Заступник директора загальноосвітнього навчального закладу з навчальної роботи


Скачати 91.39 Kb.
Назва Заступник директора загальноосвітнього навчального закладу з навчальної роботи
Дата 18.11.2013
Розмір 91.39 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
м.Київ
№1/9-534 від 17.11.03 р.
Міністерству освіти Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських дер­жав­них адміністрацій, обла­сним інститутам післядипломної педа­го­гічної освіти

Про умови та порядок проведення

третього (заключного) туру

Всеукраїнського конкурсу

"Учитель року-2004"
На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 17.07.03р. № 477 "Про проведення в 2003-2004 навчальному році Всеукраїнського конкурсу "Учитель року" повідомляємо, що третій (заключний) тур конкурсу буде проводитись у п'ять етапів та завершиться суперфіналом, де буде визначено переможців.

Перший та другий етапи відбудуться з 15 по 25 березня, третій, четвертий та суперфінал - з 17 по 27 квітня 2004 року.

Оргкомітети та фахові журі конкурсу діють згідно з "Положенням про всеукраїнський конкурс "Учитель року".

З 1 по 13 березня 2004 року матеріали переможців другого туру (перелік додається) надсилаються Міністерством освіти Автономної Республіки Крим, управліннями освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адмініст­рацій на адреси інститутів післядипломної педагогічної освіти, де відбудеться третій тур.

Математика - 09107, м. Біла Церква Київської області, вул. Ярослава Мудрого, 37, Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів,

тел.: (044-63), 512-40;

Біологія - 46027, м. Тернопіль, вул. М. Кривоноса,7-а, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти, тел.: (035-2), 43-57- 83; 43-57-84;

Початкові класи - 33000, м. Рівне, вул. В.Чорновола, 74, Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти,

тел.: (036-2), 22 - 22 - 02;

Зарубіжна література ( для шкіл з українською мовою навчання та мова­ми навчання національних меншин) - 73034, м. Херсон, вул. Покришена, 41,

тел.:(055-2), 54 - 02 - 00;

Заступник директора загальноосвітнього навчального закладу з навчальної роботи - 69035, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 57-а, Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти,

тел.: (0612), 36 - 67 - 11;

У кожній номінації регіон надсилає матеріали лише одного учасника - переможця другого туру.

На першому етапі ІІІ туру конкурсу протягом п'яти днів члени журі розглядають і оцінюють матеріали учасників. Після цього вони безпосередньо спілкуються з конкурсантами (3 дні по дев'ять чоловік) за окремим графіком, який до 10 березня доводиться до відома інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Цей етап включає бесіди з конкурсантами з урахуванням розгляну­тих журі матеріалів, захист ними власних педагогічних ідей, технологій і методик, аналіз відеоуроку або його фрагменту, запропонованого членами журі.

Заступники директора мають висвітлити розуміння завдань модернізації загальної середньої освіти, а також свою роль у забезпеченні ефективної діяльності, професійного вдосконалення та творчого росту педа­гогічних працівників, впровадження інноваційних педагог­ічних і управлін­ських технологій.

За результатами І та ІІ етапів ІІІ туру конкурсу журі визначає 12 учас­ників наступного етапу змагань з кожної номінації.

Третій етап передбачає співбесіди членів журі з учасниками конкурсу з питань педагогіки, психології, фахової підготовки, методики та загальної ерудиції (до 15 хв.)

На четвертому етапі конкурсу кожен учасник, крім номінації "заступник директора", проводить у навчальному закладі урок, на якому присутні всі члени журі. День проведення уроку, його тема і клас визначаються жеребкуванням.

Заступники директора проводять, відповідно до фаху, фрагмент уроку на визначену членами журі тему та дають аналіз навчального заняття, відвіданого у місцевій школі.

Результати кожного етапу конкурсу журі оцінює з урахуванням рівня педагогічної майстерності, ерудиції, культури спілкування конкурсантів, дотримання ними техніки безпеки тощо. При цьому буде враховуватися творчий підхід учасників конкурсу щодо використання сучасних педагогічних інноваційних технологій, здатності продукувати власні, а також вміння аналізувати шляхи і способи досягнення результатів навчально-виховного процесу й оцінювати їх ефективність.

Якщо претенденти набрали однакову кількість балів серед кількох фіналістів, учасником суперфіналу стає той, хто набрав більшу кількість балів за проведений урок. У цьому випадку рішення журі оформляється відповідним протоколом.

У кожній номінації за сумою набраних балів визначаються п’ять учасників суперфіналу. Під час суперфіналу для конкурсантів передбачаються фахові, психолого-педагогічні та творчі завдання, попередньо підготовлені членами журі. При однаковій кількості балів, набраних у суперфіналі, враховується коефіцієнт оцінки уроку, який становить 0,1 середнього арифметичного суми балів, набраних конкурсантом за його проведення на попередньому етапі.

Фінал конкурсу проводиться урочисто, за участю педагогічної гро­мадсь­­кості та висвітлюється у засобах масової інформації.

Матеріали, подані на конкурс, можуть бути, за згодою авторів, використані для тиражування, поширення досвіду учасників конкурсу, опубліковані в педагогічних виданнях.
Перший заступник міністра,

Голова Центрального оргкомітету

Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2004" В.С.Журавський

Науменко Є.І.

416-25-03

Додаток 1 до листа

Міністерства освіти і науки України

від 17.11.2003р. № 1/9-534


ПЕРЕЛІК

матеріалів, що представляються для

участі у третьому турі Всеукраїнського

конкурсу "Учитель року-2004"

(крім номінації "Заступник директора")
1. Особиста заява* про участь у конкурсі.

2. Анкета учасника конкурсу (додаток 2).

3. Фотографії (одне кольорове фото довільного розміру, одне чорне-біле розміром 4х6).

4. Лист-подання Міністерства освіти Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

5. Висновок про педагогічну та методичну діяльність претендента у навчальному закладі, районі, області, підготовлений відповідним інститутом післядипломної освіти. Висновок має містити відомості про систему роботи вчителя, результативність його діяльності, участь учнів у предметних олімпіадах (районних, обласних, всеукраїнських, міжнародних), конкурсах, виставках, фестивалях тощо.

6. Відеозапис уроку вчителя (касета з анотацією - додаток 3).

7. Опис педагогічного досвіду, професійний автопортрет, що розкриває індивідуальні особливості роботи вчителя, його педагогічні ідеї, форми і методи роботи (обсяг - до 5-ти машинописних сторінок).

8. Творча робота претендента на довільну тему (філософські та педагогічні роздуми, методичні поради, розробки, сценарії тощо; обсяг - до 5-ти машинописних сторінок).

9. Цикл уроків, розроблений претендентом, у межах однієї теми.

10. Фотоматеріали (2-3 фотографії вчителя, що відображають його педагогічну діяльність).

11. Друковані роботи претендента, публікації про його педагогічну діяльність (Публікації не повинні повторювати матеріали, що представлені в пунктах 7,8,9).
*В заяві учасник має вказати "З умовами організації і проведення конкурсу ознайомлений і погоджуюсь".

Матеріали, надіслані на конкурс, не повертаються

Додаток 1а до листа

Міністерства освіти і науки України

від 17.11.2003р. № 1/9-534


ПЕРЕЛІК

матеріалів, що представляють

заступники директора ЗНЗ з навчальної роботи

для участі у третьому турі Всеукраїнського

конкурсу "Учитель року-2004"
1. Особиста заява* про участь у конкурсі.

2. Анкета учасника конкурсу (додаток 2а).

3. Фотографії (одне кольорове фото довільного розміру, одне чорне-біле розміром 4х6).

4. Лист-подання Міністерства освіти Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

5. Висновок про результативність управлінської діяльності заступника директора у навчальному закладі, районі, області, підготовлений відповідним інститутом післядипломної освіти. Висновок має містити відомості про систему роботи керівника у навчальному закладі.

6. Професійний автопортрет керівника, що розкриває індивідуальні особливості роботи заступника директора, його педагогічні ідеї, технології, форми і методи роботи (виконується конкурсантом, обсяг - до 3 машинописних сторінок).

7. Творчі роботи претендентів у друкованому вигляді і на дискеті програмою WORD на теми:

- Готуємось до педради

Розробка технологічних схем організації педради, етапи підготовки, нестандартні варіанти проведення педради;

- Організація методичної роботи у школі;

- Ефективність впровадження у навчальному закладі інноваційних педа­го­гічних та управлінських технологій;

- Планування навчально-виховної роботи навчального закладу на місяць (місяць буде повідомлено з 23 по 27 лютого 2004 року. Телефон для довідок 044-416-25-03).

8. Фотоматеріали (2-3 фотографії у методкабінеті школи).

9. Друковані роботи претендента, публікації про його педагогічну та управлінську діяльність.


*В заяві учасник має вказати "З умовами організації і проведення конкурсу ознайомлений і погоджуюсь".

Матеріали, надіслані на конкурс, не повертаються

Додаток 2 до листа

Міністерства освіти і науки України

від 17.11.2003р. №1/9-534

Місце для

фотографії

3х4
АНКЕТА

переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу

"Учитель року"

1. Прізвище, ім’я та по батькові ____________________________________________________

________________________________________________________________________________

2. Дата народження ______________________________________________________________

3. Домашня адреса (індекс), телефон (код), факс, e-mail ________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4. Паспортні дані, ідентифікаційний код _________________________________________ ________________________________________________________________________________
5.Педагогічний стаж роботи. Термін роботи у цьому навчальному закладі _______________

________________________________________________________________________________
6. Які навчальні заклади закінчили, у якому році _____________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7. Кваліфікаційна категорія, звання _________________________________________________

________________________________________________________________________________
8. Нагороди, відзнаки __________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________
9. Місце роботи (повна назва закладу, адреса), телефон факс, e-mail _____________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________
10. Інформація, яку б ви хотіли повідомити про себе додатково: _____________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

Дата заповнення Підпис

Додаток 2а до листа

Міністерства освіти і науки України

від 17.11.2003р. №1/9-534

Місце для

фотографії

3х4

АНКЕТА

переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу

"Учитель року" у номінації заступник директора загальноосвітнього навчального закладу з навчальної роботи


1. Прізвище, ім’я та по батькові ____________________________________________________

________________________________________________________________________________

2. Дата народження ______________________________________________________________

3. Домашня адреса (індекс), телефон (код), факс, e-mail ________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Паспортні дані, ідентифікаційний код _____________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

5. Педагогічний стаж роботи та стаж роботи заступником директора у цьому навчальному закладі_____________________________________________________ ____________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

6. Які навчальні заклади закінчили, у якому році _____________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

7. Учитель якого фаху. Кваліфікаційна категорія, звання _______________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8. Нагороди, відзнаки _____________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

9. Місце роботи (повна назва закладу, адреса), телефон, факс, e-mail _____________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

10. Інформація, яку б ви хотіли повідомити про себе додатково: ________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата заповнення Підпис
Додаток 3 до листа

Міністерства освіти і науки України

від 17.11.2003р. №1/9-534

АНОТАЦІЯ

ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ
ПРЕДМЕТ______________________________________________________________________________________________________________________________

ПРІЗВИЩЕ_________________________________________________________

ІМ’Я_______________________________________________________________

ПО БАТЬКОВІ______________________________________________________

____________________________________________________________________

МІСЦЕ РОБОТИ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ПРОБЛЕМА, НАД ___________________________________________________

ЯКОЮ ПРАЦЮЄ ___________________________________________________

ВЧИТЕЛЬ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ХАРАКТЕРИСТИКА ВІДЕОУРОКУ:
КЛАС______________________________________________________________

ТЕМА__________________________________________________________________________________________________________________________________

ТИП УРОКУ________________________________________________________
ПЛАН УРОКУ______________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
МЕТОДИ, ПРИЙОМИ, ОРИГІНАЛЬНІ ПІДХОДИ, ПЕДАГОГІЧНІ ЗНАХІДКИ ТОЩО___________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Схожі:

Завдання щодо роботи з обдарованими дітьми в умовах загальноосвітнього навчального закладу
Розвиток високо технологічного інформаційного суспільства стимулює розвиток різноманітних форм позакласної навчальної роботи з учнівською...
ТИПОВА ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЗАВІДУВАЧА БІБЛІОТЕКИ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Завідувач бібліотеки загальноосвітнього навчального закладу (далі Завідувач) підпорядковується безпосередньо директору
Затверджено Наказ Міністерства освіти і науки України 05. 02. 2001...
України 19 лютого 2001 р за N 146/5337 Про затвердження Положення про піклувальну раду загальноосвітнього навчального закладу Відповідно...
Виховна система громадсько-активного закладу в умовах родинно-шкільного акмеологічного простору
Коломис Галина Григорівна, заступник директора з виховної роботи Рівненської загальноосвітньої школи №20
ПЛАН РОБОТИ дошкільного навчального закладу «Пролісок» Цвітоського...
Аналіз роботи дошкільного навчального закладу за 2010 – 2011 навчальний рік
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Вчитель іноземної(англійської мови) загальноосвітнього навчального закладу I-II ступенів
Інноваційн і технологі ї в практи ці виховної роботи школи
Нещодавно на базі нашого навчального закладу відбувся семінар-практикум класних керівників «Запровадження інноваційних та інтерактивних...
Н. М. Черноусова Заступник директора з навчальної роботи
У статті виділені і розглянуті історичні аспекти ставлення суспільства до людей з особливими потребами. Розкриті особливості навчання...
ДЕРЖАВНИЙ СТАНДАРТ ПРОФЕСІЙНО – ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ДСПТО 8271. 000000 2006
Скляренко Наталя Дмитрівна, заступник директора з навчальної частини, викладач-методист планування і організації роботи з персоналом...
План роботи керівника навчального закладу
План роботи керівника навчального закладу з охорони праці та безпеки життєдіяльності на (серпень-вересень ) 2012—2013н р
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка