, перевірка зовнішнього вигляду. Оголошення теми і мети заняття. Нагадування правил безпеки праці:

Тренування газодимозахисників у теплодимокамері повинно проводитися під контролем медичного працівника. Як виключення, допускається контроль з боку спеціально підготовленого санінструктора з числа особового складу чергового караулу. До початку тренувань у ТДК відповідальний за техніку безпеки (керівник занять) повинен переконатися в справності системи аварійної вентиляції, освітлення, гучномовного зв'язку, приладів контролю температури. Тренування виконуються особовим складом у бойовому одязі в протигазах і спорядженні, а при необхідності в тепловідбивних костюмах. При тренуванні в димокамері ланка ГДЗС працює в зв'язці і забезпечується засобами зв'язку, що дозволяють здійснювати контакт газодимозахисників між собою та постом безпеки. Для підтримки постійного зв'язку з ланкою ГДЗС, що працює в димокамері, виставляється постовий на посту безпеки. Чергова ланка ГДЗС є резервною, вона призначена для надання при необхідності допомоги працюючій ланці. Для надання першої медичної допомоги у випадку одержання газодимозахисником травм або з появою в них стресової перенапруги необхідно мати аптечку з відповідним набором медикаментів. У випадку отруєння газодимозахисників продуктами горіння або при одержанні теплового удару необхідно викликати швидку медичну допомогу (в разі відсутності), а до її прибуття надати долікарняну допомогу.

5 хвилин

Вишикувати особовий склад в одну шеренгу. Перевірити зовнішній вигляд. Нагадати вимоги правил техніки безпеки.

2. Перевірка знань

Питання для перевірки:

  • Порядок проведення бойової перевірки АСП-2;

  • ТТХ АСП-2;

  • Правила безпеки.

5 хвилин

Питання для перевірки беруться по темі попереднього заняття. Опитується вибірково 1/3 частина газодимозахисників

присутніх на занятті.

3. Розминка

4. Тренування на смузі психологічної підготовки

Розминаючий біг і ходьба виконуються звичайним кроком на носках, п'ятах. Сполучення ходьби зі стрибками, поворотами, зупинками.
Загально розвиваючі вправи для м'язів рук і плечового пояса, для м'язів шиї і тулуба, для м'язів ніг і спини.
Подолання учбових снарядів.

Етап №1 "Підвісний міст" являє собою зварну металеву конструкцію висотою 2,3 м, шириною 1,4 м, довжиною 10 м, по всій довжині на ціпках через кожні 5 м кріпиться зварний металевий міст шириною 0,8 м. З обох сторін по ходу руху на висоті 0,4 м є імітація пожежі.

Етап № 2 "Лабіринт" являє собою об'ємну конструкцію виготовлену з металевих труб діаметром 50 мм. Для створення димового і вогневого ефекту усередині лабіринту застосовується промаслене дрантя як у середині лабіринту, так і по периметру.
Етап № 3 "Металевий трап" складається зі зварних металевих конструкцій довжиною 4 м, шириною 0,8 м, висотою 0,4 м. З низу по всієї довжині трапа можна розташовувати протвінь із горючою рідиною.

Етап № 4 "Кабельний тунель" являє собою «Г»-образне спорудження з залізобетонних плит. Весь кабельний тунель задимляється за допомогою димової шашки.

Етап № 5 "Огорожа" являє собою металічну конструкцію з труб 100 мм та 50 мм, висотою 2 м, шириною 2 м.

Етап № 6 "Естакада" являє собою зварну металеву конструкцію висотою 3 м, довжиною 9 м, шириною 1.3 м. З обох сторін, по ходу руху є металеві східці.

Етап № 7 "Бум" являє собою зварну металеву конструкцію висотою 2 м, довжиною 8 м.

2 хвилини

Проводити в колоні по одному

3 хвилини

Кожну вправу виконувати 5-6 разів
10 хвилин
Виконання вправи сприяє подоланню почуття страху при руху по рухомій частині підвісного мосту при наявності температури та диму, відпрацюванні впевненості у можливості діяти у складних умовах.
Перед пожежними стоїть задача подолати лабіринт в умовах задимленого середовища, удосконалює вміння орієнтуватися в складній обстановці при наявності зовнішніх ефектів пожежі.
Виконання вправи сприяє подоланню почуття страху до високої температури, відпрацюванню впевненості у можливості короткочасного перебуванні в зоні полум’я і диму при використанні найпростіших засобів захисту.
Перед пожежними стоїть задача подолати кабельний тунель в стиснутих і задимлених умовах. Снаряд позволяє формувати у особового складу готовність до подолання небезпеки в стиснутому просторі, виховання у них сміливості і рішучості.
Мета п’ятого етапу відпрацювання навичок при подоланні висот в АСП-2.
Задача особового складу при виконанні вправи на даному снаряді зводиться до того, щоб, піднятись на фрагмент естакади і подолати зону високої температури і задимлення. В ході виконання вправи у пожежних формується психологічна стійкість.

За допомогою снаряду відпрацьовуються прийоми і способи підйому особового складу на висоту, набуваються навики дій пожежних в тяжких умовах спусків і роботи на висоті в АСП-2, дії координації руху.

5.Відпрацювання нормативів по ГДЗС № 1, 5.

Виконання вправи.


Відпрацювання нормативів по ГДЗС № 1,5.


ТРЕНУВАННЯ В ТЕПЛОКАМЕРІ

Виконання силових вправ у тренажерній кімнаті на вертикальному ергометрі (маса вантажу 20 кг, темп - 15 підйомів за хвилину) і на тренажерах для підвищення сили і витривалості.

Проходження триярусного лабіринту (пересування на напівчетвереньках по горизонтальній поверхні)

ТРЕНУВАННЯ В ДИМОКАМЕРІ

Виконання задачі № 1: проведення розвідки з відшукуванням „постраждалого” (манекена) і винесення його на свіже повітря.

(правила виконання задач викладено в наказі МВС України № 657, сторінки 122-123)

Викладення матеріалу.

1. Правила виконання робіт із включенням газодимозахисників у захисні дихальні апарати і заходи безпеки.

  Проведення пожежно-рятувальних робіт газодимозахисниками із включенням у захисні дихальні апарати в обов’язковому порядку повинна чергуватись із відпочинками, кількість та продовження яких встановлює командир ланки ГДЗС.

Під час виконання робіт, які вимагають великого фізичного навантаження, командир ланки ГДЗС повинен правильно їх дозувати, слідкуючи, щоб газодимозахисники не допускали зривів дихання та великих, більше ніж передбачено на виконання робіт, витрат повітря (кисню).

Якщо виникло часте поверхневе дихання, викликане надмірним фізичним навантаженням або нервовим напруженням, виконання робіт слід зупинити або сповільнити рух, зробити декілька глибоких вдихів та нормалізувати дихання.

З метою запобігання запотівання скла маски захисного дихального апарата, необхідно використовувати спеціальні засоби: розчин або серветки.

Примітка. Знiмати або вiдтягувати маску у непридатному для дихання середовищі для пpотиpання скла категорично забоpоняється !

 У pазi поpушення ноpмальної pоботи ізолювального захисного дихального апарата газодимозахисник зобов'язаний доповiсти пpо це командиpу ланки ГДЗС та вжити заходів, які забезпечать нормальну подальшу pоботу захисного дихального апарата до виходу ланки ГДЗС на чисте повiтpя. В усіх випадках особовий склад ланки ГДЗС повинен повертатись на чисте повітря у повному складі.

Розбиватися на гpупи або залишати ланку ГДЗС у непридатному для дихання сеpедовищi категорично забоpоняється.

  Якщо в непридатному для дихання середовищі газодимозахисник знепритомнів або відчув себе погано, особовий склад ланки ГДЗС повинен терміново надати йому допомогу (переключити на допоміжній апарат), доповісти про це постовому на посту безпеки і в повному складі евакуювати потерпілого в безпечне місце (на чисте повітря).

  Якщо пошкоджена маска, газодимозахисник повинен, зберігаючи спокій, терміново доповісти про це командиру ланки ГДЗС.

У випадку пориву ременів головного гарнітуру, пошкодження ременів або поривів язичків корпусу маски для кріплення головного гарнітуру, маску слід прижати рукою щільно до обличчя та у складі ланки ГДЗС вийти в безпечне місце (придатне для дихання середовище).

У випадку підсмоктування загазованого повітря під маску, слід підтягнути потиличні ремені і якщо не вдається відновити герметичність маски, у складі ланки ГДЗС вийти в придатне для дихання середовище.

У випадку появи ознак поганого самопочуття, викликаного перегрівом організму, особовий склад ланки ГДЗС у повному складі повинен терміново вийти із робочої зони в безпечне місце, сповістивши про це постового на посту безпеки.

  Якщо нещасний випадок із газодимозахисником трапився під час роботи за умов високої температури навколишнього середовища, особовий склад ланки ГДЗС повинен терміново доповісти про це постовому на посту безпеки, вжити усі можливі заходи для рятування потерпілого (закрити гарнітур або маску захисного дихального апарата, охолоджувати водою клапанну коробку ізолювального регенеративного респіратора або легеневий автомат повітряного дихального апарата та голову потерпілого) та винести потерпілого в безпечне місце.

  Під час надання допомоги газодимозахиснику безпосередньо у непридатному для дихання середовищі необхідно перевірити наявність повітря (кисню) в балоні, стан дихальних шлангів, за допомогою аварійної подачі додатково промити киснем дихальний мішок до спрацювання надлишкового клапана ізолювального регенеративного респіратора. Під час роботи в повітряному дихальному апараті, за допомогою кнопки легеневого автомата додатково подати повітря під маску потерпілого або переключити його маску до легеневого автомата (типу АІР) іншого газодимозахисника.

  Категорично забороняється підтягувати з’єднання, що знаходяться під високим тиском, для усунення в них негерметичності, а також працювати в захисному дихальному апараті без заміни балонів, після спрацювання звукового сигналізатора.

  Для евакуації потерпілого (при використанні захисного дихального апарата типу АІР) необхідно:

-  із сумки вийняти рятівний пристрій;

-  з роз’єму захисного дихального апарата зняти запобіжний ковпачок;

-  до роз’єму захисного дихального апарата приєднати легеневий автомат рятівного пристрою;

-  на потерпілого одягнути маску та вивести або винести його на чисте повітря. Після чого з потерпілого зняти маску, від’єднати легеневий автомат рятувального пристрою від роз’єму апарата, після чого роз’єм закрити запобіжним ковпачком, а рятувальний пристрій покласти у сумку.

  У разі виявлення постраждалих у непридатному для дихання середовищі, особовий склад ланки ГДЗС повинен надати їм першу допомогу (включити у саморятувальник, ізолювальний регенеративний респіратор або апарат штучної вентиляції легенів) та вивести (винести) на чисте повітря одним із самих коротких шляхів.

  Під час роботи у захисному дихальному апараті необхідно захищати його від впливу відкритого полум’я, ударів та пошкоджень, не виключатися із захисного дихального апарата навіть на короткий проміжок часу.

Під час роботи командир ланки ГДЗС повинен тримати особовий склад ланки в полі зору та звукового зв’язку.

  Пересуваючись до місця виконання оперативно-тактичного завдання і назад, провідним є командир ланки ГДЗС, замикає ланку ГДЗС найбільш підготовлений газодимозахисник, якого призначає командир ланки ГДЗС.

Замикаючий зобов’язаний постійно слідкувати за встановленим порядком руху ланки (обумовленим перед входом у непридатне для дихання середовище), станом газодимозахисників.

Якщо командир ланки ГДЗС з будь яких причин не може виконувати покладені на нього обов’язки (травмування, втрата свідомості, тощо), то замикаючий повинен прийняти командування на себе.

  Під час руху в приміщеннях із непридатним для дихання середовищем особовий склад ланки ГДЗС повинен триматись капітальних стін та запам’ятовувати напрямок слідування, при необхідності залишати на своєму шляху встановлені умовні знаки (помітки крейдою, тощо), котрі вказують шлях пересування газодимозахисників.

  Під час роботи і проведення практичних занять з тренування у непридатному для дихання середовищi декількох ланок ГДЗС для надання в будь-який момент невiдкладної допомоги працюючим ланкам ГДЗС, резервна ланка ГДЗС повинна постiйно знаходитись на посту безпеки в повній готовності.

Кількість ланок ГДЗС, які повинні бути задіяні на місці виконання оперативно-тактичного завдання, визначається керівником гасіння пожежі, враховуючи резерв.

  Змiна ланок ГДЗС повинна пpоводитись на чистому повiтpi, як правило на посту безпеки, а в необхiдних випадках безпосередньо на оперативно-тактичних позицiях за piшенням керівника гасіння пожежі або начальника оперативно-тактичної дільниці.

Примітка. Ланка ГДЗС, що змiнилася, повинна направлятися до pезеpву.

  Розвідка здійснюється газодимозахисниками, які знають оперативно-тактичну характеристику об’єкта.

У виняткових випадках для проведення окремих видів робіт у непридатному для дихання середовищі, за рішенням керівника гасіння пожежі і адміністрації об`єкта, до складу ланки ГДЗС можуть залучатись працівники підприємств із числа інженерно-технічного персоналу, які мають відповідну підготовку та захисні дихальні апарати такого ж типу, якщо такі є на озброєнні об’єкта.

  Ланка ГДЗС під час роботи у непридатному для дихання середовищі повинна встановити:

-  наявність людей, які захоплені пожежою, місце їх знаходження;

-  місце та розмір пожежі (аварії), напрямок поширення пожежі (аварії) та шляхи підходу до осередку пожежі (аварії);

-  ступінь задимленості, температуру повітря, стан конструкцій будівлі за маршрутом руху та в осередку пожежі (аварії);

-  наявність на місці пожежі (аварії) засобів гасіння пожежі (протипожежне водопостачання), зв’язку, вентиляційних пристроїв та їх стан.

  Використання ліфтів особовим складом ланки ГДЗС під час роботи на пожежі, за винятком ліфтів, що мають режим роботи “Перевезення пожежних підрозділів”, категорично забороняється.

  Під час виконання робіт у пpимiщеннях, заповнених вибухо-небезпечними паpами або газами, особовий склад ГДЗС повинен бути взутий у гумовi чоботи, не допускати увімкнення або вимкнення електpолiхтаpів. Під час руху та виконання pобіт слід дотpимуватися запобiжних заходiв пpоти виникнення iскоp, в тому числі під час простукування конструкцій.

  Якщо після закінчення часу, необхідного для виконання завдання, ланка ГДЗС не повернулась на чисте повітря, або у випадку отримання iнфоpмацiї пpо нещасний випадок з ланкою ГДЗС чи пpипиненнi з нею зв'язку, керівник гасіння пожежі, начальник оперативно-тактичної дільниці або начальник КПП повинен негайно вислати pезеpвну ланку (ланки) ГДЗС для пошуку та надання допомоги потерпілим.

  По мірі витрат повітря (кисню) або після завершення робіт ланка ГДЗС повинна повеpтатись на чисте повітря за маршрутом, яким вона слідувала до місця роботи.

Робота в захисному дихальному апараті, як правило, повинна продовжуватись до спрацювання звукового сигналізатора витрат робочого запасу повітря (кисню).

  При роботі за умов обмеженої видимості командир ланки ГДЗС, який прямує в голові ланки, повинен простукувати ломом конструкції перекриття та підлоги.
2. Розрахунок повiтря для АСП-2

1. Очiкуваний час повернення ланки:

Р бал. - Р рез.

Р очiк.= ---------------- ;

5

Р очiк. - очiкуваний час повернення ланки;

Р бал. - тиск повiтря в балонi;

Р рез. - резерв повiтря;

2. Контрольний тиск повiтря при якому ланка повинна виходити на чисте повiтря:

Р конт.= Р рез. + Р слiд. ;

Р слiд. - це тиск, який витратили при русi до мiсця пожежi;

Р рез. - резерв повiтря;

10 хвилин (по 5 хвилин на кожний норматив).

Норматив по ГДЗС № 1 “Включення в АСП-2” газодимозахисником:

“5”- 50 сек, “4”- 55 сек,

“3”- 60 сек.

Ланкою ГДЗС:

“5”- 55 сек, “4”- 60 сек,

“3”- 65 сек.

Норматив ГДЗС № 5

“Бойове розгортання на АЦ з подачею 1 ствола Б”

“5”- 17 сек, “4”- 18 сек, “3”- 20 сек.
10 хвилин

Виконувати вправи на тренажерах по методу кругового тренування. Перехід від одного тренажера до іншого дозволяється після відпочинку протягом 3-5 хвилин і відновлення ЧСС до вихідного значення, але не більш 100 уд/хв. ЧСС у хвилину визначається шляхом множення кількості пульсових ударів за 15 секунд на чотири.

З тренажерної кімнати газодимозахисник через лаз потрапляє в кімнату з триярусним лабіринтом.
Оцінюється по ступеню ваги як важка робота. Ланка пересувається на напівчетвереньках зі швидкістю 10-15 м/хв. Відстань між газодимозахисниками 5 метрів. Температура повітря в теплокамері повинна дорівнювати 58 градусів С. Приміщення теплокамери обладнано світловими маяками та імітатором для імітації звукових ефектів. Ланка ГДЗС просувається по лабіринту без ліхтарів та лома, освітлення відсутнє (необхідно спостерігати за газодимозахисниками через оглядове вікно). За допомогою з`ємних решіток можна робити декілька схем руху газодимозахисників.

Після виконання вправ у теплокамері газодимозахисникам необхідно відпочити в передкамері, виключившись з протигазів до встановлення ЧСС рівної 100 уд/хв. Якщо за час відпочинку пульс до зазначеної частоти не відновився, газодимозахисник до подальшого тренування не допускається.
10 хвилин

Створюється обстановка в відповідному задумі задачі. В димокамері, що складається з 13 приміщень встановлено 9 дверей з електричним приводом відкривання та закривання, що дозволяє виконувати різні схеми приміщення димокамери. В наявності є 8 імітаторів осередків загорянь, гучномовний зв`язок (3 дзвони), встановлено 8 систем обрушення конструкцій (в якості падаючого матеріалу використовується твердий пінопласт та дерево). Також в димокамері обладнано житлове приміщення (імітація однокімнатної квартири з кухнею).

В житловому приміщенні встановлено імітатор пожежі – макет телевізора, а в приміщенні кухні знаходиться імітатор короткого замикання (електричний лічильник) та імітатор вибуху (газовий балон). В одному із приміщень димокамери, з якого можна пройти в “квартиру” встановлено “гойдаючийся” місток довжиною 5 метрів. Також в приміщенні димокамери змонтовано лаз з одного приміщення в інше (імітація тунелю). При пересуванні ланки ГДЗС в димокамері необхідно дотримуватися відповідних правил безпеки.

Послідовність виконання: ланка пересувається по приміщенням димокамери, знаходить „постраждалого” і виносить його на свіже повітря.

Відпочинок 10 хвилин
15 хвилин

Керівник занять викладає матеріал газодимозахисникам згідно теми занять. Зупиняється на важливих моментах та роз`яснює їх.


МОЖЛИВІ НЕСПРАВНОСТІ АПАРАТА, ПРИЧИНИ І СПОСІБ ЇХНІЙ УСУНЕННЯ

НЕСПРАВНІСТЬ

ПРИЧИНА

СПОСІБ УСУНЕННЯ

а. Запірний вентиль пропускає повітря в закритому стані.

Несправна вставка клапанна

Зашлифувати вставку клапана дрібною шкуркою або замінити.

б. Витік повітря через сальникову прокладку запірного вентиля або вмик. «Р».

Спрацювалася сальникова прокладка

Замінити сальникову прокладку.

в. При знятій заглушці зарядного штуцера витік повітря через зворотний клапан.

Спрацювалася вставка клапанна.

Є забоїни на крайці сідла.

Зашлифувати вставку дрібною шкуркою або замінити.

Притерти крайку сідла або замінити сідло.

г. При знятій заглушці зарядного штуцера витік повітря через різьблення сідла.

Спрацювалося кільце, що ущільнює.

Слабко затягнута заглушка.

Спрацювалася прокладка.

Замінити кільце, що ущільнює.

Затягти заглушку.

Відрегулювати.

д. Витік повітря під заглушку зарядного штуцера.

Слабко затягнута заглушка.

Спрацювалася прокладка.

Затягти заглушку.

Замінити прокладку.

е. Спрацьовує захисний клапан редуктора.

Неправильно відрегульований захисний клапан.

Високий вторинний тиск.

Відрегулювати.

Відрегулювати редуктор

ж. Редукційний клапан не герметичний.

Несправна вставка клапанна.

Забоїни на крайці сідла сопла.

Зашлифувати вставку дрібною шкуркою або замінити.

Зашлифувати сідло дрібною шкуркою або замінити.

з. Пропуск повітря в місці ущільнення сопла в корпусі.

Спрацювалася кільцева гумова прокладка.

Вивернути сопло і замінити гумову прокладку.

и. Пропуск повітря в місці з'єднання повітряного шланга до редуктора.

Спрацювалося гумове кільце, що ущільнює.

Замінити кільце, що ущільнює.

к. Клапан легеневого автомата пропускає повітря.

Засмічення клапана.

Розібрати клапан і прочистити.

л. Не герметичність видихального клапана лицьової частини або легеневого автомата.

Улучення сторонніх часток під клапан.

Несправний клапан.

Промити клапан чистою водою.

Замінити клапан.

м. Великий опір на вдиху.

Не цілком відкритий запірний вентиль.

Низький вторинний тиск.

Засмічено фільтр редуктора.

Відкрити вентиль до відказу.

Відрегулювати редуктор.

Очистити або замінити фільтр.

н. Великий опір на видиху.

Злипання клапана лицьової частини або прилипання клапана до сідла легеневого автомата.

Промити клапан і просушити.

о. Поява свисту в результаті автоколивань.

Спрацювалося кільце на опорі.


Замінити кільце.


5. Підбиття підсумків

Дати оцінку рівню підготовленості газодимозахисників.

Відзначити приклади правильного виконання вправи. Вказати на характерні помилки.

Оголосити оцінки.

Відповісти на питання.

10 хвилин

Організувати прибирання місця заняття.


Межі, що рекомендуються ЧСС під час

тренувань газодимозахисників, уд \ хв.

Вік, років 20 –29 30 – 39 понад 40
На повітрі 150 – 160 140 – 150 130 - 140
Вказівка заходів безпеки.
Тренування виконуються особовим складом у бойовому одязі і спорядженні.

Під час роботи і при пересуванні оберігати апарат від ударів і ушкоджень.

Під час проведення занять відповідальний керівник та особовий склад ГДЗС зобов’язані суворо дотримуватися вимог передбачених Правилами безпеки праці. Тренувальні заняття у теплодимокамері (димокамері, теплокамері) повинні проводитись під контролем медичного працівника. Керівник занять несе персональну відповідальність щодо забезпечення заходів безпеки під час роботи особового складу в захисних дихальних апаратах.

Газодимозахисники, які перенесли різного роду захворювання, після одужання мають звільнятися від занять на два тижні.

Газодимозахисники, які не мають особистої картки газодимозахисника до тренувань не допускаються.

Кожне заняття з тренуванням повинно бути зареєстроване у особистій картці газодимозахисника із зазначенням його виду (ТК, ДК, ТДК, ПТЗ).
Методичну розробку склав:

Заступник начальника ОВ

майор вн. сл. О.П.Бурлаченко
“ “ листопада 2007 року




Схожі:

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА для проведення заняття з пожежно стройової пiдготовки
ТЕМА 19: Правила та прийоми роботи в ізолюючих протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщенні. Розрахунок повітря
О. М. Озерний “ 04 ” жовтня 2005 року
Тема №19.: Правила і прийоми роботи в протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщенні. Розрахунок повітря
План семінарського заняття по спеціальній фізичній підготовці з начальницьким...
...
МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА
ТЕМА : 19. Правила і прийоми роботи в протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщені. Розрахунок повітря. Відпрацювання...
МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА
ТЕМА : 18. Правила і прийоми роботи в протигазах на чистому повітрі та в задимленому приміщені. Розрахунок повітря. Відпрацювання...
ЗАНЯТТЯ
ВІДПРАЦЬОВАНІ ВПРАВИ: Робота в АСП-2 на чистому повітрі та у задимленому середовищі
ЗАТВЕРДЖУЮ Т. в о. начальника 16 ДПРЧ ТУ МНС у Миколаївській області капітан сл цив зах
ТЕМА: Розрахунок повітря ізолюючих протигазів. Оснащення ланки ГДЗС. Техніка безпеки при проведенні розвідки ланкою ГДЗС
МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА
ТЕМА 21 Організація роботи ГДЗС в ізолюючих протигазах при високих i низьких температурах. Заняття в АСП-2 в ТДК
«ЗАТВЕРДЖУ Ю» Заступник начальника УМНС України в Миколаївській області підполковник вн сл
Тема: Робота в протигазах АСП-2 у теплодимокамері. Вправа №2 „Правила безпеки праці при роботі в протигазах. Заходи безпеки особового...
«ЗАТВЕРДЖУ Ю» Начальник ГУ МНС України в Миколаївській області генерал – майор вн сл
Тема: Робота в протигазах АСП-2 у теплодимокамері. Вправа №2 “Правила безпеки праці при роботі в протигазах. Заходи безпеки особового...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка