За його понтифікату папство досягло найвищої могутності в часи Середньовіччя. Проголосив себе “намісником Бога на землі”


Скачати 41.63 Kb.
Назва За його понтифікату папство досягло найвищої могутності в часи Середньовіччя. Проголосив себе “намісником Бога на землі”
Дата 29.05.2013
Розмір 41.63 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Папи римські, які сприяли зміцненню католицької церкви

№ пп

Ім’я папи

Роки понтифікату

Портрет

Діяльність

1.

Григорій І

590-604





У православній церкві відомий як Григорій Двоєслов. Справив найбільший вплив на церкву раннього Середньовіччя. Заснував півчі школи, запровадив у практику церковний наспів, який одержав назву григоріанський. Автор богословських творів, листів, пісень.



2.

Лев ІХ

1049-1054



Замок, де народився Лев ІХ. Пам’ятник Папі Леву ІХ.

За Лева IX стався остаточний розкол християнства (схизма) на західно-християнську (католицьку) і східно-християнську (православну) церкви.

3.

ГригорійVІІ



1073-1085





Одним із керівників клюнійського руху був монах Гільдебрант, який у 1059 р. домігся від Лютеранського собору рішення про невтручання світської влади в обрання пап, їх почали обирати кардинали . У 1073 р. Гільдебрант був обраний Папою Римським і прийняв ім'я Григорій VІІ. Він скасував світську інвеституру і заборонив духовенству брати шлюб. Його заходи сприяли зростанню авторитету пап.

Вів боротьбу з німецьким імператором Генріхом ІV, примусив його прийти в Каноссу просити прощення.


4.

Урбан ІІ

(Отто де Лажері)

1088-1099





У 1095 році виступив на соборі в Клермоні, закликав знать і всіх людей звільнити Святу землю від турків – сельджуків. Цим самим поклав початок хрестових походів.


3.

Інокентій ІІІ


1198-1216




За його понтифікату папство досягло найвищої могутності в часи Середньовіччя. Проголосив себе “намісником Бога на землі”.


Ініціатор четвертого христового походу.

4.

Інокентій ІV

1243-1254



Інокентій IV робив спроби приєднати до Риму східну православну церкву, вислав послів до Золотої Орди, Володимиро-Суздальського і Галацько-Волинського князівства. У 1246-1247 р роках листувався з князем Данилом Романовичем із метою створення антиординської коаліції та відновлення церковної єдності. У 1253 році передав Данилові Галицькому королівську корону, видав буллу із закликом до хрестового походу проти монголо-татар, але він не відбувся.


5.

Григорій Х

1271-1276



За понтифікату Григорія Х у 1274 році був прийнятий порядок обрання пап конклавом кардиналів, які проводили своє засідання в цілковитій ізоляції від зовнішнього світу.

6.

Боніфацій VІІІ

1294-1303





Заснував Римський університет. Був ініціатором втручання влади пап у світські справи, що привело до конфлікту з імператором Альбрехтом І та французьким королем Філіпом ІV.

7.

Климент V

1305-1314





У 1306 році Климент V скасував положення булли які були скеровані проти Філіпа IV, намагаючись лавірувати між інтересами французького короля та церкви. У 1307 р. за наказом Філіпа IV у Франції були арештовані сотні лицарів-тамплієрів. Король бажав заволодіти коштами цього ордену та підняти престиж королівської влади. Філіп IV від початку правління Климента V висував звинувачення проти тамплієрів у єресі. У 1309 р. папський двір до Авіньона.. Цей переїзд обґрунтовувався його прихильниками необхідністю забезпечення захисту папи. Однак, це рішення призвело до невиправдано довгого перебування пап у Авіньйоні, яке Петрарка назвав “Авіньйонським полоном”.

8.

Григорій ХІ

1370-1378



Папа Григорій ХІ веде боротьбу з єрессю в Німеччині , Англії та інших країнах Європи. Реформує чернечі ордени. У 1377 році повертає папський двір до Риму. Завершився Авіньйонський полон”.


Схожі:

Урок з історії середніх віків 7клас Тема: Людина середньовіччя
Дидактична: З'ясувати, що представляла з себе людина середньовіччя, я складались її стосунки з природою, яким було населення в цілому,...
Закону зустрічаємо, наприклад у відомій роботі Лукреція Тіта Кара
У нові часи (пізнє середньовіччя) закон збереження маси речовини у різних формах подається рядом вчених. Так, у Києво-Могилянській...
А вождь і законодавець народу єврейського; основоположник іудаїзму,...
...
У всі часи землі українські привертали своєю родючістю і багатством...
Польські магнати прагнули поставити волелюбний народ на коліна, примусити його працювати задля розквіту Речі Посполитої. Однак ніхто...
У всі часи землі українські привертали своєю родючістю і багатством...
Польські магнати прагнули поставити волелюбний народ на коліна, примусити його працювати задля розквіту Речі Посполитої. Однак ніхто...
СЕМІНАРСЬКІ ЗАНЯТТЯ Семінар Загальна характеристика культури Середньовіччя. 2 год
Високе (Класичне) Середньовіччя від X-XI століть до приблизно XIV століття. Характеристика періоду
Ображений Торквемада
Я звинувачую тебе в тім, що ти продав свою душу дияволу і стоїш з на супроти царства Бога отця і Бога Духа святого
Угода, укладена між Королівством Польським та Великим князівством...
Городельська унія 1413. У 1392 за Острівською угодою Ягайло був змушений визнати Вітовта своїм намісником, a 1398 Вітовт проголошує...
Відстань до Землі 149597890 км або 1 а е
Сонце – найближча до нас зірка. Сонце величезне як по розмірах, так і по масі. Його діаметр в 109 разів перевершує діаметр Землі,...
«Культура Київської Русі» Виконала: студентка 44 групи психолого-педагогічного...
То була одна з найбільших монархій раннього Середньовіччя, яку можна порівняти хіба що з імперією Карла Великого. В часи свого найвищого...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка