Аналіз регуляторного впливу щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту рішення виконкому Нікопольської міської ради


Скачати 43.27 Kb.
Назва Аналіз регуляторного впливу щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту рішення виконкому Нікопольської міської ради
Дата 23.05.2013
Розмір 43.27 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи
Аналіз регуляторного впливу

щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту рішення виконкому Нікопольської міської ради «Про  затвердження  Порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Нікополі».
1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.
Проблема полягає в тому, що на теперішній час в місті Нікополі немає ніякого нормативного акту, який би встановлював порядок розміщення та встановлення технічних елементів на будівлях та спорудах, до таких технічних елементів відносяться пристрої та устаткування інженерного забезпечення будинків (систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря), індивідуальні телевізійні антени, антени супутникового телебачення, кабельні лінії електрозв’язку та електропостачання та інше. Все це призводить до самовільного та безконтрольного встановлення обладнання, яке інколи тягне за собою руйнування конструктивних елементів будинків (пошкодження покрівлі, руйнування оголовків димовентиляційних каналів, пошкодження фасадів). З метою врегулювання відносин та спірних питань між власниками (балансоутримувачами) будинків та власниками технічного обладнання пропонується зазначений регуляторний акт.
2. Визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого регуляторного акта.
Прийняття запропонованого Порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Нікополі визначить порядок розгляду питань розміщення, встановлення та експлуатації технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах житлового та громадського призначення, а також відповідальність сторін в разі пошкодження конструктивних елементів будівель.
3. Ціль державного регулювання.
Протягом певного часу впровадження регуляторного акту дозволить впорядкувати розміщення на будівлях та спорудах м. Нікополя наявних технічних елементів та регулювати встановлення нових відповідно до чинного законодавства України.
4. Визначення способів досягнення зазначених цілей, аргументи щодо переваги обраного способу.
Предметом регулювання даного проекту регуляторного акту є визначення порядку отримання погодження на розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Нікополі, визначення вимог до прокладання телекомунікаційних мереж та встановлення технічних елементів на будівлях і спорудах в м. Нікополі, визначення методики розрахунку плати за надання місця для прокладання телекомунікаційних мереж (кабелів телефонії, інтернету, кабельного телебачення та відповідного обладнання) при створенні та подальшій експлуатації цих мереж, а також визначення відповідальності за порушення порядку розміщення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Нікополі. Запропонований спосіб вирішення зазначеної проблеми відповідає положенням Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону культурної спадщини», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування», «Про радіочастотний ресурс України», «Про телекомунікації», «Про оренду державного та комунального майна» та ін..   
5. Описання механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблем, і відповідні заходи.
Вказану вище проблему планується розв’язати шляхом прийняття рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про затвердження Порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах в м. Нікополі».

Дане рішення підлягає оприлюдненню в засобах масової інформації м. Нікополя, і лише після цього набуде чинності.
6. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.
Прийняття цього регуляторного акту надасть можливість вимагати від власників технічних елементів (пристроїв), які розміщені на будівлях та спорудах в м. Нікополі приведення у відповідий стан своїх кабельних ліній, прокладання їх відповідно до встановлених норм та правил, а також забезпечить збереження комунального та державного майна від пошкоджень при встановленні на будівлях та спорудах нових технічних елементів (пристроїв).
7. Обґрунтування запропонованого строку дії акта.
Термін дії даного акта є постійним з можливістю внесення змін до нього. Протягом дії регуляторного акта передбачається проведення ревізії всіх існуючих технічних пристроїв, кабельних мереж інтернету та кабельного телебачення та встановлення нових технічних елементів тільки після відповідних погоджень в органах місцевого самоврядування м. Нікополя та спеціалізованих службах.
8. Визначення показників, результативності регуляторного акта.
З метою відстеження результативності цього регуляторного акту визначено наступні показники результативності:

- кількість звернень громадян щодо пошкодження покрівель житлових будинків надавачами інтернет-послуг, послуг кабельного телебачення та ін.;

- кількість договорів за користування місцем для прокладання телекомунікаційних мереж (орендна плата).

- використання технічних елементів (пристроїв), які встановлюються на будівлях і спорудах м. Нікополя, тільки сертифікованих в Україні.
9. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регулювання акта в разі його прийняття.
Базове відстеження результативності вказаного регуляторного акта буде здійснюватись через рік, після набуття чинності регуляторного акта.

Повторне відстеження планується здійснити також через рік, за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснити один раз на три роки, з дня виконання заходів з повторного відстеження, якщо не буде прийнято відповідного акту на законодавчому рівні.

Схожі:

Щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту рішення
Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 р. №308 та визначає правові та організаційні засади реалізації проекту рішення Нікопольської...
АНАЛІЗ впливу регуляторного акта – проекту рішення Нікопольської міської ради
Проект рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Статуту територіальної громади міста Нікополь» розроблено робочою групою,...
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Кременчуцької міської ради
Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 р. №308,...
Аналіз впливу регуляторного акта: проекту рішення міської ради
Нікопольської міської ради, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи ст ст. 9, 13 Закону України...
Аналіз впливу регуляторного акта: проекту рішення виконавчого комітету...
Механізм дії запропонованого регуляторного акту спрямований на усунення перешкод при здійсненні господарської діяльності комунального...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому міської...
Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу запровадження проекту рішення виконкому...
Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Нікопольської міської...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» від 11. 09. 93р. №1160 та з урахуванням...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ Проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
«Про встановлення вартості платних послуг КЗ «Нікопольський Палац урочистих подій»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка